Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 278 din 31 august 2006  privind constituirea Comisiei pentru negocierea Metodologiei privind comunicarea publica a repertoriului de opere cinematografice si alte opere audiovizuale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 278 din 31 august 2006 privind constituirea Comisiei pentru negocierea Metodologiei privind comunicarea publica a repertoriului de opere cinematografice si alte opere audiovizuale

EMITENT: OFICIUL ROMAN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 825 din 6 octombrie 2006

Având in vedere cererea organismului de gestiune colectivã DACIN SARA - Drepturi de Autor in Cinematografie-Audiovizual, inregistratã la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor cu nr. 7.650 din 24 august 2006, şi Referatul nr. SG/4.660 din 31 august 2006 al Direcţiei registre, gestiune colectivã şi relaţii publice,
conform prevederilor art. 123^2 coroborat cu <>art. 131 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale <>art. III din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2005 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 329/2006 ,
in temeiul prevederilor art. 6 alin. (1) şi ale <>art. 7 din Hotãrârea Guvernului nr. 401/2006 privind organizarea, funcţionarea, structura personalului şi dotãrile necesare indeplinirii atribuţiilor Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,

directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor emite urmãtoarea decizie:

ART. 1
Se constituie, incepând cu data de 9 octombrie 2006, Comisia pentru negocierea Metodologiei privind comunicarea publicã a repertoriului de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale, dupã cum urmeazã:
■ un reprezentant al organismului de gestiune colectivã DACIN SARA - Drepturi de Autor in Cinematografie-Audiovizual, pe de o parte; şi
■ un reprezentant al Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), un reprezentant al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi un reprezentant al Societãţii Comerciale "Turism FELIX" - S.A., pe de altã parte.
ART. 2
Din comisia prevãzutã la art. 1 va face parte şi câte un reprezentant al altor 2 utilizatori majori potrivit cifrei de afaceri şi cotei de piaţã din domeniu, cu condiţia ca aceştia sã declare la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, pânã la data constituirii comisiei de negociere, pe propria rãspundere, cifra de afaceri şi cota de piaţã.
ART. 3
Comisia constituitã potrivit art. 1 şi, dupã caz, art. 2 are obligaţia sã desfãşoare negocierile in conformitate cu dispoziţiile art. 131^1 şi ale <>art. 131^2 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pe o duratã de maximum 30 de zile calendaristice de la data constituirii.
ART. 4
Comisia işi va stabili programul intâlnirilor, pe care il va comunica Oficiului Român pentru Drepturile de Autor.
ART. 5
Propunerea de metodologie privind comunicarea publicã a repertoriului de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale, depusã de organismul de gestiune colectivã DACIN SARA - Drepturi de Autor in Cinematografie-Audiovizual pentru negociere in cadrul comisiei prevãzute la art. 1 şi, dupã caz, art. 2, este prevãzutã in anexa care face parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 6
Prezenta decizie va fi publicatã in Monitorul Oficial al României, Partea I, in conformitate cu dispoziţiile <>art. 131 alin. (2) din Legea nr. 8/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

Directorul general al Oficiului Român
pentru Drepturile de Autor,
Rodica Pârvu

Bucureşti, 31 august 2006.
Nr. 278.

ANEXĂ

PROPUNERE DE METODOLOGIE
privind comunicarea publicã a repertoriului de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale

Baza legalã: <>Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare
1. Prin comunicare publicã a operelor cinematografice-audiovizuale, in sensul legii, se inţelege comunicarea acestora, realizatã direct sau prin orice mijloace tehnice, fãcutã intr-un loc deschis publicului sau in orice loc in care se adunã un numãr de persoane care depãşeşte cercul normal al membrilor unei familii şi al cunoştinţelor acesteia, prezentarea intr-un loc public, prin intermediul inregistrãrilor sonore sau audiovizuale, precum şi prezentarea intr-un loc public, prin intermediul oricãror mijloace, a unei opere radiodifuzate.
2. Este utilizator, in sensul prezentei metodologii, orice persoanã fizicã sau juridicã ce foloseşte cu orice titlu (de proprietate, de administrare, de inchiriere, de subinchiriere, comodat etc.) spaţii in care sunt comunicate public opere audiovizuale sau reproduceri ale acestora.
3. Organismul de gestiune colectivã DACIN SARA - Drepturi de Autor in Cinematografie-Audiovizual, beneficiar de drepturi patrimoniale pentru comunicarea publicã a operelor cinematografice-audiovizuale, poate colecta direct aceste drepturi sau poate delega un alt colector, organism de gestiune colectivã.
4. Utilizatorii au obligaţia sã obţinã din partea organismului de gestiune colectivã, desemnat prin decizie a directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor sau din partea organismului de gestiune colectivã desemnat colector, in schimbul unei remuneraţii, in cuantumul prevãzut in tabelul de mai jos, contracte de licenţã neexclusivã pentru utilizarea reglementatã de prezenta metodologie, indiferent de durata efectivã a utilizãrii.
5. Contractele de licenţã neexclusivã se elibereazã pe o perioadã de pânã la 12 luni, iar, in cazul utilizatorilor care utilizeazã operele sezonier, licenţa se elibereazã exclusiv pentru perioada utilizãrii sau pentru perioada declaratã pe propria rãspundere de utilizator.
6. Contractul de licenţã neexclusivã poate fi prelungit pe altã perioadã determinatã, la cerere.
7. Plata se face de cãtre utilizatorul care deţine, indiferent de titlu, spaţiul in care are loc comunicarea publicã, calculatã lunar şi inmulţitã cu termenul autorizat.
8. In situaţia transmiterii parţiale, cu orice titlu, a folosinţei unui spaţiu, subdobânditorii vor plãti remuneraţii distincte dacã utilizeazã surse proprii de sunet şi imagine.
9. Plata remuneraţiilor se efectueazã in cel mult 3 zile de la data autorizãrii pentru intreaga perioadã autorizatã.
10. Pentru intârzieri la plata remuneraţiei, utilizatorii datoreazã penalitãţi echivalente nivelului dobânzii de referinţã stabilit de Banca Naţionalã a României, aferente sumelor neachitate la termen.
11. Contractul de licenţã neexclusivã acordat potrivit prezentei metodologii inceteazã de drept in cazul intârzierilor de platã mai mari de 10 zile.
12. Organismul de gestiune colectivã desemnat colector poate delega reprezentanţi ai sãi care sã monitorizeze utilizarea reglementatã de prezenta metodologie. Accesul reprezentanţilor organismului de gestiune colectivã colector unic se face pe baza legitimaţiei emise de acesta, utilizatorii având obligaţia sã le permitã accesul in spaţiile in care se face utilizarea.
13. Modificarea remuneraţiilor se poate efectua prin renegociere, precum şi periodic, prin reactualizarea cu indicele inflaţiei, in conformitate cu dispoziţiile <>art. 131^4 din Legea nr. 8/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi se publicã in Monitorul Oficial al României, Partea I.
14. Prezenta metodologie şi tabelul cu cifrele stabilite intrã in vigoare la 3 zile de la data publicãrii lor in formã definitivã in Monitorul Oficial al României, Partea I, şi vor putea fi renegociate numai dupã 3 ani de la data publicãrii, cu excepţia cazului in care dispoziţiile <>Legii nr. 8/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, avute in vedere la elaborarea prezentei metodologii, vor fi modificate inainte de implinirea acestui termen.
15. Pânã la publicarea noilor metodologii rãmân valabile vechile metodologii.

TABEL

cuprinzând drepturile patrimoniale cuvenite autorilor de opere
audiovizuale comunicate public, calculate lunar in lei



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Remuneraţii
(lei)
──────────────────────────────────────────────────
Utilizatori Autori Autori Artişti Producãtori Producãtori
de o- de o- inter- de fonogra- de videogra-
pere pere preti me me
muzi- au-
cale di-
ovi-
zuale

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Unitãţi de alimentaţie
publicã (restaurante,
cafenele, braserii, baruri,
fast-fooduri, cofetãrii
sau unitãţi asimilate),
sãli de jocuri ori cazinouri
1. In oraşe sau staţiuni
turistice:
a) cu suprafaţa de pânã
la 100 mp inclusiv 30
b) cu suprafaţa cuprinsã
intre 101 mp şi
200 mp inclusiv 40
c) cu suprafaţa cuprinsã
intre 201 mp şi 500 mp
inclusiv 50
d) cu suprafaţa de peste
500 mp 60
2. In comune şi sate:
a) cu suprafaţa de pânã
la 50 mp inclusiv 15
b) cu suprafaţa de peste
50 mp 25
3. Cazinouri 200
B. Turism
1. Hoteluri pânã la
categoria trei stele
inclusiv, situate in
staţiuni turistice:
a) cu capacitate de
cazare micã 20
b) cu capacitate de
cazare medie
(31 - 100 de camere) 25
c) cu capacitate de
cazare mare 30
2. Hoteluri pânã la
categoria trei stele
inclusiv, altele
decât cele menţionate
la pct. 1:
a) cu capacitate de
cazare micã 30
b) cu capacitate de
cazare medie
(31 - 100 de camere) 50
c) cu capacitate de
cazare mare 100
3. Hoteluri de categorie
patru şi cinci stele 150
4. Moteluri, cabane,
campinguri şi sate de
vacanţã 30
5. Unitãţi de cazare
agroturistice, popasuri
turistice, pensiuni 20
C. Transporturi
1. Feroviare:
- vagoane-restaurant sau
bar in trafic
internaţional 50
2. Aeriene:
a) zboruri continentale
(conform contractelor
ocazionale) 100
b) zboruri
transcontinentale 150
3. Spaţii de aşteptare:
3.1. Aeroporturi
internaţionale 100
3.2. Staţii de
aprovizionare cu
produse petroliere 50
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016