GU = ───── x 100 [%],
N(2)
unde N(1) reprezintã totalul resurselor de numerotaţie din aceeaşi categorie utilizate, prevãzute la alin. (2), iar N(2) reprezintã totalul resurselor de numerotaţie din aceeaşi categorie alocate solicitantului prin LURN; în cazul numerelor geografice, formula se aplicã pentru resursele de numerotaţie având aceeaşi arie geograficã de utilizare.
(4) Solicitantul poate preciza în cererea de acordare a LURN un anumit format al resurselor de numerotaţie. Dacã ANRCTI nu poate aloca resursele de numerotaţie solicitate, îl va informa pe solicitant, propunându-i o soluţie alternativã, acolo unde este disponibilã, pe baza cãreia acesta îşi poate modifica sau retrage cererea.
ART. 6
(1) Cererile privind resursele de numerotaţie se analizeazã de cãtre o comisie, formatã dintr-un preşedinte şi mai mulţi membri, desemnatã prin decizie a preşedintelui ANRCTI, denumitã în continuare Comisia.
(2) Comisia verificã îndeplinirea cerinţelor legale privind transmiterea, forma şi conţinutul cererii.
(3) În cazul în care Comisia considerã cã informaţiile prezentate sunt insuficiente, va solicita informaţii suplimentare.
(4) Comisia analizeazã cererile privind resursele de numerotaţie pe baza principiilor obiectivitãţii, transparenţei, nediscriminãrii şi proporţionalitãţii.
(5) Criteriile generale de analizare a cererilor privind resursele de numerotaţie sunt urmãtoarele:
a) necesitatea obţinerii resurselor de numerotaţie respective;
b) natura serviciului furnizat de solicitant;
c) asigurarea unei utilizãri eficiente şi raţionale a resurselor de numerotaţie, avându-se în vedere şi resursele de numerotaţie alocate anterior solicitantului şi altor furnizori de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului;
d) poziţia pe piaţã a solicitantului.
(6) Criteriile speciale de analizare a cererilor privind resursele de numerotaţie sunt urmãtoarele:
a) iniţial, se alocã, de regulã, câte un singur bloc de numere pentru fiecare dintre categoriile de resurse de numerotaţie solicitate; în cazul numerelor geografice se alocã, de regulã, câte un singur bloc de numere pentru o arie geograficã, fie în domeniul 0Z = 02, fie în domeniul 0Z = 03;
b) dacã existã resurse de numerotaţie disponibile, alocãrile suplimentare de blocuri de numere se realizeazã în acelaşi domeniu sau subdomeniu din PNN.
(7) Alocãrile iniţiale şi ulterioare de resurse de numerotaţie se vor face în blocuri de numere de dimensiunile prevãzute la art. 3 alin. (2) lit. a)-f). Indicativele individuale de forma 10xy(z) şi 16xy(z) de selectare a transportatorului se alocã câte unul pentru fiecare furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului.
(8) În vederea alocãrii unor blocuri suplimentare de numere, gradul minim de utilizare a resurselor de numerotaţie alocate anterior solicitantului pentru furnizarea aceluiaşi tip de serviciu va fi:
a) 50%, în cazul numerelor geografice formate din 9 cifre din domeniile 0Z = 02 şi 0Z = 03 din PNN;
b) 80%, în cazul numerelor geografice formate din 6 cifre din domeniul 0Z = 03 din PNN;
c) 60%, în cazul numerelor independente de locaţie din domeniul 0Z = 03 din PNN;
d) 60%, în cazul numerelor nongeografice din domeniul 0Z = 07 din PNN;
e) 40%, în cazul numerelor din domeniile 0Z = 08 şi 0Z = 09 din PNN.
ART. 7
(1) Pe baza informaţiilor furnizate în cuprinsul cererii şi a eventualelor informaţii suplimentare primite, Comisia va propune preşedintelui ANRCTI emiterea LURN sau respingerea cererii.
(2) ANRCTI poate respinge o cerere de acordare a LURN în urmãtoarele cazuri:
a) solicitantul nu are calitatea de furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului;
b) nu sunt îndeplinite condiţiile de alocare prevãzute în prezenta decizie;
c) nu sunt îndeplinite condiţiile de utilizare a resurselor de numerotaţie prevãzute în Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.895/2007 sau solicitantul nu dispune de capacitatea tehnicã de a implementa resursele de numerotaţie solicitate;
d) data la care se estimeazã cã resursele de numerotaţie vor fi activate depãşeşte termenul prevãzut pentru activarea resurselor de numerotaţie;
e) resursele de numerotaţie solicitate au fost alocate altui furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau resursele de numerotaţie respective nu pot fi alocate potrivit prevederilor art. 18 alin. (3);
f) solicitantul are debite scadente aferente tarifului de utilizare a resurselor de numerotaţie alocate anterior, stabilit de ANRCTI în conformitate cu prevederile <>art. 19 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi eventuale majorãri de întârziere aferente acestuia.
(3) ANRCTI poate acorda total sau parţial resursele de numerotaţie solicitate, cu respectarea criteriilor prevãzute la art. 6. În cazul în care ANRCTI intenţioneazã sã acorde parţial resursele de numerotaţie îl va informa pe solicitant. Solicitantul îşi poate modifica sau retrage cererea de acordare a resurselor de numerotaţie.
(4) Respingerea totalã sau parţialã a cererii de acordare a LURN va fi motivatã şi se va comunica solicitantului.
(5) ANRCTI va acorda LURN sau va comunica respingerea cererii, dupã caz, în termen de cel mult 3 sãptãmâni de la data transmiterii cererii sau a tuturor informaţiilor suplimentare solicitate de ANRCTI.
ART. 8
(1) În situaţia în care aceleaşi resurse de numerotaţie fac obiectul mai multor solicitãri, Comisia va examina cererile de acordare a LURN în ordinea în care acestea au fost transmise ANRCTI.
(2) Dacã toate condiţiile prevãzute în prezenta decizie sunt îndeplinite, resursele solicitate vor fi acordate primului furnizor care a transmis cererea.
ART. 9
(1) În vederea alocãrii unor resurse de numerotaţie suplimentare, solicitantul va depune o cerere de acordare a LURN în condiţiile art. 4 şi 5, prevederile prezentului capitol aplicându-se în mod corespunzãtor.
(2) În cazul prevãzut la alin. (1), ANRCTI va putea emite LURN conţinând resursele de numerotaţie alocate suplimentar, cu respectarea criteriilor prevãzute la art. 6.
CAP. III
Drepturi şi obligaţii privind utilizarea resurselor de numerotaţie
ART. 10
LURN cuprinde datele de identificare ale titularului, serviciile pentru care au fost acordate resursele de numerotaţie, resursele de numerotaţie alocate şi aria geograficã în care acestea pot fi utilizate, condiţiile de utilizare a resurselor de numerotaţie alocate, precum şi orice alte condiţii stabilite în conformitate cu prevederile <>art. 17 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 11
(1) LURN se acordã pentru o perioadã de 10 ani şi poate fi reînnoitã succesiv pentru aceeaşi perioadã.
(2) Prelungirea valabilitãţii LURN se realizeazã în baza unei cereri transmise de titular cu cel mult 6 luni înainte, dar cu cel puţin 60 de zile înaintea expirãrii termenului cuprins în aceasta, prin completarea formularului-tip prevãzut în anexa nr. 1.
(3) În termen de 3 sãptãmâni de la data depunerii unei cereri în condiţiile alin. (2), ANRCTI poate emite o nouã LURN privind utilizarea aceloraşi resurse de numerotaţie.
ART. 12
(1) Titularul LURN are obligaţia de a realiza şi de a actualiza o evidenţã detaliatã privind utilizarea resurselor de numerotaţie alocate prin LURN, astfel încât sã poatã furniza ANRCTI toate informaţiile solicitate de aceasta în vederea exercitãrii atribuţiilor legale.
(2) Titularul LURN are obligaţia de a transmite ANRCTI, pânã la data de 28 februarie a fiecãrui an, un raport privind utilizarea în anul anterior a tuturor resurselor de numerotaţie alocate, în formatul prevãzut în anexa nr. 3 la prezenta decizie.
(3) Raportul anual nu va include resursele de numerotaţie neactivate pentru care nu a expirat termenul de activare prevãzut la art. 13 alin. (1) lit. f).
ART. 13
(1) Principalele condiţii de utilizare a resurselor de numerotaţie sunt urmãtoarele:
a) resursele de numerotaţie nu pot fi utilizate decât pentru furnizarea serviciilor pentru care au fost alocate, conform PNN;
b) titularul LURN are obligaţia de a respecta condiţiile de utilizare pentru categorii specifice de resurse de numerotaţie prevãzute în PNN;
c) resursele de numerotaţie, cu excepţia indicativelor de selectare a transportatorului prevãzute în LURN, se asigneazã în mod direct abonaţilor de cãtre furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau se utilizeazã de cãtre acesta în vederea furnizãrii unor servicii, conform destinaţiei şi în formatul prevãzut în PNN;
d) cu excepţia portabilitãţii numerelor, resursele de numerotaţie nu pot fi transferate în mod direct între furnizori;
e) titularii LURN au obligaţia de a aplica principiul nediscriminãrii şi transparenţei faţã de alţi furnizori de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului în ceea ce priveşte secvenţele de numere utilizate pentru accesul la serviciile lor;
f) titularul LURN are obligaţia de a activa toate blocurile de numere alocate, precum şi, dupã caz, indicativele de selectare a transportatorului, în termen de cel mult 6 luni de la data alocãrii acestora, şi de a notifica ANRCTI în termen de 30 de zile de la data activãrii acestora;
g) titularul LURN are obligaţia de a lua toate mãsurile necesare pentru a se asigura cã resursele de numerotaţie care i-au fost alocate sunt utilizate în conformitate cu obligaţiile prevãzute în LURN şi în conformitate cu PNN, precum şi cu alte reglementãri specifice emise de ANRCTI;
h) titularul LURN are obligaţia de a asigura o perioadã de carantinã de minimum 60 de zile înainte de a reasigna un numãr;
i) titularul LURN care asigneazã numere din domeniile 0Z = 02 şi 0Z = 03 şi care nu furnizeazã servicii de telefonie destinate publicului prin intermediul acestor numere are obligaţia de a informa abonaţii cãrora le furnizeazã servicii, cel puţin de douã ori pe an, cu privire la limitãrile serviciului pe care îl furnizeazã faţã de caracteristicile serviciului de telefonie destinat publicului;
j) titularul LURN are obligaţia de a asigna în mod eficient resursele de numerotaţie alocate, în funcţie de caracteristicile serviciului ce urmeazã a fi furnizat prin intermediul numerelor respective, inclusiv pentru echipamentele de tip PBX;
k) un furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului poate beneficia de dreptul de a utiliza un singur indicativ de selectare a transportatorului de forma 10xy(z) şi un singur indicativ de selectare a transportatorului de forma 16xy(z); dacã în urma dizolvãrii, fuziunii sau divizãrii unei societãţi comerciale, un furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului preia şi dreptul de utilizare a celui de-al doilea indicativ individual de selectare a transportatorului, acesta are obligaţia de a opta în termen de 10 zile pentru utilizarea unuia dintre indicative.
(2) Se considerã activate indicativele de selectare a transportatorului pentru care a fost lansatã o ofertã comercialã pentru accesul la servicii de transport.
(3) Se considerã activate blocurile de numere din care cel puţin un numãr a fost activat. În cazul blocurilor de numere care nu se asigneazã abonaţilor, acestea se considerã activate dacã pentru cel puţin un numãr din blocul respectiv a fost lansatã o ofertã comercialã pentru accesul la servicii.
ART. 14
(1) Titularul LURN are obligaţia de a asigura abonaţilor urmãtoarele drepturi:
a) dreptul de a utiliza numãrul asignat, în condiţiile stabilite de furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi de ANRCTI;
b) dreptul de a pãstra numãrul asignat; modificarea numãrului în cazuri justificate se realizeazã motivat, dupã notificarea abonatului, cu cel puţin 30 de zile înainte, stabilindu-se totodatã o perioadã de minimum 15 zile dupã modificarea numãrului în care sunt transmise mesaje vocale în mod gratuit cu privire la schimbarea numãrului, în cazul apelãrii de cãtre terţi a vechiului numãr;
c) în condiţiile introducerii portabilitãţii numerelor, dreptul abonaţilor de a-şi pãstra numãrul asignat când schimbã furnizorul de servicii de telefonie destinate publicului, în condiţiile stabilite de ANRCTI;
d) dreptul de a solicita modificarea numãrului asignat în condiţiile în care acesta este apelat din greşealã sau abuziv, în mod frecvent;
e) dreptul de a li se include numãrul într-un registru al abonaţilor, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
(2) Titularul LURN are obligaţia de a se asigura cã abonaţii respectã urmãtoarele obligaţii cu privire la numerele care le-au fost asignate:
a) obligaţia de a utiliza numerele doar în formatul în care le-au fost asignate;
b) obligaţia de a nu subasigna numãrul;
c) obligaţia de a utiliza numãrul numai pentru serviciul pentru care le-a fost asignat.
CAP. IV
Cedarea LURN
ART. 15
(1) LURN poate fi cedatã total sau parţial cãtre un terţ, furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, cu acordul prealabil al ANRCTI şi cu asumarea de cãtre cesionar a tuturor obligaţiilor care decurg din aceasta.
(2) În vederea cedãrii LURN, titularul LURN va depune la ANRCTI o cerere care va cuprinde:
a) datele de identificare ale cedentului;
b) datele de identificare ale cesionarului;
c) resursele de numerotaţie ce urmeazã a fi cedate;
d) un proiect al contractului de cesiune ce urmeazã a fi încheiat între cedent şi cesionar;
e) angajamentul cesionarului cu privire la asumarea tuturor obligaţiilor cuprinse în LURN, semnat de reprezentantul legal şi purtând ştampila cesionarului;
f) specificaţiile de implementare de cãtre cesionar pentru fiecare categorie de resurse de numerotaţie cedate, conform anexei nr. 2 la prezenta decizie;
g) semnãtura reprezentantului legal şi ştampila cedentului.
(3) Pot face obiectul unei cereri de cedare a LURN blocurile de numere prevãzute la art. 3 alin. (2) lit. a) -f), în integralitate sau dupã cum urmeazã:
a) una sau mai multe tranşe de 1.000 de numere din acelaşi bloc, în cazul blocurilor de numere prevãzute la art. 3 alin. (2) lit. a);
b) una sau mai multe tranşe de 1.000 de numere din acelaşi bloc, în cazul blocurilor de 10.000 de numere alocate cedentului, sau una sau mai multe tranşe de 10.000 de numere din acelaşi bloc, în cazul blocurilor de 100.000 de numere alocate cedentului, în cazul blocurilor de numere prevãzute la art. 3 alin. (2) lit. c);
c) una sau mai multe tranşe de 100.000 de numere din acelaşi bloc, în cazul blocurilor de 1.000.000 de numere prevãzute la art. 3 alin. (2) lit. d);
d) una sau mai multe tranşe de 10.000 de numere din acelaşi bloc, în cazul blocurilor de numere prevãzute la art. 3 alin. (2) lit. e);
e) una sau mai multe tranşe de 100 de numere din acelaşi bloc, în cazul blocurilor de numere prevãzute la art. 3 alin. (2) lit. f).
(4) Indicativele de selectare a transportatorului pot face obiectul unei cereri de cedare a LURN dacã cesionarul nu beneficiazã de dreptul de utilizare a unor indicative de aceeaşi formã cu cele care urmeazã a fi cedate.
(5) ANRCTI va analiza dacã cesionarul îndeplineşte condiţiile de alocare a resurselor de numerotaţie ce urmeazã a fi cedate, dacã se pãstreazã destinaţia numerelor prevãzutã în PNN şi condiţiile tehnice de rutare a apelurilor originate de la numerele cedate, precum şi dacã prin cedarea LURN se restrânge, se împiedicã sau se denatureazã concurenţa.
(6) Dacã informaţiile furnizate nu sunt suficiente, ANRCTI poate solicita cedentului sau cesionarului informaţii suplimentare, în termen de 5 zile lucrãtoare de la data transmiterii cererii.
(7) Acordul prealabil cu privire la posibilitatea cedãrii LURN se emite în termen de cel mult 10 zile lucrãtoare de la data transmiterii cererii sau a tuturor informaţiilor suplimentare solicitate de ANRCTI, dupã caz. Prin acordul prealabil, ANRCTI poate stabili anumite condiţii în care poate fi încheiat contractul de cesiune, astfel încât sã se asigure respectarea cerinţelor prevãzute la alin. (5).
(8) ANRCTI poate refuza emiterea acordului prealabil dacã:
a) cesionarul nu are calitatea de furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului;
b) în urma cedãrii licenţei se schimbã destinaţia numerelor prevãzutã în PNN;
c) în urma cedãrii licenţei se schimbã condiţiile tehnice de rutare a apelurilor originate de la numerele cedate, astfel încât pot rezulta probleme de naturã operaţionalã pentru alţi furnizori de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice;
d) în urma cedãrii licenţei se restrânge, se împiedicã sau se denatureazã concurenţa.
ART. 16
(1) Dupã încheierea contractului de cesiune pe baza acordului prealabil, cesionarul va completa şi va transmite ANRCTI formularul-tip prevãzut în anexa nr. 1, însoţit de o copie a contractului de cesiune.
(2) Contractul de cesiune încheiat cu nerespectarea prevederilor art. 15 alin. (1) este nul de drept.
(3) În termen de 10 zile de la data transmiterii documentelor prevãzute la alin. (1), ANRCTI va modifica LURN acordatã cedentului, în cazul cedãrii parţiale, sau va emite o decizie de revocare a dreptului de utilizare a resurselor de numerotaţie cedate cedentului, în cazul cedãrii totale, şi va emite LURN cesionarului, incluzând resursele de numerotaţie cedate, în cazul în care contractul de cesiune a fost încheiat cu respectarea condiţiilor stabilite de ANRCTI.
(4) Utilizarea resurselor de numerotaţie cedate nu se poate realiza de cãtre cesionar decât dupã emiterea LURN, în condiţiile alin. (3).
(5) Cedarea LURN se publicã pe pagina de internet a ANRCTI.
(6) În cuprinsul licenţelor emise pentru utilizarea resurselor de numerotaţie cedate se pãstreazã data expirãrii din licenţa cedentului.
CAP. V
Modificarea şi încetarea LURN
ART. 17
(1) ANRCTI va putea modifica prevederile LURN, din oficiu sau la cererea titularului, în urmãtoarele cazuri:
a) este necesar pentru respectarea obligaţiilor României ce decurg din acorduri internaţionale sau din calitatea de membru într-o organizaţie internaţionalã;
b) este necesar pentru asigurarea siguranţei naţionale, a apãrãrii naţionale sau a ordinii publice;
c) s-au schimbat circumstanţele în care LURN a fost emisã;
d) s-a modificat PNN;
e) titularul renunţã la dreptul de utilizare a unor resurse de numerotaţie prevãzute în LURN;
f) s-au modificat datele de identificare ale titularului LURN;
g) se cedeazã parţial LURN.
(2) În vederea renunţãrii la dreptul de utilizare a unor resurse de numerotaţie, titularul LURN va depune o cerere în condiţiile prevãzute la art. 18 alin. (2).
(3) În vederea aplicãrii prevederilor alin. (1) lit. f), titularul LURN va depune o cerere, însoţitã de actele doveditoare.
(4) În urma modificãrii prevederilor LURN, ANRCTI va elibera o nouã licenţã, pãstrându-se data expirãrii din licenţa anterioarã.
(5) În cazul în care modificarea LURN este determinatã de modificarea formatului resurselor de numerotaţie prevãzute în PNN, ANRCTI poate stabili şi o perioadã în care resursele de numerotaţie în format nou şi cele în format vechi vor fi rutate în paralel.
(6) Dacã în urma modificãrii PNN sunt modificate caracteristicile serviciilor care pot fi furnizate prin intermediul anumitor resurse de numerotaţie, ANRCTI poate stabili o perioadã de tranziţie pentru ca titularul LURN sã înceapã furnizarea noilor servicii.
(7) În urma modificãrii prevederilor LURN, eliberarea noii licenţe se va realiza dupã depunerea, în original, a licenţei anterioare.
ART. 18
(1) Dreptul de a utiliza resursele de numerotaţie prevãzute în LURN înceteazã în urmãtoarele cazuri:
a) ca urmare a încetãrii existenţei titularului LURN;
b) ca urmare a încetãrii dreptului de a furniza serviciile de comunicaţii electronice destinate publicului pentru care au fost acordate resursele de numerotaţie;
c) la cererea titularului LURN;
d) ca urmare a cedãrii resurselor de numerotaţie;
e) în vederea respectãrii obligaţiilor României ce decurg din acorduri internaţionale sau din calitatea de membru într-o organizaţie internaţionalã;
f) la expirarea duratei de valabilitate;
g) dacã în urma divizãrii, fuziunii sau dizolvãrii dreptul de utilizare a resurselor de numerotaţie este preluat de o persoanã care nu are calitatea de furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului;
h) în cazul în care titularul LURN nu opteazã pentru utilizarea unuia dintre indicativele de selectare a transportatorului, în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (1) lit. k); în aceastã situaţie, înceteazã dreptul de utilizare a celui de de-al doilea indicativ de selectare a transportatorului de forma 10xy(z) sau 16xy(z), dupã caz;
i) ca urmare a retragerii acestui drept, în condiţiile art. 19.
(2) Cererea de renunţare parţialã sau totalã la dreptul de utilizare a resurselor de numerotaţie prevãzute în LURN va fi transmisã ANRCTI de cãtre titularul LURN prin completarea formularului prevãzut în anexa nr. 4 la prezenta decizie. Cererea produce efecte de la data transmiterii cãtre ANRCTI, determinatã conform art. 4 alin. (4), cu excepţia cazului în care titularul LURN precizeazã o datã ulterioarã.
(3) Dupã încetarea dreptului de utilizare a unor resurse de numerotaţie, acestea nu pot fi alocate o perioadã de 30 de zile, în cazul blocurilor de numere sau al indicativelor de selectare a transportatorului care nu au fost activate, sau de 90 de zile, în cazul blocurilor de numere sau al indicativelor de selectare a transportatorului care au fost activate, cu excepţia cazului prevãzut la alin. (1) lit. d). În aceste termene, resursele de numerotaţie nu pot fi alocate de cãtre ANRCTI decât furnizorului de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care a beneficiat anterior de dreptul de utilizare a resurselor de numerotaţie respective.
(4) Prin derogare de la prevederile alin. (3), în cazuri justificate, ANRCTI poate decide reducerea perioadei în care resursele de numerotaţie nu pot fi alocate sau, în vederea protejãrii intereselor utilizatorilor finali, neaplicarea unei astfel de perioade.
ART. 19
(1) ANRCTI poate suspenda sau retrage, total ori parţial, LURN în urmãtoarele cazuri:
a) încãlcãri grave şi repetate ale condiţiilor sau obligaţiilor prevãzute în LURN sau ale reglementãrilor ANRCTI privind resursele de numerotaţie;
b) ca urmare a suspendãrii sau retragerii dreptului de a furniza servicii de comunicaţii electronice;
c) mãsura este necesarã pentru asigurarea siguranţei sau apãrãrii naţionale, a ordinii publice, a drepturilor şi libertãţilor cetãţenilor sau pentru eliminarea ameninţãrii creãrii unor probleme grave de naturã economicã ori operaţionalã altor furnizori de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice;
d) neactivarea resurselor de numerotaţie alocate în termenul prevãzut la art. 13 alin. (1) lit.f); în acest caz, vor fi retrase doar resursele de numerotaţie neactivate;
e) în cazul prevãzut la <>art. 57 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) LURN se retrage sau se suspendã prin decizie a preşedintelui ANRCTI, care se comunicã titularului LURN şi se publicã pe pagina de internet a ANRCTI.
(3) Mãsura suspendãrii LURN nu se poate dispune pentru o perioadã mai mare de 6 luni. Suspendarea LURN înceteazã în situaţia eliminãrii cauzelor care au determinat luarea acestei mãsuri. Dacã, pe perioada suspendãrii LURN, nu sunt eliminate cauzele care au determinat luarea acestei mãsuri, ANRCTI va dispune retragerea LURN.
(4) Pe baza informãrii transmise de ANRCTI, în urma retragerii dreptului de a utiliza resursele de numerotaţie prevãzute în LURN unui furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau a suspendãrii acestui drept, furnizorii care origineazã apeluri nu vor mai ruta la destinaţie apelurile cãtre numerele pentru care a fost suspendat sau retras dreptul de utilizare.
ART. 20
ANRCTI va informa în avans şi motivat titularul LURN cu privire la intenţia de modificare a LURN sau cu privire la încetarea dreptului de utilizare a resurselor de numerotaţie, în cazurile prevãzute la art. 17 alin. (1) lit. a) şi d) şi la art. 18 alin. (1) lit. e), stabilind totodatã un termen de la care modificarea sau încetarea îşi va produce efectele.
ART. 21
În cazul în care LURN a fost pierdutã, deterioratã sau furatã, ANRCTI poate elibera, la solicitarea scrisã a titularului LURN, în urma depunerii unei declaraţii pe propria rãspundere cu privire la pierderea, deteriorarea sau furtul LURN, un duplicat al licenţei, pe care se va menţiona cu majuscule "DUPLICAT".
CAP. VI
Dispoziţii tranzitorii şi finale
ART. 22
Dupã expirarea unui termen de 6 luni de la data intrãrii în vigoare a Deciziei preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.895/2007, ANRCTI, din oficiu, va modifica LURN acordate furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care conţin blocuri de numere din domeniul 0ZAB = 0807, în sensul eliminãrii acestora.
ART. 23
LURN acordatã Societãţii Comerciale "Romtelecom" - S.A. va fi modificatã potrivit planului de migrare aprobat, în conformitate cu PNN, pânã la data de 2 mai 2008.
ART. 24
Deschiderea pentru alocare a domeniilor sau subdomeniilor din PNN prevãzute la art. 39 din Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.895/2007 va fi stabilitã de ANRCTI prin publicare pe pagina de internet proprie, precizându-se şi data de la care pot fi transmise cereri de acordare a LURN pentru resursele de numerotaţie din domeniile sau subdomeniile respective.
ART. 25
Cererile de acordare a LURN transmise pânã la data intrãrii în vigoare a prezentei decizii vor fi analizate în conformitate cu procedura prevãzutã în Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 141/EN/2002 privind procedura de solicitare şi emitere a licenţelor de utilizare a resurselor de numerotaţie, modificatã prin Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 137/EN/2004.
ART. 26
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 27
(1) Prezenta decizie se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la 3 zile de la data publicãrii.
(2) La data intrãrii în vigoare a prezentei decizii, Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 141/EN/2002 privind procedura de solicitare şi emitere a licenţelor de utilizare a resurselor de numerotaţie, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 25 din 17 ianuarie 2003, cu modificãrile ulterioare, se abrogã.
p. Preşedintele Autoritãţii Naţionale
pentru Reglementare în Comunicaţii
şi Tehnologia Informaţiei,
Codruţa Georgeta Meran
Bucureşti, 15 august 2007.
Nr. 2.896.
ANEXA 1
FORMULAR - TIP
de acordare a licenţei de utilizare a resurselor de numerotaţie
1. Date necesare identificãrii solicitantului şi comunicãrii eficiente cu acesta: