Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
DECIZIE nr. 2.897 din 15 august 2007 privind stabilirea şi încasarea tarifelor de utilizare a resurselor de numerotaţie
EMITENT: Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 609 din 4 septembrie 2007
În temeiul prevederilor art. 6 alin. (1) pct. 5 şi ale art. 7 alin. (1), (3) şi (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 134/2006 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, precum şi ale art. 19 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 591/2002, cu modificările şi completările ulterioare,
preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei emite prezenta decizie.
ART. 1
(1) Prezenta decizie stabileşte tarifele de utilizare a resurselor de numerotaţie prevăzute în Planul naţional de numerotaţie, adoptat prin Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.895/2007, alocate de către Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, denumită în continuare ANRCTI, furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, prin licenţa de utilizare a resurselor de numerotaţie, denumită în continuare LURN, precum şi procedura de încasare a acestor tarife.
(2) Prezenta decizie nu cuprinde tarifele de utilizare a numerelor pentru servicii de interes public la nivel naţional, care vor fi stabilite ulterior de ANRCTI.
(3) Utilizarea numerelor naţionale scurte pentru servicii de urgenţă şi pentru alte servicii armonizate la nivel european se realizează în conformitate cu reglementări speciale.
ART. 2
(1) Titularii LURN datorează anual ANRCTI, pe întreaga durată de existenţă a dreptului de utilizare a resurselor de numerotaţie, următoarele tarife:
a) pentru fiecare bloc de 10.000 de numere geografice de 9 cifre, pentru servicii de comunicaţii electronice furnizate la puncte fixe, prevăzut în Planul naţional de numerotaţie, denumit în continuare PNN, în domeniile 0Z = 02 şi 0Z = 03, 350 lei;
b) pentru fiecare bloc de 10 numere geografice de 6 cifre, pentru servicii de interes general la nivel local, prevăzut în PNN în domeniile 0Z = 03 şi 0Z = 02, 350 lei;
c) pentru fiecare bloc de 10.000 de numere independente de locaţie, pentru servicii de comunicaţii electronice furnizate, în principal, la puncte fixe, prevăzut în PNN în domeniul 0Z = 03, 350 lei;
d) pentru fiecare bloc de 1.000.000 de numere nongeografice, pentru servicii de comunicaţii electronice furnizate la puncte mobile, prevăzut în PNN în domeniul 0Z = 07, cu excepţia numerelor prevăzute în subdomeniul 0ZA = 070, 35.000 lei;
e) pentru fiecare bloc de 100.000 de numere nongeografice, pentru servicii de comunicaţii electronice furnizate la puncte mobile de către furnizorii de reţele mobile virtuale, prevăzut în PNN în subdomeniul 0ZA = 070, 3.500 lei;
f) pentru fiecare bloc de 1.000 de numere nongeografice, prevăzut în PNN în domeniul 0Z = 08, 350 lei;
g) pentru fiecare bloc de 1.000 de numere nongeografice, prevăzut în PNN în domeniul 0Z = 09, 900 lei;
h) pentru fiecare indicativ de selectare a transportatorului de forma 10xy(z) sau 16xy(z), 3.500 lei;
i) pentru fiecare bloc de 10 numere locale scurte de forma 0219PQ (M), pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov, 350 lei, şi pentru fiecare număr local scurt de forma 02AB9QM, 35 lei.
(2) În cazul alocării unor blocuri de numere mai mici sau mai mari decât cele prevăzute la alin. (1) lit. a)-g), sumele datorate vor fi direct proporţionale cu mărimea blocului.
ART. 3
(1) Pentru anul obţinerii resurselor de numerotaţie, tariful datorat este direct proporţional cu numărul lunilor rămase până la sfârşitul anului, luna obţinerii dreptului de utilizare a resurselor de numerotaţie fiind inclusă.
(2) Pentru anul încetării dreptului de utilizare a resurselor de numerotaţie, tariful datorat este direct proporţional cu numărul lunilor scurse de la începutul anului până la încetare, luna încetării dreptului de utilizare fiind inclusă.
(3) Pentru luna în care au fost emise LURN ca urmare a cedării dreptului de utilizare a anumitor resurse de numerotaţie, tariful de utilizare a resurselor de numerotaţie respective se datorează de către cedent. Începând cu luna următoare emiterii LURN ca urmare a cedării dreptului de utilizare a anumitor resurse de numerotaţie, tariful de utilizare a resurselor de numerotaţie respective se datorează de către cesionar.
ART. 4
(1) Obligaţia de plată a tarifului de utilizare a resurselor de numerotaţie se stabileşte prin decizie a preşedintelui ANRCTI, întocmită în două exemplare originale.
(2) Deciziile privind obligaţiile de plată a tarifului de utilizare a resurselor de numerotaţie se emit până la data de 20 ianuarie a unui an, pentru resursele de numerotaţie pentru care a existat dreptul de utilizare, conform LURN, în anul anterior, cu excepţia cazului prevăzut la alin. (4), şi se comunică titularilor LURN.
(3) În cazul alocării unor resurse de numerotaţie suplimentare, obligaţia de plată a tarifului de utilizare a acestor resurse de numerotaţie se stabileşte conform prevederilor alin. (2).
(4) Pentru anul încetării dreptului de utilizare a resurselor de numerotaţie, deciziile preşedintelui ANRCTI privind determinarea tarifului de utilizare a resurselor de numerotaţie pentru anul respectiv se emit în termen de 15 zile de la data încetării dreptului de utilizare a resurselor de numerotaţie prevăzute în LURN.
(5) Tarifele de utilizare a resurselor de numerotaţie se plătesc în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei.
ART. 5
(1) Pentru neplata la termen a tarifelor de utilizare a resurselor de numerotaţie se aplică majorări de întârziere, calculate în conformitate cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată.
(2) Dacă în termen de 90 de zile de la data scadenţei furnizorul nu achită tariful de utilizare a resurselor de numerotaţie şi majorările de întârziere datorate, ANRCTI îi poate suspenda sau retrage LURN.
ART. 6
(1) Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la data de 1 octombrie 2007.
(2) Pentru anul 2007 tariful de utilizare a resurselor de numerotaţie se datorează proporţional cu numărul lunilor în care titularul LURN beneficiază de dreptul de utilizare a resurselor de numerotaţie în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a prezentei decizii şi data de 31 decembrie 2007.
p. Preşedintele Autorităţii Naţionale
pentru Reglementare în Comunicaţii
şi Tehnologia Informaţiei,
Codruţa Georgeta Meran
Bucureşti, 15 august 2007.
Nr. 2.897.
-----------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: