Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTĂRÂRE nr. 568 din 4 august 2017 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 330/2014 privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor din activităţi agricole
EMITENT: Guvernul PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 662 din 10 august 2017
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
ARTICOL UNIC
Hotărârea Guvernului nr. 330/2014 privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor din activităţi agricole, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 320 din 30 aprilie 2014, se modifică după cum urmează:
1. Articolul 4 va avea următorul cuprins:
"ART. 4
(1) Entităţile publice mandatate pentru propunerea normelor de venit prevăzute la art. 1 sunt direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare direcţii.
(2) Propunerea normelor de venit prevăzute la art. 1, întocmite corespunzător datelor statistice ale fiecărui judeţ, pentru categoriile de produse vegetale şi animalele prevăzute la art. 105 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, se face de către direcţii, prin consultarea structurilor asociative profesionale/patronale/ sindicale din agricultură de la nivelul fiecărui judeţ.
(3) La stabilirea nivelului normelor de venit prevăzute la alin. (2) se specifică sursa datelor utilizate, în următoarea ordine:
a) Institutul Naţional de Statistică cu reţeaua sa teritorială;
b) date operative colectate de direcţii de la organizaţii profesionale, operatori economici, registrul agricol, pieţe şi alte entităţi ce pot oferi informaţii în acest scop;
c) structurile asociative prevăzute la alin. (2).
(4) În situaţia în care nu există date statistice într-un judeţ pentru un anumit produs/o anumită categorie de animale din cele prevăzute la art. 105 alin. (2) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, direcţiile întocmesc propuneri de norme de venit pentru care se utilizează datele Institutului Naţional de Statistică de la nivel naţional.
(5) Propunerea prevăzută la alin. (2) este transmisă de direcţii către direcţiile generale regionale ale finanţelor publice cu cel puţin 30 de zile lucrătoare înaintea datei prevăzute la art. 106 alin. (3) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
(6) În termen de 10 zile lucrătoare de la primire, direcţiile generale regionale ale finanţelor publice aprobă normele de venit propuse sau, în situaţia în care constată o diminuare a valorii la unele dintre acestea faţă de cele ale anului anterior, solicită revizuirea lor. Ca urmare a solicitării direcţiilor regionale ale finanţelor publice de revizuire a normelor de venit, direcţiile pot să recalculeze normele de venit sau să motiveze menţinerea acestora la nivelul propus.
(7) Direcţiile transmit normele de venit recalculate sau motivaţiile de menţinere a acestora la nivelul propus către direcţiile generale regionale ale finanţelor publice, cu cel puţin 10 zile lucrătoare înaintea datei prevăzute la art. 106 alin. (3) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare."
2. În anexa nr. 1 „Metodologie pentru stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor obţinute din exploatarea terenurilor agricole“, la articolul 1, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
"ART. 1
(1) Pentru categoriile de produse vegetale prevăzute la art. 105 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, normele de venit se propun la nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de valoarea producţiei vegetale şi de cheltuielile efectuate pe parcursul unui an agricol pentru obţinerea producţiei."
3. În anexa nr. 2 „Metodologie pentru stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor obţinute din creşterea şi exploatarea animalelor/familiilor de albine“, la articolul 1, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
"ART. 1
(1) Pentru speciile şi categoriile de animale prevăzute la art. 105 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, normele de venit se propun la nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de valoarea producţiei animale şi de cheltuielile efectuate pe parcursul unui an calendaristic pentru obţinerea producţiei."
PRIM-MINISTRU
MIHAI TUDOSE
Contrasemnează:
Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
Petre Daea
Ministrul finanţelor publice,
Ionuţ Mişa
Bucureşti, 4 august 2017.
Nr. 568.
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: