Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
DECIZIE nr. 6 din 20 mai 2006 privind stabilirea procedurii de verificare si atestare a nivelului profesional al medicilor care au intrerupt exercitarea profesiei ori s-au aflat intr-o situatie de incompatibilitate pe o perioada mai mare de 5 ani
În temeiul <>art. 479 şi 505 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii,
Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România decide:
ART. 1 Medicii dentişti care au întrerupt exercitarea profesiei de medic pentru o perioadã consecutivã mai mare de 5 ani pierd de drept calitatea de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România şi dreptul de a exercita profesia de medic dentist. ART. 2 (1) În vederea redobândirii calitãţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România şi a dreptului de liberã practicã, medicii sunt obligaţi sã urmeze un program de pregãtire profesionalã sub forma unui stagiu practic cu durata de 6 luni. (2) În cazul întreruperii exercitãrii profesiei de medic pe o perioadã mai mare de 10 ani, prin excepţie de la prevederile alin. (1), durata stagiilor va fi de douã ori mai mare. (3) La finalizarea programului de pregãtire profesionalã medicul va susţine un examen privind reatestarea profesionalã şi redobândirea calitãţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România. Înscrierea la examen se va face în baza dovezii privind efectuarea stagiului de pregãtire profesionalã şi realizarea în anul respectiv a unui numãr de 40 de credite de educaţie medicalã continuã. ART. 3 Stagiile practice de pregãtire profesionalã se vor desfãşura în cabinetele medicilor dentişti care au o vechime neîntreruptã în profesie mai mare de 8 ani şi gradul de medic primar în specialitatea respectivã. ART. 4 (1) La finalul perioadei prevãzute la art. 2 medicul va primi de la medicul coordonator o atestare privind parcurgerea perioadei de pregãtire profesionalã şi propunerea de reacordare a dreptului de liberã practicã. (2) Examenul prevãzut la art. 2 alin. (3) se va susţine în faţa unei comisii formate din medici cu un grad profesional cel puţin egal cu cel al medicului care doreşte reatestarea profesionalã şi redobândirea calitãţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România. Comisia se aprobã de consiliul colegiului respectiv. ART. 5 Pentru activitatea desfãşuratã, în baza adeverinţei eliberate în acest sens de colegiile teritoriale, medicii coordonatori vor beneficia de acordarea unui numãr de 40 de credite de educaţie medicalã continuã pentru fiecare persoanã îndrumatã. Un coordonator poate pregãti cel mult 2 medici pe an. ART. 6 Nu se considerã întrerupere a exercitãrii profesiei perioada în care medicul urmeazã forme de învãţãmânt medical de specialitate ori de perfecţionare profesionalã sau cercetare în domeniu. ART. 7 Prezenta decizie se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la data publicãrii.
Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din România, Augustin Mihai
Bucureşti, 20 mai 2006. Nr. 6.
---------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email