Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
DECRET Nr. 41 din 12 martie 1976 privind stabilirea preturilor de productie reasezate la bauturi racoritoare, ape minerale, ape gazoase, bioxid de carbon in capsule pentru autosifon, precum si modificarea preturilor cu amanuntul la apale minerale
EMITENT: PRESEDINTELE R.S.R. PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL NR. 22 din 12 martie 1976
ART. 1
Preţurile de producţie reasezate la bãuturile racoritoare, ape minerale, ape gazoase, precum şi la bioxidul de carbon în capsule pentru autosifon, sînt cele prevãzute în anexa nr. 1* la prezentul decret.
Se autoriza Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, celalalte ministere, organe şi organizaţii centrale, precum şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, care au în subordine unitãţi producãtoare de bãuturi racoritoare, ape minerale, ape gazoase şi de umplere cu bioxid de carbon a capsulelor pentru autosifon, sa stabileascã - cu acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri - preţurile de producţie reasezate la celelalte produse necuprinse în anexa nr. 1, prin corelare cu preţurile stabilite prin prezentul decret, cu respectarea indicatorilor sintetici care au stat la baza preţurilor reasezate.
ART. 2
Cotele de rabat comercial la apele minerale, diferenţiate pe judeţe, precum şi la bioxidul de carbon în capsule pentru autosifon, sînt cele prevãzute în anexa nr. 2* la prezentul decret.
ART. 3
Preţurile de producţie reasezate limita la bãuturi racoritoare şi ape minerale, precum şi la bioxidul de carbon în capsule pentru autosifon, din nomenclatura Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, celorlalte organe şi organizaţii centrale şi a comitetelor executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, sînt cele prevãzute la anexa nr. 3* la prezentul decret.
ART. 4
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, celelalte ministere, organe şi organizaţii centrale, precum şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, care au în subordine unitãţi producãtoare de bãuturi racoritoare, vor lua mãsuri pentru rentabilizarea tuturor produselor cu pierdere, prin reducerea costurilor sau alte mãsuri, precum şi pentru creşterea cantitãţilor, diversificarea sortimentelor şi îmbunãtãţirea calitãţii acestora, utilizînd materii prime şi materiale din producţie interna.
ART. 5
Este interzisã utilizarea sumelor cuprinse în preţul de cost luat în calcul pentru stabilirea preţurilor reasezate, ale cãror destinaţii nu sînt reglementate, pentru acoperirea altor elemente de costuri sau mãrirea rentabilitatii.
ART. 6
Preţurile cu amãnuntul la apele minerale sînt cele prevãzute în anexa nr. 4* la prezentul decret. Stocurile de apa minerala vor fi desfãcute în aceleaşi forme de prezentare, prin înscrierea pe etichete a noilor preţuri.
ART. 7
Limita maxima de preţ cu amãnuntul la apele minerale se stabileşte la 2,60 lei/litru.
ART. 8
Preţurile cu amãnuntul în alimentaţia publica la apele minerale se vor stabili de Ministerul Comerţului Interior, pe categorii de unitãţi de desfacere.
ART. 9
Pe data intrãrii în vigoare a prezentului decret, diferenţa dintre preţurile de producţie reasezate şi preţurile de livrare în vigoare la siropurile din fructe de padure nu se mai acoperã de la buget.
ART. 10
Ministerele, celelalte organe şi organizaţii centrale şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti vor asigura reevaluarea stocurilor de produse ale cãror preţuri de producţie, de livrare şi cu amãnuntul se modifica, existente în unitãţile în subordine la data intrãrii în vigoare a prezentului decret, în conformitate cu normele stabilite de Ministerul Finanţelor.
ART. 11
Ministerele, celelalte organe şi organizaţii centrale şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, care au în subordine întreprinderi producãtoare de bãuturi racoritoare, ape minerale, ape gazoase şi de umplere a capsulelor cu bioxid de carbon pentru autosifon, vor determina influente ce rezulta din modificarea preţurilor de producţie, de livrare şi cu amãnuntul şi le vor comunica, în termen de 30 de zile de la data prezentului decret, ministerelor, celorlalte organe şi organizaţii centrale, comitetelor executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, care au în subordine unitãţi beneficiare ale acestor produse. Aceste unitãţi vor confirma, în termen de 20 de zile, influentele determinate potrivit celor de mai sus.
În termen de 65 de zile de la data prezentului decret ministerele, celelalte organe şi organizaţii centrale, precum şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, vor prezenta Comitetului de Stat al Planificarii şi Ministerului Finanţelor propuneri de modificare a indicatorilor economici şi financiari, aprobaţi pe anul 1976, decurgind din aplicarea noilor preţuri şi rabaturi comerciale.
ART. 12
Se autoriza Comitetul de Stat al Planificarii şi Ministerul Finanţelor ca, pe baza propunerilor primite de la titularii de plan potrivit art. 11, sa introducã în indicatorii economici şi financiari aprobaţi pe anul 1976 modificãrile rezultate din aplicarea noilor preţuri şi rabaturi comerciale, în condiţiile regasirii complete a influentelor între furnizori şi beneficiari.
ART. 13
Se autoriza Ministerul Finanţelor sa introducã modificãrile ce decurg din aplicarea prezentului decret în volumul şi structura bugetului de stat pe anul 1976, în mijloacele de echilibrare a bugetelor judeţelor şi municipiului Bucureşti.
ART. 14
Preţurile de producţie reasezate prevãzute în anexa nr. 1 la prezentul decret intra în vigoare pe data de 1 ianuarie 1976.
Preţurile cu amãnuntul la ape minerale, prevãzute în anexa nr. 4, precum şi cotele de rabat comercial, prevãzute în anexa nr. 2 la prezentul decret, intra în vigoare pe data de 15 martie 1976.
Pe data intrãrii în vigoare a noilor preţuri şi rabaturi comerciale se abroga prevederile actelor normative respective, cuprinse în anexa nr. 5 la prezentul decret.
-----------------------
*) Anexa se comunica instituţiilor interesate.
ANEXA 5
LISTA
cuprinzînd prevederile din unele acte normative care se abroga
1. Poziţiile 1, 2, 3, 12, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 35, 36, 37, 38, 39 cuprinse în lista anexa nr. 4 la Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 471/1975 privind stabilirea preţurilor de producţie şi de livrare reasezate la produsele din ramura industriei alimentare la a cãror fabricaţie se utilizeazã zahãr ca materie prima, pentru siropuri de fructe.
2. Punctul 76 din capitolul XIII "Bãuturi nealcoolice" al anexei 13 "Industria alimentara" din Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 414/1974 privind stabilirea limitelor maxime de preţuri şi tarife pentru grupele şi subgrupele de produse şi servicii care constituie nomenclatura ministerelor, celorlalte organe centrale şi comitetelor executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, publicatã în Buletinul Oficial al Republicii Socialiste România, Partea I, nr. 70 din 26 aprilie 1974.
3. Punctul 1 din lista anexa la Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 1370/1968 privind modificarea rabaturilor comerciale la unele produse, publicatã în Buletinul Oficial al Republicii Socialiste România, Partea I, nr. 86 din 3 iulie 1968.
4. Punctele 329-330 "Ape minerale" din lista rabaturilor comerciale pentru produsele din lista nr. 3/1961 cuprinzînd preţurile de stat cu amãnuntul pentru bãuturi alcoolice şi nealcoolice, anexa la Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 1279/1962 , publicatã în Colecţia de hotãrîri şi dispoziţii ale Consiliului de Miniştri nr. 40 bis din 31 decembrie 1962, privind aprobarea preţurilor cu ridicatã şi a tarifelor rezultate din reasezarea cheltuielilor de producţie şi redistribuirea acumularilor cuprinse în preţurile cu ridicatã cu tarifele actuale, precum şi pentru unele mãsuri în legatura cu punerea în aplicare a acestora.
-----------------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: