Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
DECIZIE nr. 4 din 19 iulie 2006 privind procedura de intocmire si depunere a declaratiilor de impozite si taxe si aplicarea unitara a unor prevederi referitoare la taxa pe valoarea adaugata
EMITENT: COMISIA FISCALA CENTRALA PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 836 din 11 octombrie 2006
I. <>Art. 9 din Ordonanţa Guvernului nr. 68/1997 privind procedura de întocmire şi depunere a declaraţiilor de impozite şi taxe, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, coroborat cu <>art. 12-17 din Ordonanţa Guvernului nr. 61/2002 privind colectarea creanţelor bugetare, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi art. 82 coroborat cu <>art. 115-121 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare:
În situaţia în care sumele rezultate dupã rectificarea declaraţiilor fiscale sunt mai mici decât obligaţiile fiscale declarate iniţial, se datoreazã obligaţii fiscale accesorii, stabilite potrivit legii, numai pentru sumele datorate ca urmare a rectificãrii, cu modificarea corespunzãtoare a actelor administrative de calcul al obligaţiilor fiscale accesorii, dupã caz.
II. Pct. 2 din <>Decizia Comisiei fiscale centrale nr. 2/2005 pentru aprobarea soluţiilor privind aplicarea unitarã a unor prevederi referitoare la taxa pe valoarea adãugatã, convenţiile de evitare a dublei impuneri, impozitul pe venit şi probleme de procedurã, aprobatã prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.445/2005 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 880 din 30 septembrie 2005, se completeazã şi va avea urmãtorul cuprins:
"2. În baza convenţiilor de evitare a dublei impuneri, coroborate cu legislaţia internã în materie:
În situaţia prezentãrii, în termenul de prescripţie, a certificatului de rezidenţã fiscalã care atestã cã beneficiarul venitului are rezidenţa fiscalã într-un stat semnatar al convenţiei de evitare a dublei impuneri cu România, veniturile obţinute de acest nerezident din România sunt impozabile potrivit convenţiei, în condiţiile în care certificatul de rezidenţã fiscalã menţioneazã cã beneficiarul venitului a avut, în termenul de prescripţie, rezidenţa fiscalã în acel stat contractant pentru toatã perioada în care s-au realizat veniturile, producând efecte inclusiv asupra calculului de obligaţii fiscale accesorii aferente, acestea calculându-se numai pentru impozitul calculat conform convenţiei şi neachitat în termen."
-------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: