Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 244 din 19 decembrie 2005  pentru publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Protocolului privind comunicarea publica a fonogramelor publicate in scop comercial sau a reproducerilor acestora, precum si a prestatiilor artistice din domeniul audiovizual si a tabelului cuprinzand drepturile patrimoniale cuvenite artistilor interpreti sau executanti si producatorilor de fonograme    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 244 din 19 decembrie 2005 pentru publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Protocolului privind comunicarea publica a fonogramelor publicate in scop comercial sau a reproducerilor acestora, precum si a prestatiilor artistice din domeniul audiovizual si a tabelului cuprinzand drepturile patrimoniale cuvenite artistilor interpreti sau executanti si producatorilor de fonograme

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI-OFICIUL ROMAN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 123 din 9 februarie 2006
Având în vedere dispoziţiile <>art. 131^2 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale art. 2 din Decizia directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 218/2005, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.002 din 11 noiembrie 2005,
în baza prevederilor art. 2 alin. (2) şi ale <>art. 6 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 758/2003 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului Român pentru Drepturile de Autor şi a corpului de arbitri, şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 210/2000 privind numirea în funcţia de director general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,

directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor emite urmãtoarea decizie:

ART. 1
Se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, Protocolul privind comunicarea publicã a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, precum şi a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual şi tabelul cuprinzând drepturile patrimoniale cuvenite artiştilor interpreţi sau executanţi şi producãtorilor de fonograme, încheiat între organismele de gestiune colectivã Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) şi Uniunea Producãtorilor de Fonograme din România (UPFR), pe de o parte, şi Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), pe de altã parte.
ART. 2
Prezenta decizie intrã în vigoare la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Directorul general al Oficiului Român
pentru Drepturile de Autor,
Rodica Pârvu

Bucureşti, 19 decembrie 2005.
Nr. 244.


PROTOCOL
privind comunicarea publicã a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, precum şi a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual şi tabelul cuprinzând drepturile patrimoniale cuvenite artiştilor interpreţi sau executanţi şi producãtorilor de fonograme

FIHR - Federaţia Industriei Hoteliere din România, cu sediul în Bucureşti, bd. Gh. Magheru nr. 7, bl. EVA, et. 3, camera 40, sectorul 1, telefon/fax 312 05 70, e-mail fihr@fx.ro, având contul RO 46CBIT4260102336002000, deschis la Banca Comercialã Ion Ţiriac, reprezentatã legal prin domnul Mihai Râjniţã, în calitate de secretar general,
CREDIDAM - Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi, cu sediul în Bucureşti, str. Jules Michelet nr. 15-17, et. 2, ap. 11, telefon/fax 318 58 13, e-mail office@credidam.ro, având contul RO23INGB0001000152938958, deschis la ING Bank Bucureşti, reprezentat legal prin domnul Ştefan Gheorghiu, în calitate de director general,
UPFR - Uniunea Producãtorilor de Fonograme din România, cu sediul în Bucureşti, str. Nicolae Racotã nr. 16-18, et. 4, ap. 9, sectorul 1, telefon 224 65 77, fax 224 65 83, e-mail office@upfr.ro, având contul RO66BRDE445SV20971204450, deschis la BRD-GSG - Sucursala Dorobanţi Bucureşti, reprezentatã legal prin doamna Ioana Feşnic, în calitate de preşedinte,
convin prin prezentul protocol dupã cum urmeazã:

1. Prin comunicarea publicã a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora se înţelege comunicarea acestora în spaţii publice, indiferent de modalitatea realizãrii comunicãrii, prin întrebuinţarea unor mijloace mecanice sau electroacustice (instalaţii de amplificare, aparaturã de redare a înregistrãrilor sonore sau audiovizuale, receptoare radio sau televizoare, echipament informatic etc.).
2. Prin utilizarea prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual în scop ambiental se înţelege comunicarea acestora în spaţii publice, indiferent de modalitatea realizãrii comunicãrii cãtre public.
3. Prin utilizator de fonograme, în sensul prezentei metodologii, se înţelege orice persoanã fizicã sau juridicã autorizatã care foloseşte cu orice titlu (de proprietate, de administrare, de închiriere, de subînchiriere, comodat etc.) spaţii în care sunt comunicate fonograme publicate în scop comercial sau reproduceri ale acestora.
4. Prin utilizator al prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual se înţelege orice persoanã fizicã sau juridicã autorizatã care foloseşte cu orice titlu (de proprietate, de administrare, de închiriere, de subînchiriere etc.) spaţii în care sunt utilizate opere audiovizuale în scop ambiental.
5. Utilizatorul are obligaţia sã obţinã din partea organismelor de gestiune colectivã a drepturilor artiştilor interpreţi sau executanţi şi a producãtorilor de fonograme autorizaţii pentru utilizarea fonogramelor publicate în scop comercial şi a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual în schimbul unei remuneraţii potrivit tabelului anexat, indiferent de durata efectivã a utilizãrii.
6. Autorizaţia neexclusivã se elibereazã pe o perioadã determinatã de 12 luni. În cazul utilizatorilor cu activitate sezonierã, autorizaţia se va elibera exclusiv pentru perioada de funcţionare, în baza declaraţiei pe propria rãspundere a utilizatorului.
7. Obligaţia de platã a remuneraţiilor revine deţinãtorului, cu orice titlu, al spaţiului în care are loc comunicarea publicã.
8. În situaţia subînchirierii parţiale a unui spaţiu în care are loc comunicarea publicã, deţinãtorii, cu orice titlu, ai spaţiilor închiriate vor plãti remuneraţii distincte dacã utilizeazã surse proprii de sunet sau de sunet şi imagine.
9. Pentru remuneraţiile ce au fost stabilite în cotã fixã plata se efectueazã lunar (tabelul anexat), pânã cel târziu în ultima zi a lunii respective.
10. Pentru remuneraţiile stabilite în cotã procentualã (tabelul anexat) plata se efectueazã lunar, pânã cel târziu în data de 10 a lunii urmãtoare. Baza de calcul a remuneraţiei din tabel o reprezintã, dupã caz: a) totalul veniturilor; b) bugetul de cheltuieli.
11. Pentru întârzieri la platã utilizatorii datoreazã penalitãţi de 0,1% aferente sumelor neachitate la termen, pe zi de întârziere.
12. Autorizaţia înceteazã de drept în cazul întârzierilor de platã mai mari de 90 de zile.
13. Organismele de gestiune colectivã pot numi unul sau doi delegaţi pentru monitorizarea utilizãrii operelor în scop ambiental. Delegaţii au acces liber la concerte, discoteci, baruri, spectacole etc. numai în baza legitimaţiilor emise de organismele de gestiune colectivã şi a delegaţiilor care indicã ora şi scopul accesului. Reprezentanţii organismelor de gestiune colectivã pot utiliza echipamente de înregistrare audio şi/sau video portabile în spaţiile în care sunt utilizate fonograme publicate în scop comercial sau reproduceri ale acestora, precum şi prestaţii artistice din domeniul audiovizual.
14. Remuneraţiile stabilite în sumã fixã se pot modifica anual, începând cu prima lunã a anului urmãtor celui în care s-a publicat metodologia, de cãtre organismele de gestiune colectivã, pe baza indicelui de inflaţie, stabilit la nivel naţional.
15. Aceste modificãri se depun la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, urmând a fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, pe cheltuiala organismelor de gestiune colectivã, prin decizie a directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, emisã în 5 zile de la data depunerii.
16. Modificãrile devin efective începând cu luna urmãtoare publicãrii.

FIHR
Mihai Râjniţã

UPFR
Ioana Feşnic

CREDIDAM
Ştefan Gheorghiu


TABELUL CUPRINZÂND DREPTURILE PATRIMONIALE CUVENITE ARTIŞTILOR INTERPREŢI SAU EXECUTANŢI ŞI PRODUCĂTORILOR DE FONOGRAME.



┌─┬─┬─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┐
│ │ │ UTILIZATORI │ Producatori│ Artistii │ Artistii │
│ │ │ │de fonograme│interpreti/│interpreti/│
│ │ │ │ │executanti │executanti │
├─┼─┼─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│A│1│ Unitati de alimentatie publica(restaurante, cafenele, braseii, baruri, │
│ │ │fas-food, cofetarii si asimilate, Sali de jocuri si cazinouri)*)- │
│ │ │ Renumeratie/luna │
│ │ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ În oraşe sau statiuni turistice │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) cu suprafaţa pânã la 100 mp │ 20 │ 20 │ 10 │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) cu suprafaţa cuprinsã între │ │ │ │
│ │ │ 100-200 mp │ 29 │ 29 │ 15 │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │c) cu suprafaţa cuprinsã între │ │ │ │
│ │ │ 200-500 mp │ 40 │ 40 │ 20 │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │d) cu suprafaţa peste 500 mp │ 56 │ 56 │ 25 │
├─┼─┼─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│ │2│ În comune şi sate │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) cu suprafaţa pânã la 50 mp │ 9 │ 9 │ 2,5 │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) cu suprafaţa cuprinsã între │ │ │ │
│ │ │ 51-300 mp │ 12 │ 12 │ 5 │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │c) cu suprafaţa peste 301 mp │ 20 │ 20 │ 7,5 │
├─┼─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│B│ │Discoteci │1,5% din │1,5% din │ │
│ │ │ │incasãri │incasari │ │
│ │ │ │brute │brute │ │
├─┼─┴─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│C│ Unitãţi comerciale sau de prestãri servicii**) Remuneraţii/lunã │
│ ├─┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │1│ În oraşe sau statiuni turistice │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) cu suprafaţa pânã la 100 mp │ 9 │ 9 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) cu suprafaţa cuprinsã între │ │ │ │
│ │ │ 100-200 mp │ 10 │ 10 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │c) cu suprafaţa cuprinsã între │ │ │ │
│ │ │ 200-500 mp │ 29 │ 29 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │d) cu suprafaţa peste 500 mp │ 40 │ 40 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │e) supermarket cu suprafaţa cuprinsã │ │ │ │
│ │ │ între 500-1500 mp │ 50 │ 50 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │f) hipermarket cu suprafaţa de peste │ │ │ │
│ │ │ 1501 mp │ 75 │ 75 │ │
├─┼─┼─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│ │2│ În comune şi sate │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) cu suprafaţa pânã la 50 mp │ 9 │ 9 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) cu suprafaţa peste 50 mp │ 14 │ 14 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │c) supermarket cu suprafaţa cuprinsã │ │ │ │
│ │ │ între 500-1500 mp │ 50 │ 50 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │d) hipermarket cu suprafaţa de peste │ │ │ │
│ │ │ 1501 mp │ 75 │ 75 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │3│Standuri mobile, vehicule publicitare│ 20 │ 20 │ │
│ │ │care activeazã în spatii publice │ │ │ │
├─┼─┴─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│D│ Târguri şi expoziţii***)-Remuneraţii/zi │
│ ├─┬─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │1│Târguri, iarmaroace, talciocuri în │ │ │ │
│ │ │aer liber │ 15 │ 15 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│ │2│Târguri sau expoziţii de prezentare a produselor agroalimentare, │
│ │ │industriale sau a bunurilor de larg consum │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) în spaţii cu suprafaţa de pânã la │ │ │ │
│ │ │ 500 mp │ 25 │ 25 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) în spaţii cu suprafaţa de peste │ │ │ │
│ │ │ 500 mp │ 35 │ 35 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│ │3│ Expoziţii de artã ştiinţã, carte şi alte asemenea │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) în spaţii de pânã la 200 mp │ 2 │ 2 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) în spaţii de peste 200 mp │ 5 │ 5 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │4│Petreceri organizate în cadrul unor │ 35 │ 35 │ │
│ │ │colocvii, simpozioane, congrese, │ │ │ │
│ │ │vernisaje, lansãri de carte sau de │ │ │ │
│ │ │disc şi alte reuniuni │ │ │ │
├─┼─┴─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│E│ Spectacole****) │
│ ├─┬─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │1│Parade stradale cu caracter festiv │ 0,5% │ 0,5% │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │2│Parade stradale cu caracter │ │ │ │
│ │ │publicitar sau electoral │ 1,5% │ 1,5% │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │3│Muzica transmisã prin difuzoare, │ 0,1% │ 0,1% │ │
│ │ │parade sau fanfare care deschid sau │ │ │ │
│ │ │însoţesc manifestãri sportive │ │ │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │4│Spectacole de stradã istorice, de │ 0,5% │ 0,5% │ │
│ │ │sunet şi luminã, artificii, etc │ │ │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │5│Concursuri sportive în spatii publice│ 0,1% │ 0,1% │ │
│ │ │(alergãri, karting, auto-moto, │ │ │ │
│ │ │ciclism) │ │ │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │6│Circ sau altele asemenea, precum │ 3,5% │ 3,5% │ │
│ │ │delfinarii, manejuri │ │ │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │7│Spectacole pe gheaţã │ 3,5% │ 3,5% │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │8│Manifestãri sportive pe fond muzical │ 2,5% │ 2,5% │ │
│ │ │(gimnasticã, patinaj artistic, balet │ │ │ │
│ │ │nautic, dans sportiv şi altele │ │ │ │
│ │ │asemenea) │ │ │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │9│Parade de modã, concursuri de │ │ │ │
│ │ │frumuseţe │ 2,5% │ 2,5% │ │
├─┼─┴─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│F│ Sport şi agrement │
│ ├─┬─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │1│Stadioane: │ │ │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │a) sub 10.000 locuri │ 47 │ 47 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) peste 10.000 locuri │0,02/scaun │0,02/scaun │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │2│Piscine, plaje, ştranduri, pârtii │ │ │ │
│ │ │de schii │ 9 │ 9 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │3│Patinoare deschise publicului │ 20 │ 20 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │4│Şcoli de dans, şcoli de balet, centre│ 20 │ 20 │ │
│ │ │de sãnãtate şi gimnasticã aerobicã │ │ │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │5│Sãli de sport, patinoare şi piscine │ 9 │ 9 │ │
│ │ │de antrenament sportiv │ │ │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │6│Parcuri de distracţie │ 29 │ 29 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │7│Orãşele ale copiilor, serbãri, alte │ 20 │ 20 │ │
│ │ │activitãti dedicate copiilor │ │ │ │
├─┼─┴─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│G│ Turism*****) - Remuneraţii/lunã │
│ ├─┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │1│ Hoteluri pânã la categoria 3 stele situate în statiuni turistice │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) cu capacitate de cazare micã │ 9 │ 9 │ 10 │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) cu capacitate de cazare medie │ │ │ │
│ │ │ (31-100 camere) │ 20 │ 20 │ 20 │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │c) cu capacitate de cazare mare │ 29 │ 29 │ 30 │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│ │2│ Hoteluri pânã la categoria 3 stele situate în oraşe │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) cu capacitate de cazare micã │ 12 │ 12 │ 20 │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) cu capacitate de cazare medie │ │ │ │
│ │ │ (31-100 camere) │ 20 │ 20 │ 30 │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │c) cu capacitate de cazare mare │ 40 │ 40 │ 40 │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │3│Hoteluri de categoriile 4 şi 5 stele │ 80 │ 80 │ 80 │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │4│Moteluri, cabane, campinguri şi sate │ │ │ │
│ │ │de vacanţã │ 9 │ 9 │ 10 │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │5│Unitãţi agroturistice, popasuri │ │ │ │
│ │ │turistice, pensiuni │ 9 │ 9 │ 10 │
├─┼─┴─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│H│ Transporturi******) Remuneraţii/mijloc de transport │
│ ├─┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │1│ Transporturi rutiere de pasageri │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) autobuze, troleibuze şi tramvaie │ 4 │ 4 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) microbuze şi taxiuri │ 9 │ 9 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │c) autocare de transport │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │Intern │ 20 │ 20 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │Extern │ 40 │ 40 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │Combinat │ 29 │ 29 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │d) vehicule de agrement, atelaje, │ │ │ │
│ │ │ remorci, platforme │ 9 │ 9 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│ │2│ Transporturi feroviare │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) trenuri de pasageri în trafic │ │ │ │
│ │ │ intern │ 29 │ 29 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) trenuri de pasageri în trafic │ │ │ │
│ │ │ international │ 40 │ 40 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │c) vagoane restaurant în trafic │ │ │ │
│ │ │ intern │ 29 │ 29 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │d) vagoane restaurant în trafic │ │ │ │
│ │ │ international │ 40 │ 40 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│ │3│ Transport aerian │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) zboruri interne │ 29 │ 29 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) zboruri continentale │ 56 │ 56 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │c) zboruri transcontinentale │ 111 │ 111 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│ │4│ Transporturi pe apã │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) ambarcaţiuni de agrement pe lacuri│ 9 │ 9 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) ambarcaţiuni fluviale de agrement │ 29 │ 29 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│ │5│ Transport pe cablu │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) Telecabine │ 9 │ 9 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) Lifturi şi ascensoare │ 2 │ 2 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │c) Spatii de aşteptare │ 6 │ 6 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│ │6│ Aeroporturi Remuneratii lunã │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) interne │ 29 │ 29 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) Internationale │ 40 │ 40 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│ │7│ Gãri şi staţii de metrou Remuneratii/lunã │
│ │ ├─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │a) în Bucureşti şi municipii │ │ │ │
│ │ │reşedinţã de judeţ │ 20 │ 20 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │b) în alte oraşe │ 14 │ 14 │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │c) sãli de aşteptare clasa I │ 12 │ 12 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │8│ Autogãri Remuneratii/lunã │ 9 │ 9 │ │
├─┼─┴─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┤
│I│ Parcãri │
│ ├─┬─────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┬───────────┤
│ │1│Pânã la 500 mp │ 15 │ 15 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │2│Peste 500 mp │ 25 │ 25 │ │
│ ├─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │3│Cinematografe în aer liber │ 50 │ 50 │ │
├─┼─┼─────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│J│ │Centrale telefonice, apelul în │ │ │ │
│ │ │aşteptare/centralã vândutã │ 1% │ 1% │ │
└─┴─┴─────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┴───────────┘

NOTE
____________
*) In calculul suprafeţelor vor fi luate în considerare spatiile comerciale
utile, inclusiv ringurile de dans.
**) In calculul suprafeţelor vor fi luate în considerare spatiile
comerciale utile. Dacã acelaşi spaţiu este utilizat pentru mai multe
activitãti, remuneratiile cuvenite artiştilor interpreţi sau executanti
şi producãtorilor de fonograme se vor plãti pentru fiecare activitate
în parte
***) Remuneratiile aplicabile pentru târguri şi expoziţii organizate în afara
oraşelor sau în comune şi sate vor fi reduse cu 40% faţã de cele
indicate în tabel
****) Baza de calcul a remuneratiei o reprezintã, dupã caz:
a) încasãrile brute obtinute prin vânzarea de bilete, programe, materiale
promoţionale, consumatii etc, la locul reprezentatiei;
b) bugetul de cheltuieli al altor manifestãri decât cele prevãzute la
lit a);
c) bugetul de cheltuieli pentru campaniile publicitare, promotionale sau
electorale.
In cazul spectacolelor fãra vânzare de bilete la intrare, cuantumul
remuneratiilor se stabileşte prin aplicarea procentelor indicate asupra
a 60% din bugetul de cheltuieli al spectacolului
*****) Remuneratiile prevãzute pentru unitãtile de cazare se percep numai în
cazul existentei echipamentelor radio- tv în camera
******) La transportul aerian sumele forfetare sunt aplicabile pentru fiecare
cursã, dar numai în cazul aeronavelor dotate cu echipamente de
ascultare pentru pasageri. Pentru mijloacele de transport neutilizate
mai mult de 20 de zile pe luna nu se plãtesc remuneratii. La
transporturile de pasageri rutiere, feroviare şi pe apã sumele sunt
datorate numai pentru mijloacele de transport dotate cu echipament
specific (difuzoare, amplificare, ascultare, dupã caz).


____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016