Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
DECRET nr. 397 din 21 decembrie 1985 privind perfectionarea organizarii activitatii de constructii-montaj si de reparatii capitale la centralele electrice
EMITENT: CONSILIUL DE STAT PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 73 din 23 decembrie 1985
ART. 1
Ministerul Construcţiilor Industriale este antreprenor general pentru centralele nuclearoelectrice şi termoelectrice, executand lucrãrile de construcţii şi instalaţii, precum şi reparaţiile capitale la aceste lucrãri.
Ministerul Industriei de Utilaj Greu executa montajul şi reparaţiile capitale ale utilajelor şi echipamentelor pentru centralele termoelectrice, hidroelectrice şi nuclearoelectrice.
Ministerul Energiei Electrice este antreprenor general pentru centralele hidroelectrice şi pentru reţelele de inalta tensiune, executand, totodatã, lucrãrile de construcţii hidrotehnice, reţele şi instalaţii de inalta tensiune, precum şi reparaţiile capitale la aceste lucrãri, pentru toate centralele electrice.
ART. 2
Pe data de 1 ianuarie 1986 Întreprinderea-antrepriza de construcţii nuclearoelectrice Cernavoda, din subordinea Ministerului Energiei Electrice, trece în subordinea Centralei-antrepriza generalã de construcţii industriale Bucureşti, de sub îndrumarea şi controlul Ministerului Construcţiilor Industriale.
ART. 3
Pe data de 1 ianuarie 1986 Trustul-antrepriza generalã "Energoconstructia" Bucureşti, din subordinea Ministerului Energiei Electrice, trece în subordinea Ministerului Construcţiilor Industriale.
ART. 4
Pe data de 1 ianuarie 1986 Trustul-antrepriza generalã "Energomontaj" Bucureşti, din subordinea Ministerului Energiei Electrice, trece în subordinea Centralei industriale de utilaj energetic Bucureşti, de sub îndrumarea şi controlul Ministerului Industriei de Utilaj Greu.
Centrala industriala de utilaj energetic Bucureşti va prelua şi dezvoltarile de capacitãţi aprobate aferente acivitatii de montaj şi reparaţii capitale care intra în obiectivul de activitate al Trustului-antrepriza generalã "Energomontaj" Bucureşti.
Antreprizele Trustului-antrepriza generalã "Energomontaj" Bucureşti au dubla subordonare, fiind coordonate şi de cãtre întreprinderile constructoare de utilaje de profil.
Activitatea de reparaţii capitale pentru turbine şi instalaţii aferente, cu numãrul de personal corespunzãtor, trece de la Întreprinderea "Energoreparatii" Bucureşti, din subordinea Ministerului Energiei Electrice, la Trustul-antrepriza generalã "Energomontaj" Bucureşti.
ART. 5
Anexa nr. 3e) - Structura organizatoricã a Centralei industriale de utilaj energetic Bucureşti la Decretul nr. 223/1985 privind unele mãsuri pentru îmbunãtãţirea activitãţii unitãţilor din subordinea Ministerului Industriei de Utilaj Greu se modifica şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1*) la prezentul decret. Numãrul maxim de posturi în aparatul propriu al centralei se majoreazã cu 31 posturi, din care 3 posturi de conducere, precum şi cu 2 posturi de inginer, economist, fizician, chimist principal I, modificandu-se corespunzãtor anexele nr. 3 şi 4 la acelaşi decret.
ART. 6
Stucturile organizatorice ale Întreprinderii "Vulcan" Bucureşti, Întreprinderii de construcţii de maşini Resita, Combinatul de utilaj greu Cluj-Napoca şi Întreprinderii de maşini grele Bucureşti se completeazã cu câte un post de inginer şef pentru montaj şi reparaţii utilaj energetic, în subordinea directorilor întreprinderilor constructoare de echipamente şi utilaje energetice şi directorului general adjunct pentru activitatea de montaj şi reparaţii capitale utilaj energetic din cadrul Centralei industriale de utilaj energetic Bucureşti.
ART. 7
Articolul 19 alineatul 1 din <>Decretul nr. 220/1985 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Industriei de Utilaj Greu se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Ministerul Industriei de Utilaj Greu are urmãtoarea structura organizatoricã:
a) Direcţia plan-producţie, dezvoltare;
b) Direcţia de montaj şi reparaţii capitale utilaj energetic şi tehnologic;
c) Direcţia tehnica, investiţii, mecano-energetica şi reparaţii;
d) Direcţia de comerţ exterior şi cooperare economicã internationala;
e) Direcţia de aprovizionare şi contractare;
f) Direcţia finanţe-preţuri;
g) Direcţia de organizare, control, personal, învãţãmânt, retribuire;
h) Serviciul special;
i) Serviciul secretariat-administrativ şi documente secrete."
ART. 8
Anexele nr. 1 şi 2 la <>Decretul nr. 220/1985 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Industriei de Utilaj Greu se modifica şi se înlocuiesc cu anexele nr. 2*) şi 3*) la prezentul decret.
ART. 9
Utilajele de construcţii, mijloacele de transport, bazele de reparaţii şi întreţinere, secţiile şi atelierele care deservesc unitãţile de la art. 2, 3 şi 4 din cadrul Întreprinderii de utilaje grele pentru construcţii "Energoutilaj" Bucureşti, din subordinea Ministerului Energiei Electrice, se transfera la unitãţile de specialitate ale Ministerului Construcţiilor Industriale şi ale Ministerului Industriei de Utilaj Greu, pe data de 1 ianuarie 1986, pe baza de protocol încheiat între cele trei ministere.
ART. 10
Pe data de 1 ianuarie 1986 Întreprinderea-antrepriza de construcţii nuclearoelectrice Fagaras, cu sediul în comuna Beclean, judeţul Braşov, îşi modifica denumirea, sediul şi subordonarea în "Întreprinderea-antrepriza de construcţii nuclearoelectrice Victoria", cu sediul în oraşul Victoria, în subordinea Trustului-antrepriza generalã de construcţii industriale Braşov, de sub îndrumarea şi controlul Ministerului Construcţiilor Industriale.
ART. 11
Unitãţile de construcţii-montaj care trec din subordinea Ministerului Energiei Electrice în cadrul Ministerului Construcţiilor Industriale şi Ministerului Industriei de Utilaj Greu îşi menţin numãrul maxim de personal şi de conducere aprobat pentru aparatul propriu, precum şi gradele de organizare aprobate.
ART. 12
Activul şi pasivul stabilit pe baza bilanţului încheiat la data de 1 ianuarie 1986 împreunã cu indicatorii de plan economici şi financiari şi cu contractele încheiate trec de la unitãţile reorganizate potrivit art. 2, art. 3, art. 4, art. 9 şi art. 10 la Centrala-antrepriza generalã de construcţii industriale Bucureşti, Centrala industriala de utilaj energetic Bucureşti, Trustul-antrepriza generalã de construcţii industriale Braşov şi la unitãţile de utilaje grele pentru construcţii din subordinea Ministerului Construcţiilor Industriale şi Ministerului Industriei de Utilaj Greu.
Personalul care trece la Centrala-antrepriza generalã de construcţii industriale Bucureşti, la Centrala industriala de utilaj energetic Bucureşti, la Trustul-antrepriza generalã de construcţii industriale Braşov, la Trustul-antrepriza generalã "Energomontaj" Bucureşti şi la unitãţile de utilaje grele pentru construcţii din subordinea Ministerului Construcţiilor Industriale şi Ministerului Industriei de Utilaj Greu se considera transferat în interesul serviciului.
ART. 13
Retributia tarifara a personalului tehnic, economic, de alta specialitate şi administrativ din toate unitãţile şi subunitatile care îşi desfãşoarã activitatea pe platforma Centralei nuclearoelectrice Cernavoda se stabileşte potrivit grupei a II-a de ramura, în conformitate cu prevederile <>Legii retribuirii dupã cantitatea şi calitatea muncii nr. 57/1974 .
ART. 14
Numãrul maxim de personal care poate primi retributie tarifara mai mare pentru condiţii grele de munca şi spor de şantier, aprobat Ministerului Construcţiilor Industriale, Ministerului Industriei de Utilaj Greu şi Ministerului Energiei Electrice, se modifica potrivit anexei nr. 4*).
ART. 15
Personalul detaşat, potrivit legii, pentru a executa lucrãri pe platforma Centralei nuclearoelectrice Cernavoda beneficiazã de indemnizaţie de datasare.
ART. 16
Personalul nelocalnic care lucreazã pe platforma Centralei nuclearoelectrice Cernavoda beneficiazã de transport zilnic la şi de la locul de munca cu mijloace de transport în comun sau cu autobuze închiriate pe baza de convenţie, pe distanta de 3-60 km, cu plata de cãtre personal a sumei de 30 lei lunar; diferenţa pana la costul integral al transportului se suporta din bugetul de venituri şi cheltuieli al unitãţilor.
ART. 17
Anexele nr. 1, 9 şi 10 la <>Decretul nr. 277/1979 şi anexa nr. VIII/I la <>Decretul nr. 377/1979 se completeazã, pentru Ministerul Construcţiilor Industriale, cu 9 autoturisme pentru transport de persoane în interes de serviciu, 7 microbuze, 38 autovehicule pentru transport marfa sub 1,5 tone capacitate şi un autovehicul specializat pentru transport marfa cu capacitate de sub 1,5 tone cu caroserie izoterma, prin reducerea corespunzãtoare a numãrului de autovehicule pentru Ministerul Energiei Electrice.
Anexele nr. 1, 9 şi 10 la <>Decretul nr. 277/1979 se completeazã, pentru Ministerul Industriei de Utilaj Greu, cu 12 autoturisme pentru transport de persoane în interes de serviciu, 10 microbuze şi 42 autovehicule pentru transport marfa sub 1,5 tone capacitate, prin reducerea corespunzãtoare a numãrului de autovehicule pentru Ministerul Energiei Electrice.
ART. 18
Comitetul de Stat al Planificarii şi Ministerul Finanţelor vor prezenta, în termen de 30 de zile de la data prezentului decret, propuneri de modificare a indicatorilor de plan economici şi financiari din planul naţional unic de dezvoltare economico-socialã, precum şi din bugetul de stat pe anul 1986, aprobaţi pentru Ministerul Construcţiilor Industriale, Ministerul Industriei de Utilaj Greu şi Ministerul Energiei Electrice, ca urmare a aplicãrii prezentului decret.
ART. 19
Prevederile prezentului decret se aplica în cadrul indicatorilor economici şi financiari aprobaţi pentru anul 1986 pentru Ministerul Construcţiilor Industriale, Ministerul Industriei de Utilaj Greu şi Ministerul Energiei Electrice.
ART. 20
Personalul transferat în interesul serviciului sau trecut în aceeaşi unitate în funcţii cu niveluri de retribuire mai mici, precum şi personalul devenit disponibil, ca urmare a aplicãrii prezentului decret, beneficiazã de drepturile prevãzute la <>art. 21 din Decretul nr. 162/1973 .
ART. 21
Prevederile Decretului nr. 367/1980 privind unele mãsuri pentru utilizarea raţionalã a personalului din unitãţile socialiste, a cãror aplicare a fost prelungitã prin Decretul nr. 451/1984 , nu se aplica pana la data de 31 martie 1986 posturilor din unitãţile de la care şi la care se transfera personalul ca urmare a aplicãrii prezentului decret.
ART. 22
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentul decret.
---------------
*) Anexa se comunica instituţiilor interesate
NICOLAE CEAUŞESCU
Preşedintele
Republicii Socialiste România
-----------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: