Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
DECRET nr. 346 din 9 noiembrie 1985 privind unele masuri pentru imbunatatirea organizarii activitatii de cercetare stiintifica, inginerie tehnologica si de proiectare in unitatile Ministerului Industriei Constructiilor de Masini
EMITENT: CONSILIUL DE STAT PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL NR. 56 DIN 13/11/85
Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decreteazã:
ART. 1
Pe data prezentului se înfiinţeazã Institutul central pentru construcţii de maşini, cu sediul în municipiul Bucureşti, în subordinea Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini şi a Consiliului Naţional pentru Ştiinţa şi Tehnologie.
Institutul central pentru construcţii de maşini se înfiinţeazã prin reorganizarea Institutului central pentru construcţii de maşini Bucureşti, înfiinţat potrivit Decretului nr. 111/1985 , care îşi înceteazã activitatea.
Institutul central pentru construcţii de maşini are ca obiect de activitate coordonarea cercetãri ştiinţifice, dezvoltãrii tehnologice, introducerii progresului tehnic şi a proiectãrii în domeniul industriei construcţiilor de maşini şi utilaje de transport auto şi naval, maşini agricole, rulmenti, organe de asamblare, precum şi al industriei aeronautice, care se desfãşoarã în unitãţile din componenta sa şi în unitãţile de producţie ale ministerului; coordonarea producţiei realizate în unitãţile de cercetare ştiinţificã, inginerie tehnologicã şi de învãţãmînt superior din componenta sa; promovarea produselor şi tehnologiilor noi şi perfectionate; asigurarea tipizarii, standardizarii şi normarii tehnice a produselor şi tehnologiilor din domeniul sau de activitate.
ART. 2
Institutul central pentru construcţii de maşini Bucureşti se constituie pe structura Institutului de cercetare ştiinţificã şi inginerie tehnologicã pentru industria construcţiilor de maşini Bucureşti şi are structura organizatoricã prevãzutã în anexa nr. 1*.
* Anexa a fost comunicatã instituţiilor interesate.
ART. 3
Institutul central pentru construcţii de maşini Bucureşti are în conducerea sa un director general, doi directori generali adjuncţi şi un secretar ştiinţific. Directorul general al Institutului central pentru construcţii de maşini Bucureşti este directorul Institutului de cercetare ştiinţificã şi inginerie tehnologicã pentru industria construcţiilor de maşini Bucureşti. Directorul Institutului naţional de motoare termice Bucureşti şi al Institutului de cercetare ştiinţificã şi inginerie tehnologicã pentru aviatie Bucureşti îndeplinesc şi funcţia de director general adjunct al Institutului central pentru construcţii de maşini Bucureşti.
ART. 4
Unitãţile de cercetare ştiinţificã, inginerie tehnologicã şi de proiectare care se reorganizeazã, unitãţile nou organizate şi înfiinţate sînt prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 5
Unitãţile din componenta Institutului central pentru construcţii de maşini Bucureşti, sediul, subordonarea şi obiectul de activitate ale acestora sînt prevãzute în anexa nr. 3.
ART. 6
Unitãţile de cercetare ştiinţificã, inginerie tehnologicã şi de proiectare prevãzute în prezentul decret funcţioneazã pe baza autoconduceri muncitoresti şi autogestiunii economico-financiare şi se organizeazã potrivit prevederilor Decretului nr. 297/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitãţile de cercetare şi de proiectare.
ART. 7
Unitãţile de cercetare ştiinţificã, inginerie tehnologicã şi de proiectare din componenta Institutului central pentru construcţii de maşini Bucureşti se încadreazã pe niveluri de retribuire, grupe de ramuri, grade, marimi, reţele şi niveluri de retribuire a muncitorilor potrivit anexei nr. 4*.
* Anexa a fost comunicatã instituţiilor interesate.
ART. 8
Institutele de cercetare ştiinţificã şi inginerie tehnologicã mari şi mijlocii pot folosi funcţia de secretar ştiinţific.
ART. 9
Numãrul maxim de personal de administraţie al institutelor şi centrelor din componenta Institutului central pentru construcţii de maşini Bucureşti este prevãzut în anexa nr. 5*. Numãrul maxim al compartimentelor din structura acestor unitãţi organizate ca secţii, laboratoare, ateliere sau colective, se stabileşte anual, la propunerea Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini, de cãtre Consiliul Naţional pentru Ştiinţa şi Tehnologie, în funcţie de volumul activitãţii şi sarcinile ce revin fiecãrei unitãţi.
* Anexa a fost comunicatã instituţiilor interesate.
ART. 10
Activul şi pasivul stabilit pe baza bilanţului încheiat la data de 31 octombrie 1985, împreunã cu indicatorii de plan economici şi financiari, cu baza materialã şi cu contractele aferente, trec de la unitãţile care se reorganizeazã la unitãţile nou organizate sau care preiau activitatea potrivit prevederilor prezentului decret.
ART. 11
Personalul muncitor care trece de la o unitate la alta, în cadrul mãsurilor de reorganizare prevãzute în prezentul decret, se considera transferat în interesul serviciului.
Personalul transferat în interesul serviciului sau trecut în aceeaşi unitate, în funcţii cu niveluri de retribuire mai mici, precum şi personalul devenit disponibil, ca urmare a aplicãrii prevederilor prezentului decret, beneficiazã de drepturile prevãzute la art. 21 din Decretul nr. 162/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitãţile economice.
ART. 12
Personalul de cercetare ştiinţificã şi inginerie tehnologicã cu studii superioare atestat, care trece, în baza prevederilor prezentului decret, la unitãţile nou înfiinţate sau la alta unitate la care se organizeazã activitatea potrivit prevederilor Decretului 297/1973, îşi pãstreazã gradul profesional dacã desfãşoarã în continuare aceeaşi activitate.
ART. 13
Prevederile Decretului nr. 367/1980 privind unele mãsuri pentru utilizarea raţionalã a personalului din unitãţile socialiste, a cãror aplicabilitate a fost prelungitã prin Decretul nr. 451/1984, nu se aplica, în anul 1985, posturilor din unitãţile la şi de la care se transfera personalul ca urmare a prevederilor prezentului decret.
ART. 14
Comitetul de Stat al Planificarii şi Ministerul Finanţelor, pe baza propunerilor Ministerului Construcţiilor de Maşini şi Consiliului Naţional pentru Ştiinţa şi Tehnologie, vor supune, spre aprobare, în termen de 45 de zile, modificãrile ce decurg din aplicarea prezentului decret în planul naţional unic de dezvoltare economico-socialã, precum şi în volumul şi structura bugetului de stat, pe anul 1985.
ART. 15
Anexa nr. 1 la Decretul nr. 139/1974 privind aprobarea listelor unitãţilor de cercetare şi de proiectare organizate potrivit Decretului nr. 297/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitãţile de cercetare şi de proiectare se modifica potrivit prezentului decret.
ART. 16
Prevederile prezentului decret se aplica în cadrul indicatorilor de plan economici şi financiari aprobaţi Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini pe anul 1985.
ART. 17
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentul decret.
ART. 18
Decretul nr 111/1985 privind unele mãsuri pentru îmbunãtãţirea organizãrii activitãţii de cercetare ştiinţificã, inginerie tehnologicã şi de proiectare în unitãţile Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini se abroga.
ANEXA 2
UNITĂŢI
de cercetare ştiinţificã, inginerie tehnologicã şi de proiectare care se
reorganizeazã, unitãţi nou organizate şi înfiinţate
I. Unitãţi de cercetare ştiinţificã, inginerie tehnologicã şi de proiectare care se reorganizeazã şi unitãţi nou organizate
-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Unitatea care se reorganizeazã Nr. Unitatea nou organizatã
crt. crt.
-------------------------------------------------------------------------------
1. Institutul de proiectare pentru în- 1. Centrul de inginerie tehnolo-
vestitii în construcţii de maşini gica şi de proiectare pentru
Bucureşti construcţii de maşini Bucureşti
2. Institutul de cercetare ştiinţificã 2. Institutul de cercetare stiin-
şi inginerie tehnologicã pentru tifica şi inginerie tehnologi-
tractoare şi autovehicule Braşov ca pentru tractoare Braşov
3. Institutul de cercetare stiin-
tifica şi inginerie tehnologi-
ca pentru autovehicule Braşov
3. Centrul de cercetare ştiinţificã şi 4. Institutul de cercetare stiin-
inginerie tehnologicã pentru auto- tifica şi inginerie tehnologicã
turisme Pitesti-Colibasi pentru autoturisme Pitesti-
Colibasi
--------------------------------------------------------------------------------
II. Unitãţi nou înfiinţate
-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Denumirea unitãţii Subordonarea
crt.
-------------------------------------------------------------------------------
1. Centrul de cercetare ştiinţificã Institutul de cercetare ştiinţificã
şi inginerie tehnologicã pentru şi inginerie tehnologicã pentru
motoare de aviatie Bucureşti* aviatie Bucureşti
-------------------------------------------------------------------------------
* Unitate fãrã personalitate juridicã.
ANEXA 3
LISTA
unitãţilor de cercetare ştiinţificã, inginerie tehnologicã, proiectare şi
învãţãmînt superior din componenta Institutului central pentru construcţii de
maşini Bucureşti
-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Denumirea unitãţii Sediul Subordonarea Obiectul de activi-
crt. tate
-------------------------------------------------------------------------------
1. Institutul de cerce- municipiul - Institutul cen- Echipamente tehnologice
tare ştiinţificã şi Bucureşti tral pentru con- în domeniul prelucrari-
inginerie tehnologicã structii de ma- lor la rece. Linii me-
pentru industria con- sini Bucureşti canizate şi automatiza-
structiilor de maşini, - Ministerul În- te şi echipamente tipi-
cu: dustriei Con- zate pentru montaj.
structiilor de Linii, instalaţii şi
Maşini echipamente pentru
protecţia suprafeţelor
prin acoperiri metalice
vopsiri. Instalaţii şi
tehnologii de prelucra-
re de mare productivi-
tate cu laser, ultrasu-
nete, electroeroziune.
Instalaţii complexe
şi tehnologii pentru
control automat. Stan-
duri şi mecanisme de
uz general şi special.
- Centrul de cerce- municipiul - Institutul de Rulmenti de uz general
tare ştiinţificã Braşov, cercetare stiin- şi pentru utilizãri
şi inginerie teh- judeţul tifica şi ingine- speciale, cuzineţi şi
nologica pentru Braşov rie tehnologicã organe de asamblare
rulmenti şi organe pentru industria pentru construcţia de
de asamblare * construcţiilor maşini. Utilaje comple-
de maşini xe specifice fabricati-
ei de rulmenti.
- Centrala indus-
triala de rulmenti
şi organe de asam-
blare Braşov
2. Institutul natio- municipiul - Institutul cen- Motoare termice cu pis-
nal de motoare Bucureşti tral pentru con- ton şi cu turbina,
termice structii de echipamente eferente
maşini acestora; noi tipuri
de motoare, inclusiv
motoare neconventionale
- Ministerul În-
dustriei Construc-
tiilor de Maşini
3. Institutul de cer- municipiul - Institutul cen- Maşini şi utilaje agri-
cetare ştiinţificã Bucureşti, tral pentru con- cole pentru prelucrarea
şi inginerie teh- Baneasa structii de ma- solului, pentru ferti-
nologica pentru sini Bucureşti lizat, semanat, protec-
maşini şi utilaje - Centrala indus- tia plantelor, recol-
agricole triala de trac- tat, condiţionat, tran-
toare şi maşini sportat, depozitat;
agricole Braşov maşini, utilaje şi în-
stalatii pentru iriga-
tii şi îmbunãtãţiri
funciare.
Testãri şi încercãri
ale maşinilor şi utila-
jelor agricole.
Echipamente pentru va-
lorificarea energiei
vintului.
4. Institutul de cer- municipiul - Institutul cen- Tractoare agricole şi
cetare ştiinţificã Braşov, tral pentru con- industriale pe roti şi
şi inginerie teh- judeţul structii de maşini pe senile, subansamble
nologica pentru Braşov Bucureşti şi echipamente aferente
tractoare - Centrala indus- acestora. Utilaje spe-
triala de tractoa- cifice producţiei de
re şi maşini agri- tractoare.
cole Braşov
5. Institutul de cer- municipiul - Institutul cen- Autoturisme de oraş, de
cetare ştiinţificã Pitesti, tral pentru con- teren, autoturisme de
şi inginerie teh- Colibasi, structii de ma- foarte mic litraj, sub-
nologica pentru judeţul sini Bucureşti ansamble şi echipamente
autoturisme Arges - Centrala indus- aferente acestora. Tes-
triala de autotu- tarea modelelor
risme Pitesti- functionale.
Colibasi
* Unitate fãrã personalitate juridicã.
6. Institutul de cer- municipiul - Institutul cen- Autocamioane, autocis-
cetare ştiinţificã Braşov, tral pentru con- terne, autobasculante,
şi inginerie teh- judeţul structii de ma- autobuze şi autosasiuri
nologica pentru Braşov sini Bucureşti speciale, autoutilita-
autovehicule - Centrala indus- re, autotrenuri, re-
triala de autove- morci, subansamble şi
hicule de tran- echipamente specifice
sport Braşov acestora.
7. Institutul de cer- municipiul - Institutul cen- Aeronave, avioane, eli-
cetare ştiinţificã Bucureşti tral pentru con- coptere şi echipamente
şi inginerie teh- structii de ma- aferente acestora,
nologica pentru sini Bucureşti simulatoare de zbor.
aviatie, cu: - Centrul naţional Tehnologii şi materiale
al industriei noi pentru aeronave.
aeronautice romane
Bucureşti
- Centrul de cerce- municipiul - Institutul de cer- Motoare de aviatie şi
tare ştiinţificã Bucureşti cetare ştiinţificã echipamente specifice
şi inginerie teh- şi inginerie teh- acestora. Modele şi
nologica pentru nologica pentru prototipuri, încercãri,
motoare de aviatie* aviatie Bucureşti testãri şi omologari
ale acestora.
- Centrul de incer- municipiul - Institutul de cer- Încercãri la sol şi în
cari al industriei Craiova, cetare ştiinţificã zbor ale avioanelor,
aeronautice romane* judeţul şi inginerie teh- motoarelor de avioane,
Dolj nologica pentru echipamentelor de
aviatie Bucureşti bord.
- Centrul naţional
al industriei ae-
ronautice romane
Bucureşti
8. Institutul de cer- municipiul - Institutul cen- Nave maritime şi flu-
cetare ştiinţificã Galaţi, tral pentru con- viale pentru transpor-
şi inginerie teh- judeţul structii de ma- tat mãrfuri şi pasa-
nologica pentru Galaţi sini Bucureşti geri, nave tehnice şi
construcţii navale - Centrala indus- speciale, echipamente
triala navala şi accesorii pentru
Galaţi nave.
9. Centrul de ingine- municipiul - Institutul cen- Proiectant general
rie tehnologicã Bucureşti tral pentru con- pentru extinderile
şi proiectare pen- structii de ma- şi modernizãrile în-
tru construcţii sini Bucureşti treprinderile existen-
de maşini te şi pentru noile
obiective din indus-
- Ministerul În- tria construcţiilor
dustriei Con- de maşini, inclusiv
structiilor de pentru producţia
Maşini specialã şi aviatie,
elaborind proiecte de
inginerie tehnologicã,
construcţii şi insta-
latii tehnologice,
studii şi documentaţii
tehnice şi economice
pentru exportul de
obiective complexe la
cheie; proiecte tip,
documentaţii de sis-
tematizare, moderni-
zare, reprofilare,
dezvoltare, studii
de amplasament;
proiecte de utilaje
specifice, mecanizari
şi standuri de proba.
10. Oficiul de infor- municipiul - Institutul cen- Asigura informarea
mare-documentare Bucureşti tral pentru con- documentara pentru
pentru industria structii de maşini construcţia de maşini.
construcţiilor de Bucureşti Cataloage, sinteze
maşini* - Ministerul Indus- documentare pe dome-
triei Construcţii- nii de produse şi
lor de Maşini tehnologii ale con-
structiei de maşini.
Le tipareste pentru
difuzare în unitãţile
de profil.
--------------------------------------------------------------------------------
* Unitate fãrã personalitate juridicã.
INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÎNT SUPERIOR
ale cãror facultãţi şi catedre din profilul construcţiilor de maşini sînt integrate în Institutul central pentru construcţii de maşini
-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Denumirea unitãţii Sediul Subordonarea
crt.
-------------------------------------------------------------------------------
1. Institutul politehnic municipiul Bucureşti Ministerul Educaţiei şi
Învãţãmîntului
2. Institutul politehnic municipiul Iaşi Ministerul Educaţiei şi
Învãţãmîntului
3. Institutul politehnic municipiul Cluj- Ministerul Educaţiei şi
Napoca Învãţãmîntului
4. Institutul politehnic municipiul Timişoara Ministerul Educaţiei şi
Învãţãmîntului
5. Universitatea municipiul Braşov Ministerul Educaţiei şi
Învãţãmîntului
6. Universitatea municipiul Galaţi Ministerul Educaţiei şi
Învãţãmîntului
7. Institutul de con- municipiul Bucureşti Ministerul Educaţiei şi
structii Învãţãmîntului
----------------------------------------------------------------------------
---------------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: