Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECRET nr. 196 din 9 iulie 1985  privind unele masuri pentru imbunatatirea organizarii activitatii piscicole    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECRET nr. 196 din 9 iulie 1985 privind unele masuri pentru imbunatatirea organizarii activitatii piscicole

EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL NR. 33 DIN 10/07/85
Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decreteazã:
ART. 1
Pe data de 1 iulie 1985 se înfiinţeazã întreprinderile piscicole prevãzute în anexa nr. 1, în subordinea Centralei producţiei şi industrializarii pestelui, de sub îndrumarea şi controlul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare - Departamentul industriei alimentare, avînd ca obiect de activitate piscicultura, pescuitul, industrializarea, valorificarea pestelui şi a altor produse acvatice.
Întreprinderile au denumirea, sediul şi gradul de organizare prevãzute în aceeaşi anexa.
Întreprinderile se înfiinţeazã prin preluarea unor ferme, bazine, secţii şi ateliere de prelucrare a pestelui, precum şi a folosinţei piscicole de la întreprinderile prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 2
Pe data de 1 iulie 1985 Întreprinderea piscicolã Giurgiu, unitate componenta fãrã personalitate juridicã, se organizeazã ca întreprindere piscicolã cu personalitate juridicã, avînd ca obiect de activitate piscicultura, pescuitul, industrializarea, valorificarea pestelui şi a altor produse acvatice.
Întreprinderea piscicolã Giurgiu are sediul în municipiul Giurgiu, judeţul Giurgiu, şi îşi pãstreazã gradul IV de organizare.
ART. 3
Întreprinderile piscicole prevãzute la art. 1 şi 2 sînt titulare de plan, funcţioneazã pe baza autoconducerii muncitoresti şi autogestiunii economico-financiare, se organizeazã potrivit prevederilor legale privind organizarea şi conducerea unitãţilor socialiste de stat şi normelor unitare de structura prevãzute în prezentul decret şi au personalitate juridicã, cu excepţia Întreprinderii piscicole din Sectorul agricol Ilfov, pe structura cãreia este organizatã Centrala producţiei şi industrializarii pestelui.
ART. 4
Fermele şi punctele piscicole din cadrul unor întreprinderi piscicole trec la unele întreprinderi agricole de stat, potrivit anexei nr. 2*.
ART. 5
Întreprinderile piscicole se organizeazã pe trei tipuri: mare, mijlociu şi mic şi au structura organizatoricã tip, prevãzutã în anexele nr. 3*-5*. Încadrarea pe tipuri a întreprinderilor piscicole se face de cãtre Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.
Întreprinderea de industrializare a pestelui Tulcea are structura organizatoricã prevãzutã în anexa nr. 6*.
ART. 6
Unitãţile de baza din activitatea de piscicultura, pescuit şi industrializare a pestelui sînt: ferma de producţie piscicolã, secţia şi fabrica de industrializare a pestelui, care se organizeazã pe trei tipuri: mare, mijlociu şi mic, şi au structurile organizatorice prevãzute în anexele nr. 7*-15*.
Încadrarea pe tipuri a fermelor de producţie piscicolã, secţiilor şi fabricilor se face de Centrala producţiei şi industrializarii pestelui pe baza criteriilor şi normativelor prevãzute în anexele nr. 7-15.
ART. 7
Gradele de organizare ale fermelor de producţie piscicolã, secţiilor şi fabricilor corespund tipurilor de mãrime ale acestora, potrivit echivalãrii: tipul mare - gradul I, tipul mijlociu - gradul II, tipul mic - gradele III şi IV. La tipul mic se acorda gradul III subunitatilor care depãşesc 50% din valoarea cuprinsã între limitele criteriului de dimensionare, iar celorlalte subunitati li se acorda gradul IV de organizare.
ART. 8
Determinarea numãrului de personal muncitor pentru activitãţile de piscicultura, pescuit şi industrializare a pestelui se face în funcţie de volumul, complexitatea şi tehnicitatea producţiei, potrivit normativelor de personal prevãzute în anexele nr. 7-15 şi statului de funcţii prevãzut în anexa nr. 16*.
Activitãţile de producţie şi industrializare a pestelui se echivaleaza în unitãţi convenţionale pe baza indicilor prevãzuţi în anexa nr. 17*.
ART. 9
Normativele de dimensionare a fermelor de producţie piscicolã, precum şi a numãrului de personal muncitor, stabilite prin prezentul decret, se aplica în toate unitãţile care au activitate de piscicultura şi pescuit, indiferent de subordonarea acestora, cu excepţia bazinelor amenajate în Delta Dunãrii, la care se aplica normativele aprobate prin anexa nr. 3 la <>Decretul nr. 378/1983 .
ART. 10
Numãrul personalului de administraţie pe ansamblul activitãţilor din întreprinderile piscicole nu va putea depãşi 3,5% din totalul personalului muncitor.
ART. 11
Centrala producţiei şi industrializarii pestelui are structura prevãzutã în anexa nr. 18*, avînd în subordinea sa unitãţile din anexa nr. 19.
ART. 12
Întreprinderile piscicole prevãzute în anexa nr. 20*, care sînt încadrate în gradele II şi III de organizare şi au în subordine minimum 3 ferme de producţie piscicolã, se doteaza cu cîte un autoturism de teren pentru activitatea de laborator, completindu-se, în mod corespunzãtor, pentru Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, anexa nr. 11 la Decretul nr. 277/1979.
ART. 13
Activul şi pasivul stabilit pe baza bilanţurilor încheiate la data de 30 iunie 1985 împreunã cu indicatorii de plan economici şi financiari şi cu contractele încheiate trec de la unitãţile reorganizate la cele nou înfiinţate sau reorganizate potrivit art. 1, 2 şi 4, pe baza de protocol.
Personalul care trece la alte unitãţi, ca urmare a aplicãrii prevederilor prezentului decret, se considera transferat în interesul serviciului.
ART. 14
Personalul transferat în interesul serviciului sau trecut în aceeaşi unitate în funcţii cu niveluri de retribuire mai mici, precum şi personalul devenit disponibil, ca urmare a aplicãrii prevederilor prezentului decret, beneficiazã de drepturile prevãzute la art. 21 din Decretul nr. 162/1973.
ART. 15
Prevederile Decretului nr. 367/1980 privind unele mãsuri pentru utilizarea raţionalã a personalului din unitãţile socialiste, a cãror aplicare a fost prelungitã prin Decretul nr. 451/1984, nu se aplica pe o perioada de 90 de zile posturilor din unitãţile de la care se transfera personalul ca urmare a aplicãrii prezentului decret.
ART. 16
Prevederile prezentului decret se aplica în cadrul indicatorilor de plan economici şi financiari aprobaţi pentru Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare pe anul 1985.
ART. 17
Comitetul de Stat al Planificarii şi Ministerul Finanţelor, pe baza propunerilor Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, vor prezenta, în termen de 45 de zile de la data prezentului decret, propuneri de modificare a indicatorilor de plan economici şi financiari din planul naţional unic de dezvoltare economico-socialã, precum şi în volumul şi structura bugetului de stat pe anul 1985, pentru Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.
ART. 18
Lista unitãţilor din subordinea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, prevãzutã în anexa nr. 5 la <>Decretul nr. 298/1979 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi în anexa nr. 4 la Decretul nr. 32/1980 cu privire la organizarea direcţiilor generale pentru agricultura şi industria alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi a consiliilor unice agroindustriale de stat şi cooperatiste, se modifica potrivit prevederilor prezentului decret.
Normativele de organizare a fermelor şi normativele de personal prevãzute în anexa nr. 3 <>cap. A lit. a) pct. 5 şi lit. c) pct. 3.2. şi 4 din Decretul nr. 378/1983 privind înfiinţarea şi reorganizarea unor unitãţi în Delta Dunãrii se abroga.
ART. 19
Anexele nr. 1-20 fac parte integrantã din prezentul decret.
* Anexele au fost comunicate instituţiilor interesate.
ANEXA 1
LISTA



întreprinderilor piscicole înfiinţate: denumirea, sediul şi gradul de organizare, precum şi întreprinderile de la care se preiau ferme, bazine, secţii şi ateliere de prelucrare a pestelui, precum şi folosinţe piscicole



-------------------------------------------------------------------------------

Sediul

--------------------

Nr. Denumirea locali- judeţul gra- Întreprinderile de la care se

crt. întreprinderii tatea dul preiau ferme, bazine, secţii,

înfiinţate de ateliere de prelucrare a pestelui

orga- sau folosinţe piscicole

nizare

-------------------------------------------------------------------------------

0 1 2 3 4 5

-------------------------------------------------------------------------------

1. Întreprinderea comuna Bacau V Întreprinderea piscicolã Iaşi,

piscicolã Margineni judeţul Iaşi:

Bacau - bazinele piscicole: Pereschivu,

Motoseni din judeţul Bacau.



2. Întreprinderea comuna Braşov IV Întreprinderea piscicolã Zau de

piscicolã Halchiu Cîmpie, judeţul Mures:

Braşov - bazinele piscicole: Satu Nou,

Persani şi Feldioara din judeţul

Braşov.

3. Întreprinderea municipiul Mehedinti III Întreprinderea piscicolã Calafat,

piscicolã Drobeta- judeţul Dolj:

Mehedinti Turnu - ferma piscicolã Salcia şi fer-

Severin ma cu activitate de pescuit la

Dunare din judeţul Mehedinti;

- bazinele piscicole: Gruia,

Girla Mare, Rotunda din judeţul

Mehedinti;

- folosinta piscicolã a lacului

de acumulare Porţile de Fier I

din judeţul Mehedinti.

4. Întreprinderea municipiul Neamt III Întreprinderea piscicolã Iaşi,

piscicolã Piatra- judeţul Iaşi:

Neamt Neamt - fermele piscicole Trifesti,

Podoleni şi Budesti din judeţul

Neamt;

- atelierul de semiconserve din

peste Piatra-Neamt din judeţul

Neamt.

5. Întreprinderea comuna Prahova IV Staţiunea de cercetãri pentru

piscicolã Fulga piscicultura Nucet, judeţul Dim-

Prahova bovita:

- ferma piscicolã Fulga din ju-

detul Prahova;

- bazinele piscicole Parepa şi

Boldesti din judeţul Prahova.

6. Întreprinderea oraşul Sibiu IV Întreprinderea piscicolã Zau de

piscicolã Ocna Cîmpie, judeţul Mures:

Sibiu Sibiului - fermele piscicole Riura şi Bra-

deni din judeţul Sibiu;

- bazinele piscicole Sacel şi Al-

ţinã din judeţul Sibiu.

7. Întreprinderea oraşul Suceava V Întreprinderea piscicolã Botosani,

piscicolã Falticeni judeţul Botosani:

Suceava - fermele piscicole Falticeni şi

Suceava din judeţul Suceava;

- bazinul piscicol Mihaesti din

judeţul Suceava.

8. Întreprinderea comuna Vrancea V Întreprinderea piscicolã Galaţi,

piscicolã Mindresti- judeţul Galaţi:

Vrancea Focsani - ferma piscicolã Radulesti din

judeţul Vrancea;

- bazinele piscicole Mindresti,

Colacu, Balesti şi Nanesti din

judeţul Vrancea.

9. Întreprinderea comuna municipiul III Staţiunea de cercetãri pentru

piscicolã Mogosoaia, Bucureşti piscicultura Nucet,judeţul

Sector Sectorul Dimbovita:

agricol agricol - bazinele piscicole Tincabesti

Ilfov (fãrã Ilfov I, II, Podisor I, II din

personalitate Sectorul agricol Ilfov.

juridicã) Întreprinderea piscicolã

Calarasi,j judeţul Calarasi:

- bazinele piscicole Vadu

Anei, Branesti I,I I, IV din

Sectorul agricol Ilfov.

Întreprinderea piscicolã

Giurgiu, judeţul Giurgiu:

- bazinele piscicole Cor-

beanca I, II, Preotesti II,

III, Balotesti I, II Caciulati

I, II, Vlasia I, II, Moara

Vlasiei I, II din Sectorul

agricol Ilfov;

- secţia de conserve de

peste Bucureşti-Filaret.

Oficiul de gospodãrire a

apelor Bucureşti:

- folosinta piscicolã a

lacurilor Snagov şi Cal-

darusani din Sectorul

agricol Ilfov.

Întreprinderea canal-apa

Bucureşti:

- folosinta piscicolã a

lacului Cernica din Sec-

torul agricol Ilfov.

-------------------------------------------------------------------------------



ANEXA 19
LISTA

unitãţilor din subordinea Centralei producţiei şi industrializarii pestelui



-------------------------------------------------------------------------------

Sediul

Nr. ----------------------------

crt. Denumirea localitatea judeţul

-------------------------------------------------------------------------------

0 1 2 3

--------------------------------------------------------------------------------

1. Întreprinderea piscicolã Ineu oraşul Ineu Arad

2. Întreprinderea piscicolã Bacau comuna Margineni Bacau

3. Întreprinderea piscicolã Cefa comuna Cefa Bihor

4. Întreprinderea piscicolã Botosani municipiul Botosani Botosani

5. Întreprinderea piscicolã Braşov comuna Halchiu Braşov

6. Întreprinderea piscicolã Brãila municipiul Brãila Brãila

7. Întreprinderea piscicolã Buzau municipiul Buzau Buzau

8. Întreprinderea piscicolã Calarasi municipiul Calarasi Calarasi

9. Întreprinderea piscicolã Cluj municipiul Cluj- Cluj

Napoca

10. Întreprinderea piscicolã Constanta municipiul Constanta

Constanta

11. Întreprinderea piscicolã Calafat oraşul Calafat Dolj

12. Întreprinderea piscicolã Galaţi municipiul Galaţi Galaţi

13. Întreprinderea piscicolã Giurgiu municipiul Giurgiu Giurgiu

14. Întreprinderea piscicolã Ialomita municipiul Slobozia Ialomita

15. Întreprinderea piscicolã Iaşi municipiul Iaşi Iaşi

16. Întreprinderea piscicolã Mehedinti municipiul Drobeta- Mehedinti

Turnu Severin

17. Întreprinderea piscicolã Zau de Cîmpie comuna Zau de Cîmpie Mures

18. Întreprinderea piscicolã Neamt municipiul Piatra- Neamt

Neamt

19. Întreprinderea piscicolã Prahova comuna Fulga Prahova

20. Întreprinderea piscicolã Satu Mare municipiul Satu-Mare Satu-Mare

21. Întreprinderea piscicolã Sibiu oraşul Ocna Sibiului Sibiu

22. Întreprinderea piscicolã Suceava oraşul Falticeni Suceava

23. Întreprinderea piscicolã Zimnicea oraşul Zimnicea Teleor-

man

24. Întreprinderea piscicolã Timişoara municipiul Timişoara Timis

25. Întreprinderea piscicolã Vaslui municipiul Vaslui Vaslui

26. Întreprinderea piscicolã Vrancea comuna Mindresti- Vrancea

Focsani

27. Întreprinderea piscicolã Sector agricol comuna Mogosoaia, munici-

Ilfov Sectorul agricol piul

Ilfov Bucureşti

28. Întreprinderea de industrializare a pestelui municipiul Tulcea Tulcea

Tulcea

29. Centrul de cercetare şi producţie pentru municipiul Galaţi Galaţi

piscicultura, pescuit şi industrializarea

pestelui Galaţi

30. Staţiunea de cercetãri pentru piscicultura comuna Nucet Dimbovita

Nucet

31. Staţiunea de cercetare şi producţie comuna Podu Iloaiei Iaşi

piscicolã Podu Iloaiei

--------------------------------------------------------------------------------

----------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016