Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 143 din 22 februarie 2024  pentru aprobarea modului de repartizare şi de utilizare a sumelor prevăzute la lit. c) şi d) din anexa nr. 3/13/02a la Legea bugetului de stat pe anul 2024 nr. 421/2023     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 143 din 22 februarie 2024 pentru aprobarea modului de repartizare şi de utilizare a sumelor prevăzute la lit. c) şi d) din anexa nr. 3/13/02a la Legea bugetului de stat pe anul 2024 nr. 421/2023

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 151 din 23 februarie 2024
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. XVII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 2/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi alte măsuri, aprobată cu modificări prin Legea nr. 171/2015, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    (1) Se aprobă modul de repartizare şi de utilizare a sumelor destinate realizării proiectelor de comunicare, informare publică şi promovare a imaginii şi intereselor româneşti peste hotare, precum şi de finanţare a acţiunilor cu caracter ştiinţific şi social-cultural, prevăzute la lit. c) şi d) din anexa nr. 3/13/02a la Legea bugetului de stat pe anul 2024 nr. 421/2023, cuprinse în anexa la bugetul Secretariatului General al Guvernului, care se alocă Departamentului pentru dezvoltare durabilă, Serviciului dezvoltare comunitară din cadrul Direcţiei dezvoltare comunitară, bună guvernare, monitorizare întreprinderi şi instituţii publice şi Serviciului pentru suport strategic şi cooperare cu mediul asociativ.
    (2) Suma de 6.600 mii lei se repartizează şi se utilizează conform destinaţiilor prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, de către Departamentul pentru dezvoltare durabilă.
    (3) Suma de 7.700 mii lei se repartizează şi se utilizează conform destinaţiilor prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, de către Serviciul dezvoltare comunitară din cadrul Direcţiei dezvoltare comunitară, bună guvernare, monitorizare întreprinderi şi instituţii publice.
    (4) Suma de 1.900 mii lei se repartizează şi se utilizează conform destinaţiilor prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, de către Serviciul pentru suport strategic şi cooperare cu mediul asociativ.

    ART. 2
    (1) Secretariatul General al Guvernului alocă fondurile prevăzute la art. 1 alin. (2) pe baza notei de fundamentare avizate din punctul de vedere al oportunităţii, necesităţii şi economicităţii, de consilierul de stat al prim-ministrului desemnat să coordoneze Departamentul pentru dezvoltare durabilă, pe baza avizelor de specialitate ale direcţiilor din cadrul Secretariatului General al Guvernului, din punct de vedere economic şi juridic şi aprobate de către ordonatorul principal de credite.
    (2) Secretariatul General al Guvernului alocă fondurile prevăzute la art. 1 alin. (3) pe baza notei de fundamentare avizate din punctul de vedere al oportunităţii, necesităţii şi economicităţii, de către directorul Direcţiei dezvoltare comunitară, bună guvernare, monitorizare întreprinderi şi instituţii publice - Serviciului dezvoltare comunitară şi pe baza avizelor de specialitate ale direcţiilor din cadrul Secretariatului General al Guvernului, din punct de vedere economic şi juridic şi aprobate de către ordonatorul principal de credite.
    (3) Secretariatul General al Guvernului alocă fondurile prevăzute la art. 1 alin. (4) pe baza propunerii Serviciului pentru suport strategic şi cooperare cu mediul asociativ privind oportunitatea, necesitatea şi economicitatea acestora, cu respectarea prevederilor legale în vigoare şi pe baza avizelor de specialitate ale direcţiilor din cadrul Secretariatului General al Guvernului, din punct de vedere economic şi juridic şi aprobate de către Ordonatorul principal de credite.
    (4) Departamentul pentru dezvoltare durabilă justifică fondurile prevăzute la art. 1 alin. (2) prin documente legale avizate de consilierul de stat şi aprobate de ordonatorul principal de credite.
    (5) Serviciul dezvoltare comunitară din cadrul Direcţiei dezvoltare comunitară, bună guvernare, monitorizare întreprinderi şi instituţii publice justifică fondurile prevăzute la art. 1 alin. (3) prin documente legale aprobate de ordonatorul principal de credite.
    (6) Serviciul pentru suport strategic şi cooperare cu mediul asociativ justifică fondurile prevăzute la art. 1 alin. (4) prin documente legale aprobate de ordonatorul principal de credite.
    (7) Pentru contractele de finanţare/acordurile de parteneriat încheiate cu Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru dezvoltare durabilă, Serviciul dezvoltare comunitară din cadrul Direcţiei dezvoltare comunitară, bună guvernare, monitorizare întreprinderi şi instituţii publice şi Serviciului pentru suport strategic şi cooperare cu mediul asociativ, pentru derularea programelor, proiectelor şi acţiunilor prevăzute în anexă, se pot acorda avansuri de până la 30% din valoarea acestora, fără solicitarea unei scrisori de garanţie bancară, pe baza solicitărilor partenerilor/beneficiarilor, însuşite de către conducătorii acestor structuri, în conformitate cu avizele de specialitate prevăzute la alin. (1)-(3) şi cu aprobarea ordonatorului principal de credite.
    (8) Pentru sumele avansate potrivit alin. (7), solicitate pentru plată/solicitate pentru decontare/rambursare, partenerii/ beneficiarii vor prezenta documente justificative în termen de 15 zile de la finalizarea programelor, proiectelor sau acţiunilor, dar nu mai târziu de 15 noiembrie 2024, excepţie făcând proiectele care vizează desfăşurarea de activităţi/acţiuni destinate Zilei Naţionale a României şi/sau alte acţiuni/activităţi care au loc în lunile noiembrie-decembrie 2024, pentru care documentele justificative se vor depune până cel târziu la data de 10 decembrie 2024.
    (9) Cheltuielile eligibile finanţate în cadrul programelor, proiectelor şi acţiunilor derulate de Secretariatul General al Guvernului prin Departamentul pentru dezvoltare durabilă, prin Serviciul dezvoltare comunitară din cadrul Direcţiei dezvoltare comunitară, bună guvernare, monitorizare întreprinderi şi instituţii publice şi prin Serviciul pentru suport strategic şi cooperare cu mediul asociativ, se plătesc în baza documentelor justificative transmise de parteneri/beneficiari pentru proiectele evaluate, selectate şi realizate, cu respectarea legislaţiei financiar-contabile în vigoare.
    (10) Plăţile restante înregistrate la finele anului anterior se vor achita cu prioritate, în conformitate cu prevederile art. 28^1 şi ale art. 61 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.
    (11) Departamentul pentru dezvoltare durabilă, Serviciul dezvoltare comunitară din cadrul Direcţiei dezvoltare comunitară, bună guvernare, monitorizare întreprinderi şi instituţii publice şi Serviciul pentru suport strategic şi cooperare cu mediul asociativ pot utiliza fondurile prevăzute la art. 1 alin. (2)-(4) şi pentru finanţări nerambursabile, potrivit prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare.
    (12) Metodologia privind regimul de finanţare nerambursabilă a categoriilor de proiecte şi acţiuni menţionate în anexă, aplicabile Departamentului pentru dezvoltare durabilă şi Serviciului dezvoltare comunitară, se aprobă prin ordin al Secretariatului General al Guvernului.



                    PRIM-MINISTRU
                    ION-MARCEL CIOLACU
                    Contrasemnează:
                    Viceprim-ministru,
                    Marian Neacşu
                    Secretarul general al Guvernului,
                    Mircea Abrudean
                    Şeful Cancelariei Prim-Ministrului,
                    Alexandru-Mihai Ghigiu
                    p. Departamentul pentru dezvoltare durabilă,
                    Mihai Toader
                    Ministrul finanţelor,
                    Marcel-Ioan Boloş

    Bucureşti, 22 februarie 2024.
    Nr. 143.
    ANEXA 1

    REPARTIZAREA ŞI UTILIZAREA
    sumelor prevăzute la lit. c) şi d) din anexa nr. 3/13/02a la Legea bugetului de stat pe anul 2024 nr. 421/2023
    ART. 1
    Suma de 9.000 mii lei prevăzută la lit. c) „Proiecte de comunicare, informare publică şi promovarea imaginii şi intereselor româneşti peste hotare“ din anexa nr. 3/13/02a la Legea bugetului de stat pe anul 2024 nr. 421/2023 se va utiliza pentru plata proiectelor implementate în anul 2023 conform Hotărârii Guvernului nr. 124/2023 pentru aprobarea modului de repartizare şi de utilizare parţială a sumelor prevăzute la lit. c) şi d) din anexa nr. 3/13/02a la Legea bugetului de stat pe anul 2023 nr. 368/2022, respectiv Hotărârii Guvernului nr. 190/2023 pentru aprobarea modului de repartizare şi de utilizare parţială a sumelor prevăzute la lit. c) şi d) din anexa nr. 3/13/02a la Legea bugetului de stat pe anul 2023 nr. 368/2022 şi rămase neplătite în anul 2023 şi pentru finanţarea următoarelor proiecte şi acţiuni realizate de către Departamentul pentru dezvoltare durabilă în limita sumei de 4.000 mii lei, de către Serviciul dezvoltare comunitară din cadrul Direcţiei dezvoltare comunitară, bună guvernare, monitorizare întreprinderi şi instituţii publice, în limita sumei de 4.200 mii lei, şi de către Serviciul pentru suport strategic şi cooperare cu mediul asociativ, în limita sumei de 800 mii lei, independent sau în parteneriat cu structuri din ţară şi din străinătate (instituţii publice, organizaţii neguvernamentale, asociaţii şi fundaţii, organisme şi organizaţii internaţionale etc.):
    a) organizarea şi participarea la proiecte, acţiuni, evenimente de comunicare şi/sau campanii de informare publică şi promovare a imaginii, istoriei, culturii şi intereselor româneşti, desfăşurate în ţară şi peste hotare, precum şi a Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, a celor 17 Obiective de dezvoltare durabilă şi Strategiei naţionale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030;
    b) organizarea şi participarea la consultări şi dezbateri publice, de evenimente şi campanii de comunicare şi informare referitoare la strategii, programe şi politici publice guvernamentale şi/sau subiecte şi teme de actualitate în plan intern şi/sau european/internaţional, precum şi de acţiuni destinate diseminării informaţiilor de interes public privind actul de guvernare şi politicile guvernamentale;
    c) achiziţionarea unor sondaje de opinie, platforme online, studii, evaluări, rapoarte şi analize de politici publice şi strategii pentru optimizarea programelor şi strategiilor guvernamentale, inclusiv în ceea ce priveşte monitorizarea şi evaluarea gradului de implementare a Strategiei naţionale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 şi în ceea ce priveşte monitorizarea şi evaluarea calităţii serviciilor publice şi, respectiv, sprijinirea liberului acces la informaţii de interes public şi a transparenţei decizionale în administraţia publică, respectiv sprijinirea liberului acces la informaţii de interes public în domeniul dezvoltării durabile şi sporirea capacităţii de colaborare între instituţiile publice centrale şi locale, mediul academic, activitatea de cercetare, mediul de afaceri şi organizaţiile neguvernamentale pentru implementarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă în România;
    d) achiziţionarea unor programe şi aplicaţii informatice, baze de date, rapoarte/analize interne şi internaţionale în domenii de interes guvernamental, inclusiv pentru promovarea şi conştientizarea importanţei dezvoltării durabile;
    e) achiziţionarea/realizarea, editarea, traducerea, tipărirea, multiplicarea şi difuzarea în ţară şi în străinătate a unor materiale de prezentare şi promovare, inclusiv a Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, a celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, Strategiei naţionale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, a unor materiale de promovare şi informare internă cu privire la politicile şi strategiile guvernamentale şi la politicile UE, precum şi a unor materiale de prezentare şi promovare a României şi de afirmare a culturii şi identităţii naţionale (cărţi, broşuri, publicaţii periodice, enciclopedii, almanahuri, dicţionare, pliante, albume, albume foto, manuale, manuale şcolare, tipărituri, bannere, pixuri, stilouri, afişe, hărţi, atlase, agende, calendare, compact-discuri, DVD-uri, memorii USB, insigne, monede şi medalii comemorative şi/sau aniversare, produse filatelice, obiecte de artizanat, obiecte decorative, tablouri, produse culinare tradiţionale, instrumente muzicale, drapele, steguleţe, uniforme de diverse tipuri, piese de recuzită şi obiecte de vestimentaţie, materiale sportive, materiale promoţionale şi alte materiale);
    f) organizarea, finanţarea şi participarea la seminare, colocvii, schimburi de experienţă, vizite de documentare, întâlniri de lucru, conferinţe, mese rotunde, workshopuri, târguri, expoziţii, festivaluri, congrese, evenimente publice şi reuniuni desfăşurate în ţară şi în străinătate, inclusiv acţiuni şi proiecte organizate de instituţii UE, OECD, ONU şi alte instituţii naţionale şi internaţionale sau organisme asociate acestora, pe tema politicilor publice guvernamentale, a promovării actului de guvernare, precum şi a implementării Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă şi a susţinerii comunicării europene, a imaginii României şi intereselor româneşti în ţară şi peste hotare;
    g) sprijinirea unor publicaţii din ţară (cărţi, broşuri, pliante, periodice, tipărituri, platforme online de informare etc.) în scopul asigurării informării publice cu privire la politicile şi strategiile guvernamentale şi la politicile UE, OECD şi ONU şi al susţinerii proiectelor şi acţiunilor de promovare a Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, Strategiei naţionale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, precum şi pentru promovarea dezvoltării comunitare, culturii, identităţii şi intereselor româneşti în ţară şi peste hotare;
    h) realizarea, editarea, traducerea, tipărirea, multiplicarea şi difuzarea în ţară şi în străinătate a unor publicaţii, reviste, broşuri, în format tipărit sau online, pentru promovarea internă şi internaţională a stadiului implementării în România a Strategiei naţionale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 în baza Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă şi a celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, precum şi pentru promovarea dezvoltării comunitare, culturii, identităţii şi intereselor româneşti în ţară şi peste hotare;
    i) susţinerea financiară a unor activităţi, acţiuni, conferinţe, seminare, workshopuri, reuniuni şi alte manifestări desfăşurate în ţară sau în străinătate, în cadrul implementării de proiecte finanţate din fonduri bugetare, fonduri europene nerambursabile, alte fonduri nerambursabile, a unor acţiuni prevăzute în cadrul unor memorandumuri de înţelegere, precum şi în contextul exercitării de către România a preşedinţiei unor organisme europene şi/sau internaţionale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare;
    j) susţinerea financiară a Programului oficial de internship al Guvernului României, potrivit prevederilor Legii nr. 176/2018 privind internshipul, cu completările ulterioare;
    k) organizarea, sprijinirea şi finanţarea acţiunilor de asistenţă oficială pentru dezvoltare în sprijinul asigurării bunăstării şi dezvoltării statelor eligibile aflate pe lista Comitetului de asistenţă pentru dezvoltare al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică;
    l) susţinerea financiară a proiectelor iniţiate independent sau în colaborare cu alte autorităţi publice centrale, instituţii publice sau organizaţii neguvernamentale, fundaţii, asociaţii, naţionale şi internaţionale, inclusiv în scopul implementării şi promovării Strategiei naţionale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 şi a Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă;
    m) contribuţii voluntare la organisme, organizaţii internaţionale, regionale şi naţionale la care România aderă sau este parte, cu scopul strategic de sprijinire a implementării Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă;
    n) alte activităţi, evenimente, proiecte, programe, precum şi susţinerea elaborării cererilor/proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile, inclusiv proiecte sau acţiuni de tip „laborator de inovare“, necesare şi oportune pentru organizarea şi finalizarea unor acţiuni specifice obiectului de activitate al structurilor prevăzute la art. 2 din hotărâre, conform reglementărilor legale în vigoare.


    ART. 2
    Suma de 7.200 mii lei prevăzută la lit. d) „Finanţarea acţiunilor cu caracter ştiinţific şi social-cultural“ din anexa nr. 3/13/02a la Legea bugetului de stat pe anul 2024 nr. 421/2023 se va utiliza pentru plata proiectelor implementate în anul 2023 conform Hotărârii Guvernului nr. 124/2023, respectiv Hotărârii Guvernului nr. 190/2023 şi rămase neplătite în anul 2023 şi pentru finanţarea următoarelor proiecte şi acţiuni realizate de către Departamentul pentru dezvoltare durabilă, în limita sumei de 2.600 mii lei, de către Serviciul dezvoltare comunitară din cadrul Direcţiei dezvoltare comunitară, bună guvernare, monitorizare întreprinderi şi instituţii publice, în limita sumei de 3.500 mii lei, şi de către Serviciul pentru suport strategic şi cooperare cu mediul asociativ, în limita sumei de 1.100 mii lei, independent sau în parteneriat cu structuri din ţară şi din străinătate (instituţii publice, organizaţii neguvernamentale, asociaţii şi fundaţii, organisme şi organizaţii internaţionale etc.):
    a) acţiuni cu caracter ştiinţific, social-cultural şi/sau educaţional, inclusiv acţiuni şi proiecte desfăşurate în ţară sau în străinătate şi dedicate marcării unor evenimente semnificative pentru istoria, cultura şi identitatea naţională, precum şi marcării unor evenimente semnificative pentru dezvoltarea durabilă, în România şi la nivel global;
    b) susţinerea şi implementarea de programe, proiecte, acţiuni şi activităţi desfăşurate în ţară sau în străinătate şi dedicate promovării unor evenimente semnificative pentru politicile şi strategiile naţionale şi internaţionale de dezvoltare durabilă şi comunitară;
    c) organizarea şi participarea la seminare, colocvii, simpozioane, întâlniri de lucru, conferinţe, mese rotunde, ateliere, workshopuri, congrese, reuniuni, târguri, expoziţii, festivaluri, spectacole, evenimente publice desfăşurate în ţară şi în străinătate şi având ca obiectiv promovarea unor măsuri, proiecte, programe şi strategii guvernamentale de interes naţional, european şi global, inclusiv sprijinirea procesului de reformă a administraţiei publice din România şi dezvoltarea colaborării cu mediul asociativ;
    d) sprijinirea unor publicaţii din ţară (cărţi, broşuri, pliante, periodice, tipărituri etc.) în scopul promovării dezvoltării durabile, a culturii, identităţii naţionale şi intereselor româneşti, în ţară şi peste hotare, inclusiv în cadrul unor proiecte cu caracter ştiinţific, social-cultural şi/sau educaţional desfăşurate în parteneriat cu organisme private, structuri de tip asociativ şi instituţii din ţară şi din străinătate;
    e) sprijinirea dotării şcolilor, catedrelor şi bibliotecilor din România, precum şi a celor folosite şi/sau frecventate de vorbitori de limbă română în alte state, cu materiale de promovare a dezvoltării durabile, a limbii şi culturii române, prin achiziţia şi distribuirea de astfel de materiale (cărţi, dicţionare, albume, enciclopedii, manuale şcolare, atlase, hărţi, CD-uri, DVD-uri, memorii USB şi altele) către autorităţile abilitate din România şi ale ţărilor respective, conform acordurilor cu instituţiile şi entităţile în cauză;
    f) organizarea, finanţarea şi participarea la acţiuni, proiecte, studii, evaluări şi analize de politici publice şi strategii guvernamentale, care pot fi desfăşurate inclusiv în colaborare cu organisme private, structuri de tip asociativ şi instituţii din ţară şi din străinătate;
    g) invitarea în România a reprezentanţilor unor instituţii academice şi de cercetare, a reprezentanţilor unor instituţii de media, ai unor organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale internaţionale, instituţii europene sau state membre UE, instituţii ONU sau state membre ONU, OECD, a unor experţi şi consultanţi în domeniile de activitate specifice structurilor prevăzute la art. 2 din hotărâre;
    h) susţinerea financiară a unor activităţi, acţiuni, conferinţe, seminare, workshopuri, reuniuni şi alte manifestări desfăşurate în ţară sau în străinătate, în cadrul implementării de proiecte finanţate din fonduri bugetare, fonduri europene nerambursabile şi alte fonduri nerambursabile, precum şi în cadrul unor memorandumuri de înţelegere, precum şi în contextul exercitării de către România a preşedinţiei unor organisme europene şi/sau internaţionale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, desfăşurate în domeniile de activitate specifice structurilor prevăzute la art. 2 din hotărâre;
    i) realizarea, editarea, traducerea, tipărirea, multiplicarea şi difuzarea în ţară şi în străinătate a unor publicaţii, reviste, broşuri, în format tipărit sau online, pentru promovarea dezvoltării durabile, culturii, identităţii naţionale şi intereselor româneşti, în ţară şi peste hotare, inclusiv în cadrul unor proiecte cu caracter ştiinţific şi/sau social-cultural desfăşurate de către structurile prevăzute la art. 2 din hotărâre sau în parteneriat cu organisme private, structuri de tip asociativ şi instituţii din ţară şi din străinătate;
    j) acordarea de asistenţă oficială pentru dezvoltare, prin proiecte şi programe, scheme de burse, contribuţii voluntare către organizaţiile internaţionale, sprijin bugetar direct, asistenţă tehnică, statelor eligibile aflate pe lista Comitetului de asistenţă pentru dezvoltare al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, cu scopul principal de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi la promovarea bunăstării în statele respective;
    k) alte activităţi, evenimente, proiecte, programe, precum şi susţinerea elaborării cererilor/proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile, inclusiv proiecte sau acţiuni de tip „laborator de inovare“, necesare şi oportune pentru organizarea şi finalizarea unor acţiuni specifice obiectului de activitate al structurilor prevăzute la art. 2 din hotărâre, conform reglementărilor legale în vigoare.


    ART. 3
    Pentru proiectele şi acţiunile cuprinse la lit. c) şi d) din anexa nr. 3/13/02a la Legea bugetului de stat pe anul 2024 nr. 421/2023, Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru dezvoltare durabilă, Serviciul dezvoltare comunitară din cadrul Direcţiei dezvoltare comunitară, bună guvernare, monitorizare întreprinderi şi instituţii publice şi Serviciul pentru suport strategic şi cooperare cu mediul asociativ poate acoperi următoarele cheltuieli:
    a) cazare, transport şi indemnizaţie de delegare pentru deplasările în ţară, atât pentru persoanele din cadrul Secretariatului General al Guvernului care desfăşoară activităţi specifice structurilor prevăzute la art. 2 din hotărâre, pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul structurilor prevăzute la art. 2 din hotărâre, cât şi pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea în structurile pentru care structurile prevăzute la art. 2 din hotărâre asigură secretariatul tehnic/permanent, conform reglementărilor legale în vigoare;
    b) cazare, transport, diurnă şi diverse pentru deplasările în străinătate, atât pentru persoanele din cadrul Secretariatului General al Guvernului care desfăşoară activităţi specifice structurilor prevăzute la art. 2 din hotărâre, pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul structurilor prevăzute la art. 2 din hotărâre, cât şi pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea în structurile pentru care structurile prevăzute la art. 2 din hotărâre asigură secretariatul tehnic/permanent, conform reglementărilor legale în vigoare, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificările şi completările ulterioare;
    c) masă în barem de 155 lei/zi/persoană, trataţii pauză de cafea la un barem de 25 lei/zi/persoană, cazare în regim de maximum 3 stele în barem de 265 lei/noapte/persoană în structuri de cazare turistice pentru participanţii la acţiunile şi proiectele realizate de către structurile prevăzute la art. 2 din hotărâre, inclusiv cele realizate în parteneriat cu alte structuri, instituţii şi/sau organizaţii din ţară sau străinătate, conform reglementărilor legale în vigoare;
    d) trataţii, mese oficiale, cocktailuri, cadouri, bilete de intrare la obiective turistice şi pentru vizionarea unor spectacole pentru delegaţii din ţară sau străinătate, conform normativelor de cheltuieli aprobate prin ordin al secretarului general al Guvernului;
    e) cazare, transport intern şi internaţional, trataţii şi masă oficială pentru participanţii la acţiunile (workshopuri, conferinţe, vizite de studiu etc.) şi proiectele realizate de către structurile prevăzute la art. 2 din hotărâre, inclusiv cele realizate în parteneriat cu alte instituţii şi/sau organizaţii din ţară sau străinătate, transport intern şi internaţional pentru diverse echipamente şi materiale (materiale promoţionale, costume, decoruri, instrumente, aparatură tehnică, exponate) necesare pentru desfăşurarea acţiunilor şi proiectelor menţionate;
    f) bilete de acces şi taxe de participare la diverse conferinţe, reuniuni, summituri, congrese, seminare, spectacole, concursuri, programe de formare profesională desfăşurate în ţară şi în străinătate şi alte evenimente şi manifestări desfăşurate în ţară sau în străinătate, bilete de acces şi taxe de vizitare a unor obiective cultural-turistice şi de interes din punctul de vedere al dezvoltării durabile - din România sau din străinătate, precum şi al asigurării suportului strategic pentru cooperarea cu mediul asociativ, taxe poştale, taxe de viză, poliţe de asigurare pentru călătorii în străinătate şi asigurări medicale, poliţe de asigurare pentru obiecte de artă, exponate muzeale şi artefacte culturale aflate în proprietatea unor persoane fizice sau juridice;
    g) onorarii pentru prestaţii artistice, social-culturale, ştiinţifice şi educative, respectiv pentru solişti, interpreţi de muzică (voce), instrumentişti (violonişti, pianişti etc.), şefi orchestră, şefi partidă, compozitori, autori de texte/cantautori, dirijori, concertmaeştri, ilustratori muzicali, coordonatori muzicali, coordonatori artistici, coregrafi, balerini, dansatori, performeri, membri şi coordonatori ai unor formaţii corale, actori profesionişti sau amatori, regizori, regizori scenă, scenarişti, recuziteri şi alt personal tehnico-administrativ asociat activităţilor cultural-artistice, scriitori, poeţi, artişti plastici şi vizuali (pictori, sculptori, desenatori, graficieni, fotografi, operatori şi editori video şi multimedia etc.), muzeografi, ghizi, custozi de manifestări artistice, pedagogi muzeali, decoratori, alţi specialişti şi creatori în domeniul artei, culturii şi educaţiei (profesori, cadre didactice), inclusiv artişti şi meşteri populari, artizani şi meşteşugari, precum şi pentru specialişti în domeniul educaţiei (profesori, instructori şi educatori) şi specialişti în domeniul dezvoltării comunitare şi dezvoltării durabile, moderatori evenimente, lectori şi conferenţiari, alţi specialişti şi experţi din mediul public sau aparţinând organismelor private, structurilor de tip asociativ, mediului de afaceri, societăţii civile din ţară şi din străinătate invitaţi să susţină conferinţe şi prelegeri publice în domeniile în care sunt recunoscuţi ca specialişti, în limita maximă a sumei de 19.000 lei brut/persoană;
    h) achiziţia de servicii de realizare a unor sondaje de opinie, studii, cercetări, analize şi evaluări de strategii, programe şi politici publice, realizarea de aplicaţii, instrumente şi platforme educaţionale, achiziţia de servicii de formare profesională, achiziţia de abonamente la publicaţii din ţară şi din străinătate, achiziţia de servicii pentru scrierea cererilor de finanţare pentru proiecte finanţate din fonduri nerambursabile, servicii pentru elaborarea caietelor de sarcini, servicii pentru experţi tehnici cooptaţi în echipele de evaluare a ofertelor, achiziţia de servicii pentru proiecte sau acţiuni de tip „laborator de inovare“, achiziţia de servicii de realizare de campanii de informare publică şi promovare a imaginii României în ţară şi în străinătate, achiziţia de servicii de realizare şi administrare site-uri de internet, servicii pentru realizarea programelor, aplicaţiilor şi sistemelor informatice, achiziţia de sisteme, programe şi aplicaţii informatice, furnituri de birou, aparatură/echipamente tehnice şi de calcul, achiziţia de servicii de promovare în media (presă scrisă, presă online, radio, televiziune) a activităţilor şi temelor structurilor prevăzute la art. 2 din hotărâre, precum şi din orice alte politici şi strategii sectoriale ale Guvernului;
    i) achiziţia de filme documentare, filme artistice, filme de scurtmetraj, filme de animaţie, filme de promovare şi videoclipuri pe diverse suporturi (casete, peliculă, CD, DVD, memorie USB ş.a.), precum şi achiziţia de servicii de producţie şi conexe destinate realizării unor astfel de materiale audio-video, inclusiv în cadrul unor parteneriate încheiate cu instituţii publice sau organizaţii neguvernamentale, respectiv achiziţia de servicii de multiplicare şi distribuire a producţiilor şi materialelor menţionate mai sus, în ţară şi în străinătate;
    j) achiziţia, realizarea, editarea, traducerea, tipărirea, multiplicarea şi difuzarea în ţară şi în străinătate de materiale de promovare şi obiecte promoţionale: cărţi, broşuri, publicaţii periodice, dicţionare, enciclopedii, pliante, albume, albume foto, manuale, manuale şcolare, tipărituri, bannere, pixuri, stilouri, obiecte de papetărie, afişe, hărţi, atlase, agende, calendare, compact-discuri, DVD-uri, insigne, monede şi medalii comemorative şi/sau aniversare, produse filatelice, obiecte de artizanat, obiecte decorative, tablouri, produse culinare tradiţionale, instrumente muzicale, drapele, steguleţe, uniforme de diverse tipuri, costume populare, piese de recuzită, obiecte de vestimentaţie, materiale şi echipamente sportive, materiale promoţionale şi alte materiale;
    k) achiziţii de bunuri şi servicii, inclusiv chirie, servicii de organizare a evenimentelor, conferinţelor, expoziţiilor, târgurilor, seminarelor, festivalurilor, spectacolelor, congreselor şi a altor manifestări publice, servicii fotografice şi video profesionale şi de procesare şi editare foto/video, servicii de scriere/printare şi multiplicare multimedia (pe CD, DVD şi alte suporturi digitale), servicii de traducere şi interpretariat (text, subtitrare etc.), servicii de închiriere sală şi/sau standuri la diverse manifestări, conferinţe, seminare etc. şi de amenajare şi decorare a spaţiilor unde acestea se desfăşoară, achiziţia echipamentelor şi materialelor informatice şi de birotică şi închirierea aparaturii tehnice necesare desfăşurării manifestărilor respective, achiziţia altor servicii şi bunuri mobile pentru evenimente organizate în ţară sau în străinătate, precum şi achiziţia altor servicii şi bunuri mobile pentru buna desfăşurare a altor activităţi necesare şi oportune pentru organizarea şi finalizarea unor acţiuni specifice obiectului de activitate al structurilor prevăzute la art. 2 din hotărâre, conform reglementărilor legale în vigoare;
    l) sumele privind indemnizaţiile pentru participanţii la Programul oficial de internship al Guvernului României potrivit prevederilor Legii nr. 176/2018 privind internshipul, cu completările ulterioare;
    m) premii pentru elevi şi tineri care participă la concursuri tematice, culturale, educaţionale sau tematice organizate de către structurile prevăzute la art. 2 din hotărâre, acordate în limita a maximum 2.000 lei/premiu;
    n) contribuţii voluntare la organisme, organizaţii internaţionale, regionale şi naţionale la care România aderă sau este parte, cu scopul strategic de sprijinire a implementării Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă;
    o) premii în limita a maximum 25.000 lei pentru concursuri de idei pentru promovarea conceptului de dezvoltare durabilă;
    p) alte categorii de cheltuieli necesare şi oportune îndeplinirii acţiunilor specifice obiectului de activitate al structurilor prevăzute la art. 2 din hotărâre, conform reglementărilor legale în vigoare.



    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016