Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Prezidiul Marii Adunãri Naţionale a Republicii Populare Romane, decreteazã:
ART. 1
Paza şi supravegherea frontierelor Republicii Populare Romane se face pe întreg teritoriul comunelor de frontiera, atît pe linia de frontiera, cît şi în raza administrativã a acestor comune.
ART. 2
Se considera fisia comunelor de frontiera, comunele care au limita comuna cu frontiera de stat a Republicii Populare Romane şi sînt stabilite prin Hotãrîre a Consiliului de Miniştri.
De-a lungul frontierei de stat a Republicii Populare Romane, pe o adîncime de 25 m, cu excepţia sectorului litoralului Marii Negre, se constituie fisia trupelor de graniceri, care se preda trupelor de graniceri în folosinta deplina, cu excepţia locurilor ocupate de instituţiile şi construcţiile Ministerului Forţelor Armate, construcţiilor portuare, precum şi a restului construcţiilor aflate în localitãţile situate pe malul Dunãrii şi Prutului.
ART. 3
Comunele care constituie fisia comunelor de frontiera, regulile privitoare la paza şi supravegherea fisiei comunelor de frontiera, precum şi accesul în porturi şi la bordul vaselor, se vor stabili prin Hotãrîre a Consiliului de Miniştri, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne.
ART. 4
Intrarea, circulaţia sau domicilierea în fisia comunelor de frontiera, în porturi şi la bordul vaselor, fãrã acte legale de identitate şi documente care permit accesul, se pedepseşte cu închisoare corecţionalã de la o luna la şase luni, sau cu amenda de la 20-200 lei.
ART. 5
Nerespectarea dispoziţiilor cuprinse în Hotãrîrea Consiliului de Miniştri privitoare la regimul de frontiera, dacã pentru fiecare dispoziţie în parte se prevede ca nerespectarea ei se sancţioneazã potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare corecţionalã de la o luna la trei luni, sau cu amenda de la 10-100 lei.
ART. 6
Constatarea infracţiunilor prevãzute la art. 4 şi 5 se face, în afarã de organele de urmãrire penalã, şi de ofiţerii şi sergentii de graniceri.
În cazul cînd constatarea infracţiunilor se face de ofiţeri şi sergenti de graniceri, aceştia vor inainta actele cuprinzînd primele cercetãri organelor de militie, în vederea trimiterii în judecata a infractorilor.
ART. 7
Decretul nr. 205 din 27 mai 1954 , publicat în Buletinul Oficial al Marii Adunãri Naţionale a Republicii Populare Romane nr. 27 din 1 iunie 1954, precum şi orice alte dispoziţii contrarii prezentului Decret, se abroga.
------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: