Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
CIRCULARA nr. 5 din 27 februarie 2013 privind punerea in circulatie, in scop numismatic, a unei monede din argint dedicate aniversarii a 300 de ani de la inceperea constructiei Manastirii Antim din Bucuresti
ART. 1 În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Naţionale a României, Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 4 martie 2013, o monedă din argint dedicată aniversării a 300 de ani de la începerea construcţiei Mănăstirii Antim din Bucureşti. ART. 2 Caracteristicile monedei sunt următoarele:
Valoare nominală 10 lei Metal argint Titlu 999 (la mie) Formă rotundă Diametru 37 mm Greutate 31,103 g Calitate proof Cant zimţat
Aversul monedei prezintă detalii din arhitectura bisericii Mănăstirii Antim din Bucureşti: un fragment din frontonul cu cruce şi rozeta; stema României, valoarea nominală "10 LEI", anul de emisiune "2013" şi inscripţia în arc de cerc "ROMÂNIA". Reversul monedei redă imaginea bisericii Mănăstirii Antim din Bucureşti, portretul ctitorului Antim Ivireanul, anul începerii construcţiei "1713" şi inscripţiile în arc de cerc "MĂNĂSTIREA ANTIM", BUCUREŞTI" şi "SFÂNTUL IERARH ANTIM IVIREANUL". ART. 3 Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, voi fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice redactate în limbile română, engleză şi Franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central. ART. 4 Monedele din argint dedicate aniversării a 300 de ani de la începerea construcţiei Mănăstirii Antim din Bucureşti au putere circulatorie pe teritoriul României. ART. 5 Punerea în circulaţe, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
Preşedintele Consiliului de administra al Băncii Naţionale a României Mugur Constantin Isărescu
Bucureşti, 27 februarie 2013. Nr. 5.
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email