Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
DECRET nr. 257 din 26 octombrie 1987 pentru stabilirea unor masuri privind veniturile anuale ce se acorda oamenilor muncii in raport cu sumele depuse ca parte sociala
EMITENT: CONSILIUL DE STAT PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 49 din 26 octombrie 1987
ART. 1
<>Legea nr. 3/1982 privind participarea, cu pãrţi sociale, a oamenilor muncii din unitãţile economice de stat la constituirea fondului de dezvoltare economicã, astfel cum a fost republicatã în Buletinul Oficial al Republicii Socialistã România, Partea I, nr. 45 din 10 iulie 1986, se modifica dupã cum urmeazã:
1. Articolul 10 va avea urmãtorul cuprins
"Art. 10. - Pentru sumele depuse ca parte socialã, oamenii muncii beneficiazã, la finele fiecãrui an, de un venit determinat în funcţie de mãrimea totalã a depunerii existente la aceea data, care se plãteşte din beneficiile unitãţii.
Venitul anual cuvenit oamenilor muncii este de 4 la suta calculat la mãrimea totalã a depunerilor, în cazul realizãrii, de cãtre unitate, a beneficiilor planificate.
În cazul depãşirii beneficiilor planificate, venitul anual poate fi de pînã la 6 la suta, în funcţie de volumul beneficiilor şi de rentabilitatea obţinutã, potrivit hotãrîrii adunãrii generale a oamenilor muncii."
2. Articolul 12 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 12. - În situaţia nerealizarii beneficiului planificat al unitãţii, se garanteazã oamenilor muncii un venit anual de 3,5 la suta, în raport cu sumele depuse ca parte socialã, care se plãteşte, la finele anului, din beneficiile obţinute sau din rezultatele financiare, dupã caz."
ART. 2
<>Legea nr. 29/1978 privind formarea, planificarea, destinaţia şi vãrsarea beneficiilor, republicatã în Buletinul Oficial al Republicii Socialiste România, Partea I, nr. 114 din 27 decembrie 1978, cu modificãrile ulterioare, se modifica dupã cum urmeazã:
1. Alineatul (1) al articolului 31 va avea urmãtorul cuprins:
"(1) Fiecare cooperator are dreptul ca, în raport cu depunerile în bani la partea socialã, sa primeascã din beneficiul cooperativei agricole de producţie un venit anual de 4 la suta, calculat la mãrimea totalã a sumei depuse. În cazul depãşirii beneficiului planificat, venitul anual poate fi de 4 pînã la 6 la suta, calculat la mãrimea totalã a sumei depuse, în funcţie de volumul beneficiilor şi rentabilitatea obţinute. În situaţia nerealizarii beneficiului planificat, se garanteazã cooperatorilor un venit anual de 3,5 la suta, în raport cu suma depusa la partea socialã."
2. Alineatul (1) al articolului 38 va avea urmãtorul cuprins:
"(1) Fiecare cooperator are dreptul ca, în raport cu depunerile în bani la partea socialã, sa primeascã din beneficiile obţinute de unitatea cooperatista în care îşi desfãşoarã activitatea un venit anual de 4 la suta, calculat la mãrimea totalã a sumei depuse. În cazul depãşirii beneficiului planificat, venitul anual poate fi de 4 pînã la 6 la suta, calculat la mãrimea totalã a sumei depuse, în funcţie de volumul beneficiilor şi rentabilitatea obţinute. În situaţia nerealizarii beneficiului planificat, se garanteazã cooperatorilor un venit anual de 3,5 la suta în raport cu suma depusa la partea socialã."
ART. 3
Prevederile prezentului decret se aplica începînd cu data de 1 iunie 1987.
NICOLAE CEAUŞESCU
Preşedintele
Republicii Socialiste România
-------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: