────────
Cotele-pãrţi care trebuie sã stea la baza definirii
contribuţiilor financiare şi ale voturilor ponderale
25 cote-pãrţi:
Franţa, Germania, Spania, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord
15 cote-pãrţi:
Elveţia, Olanda
10 cote-pãrţi:
Austria, Norvegia, Belgia, Portugalia, Danemarca, Federaţia Rusã, Finlanda, Suedia, Grecia, Turcia, Luxemburg
5 cote-pãrţi:
Irlanda
1 cotã-parte:
[Albania]
[Andorra]
[Azerbaijan]
[Bosnia şi Herţegovina]
Bulgaria
Croaţia
Cipru
[Republica Cehã]
Estonia
[Macedonia]
Ungaria
Islanda
Vatican
[Latvia]
Liechtenstein
[Lituania]
[Malta]
[Moldova]
Monaco
Polonia
România
[San Marino]
Republica Slovacã
[Slovenia]
[Ucraina]
Vatican
Membrii CEPT care nu sunt pãrţi contractante la prezenta convenţie sunt notaţi în paranteze pãtrate. Aceştia din urmã au fost aşezaţi sub cota-parte corespunzãtoare cotei-pãrţi alese din Contractul CEPT.
ANEXA B
────────
Procedura de arbitraj
1. Se va stabili un tribunal arbitral pentru a judeca orice litigiu vizat de art. 19 din Convenţie, conform dispoziţiilor din paragrafele urmãtoare.
2. Oricare parte la Convenţie se poate alãtura uneia dintre pãrţile în litigiu în cadrul arbitrajului.
3. Tribunalul este compus din 3 membri. Fiecare parte în litigiu desemneazã un arbitru într-un termen de douã luni, socotind de la data de primire a cererii formulate de cãtre una dintre pãrţile contractante de a deferi litigiul arbitrajului. Primii 2 arbitri trebuie, într-un termen de 6 luni socotit de la numirea celui de-al doilea arbitru, sã îl desemneze pe cel de-al treilea arbitru, care va fi preşedintele tribunalului. Dacã unul din cei 2 arbitri nu a fost desemnat în termenul prevãzut, acest arbitru va fi desemnat, la cererea uneia dintre cele douã pãrţi contractante, de cãtre secretarul general al Curţii Permanente de Arbitraj. Aceeaşi procedurã se aplicã şi dacã preşedintele tribunalului nu a fost desemnat în termenul prevãzut.
4. Tribunalul arbitral stabileşte locul sediului sãu, precum şi propriul regulament interior.
5. Decizia tribunalului trebuie sã fie conformã dreptului internaţional şi trebuie sã se bazeze pe prevederile Convenţiei şi pe principiile generale de drept.
6. Fiecare parte contractantã ia în sarcina sa cheltuielile arbitrului pe care îl va desemna, precum şi costul reprezentãrii sale în faţa tribunalului. Cheltuielile privind preşedintele tribunalului sunt suportate în mod egal de pãrţile în litigiu.
7. Sentinţa arbitralã datã de tribunalul arbitral este cea a majoritãţii membrilor sãi, care nu se pot abţine de la vot. Aceastã sentinţã arbitralã este definitivã, angajeazã toate pãrţile în litigiu şi nu poate sã facã obiectul nici unui recurs. Pãrţile executã de îndatã sentinţa arbitralã. În caz de diferend în ceea ce priveşte interpretarea sau efectele acesteia, tribunalul arbitral o va interpreta la cererea uneia dintre pãrţile în litigiu.
──────────────