Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
În vederea corelării prevederilor anexei nr. 1 la Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 157/2016, cu modificările şi completările ulterioare, cu dispoziţiile Deciziei directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nr. 859/2016 pentru aprobarea modului de calcul şi de respectare a mediei preţurilor în cadrul punctelor comerciale din incinta penitenciarului şi a procedurii privind închirierea spaţiilor din sistemul administraţiei penitenciare, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 756/2016 pentru organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu completările ulterioare, şi al art. 4 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 160/C/2018, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor emite prezenta decizie. ART. I În anexa nr. 2 „Procedura privind închirierea spaţiilor din sistemul administraţiei penitenciare“ la Decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nr. 859/2016, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 25 din 10 ianuarie 2017, cu modificările şi completările ulterioare, punctul I „Lista produselor cu preţuri uniforme la nivel naţional“ din anexa la „Caietul de sarcini“ se modifică şi se înlocuieşte cu lista al cărei conţinut este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta decizie. ART. II Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dan Halchin Bucureşti, 6 martie 2024. Nr. 393. ANEXA 1 (punctul I din anexa la caietul de sarcini) I. Lista produselor cu preţuri uniforme la nivel naţional
┌─────┬───────────────────┬────┬───────┐
│Nr. │ │ │Preţ │
│crt. │Produs │U.M.│(lei/ │
│ │ │ │U.M.) │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │250 │ │
│ │ │g │ │
│1. │Cafea ├────┼───────┤
│ │ │500 │ │
│ │ │g │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│2. │Apă │ │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │2 l │ │
│2.1. │Apă plată ├────┼───────┤
│ │ │2,5 │ │
│ │ │l │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │2 l │ │
│2.2. │Apă minerală ├────┼───────┤
│ │carbogazoasă │2,5 │ │
│ │ │l │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│3. │Băuturi răcoritoare│ │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │0,5 │ │
│3.1. │Băuturi răcoritoare│l │ │
│ │carbogazoase ├────┼───────┤
│ │ │2 l │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │0,5 │ │
│3.2. │Băuturi răcoritoare│l │ │
│ │necarbogazoase ├────┼───────┤
│ │ │2 l │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│4. │Zahăr │5 g │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│5. │Ulei │1 l │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │1 l │ │
│6. │Oţet ├────┼───────┤
│ │ │500 │ │
│ │ │ml │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│7. │Smântână │ │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │200 │ │
│ │Smântână (12%-20% │g │ │
│7.1. │grăsime) ├────┼───────┤
│ │ │400 │ │
│ │ │g │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│8. │Brânză │ │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │150 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│8.1. │Telemea de vacă │350 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│ │ │1 kg│ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │200 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│8.2. │Telemea de oaie │350 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│ │ │1 kg│ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │130 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│9. │Iaurt (1,5%-3,5% │140 │ │
│ │grăsime) │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│ │ │400 │ │
│ │ │g │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │150 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│10. │Caşcaval │250 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│ │ │1 kg│ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│11. │Unt (65%-80% │200 │ │
│ │grăsime) │g │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│12. │Lapte (1,5%-3,5% │1 l │ │
│ │grăsime) │ │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│13. │Mezeluri │ │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │350 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│13.1.│Parizer │500 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│ │ │1 kg│ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │200 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│13.2.│Cârnaţi │350 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│ │ │1 kg│ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│13.3.│Crenvurşti │1 kg│ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │100 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│ │ │300 │ │
│13.4.│Salam │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│ │ │500 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│ │ │1 kg│ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │100 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│13.5.│Şuncă │500 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│ │ │1 kg│ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│14. │Conserve de carne │300 │ │
│ │ │g │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │110 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│15. │Conserve de peşte │160 │ │
│ │ │g │ │
│ │ ├────┼───────┤
│ │ │170 │ │
│ │ │g │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│16. │Ciocolată │100 │ │
│ │ │g │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │ │100 │ │
│ │ │g │ │
│17. │Biscuiţi simpli ├────┼───────┤
│ │ │200 │ │
│ │ │g │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│18. │Biscuiţi cu cremă │36 g│ │
│ │(tip „Eugenia“) │ │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│19. │Săpun solid │90 g│ │
│ │semitoaletă │ │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│20. │Pastă de dinţi │100 │ │
│ │ │ml │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│21. │Spumă de ras │200 │ │
│ │ │ml │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│22. │Hârtie igienică (2 │rolă│ │
│ │straturi) │ │ │
├─────┼───────────────────┼────┼───────┤
│ │Aparat de ras de │ │ │
│23. │unică folosinţă (2 │buc.│ │
│ │lame) │ │ │
└─────┴───────────────────┴────┴───────┘
NOTE: A. Începând cu 1 februarie 2023, achizitorul din cadrul unităţilor penitenciare îndeplineşte următoarele atribuţii: 1. se deplasează la două magazine de pe piaţa locală; 2. întocmeşte pentru fiecare magazin câte o listă cu preţul cel mai mic al produselor din tabelul de mai sus, în funcţie de unităţile de măsură specificate, fără a lua în calcul preţurile promoţionale, ofertele şi alte tipuri de reduceri care au loc la anumite intervale de timp sau cu anumite ocazii; 3. după stabilirea preţurilor din listă, achizitorul întocmeşte un proces-verbal, care se aprobă de către conducerea unităţii penitenciare, după care acesta se transmite serviciului logistică din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor; 4. periodic, la 3 luni, achizitorul reia activităţile mai sus menţionate, în vederea actualizării preţurilor produselor. B. În termen de maximum 10 zile lucrătoare de la primirea proceselor-verbale din unităţile penitenciare subordonate, serviciul logistică din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor îndeplineşte următoarele atribuţii: 1. stabileşte preţul final al produselor din listă, care se determină ca medie aritmetică a preţurilor cuprinse în procesele-verbale transmise de către unităţile penitenciare arondate; 2. după stabilirea preţurilor din listă, întocmeşte o notă internă care se aprobă de către conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor; 3. lista cu preţurile medii ale produselor se transmite unităţilor penitenciare subordonate. În termen de 24 de ore, fiecare unitate penitenciară notifică operatorul economic cu privire la preţurile comunicate de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor; 4. operatorul economic are obligaţia ca, în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea notificării, să asigure comercializarea a cel puţin unui sortiment de produs, la preţurile şi unităţile de măsură specificate în listă. Astfel, preţurile produselor din listă devin obligatorii şi se aplică unitar în toate punctele comerciale din cadrul unităţilor penitenciare. Operatorii economici au posibilitatea de a comercializa şi produse exprimate în unităţi de măsură diferite faţă de cele din listă; 5. periodic, la 3 luni, serviciul logistică reia activităţile mai sus menţionate, actualizând preţurile produselor din listă. ----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.