Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTĂRÂRE nr. 267 din 27 aprilie 2017 pentru aprobarea programului de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor copilului pentru perioada 2017-2019
EMITENT: Guvernul PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 320 din 4 mai 2017
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 133 alin. (1) lit. a) din Legea asistenţei sociale nr. 292/2011, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 34 alin. (2) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
ART. 1
Se aprobă programul de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor copilului pentru perioada 2017-2019, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
ART. 2
Fondurile necesare pentru finanţarea programului de interes naţional, prevăzut la art. 1, se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, în limita fondurilor bugetare aprobate Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.
ART. 3
(1) Finanţarea programului de interes naţional prevăzut la art. 1 se face exclusiv în baza selecţiei publice a proiectelor înaintate de direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului aflate în subordinea consiliilor judeţene, respectiv a consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, individual sau în parteneriat cu furnizori privaţi de servicii sociale, acreditaţi în condiţiile legii.
(2) Evaluarea şi selecţia proiectelor se realizează de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.
(3) Metodologia de evaluare, selectare şi de finanţare a proiectelor prevăzute la alin. (1) se aprobă în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, prin decizie a preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(4) Proiectele trebuie să îndeplinească cerinţele prevăzute în ghidul solicitantului, specific programului de interes naţional şi aprobat prin decizie a preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.
ART. 4
(1) Monitorizarea implementării proiectelor finanţate în cadrul programului de interes naţional se asigură de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.
(2) Metodologia privind monitorizarea implementării proiectelor finanţate în cadrul programului de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor copilului se aprobă în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, prin decizie a preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
PRIM-MINISTRU
SORIN MIHAI GRINDEANU
Contrasemnează:
Ministrul muncii şi justiţiei sociale,
Lia-Olguţa Vasilescu
Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene,
Sevil Shhaideh
Ministrul finanţelor publice,
Viorel Ştefan
Bucureşti, 27 aprilie 2017.
Nr. 267.
ANEXĂ
PROGRAM DE INTERES NAŢIONAL
în domeniul protecţiei drepturilor copilului pentru perioada 2017-2019
Denumire program „Servicii specializate pentru copilul cu tulburări de comportament“ - PIN
Scop: Identificarea timpurie a acţiunilor sau comportamentelor deviante ale copiilor şi oferirea unei protecţii adecvate copiilor cu tulburări de comportament
Obiectiv: Crearea de servicii specializate destinate protecţiei copiilor care au tulburări de comportament, în vederea prevenirii şi combaterii acţiunilor sau comportamentelor deviante ale copiilor şi a reintegrării şcolare, familiale ori sociale a copiilor
Rezultate estimate:
- cel puţin 8 servicii de tip rezidenţial destinate copilului cu tulburări de comportament înfiinţate, câte unul în fiecare regiune;
– cel puţin 8 centre de zi destinate copilului cu tulburări de comportament înfiinţate, câte unul în fiecare regiune.
Perioada de derulare: programul se derulează în perioada 2017-2019. Proiectele vor avea o durată de maximum 24 de luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2019, din care cel puţin 3 luni vor fi destinate funcţionării serviciilor nou-create.
Serviciile nou-înfiinţate vor fi distribuite teritorial, astfel încât să asigure o dezvoltare echilibrată a tuturor zonelor din regiune şi să reducă decalajele existente în acest moment.
Buget: bugetul total este de 14.430 mii lei, din care:
a) 2.000 mii lei pentru anul 2017;
b) 8.000 mii lei pentru anul 2018;
c) 4.430 mii lei pentru anul 2019.
Aplicant principal eligibil: direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului
Parteneri: organisme private acreditate în condiţiile legii, care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei drepturilor copilului şi al protecţiei speciale a acestuia
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: