Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
CRITERII din 6 decembrie 1999 de stabilire a imobilelor cu destinaţie de reşedinţe oficiale şi a celorlalte locuinţe de protocol Reşedinţele oficiale şi locuinţele de protocol
EMITENT: Guvernul PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 599 din 8 decembrie 1999
──────────
Conţinute în HOTĂRÂREA nr. 1.000 din 6 decembrie 1999, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 599 din 8 decembrie 1999.
──────────
Reşedinţele oficiale şi locuinţele de protocol vor îndeplini următoarele criterii:
I. Resedinte oficiale
Regimul juridic al construcţiei
1. Imobilul, în totalitate, să facă parte din categoria bunurilor proprietate publică a statului.
2. Sa nu existe litigii în curs de soluţionare cu privire la dreptul de proprietate asupra imobilului la data intrării în vigoare a hotărârii prin care Guvernul aproba propunerile comisiei tehnice, conform prevederilor art. 44 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 40/1999 privind protecţia chiriaşilor şi stabilirea chiriei pentru spaţiile cu destinaţia de locuinţe.
Amplasament
3. Imobilul să fie situat în zona centrala sau rezidentiala a municipiului, conform planului urbanistic general, unde densitatea populaţiei şi circulaţia vehiculelor sunt reduse, dispunând de posibilitatea de acces rapid, în caz de forta majoră, la sistemele de apărare civilă.
4. Amplasamentul imobilului să permită organizarea pazei în condiţii de deplina siguranţa, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1996 privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor.
5. Imobilul să aibă caracter de locuinta individuală (gen vila) şi să fie destinat a fi locuit de o singura familie, împreună cu personalul de serviciu şi cu cel de protecţie şi paza.
6. Imobilul să aibă o suprafaţa de teren, neocupata cu construcţii, mai mare de 300 m 2 , iar construcţia să fie amplasata insular sau peninsular, în funcţie de perimetrul curţii.
Utilităţi
7. Imobilul să fie racordat la utilităţi: apa curenta, canalizare, energie electrica de la reţea şi posibilităţi de amplasare a unui grup electrogen, gaze naturale şi/sau combustibil lichid, încălzirea să fie asigurată prin centrala proprie şi sa existe posibilitatea de dotare cu instalatie de aer condiţionat.
8. Imobilul să permită conectarea la reţeaua de telefonie interstructurata şi la sistemul informatic naţional cu sisteme de asigurare a protejării primirii şi transmiterii informaţiilor.
Spaţii locative şi cerinţe sporite de confort
9. Prin natura construcţiei, să poată fi asigurat iluminatul natural al tuturor încăperilor, cu excepţia dependintelor.
10. Sa fie posibila asigurarea protecţiei locatarilor - integritatea fizica, viaţa personală - intimitate, protecţie la poluare sonora şi chimica.
11. Imobilul sa dispună de minimum trei dormitoare, salon de primire, salon de zi, bucatarie spatioasa, băi, grupuri sanitare, garaj, precum şi de anexe pentru personalul de serviciu auxiliar şi de paza.
12. Suprafeţele locuinţelor de protocol vor fi cu cel puţin 30% mai mari decât cele prevăzute în anexa nr. 1 la Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările ulterioare.
13. Imobilul poate dispune de crama, pivnita şi spalatorie proprie, sauna, piscina, iar bucataria să fie dotată cu dulapuri sau camere frigorifice.
II. Locuinta de protocol
Regimul juridic al construcţiei
1. Locuinta de protocol să facă parte din categoria bunurilor proprietate publică a statului.
2. Sa nu existe litigii în curs de soluţionare cu privire la dreptul de proprietate asupra locuinţei de protocol la data intrării în vigoare a hotărârii prin care Guvernul aproba propunerile comisiei tehnice, conform prevederilor art. 44 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 40/1999 privind protecţia chiriaşilor şi stabilirea chiriei pentru spaţiile cu destinaţia de locuinţe.
Amplasament
3. Imobilul să fie situat în zona centrala sau rezidentiala a localităţii, conform planului urbanistic general, unde densitatea populaţiei şi circulaţia vehiculelor sunt reduse.
4. Amplasamentul imobilului să permită organizarea pazei în condiţii de deplina siguranţa, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1996 privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor.
Utilităţi
5. Imobilul să aibă următoarele utilităţi: apa curenta, canalizare, energie electrica, gaze naturale şi instalatie de încălzire.
Spaţii locative şi cerinţe sporite de confort
6. Prin natura construcţiei, să poată fi asigurat iluminatul natural al tuturor încăperilor, cu excepţia dependintelor.
7. Sa fie posibila asigurarea protecţiei locatarilor - integritatea fizica, viaţa personală - intimitate, protecţiei la poluare sonora şi chimica.
8. Locuinta sa dispună de minimum doua dormitoare, salon de zi, un birou, un grup sanitar, baie, bucatarie, iar suprafeţele acestora să fie cu cel puţin 30% mai mari decât cele prevăzute în anexa nr. 1 la Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările ulterioare.
9. Locuinta poate dispune de curte şi de garaj.
-------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: