Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
DECIZIE nr. 1.493 din 10 august 2001 privind modificarea Deciziei nr. 374/2000 pentru aprobarea Normelor privind procedura de vamuire la domiciliu pentru operatiunile de export, precum si a Deciziei nr. 637/2000 pentru aprobarea Normelor privind procedura de vamuire la domiciliu pentru operatiunile de import si de perfectionare activa
EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE DIRECTIA GENERALA A VAMILOR PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 470 din 16 august 2001
Directorul general al Direcţiei Generale a Vamilor,
având în vedere prevederile art. 73 alin. (3) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 626/1997 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 271 şi nr. 271 bis din 9 octombrie 1997,
emite urmãtoarea decizie:
ART. 1
Normele privind procedura de vamuire la domiciliu pentru operaţiunile de export, aprobate prin Decizia directorului general al Direcţiei Generale a Vamilor nr. 374 din 22 februarie 2000, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 107 din 10 martie 2000, modificatã prin Decizia directorului general al Direcţiei Generale a Vamilor nr. 636 din 12 aprilie 2000, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 216 din 17 mai 2000, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 2, litera c) va avea urmãtorul cuprins:
"c) sunt autorizaţi în calitate de principal obligat, în conformitate cu prevederile <>Deciziei directorului general al Direcţiei Generale a Vamilor nr. 216/2000 . Autorizaţia de principal obligat nu este necesarã în cazul în care mãrfurile sunt transportate sub acoperirea Convenţiei TIR sau pe cale feratã;"
2. La articolul 4, litera h) va avea urmãtorul cuprins:
"h) autorizaţia de principal obligat sau o declaraţie ca mãrfurile sunt transportate sub acoperirea Convenţiei TIR sau pe cale feratã;"
3. La articolul 18, dupã alineatul 2 se introduce alineatul 3 cu urmãtorul cuprins:
"În cazul operaţiunilor de tranzit pe cale feratã nu se introduc datele referitoare la urmãrirea tranzitelor în sistem informatic."
ART. 2
Normele privind procedura de vamuire la domiciliu pentru operaţiunile de import şi de perfecţionare activa, aprobate prin Decizia directorului general al Direcţiei Generale a Vamilor nr. 637 din 12 aprilie 2000, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 216 din 17 mai 2000, se modifica dupã cum urmeazã:
1. La articolul 2, litera c) va avea urmãtorul cuprins:
"c) sunt autorizaţi în calitate de principal obligat pe lângã biroul vamal de domiciliere în cazul încheierii regimului vamal de perfecţionare activa prin exportul/reexportul produselor compensatoare, în conformitate cu prevederile <>Deciziei directorului general al Direcţiei Generale a Vamilor nr. 216/2000 . Autorizaţia de principal obligat nu este necesarã în cazul în care mãrfurile sunt transportate sub acoperirea Convenţiei TIR sau pe cale feratã."
2. La articolul 4, litera h) va avea urmãtorul cuprins:
"h) autorizaţia de principal obligat pe lângã biroul vamal de domiciliere sau o declaraţie ca mãrfurile sunt transportate sub acoperirea Convenţiei TIR sau pe cale feratã;"
3. Articolul 18 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - Mãrfurile destinate plasarii sub regimul vamal de import sau de perfecţionare activa sunt dirijate direct la locurile desemnate sau agreate de biroul vamal de domiciliere, sub acoperirea unui titlu de tranzit. În acest caz formalitãţile vamale aplicabile sunt cele prevãzute în prevederile specifice în domeniu. Locurile desemnate sau agreate pot fi numai cele menţionate în autorizaţia pentru utilizarea procedurii de vamuire la domiciliu."
4. La articolul 20, primul alineat va avea urmãtorul cuprins:
"- Responsabilitatea transportatorului sau a principalului obligat rãmâne angajata pana în momentul în care mãrfurile sunt puse la dispoziţie beneficiarului procedurii."
Directorul general al
Direcţiei Generale a Vamilor,
Dinu Mihail Gheorghe
-------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: