Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
CERINTE MINIME din 26 iulie 2006 privind semnalizarea obstacolelor si a locurilor periculoase si pentru marcarea cailor de circulatie
1. Semnalizarea obstacolelor şi a locurilor periculoase 1.1. Marcarea locurilor cu risc de lovire de un obstacol şi de cãdere a obiectelor şi persoanelor se face în interiorul zonelor construite ale întreprinderii, în care lucrãtorii au acces în cursul activitãţii lor, prin culoarea galbenã alternativ cu culoarea neagrã sau culoarea roşie alternativ cu culoarea albã. 1.2. Dimensiunile marcajului trebuie sã ţinã seama de dimensiunile obstacolului sau ale locului periculos semnalat. 1.3. Benzile galben-negre sau roşu-albe trebuie sã fie înclinate la circa 45° şi sã aibã dimensiunile aproximativ egale. 1.4. Exemplu:
NOTA(CTCE) ---------- Benzile galben-negre sau roşu-albe - se gasesc in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 683 din 9 august 2006, la pagina 13.(a se vedea imaginea asociata)
2. Marcarea cãilor de circulaţie 2.1. Cãile de circulaţie a vehiculelor trebuie marcate clar prin benzi continue, având o culoare perfect vizibilã, de preferinţã albã sau galbenã, ţinându-se seama de culoarea solului, în cazul în care destinaţia şi echipamentul încãperilor impun acest lucru pentru protecţia lucrãtorilor. 2.2. Benzile trebuie amplasate astfel încât sã se ţinã seama de distanţele de securitate necesare între vehiculele care pot circula în zonã şi orice obiect aflat în apropiere, precum şi între pietoni şi vehicule. 2.3. Cãile permanente de circulaţie situate în exterior, în zonele construite, trebuie marcate la fel. Fac excepţie cele care sunt prevãzute cu trotuare sau bariere corespunzãtoare.
-----------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email