Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
În temeiul <>art. 406 şi 431 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al art. 38 din Statutul Colegiului Medicilor din România, adoptat prin <>Decizia Adunãrii generale naţionale a Colegiului Medicilor din România nr. 3/2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi al <>Ordinului ministrului sãnãtãţii publice nr. 36/2008 pentru aprobarea Metodologiei de organizare şi desfãşurare a stagiului de adaptare, a probei de aptitudini, precum şi de stabilire a statutului persoanelor prevãzute la <>art. 40-42 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.282/2007, care urmeazã mãsura compensatorie în vederea recunoaşterii profesionale în România,
Consiliul naţional al Colegiului Medicilor din România decide:
ART. 1
Se aprobã înfiinţarea unei comisii de lucru care va avea ca obiect de activitate analiza şi avizarea dosarelor ce necesitã aplicarea probei de aptitudini ca mãsurã compensatorie în vederea recunoaşterii profesionale în România, precum şi organizarea şi desfãşurarea probei de aptitudini.
ART. 2
(1) Comisia va fi formatã dintr-un preşedinte, un vicepreşedinte, 3 membri, un secretar, un reprezentant al Ministerului Sãnãtãţii, 2 reprezentanţi ai comisiei de specialitate a Colegiului Medicilor din România în specialitatea medicului petent.
(2) Nominalizarea membrilor comisiei se va face prin decizie a biroului executiv.
(3) Reprezentanţii comisiei de specialitate a Colegiului Medicilor din România vor fi cadre universitare şi vor fi nominalizaţi la propunerea Departamentului profesional ştiinţific al Colegiului Medicilor din România.
ART. 3
(1) Comisia se întruneşte la convocarea Departamentului profesional ştiinţific al Colegiului Medicilor din România, în funcţie de solicitãri.
(2) Pentru activitatea desfãşuratã, membrii comisiei au dreptul la o indemnizaţie de şedinţã, care va fi stabilitã prin decizie a biroului executiv.
(3) Lucrãrile şedinţei vor fi consemnate într-un proces-verbal care va fi semnat de toţi membrii comisiei la sfârşitul şedinţei.
ART. 4
Analiza solicitãrilor de recunoaştere a calificãrii profesionale, precum şi modul de desfãşurare şi stabilirea conţinutului probei de aptitudini în vederea recunoaşterii calificãrii profesionale în România se vor desfãşura potrivit metodologiei aprobate prin ordin al ministrului sãnãtãţii.
ART. 5
În cazul în care se decide necesitatea desfãşurãrii unei probe de aptitudini, aceasta se va desfãşura cu o comisie formatã din preşedinte, cele douã cadre didactice de specialitate şi reprezentantul Ministerului Sãnãtãţii din comisia prevãzutã la art. 1.
ART. 6
Proba de aptitudini se va desfãşura conform metodologiei propuse de comisia prevãzutã la art. 1
ART. 7
Calificativul acordat, semnat de preşedintele comisiei, va fi înaintat Ministerului Sãnãtãţii.
ART. 8
Vicepreşedintele comisiei prevãzute la art. 1 va îndeplini funcţia de preşedinte în absenţa acestuia din urmã.
ART. 9
La data intrãrii în vigoare a prezentei decizii se abrogã <>Decizia Consiliului naţional al Colegiului Medicilor din Romania nr. 5/2010 privind înfiinţarea unei comisii de lucru, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 367 din 3 iunie 2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 10
Prezenta decizie se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România,
Vasile Astãrãstoae
Bucureşti, 28 ianuarie 2011.
Nr. 1.
----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: