Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 759 din 29 iulie 2024  de modificare şi completare a Procedurii de evaluare, aprobare şi decontare a ajutorului de stat pentru proiectele care pot fi finanţate în cadrul schemei de ajutor de stat reglementate de Hotărârea Guvernului nr. 421/2018 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea producţiei de opere audiovizuale pe teritoriul României, începând cu sesiunea 2024, aprobată prin Decizia managerului Oficiului de Film şi Investiţii Culturale nr. 659/2024     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 DECIZIE nr. 759 din 29 iulie 2024 de modificare şi completare a Procedurii de evaluare, aprobare şi decontare a ajutorului de stat pentru proiectele care pot fi finanţate în cadrul schemei de ajutor de stat reglementate de Hotărârea Guvernului nr. 421/2018 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea producţiei de opere audiovizuale pe teritoriul României, începând cu sesiunea 2024, aprobată prin Decizia managerului Oficiului de Film şi Investiţii Culturale nr. 659/2024

EMITENT: Oficiul de Film si Investitii Culturale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 771 din 7 august 2024
    Având în vedere dispoziţiile art. 3 alin. (10) din Hotărârea Guvernului nr. 421/2018 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea producţiei de opere audiovizuale pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul dispoziţiilor art. 2 lit. d), art. 3 lit. g) şi h) şi ale art. 8 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 638/2023 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale,
    managerul Oficiului de Film şi Investiţii Culturale emite prezenta decizie.
    ART. I
    Procedura de evaluare, aprobare şi decontare a ajutorului de stat pentru proiectele care pot fi finanţate în cadrul schemei de ajutor de stat reglementate de Hotărârea Guvernului nr. 421/2018 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea producţiei de opere audiovizuale pe teritoriul României, începând cu sesiunea 2024, aprobată prin Decizia managerului Oficiului de Film şi Investiţii Culturale nr. 659/2024, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 636 şi 636 bis din 4 iulie 2024, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 6, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Certificatele de eligibilitate şi acordurile pentru finanţare nu asigură solicitanţilor plata cuantumului alocării financiare nerambursabile, acestea fiind certificate de către Comisia de Film în baza raportului de audit al proiectului, în condiţiile prevăzute de cap. IV."

    2. La articolul 23 alineatul (3), după litera c) se introduce o nouă literă, litera d), cu următorul cuprins:
    "d) odată transmisă o solicitare de completare conform lit. b), Secretariatul tehnic va demara etapa analizei administrative cu privire la următoarea cerere de înregistrare, în ordinea prevăzută la alin. (2)."

    3. La articolul 24, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 24
    (1) Cererile de înregistrare se preiau spre analiză de către Comisia de Film în ordinea în care acestea sunt depuse în Platformă şi transmise de Secretariatul tehnic, potrivit art. 23 alin. (5), şi se soluţionează de către Comisia de Film, prin emiterea unei hotărâri, în ordinea în care documentaţia prevăzută de anexa nr. 1.1 şi anexa nr. 1.2 este completă."

    4. La articolul 24, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:
    "(6) Odată transmisă o solicitare de completare conform alin. (4) sau conform alin. (5), Comisia de Film va proceda la analizarea următoarei cereri de înregistrare, în ordinea în care acestea au fost depuse în Platformă şi înaintate de Secretariatul tehnic potrivit art. 23 alin. (5)."

    5. La articolul 31 alineatul (1), după litera e) se introduce o nouă literă, litera f), cu următorul cuprins:
    "f) odată transmisă o solicitare de completare conform lit. b) sau conform lit. e), Secretariatul tehnic va demara etapa analizei administrative cu privire la următoarea cerere de finanţare, în ordinea în care acestea au fost depuse în Platformă."

    6. La articolul 32, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 32
    (1) Cererile de finanţare se preiau spre analiză de către Comisia de Film în ordinea în care acestea sunt depuse în Platformă şi transmise de Secretariatul tehnic, potrivit art. 31, şi se soluţionează de către Comisia de Film, prin emiterea unei hotărâri, în ordinea în care documentaţia prevăzută de anexa nr. 2.1 şi anexa nr. 2.2 este completă."

    7. La articolul 32, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu următorul cuprins:
    "(8) Odată transmisă o solicitare de completare conform alin. (4) sau conform alin. (5), Comisia de Film va proceda la analizarea următoarei cereri de finanţare, în ordinea în care acestea au fost depuse în Platformă şi înaintate de Secretariatul tehnic potrivit art. 31."

    8. La articolul 39 alineatul (1), după litera d) se introduce o nouă literă, litera e), cu următorul cuprins:
    "e) odată transmisă o solicitare de completare conform lit. b), Secretariatul tehnic va demara etapa analizei administrative cu privire la următoarea cerere de plată, în ordinea în care acestea au fost depuse în Platformă."

    9. La articolul 40, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 40
    (1) Cererile de plată se preiau spre soluţionare de către Comisia de Film în ordinea în care au fost depuse în Platformă şi transmise de Secretariatul tehnic, potrivit art. 39 alin. (5), şi se soluţionează de către Comisia de Film, prin emiterea unei hotărâri, în ordinea în care documentaţia prevăzută de anexa nr. 3.1, anexa nr. 3.2 şi anexa nr. 3.3 este completă."

    10. La articolul 40, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu următorul cuprins:
    "(8) Odată transmisă o solicitare de completare conform alin. (3) sau conform alin. (5), Comisia de Film va proceda la analizarea următoarei cereri de plată, în ordinea în care acestea au fost depuse în Platformă şi înaintate de Secretariatul tehnic potrivit art. 39."

    11. La articolul 42, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Cererile de plată se soluţionează de către Comisia de Film, prin emiterea unei hotărâri, în ordinea în care documentaţia prevăzută de anexa nr. 3.1, anexa nr. 3.2 şi anexa nr. 3.3 este completă, în termenele prevăzute la art. 40 şi art. 41."

    12. La articolul 44, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Oficiul poate solicita beneficiarilor să depună completări ale raportului de audit şi ale documentaţiei justificative a cheltuielilor eligibile, pe care beneficiarul urmează a le depune în termen de maximum 30 de zile de la data primirii solicitării din partea Oficiului. Cheltuielile solicitate spre decontare şi care nu îndeplinesc condiţiile de eligibilitate ori pentru care nu au fost furnizate documente justificative în urma acestei solicitări vor fi respinse de la decontare."

    13. La anexa nr. 1.2 litera A, pct. 16 din tabel se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Scenariul integral în limba română sau prezentarea extinsă a subiectului proiectului. Pentru seriale TV şi miniserii TV - scenariile în limba română sau descrierile extinse pentru fiecare episod în parte pentru care se solicită finanţarea.
    Se va depune scenariul integral, în limba română, împreună cu cererea de înregistrare a proiectului sau, cel mai târziu, împreună cu cererea de finanţare.
    În cazul serialelor pentru care scenariile integrale nu sunt disponibile la data înregistrării proiectului, solicitantul poate depune scenariul complet al fiecărui episod, în limba română, cu cel puţin zece zile lucrătoare înainte de începerea filmării pentru respectivul episod, termen în care Comisia de Film în România va reconfirma, prin hotărâre, eligibilitatea scenariului."

    14. Litera B din anexa nr. 1.2 şi din anexa nr. 3.2 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1.
    15. Anexa nr. 2.2 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2.
    16. Anexa nr. 4.1 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 3.


    ART. II
    Anexele nr. 1-3*) fac parte integrantă din prezenta decizie.
    *) Anexele nr. 1-3 se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 771 bis, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul din şos. Panduri nr. 1, bloc P33, parter, sectorul 5, Bucureşti.


    ART. III
    Procedura de soluţionare modificată potrivit dispoziţiilor art. I se va aplica proiectelor înregistrate ulterior publicării prezentei decizii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    ART. IV
    Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Managerul Oficiului de Film şi Investiţii Culturale, interimar,
                    Ana-Georgia Mirea

    Bucureşti, 29 iulie 2024.
    Nr. 759.
    ANEXA 1-3

    ANEXE

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016