Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXĂ din 1 august 2024  privind modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 118/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ANEXĂ din 1 august 2024 privind modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 118/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 755 bis din 1 august 2024
──────────
    Conţinută de HOTĂRÂREA nr. 924 din 1 august 2024, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 1 august 2024.
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
     Furnizorii de servicii sociale se acreditează şi serviciile sociale acordate de aceştia se licenţiază în condiţiile Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare lege.

    ART. 2
        În cadrul procesului de acreditare şi licenţiere, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi, după caz, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, denumite în continuare instituţii responsabile de eliberarea licenţei de funcţionare, în funcţie de beneficiarii serviciului social, au responsabilitatea elaborării standardelor, criteriilor şi indicatorilor prevăzuţi de lege, precum şi a organizării, coordonării şi implementării activităţilor de evaluare, certificare, monitorizare şi control al calităţii în domeniul serviciilor sociale.

    ART. 3
    (1) În scopul realizării activităţilor de evaluare şi certificare a calităţii în domeniul serviciilor sociale, precum şi a celor de reglementare a condiţiilor de acreditare prevăzute de lege, în cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi, după caz, al instituţiilor responsabile de eliberarea licenţei de funcţionare, în funcţie de beneficiarii serviciului social, se organizează un compartiment de acreditare şi licenţiere, respectiv compartiment de licenţiere, denumit în continuare compartiment de specialitate. Înfiinţarea noilor compartimente se face cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat, potrivit legislaţiei în vigoare, pentru aceste instituţii.
    (2) Planificarea şi realizarea activităţilor de evaluare în teren, de monitorizare şi control se realizează de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, denumită în continuare Agenţie Naţională, prin agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii teritoriale.
    (3) Personalul cu atribuţii în realizarea activităţilor prevăzute la alin. (2) este reprezentat de inspectori sociali.

    CAP. II
    Procedura de acreditare a furnizorilor de servicii sociale şi de licenţiere a serviciilor sociale
    SECŢIUNEA 1
    Acreditarea furnizorilor de servicii sociale
    ART. 4
    (1) Acreditarea furnizorului constă în evaluarea acestuia în baza condiţiilor de acreditare prevăzute la art. 9 alin. (1) din lege şi atestarea îndeplinirii lor prin certificat de acreditare.
    (2) Certificatul de acreditare a furnizorului de servicii sociale se identifică prin număr, serie şi data eliberării şi se tipăreşte în format tipizat, după modelul prevăzut în anexa nr. 1.
    (3) Valabilitatea certificatului de acreditare începe de la data eliberării acestuia şi încetează la data emiterii deciziei de retragere a acreditării furnizorului.
    (4) Dovada respectării prevederilor art. 10 alin. (2) din lege se consideră îndeplinită în oricare dintre următoarele două situaţii:
    a) în perioada dintre data emiterii certificatului de acreditare şi data împlinirii termenului de 2 ani de la emiterea acestuia, furnizorul de servicii sociale a avut cel puţin un serviciu social licenţiat.
    b) la data împlinirii termenului de 2 ani de la emiterea certificatului de acreditare, furnizorul are cel puţin un serviciu social licenţiat.

    (5) Registrul electronic unic al serviciilor sociale conţine o funcţie de verificare a situaţiilor prevăzute la alin. (4).

    ART. 5
    (1) Acreditarea furnizorului se realizează cu respectarea etapelor prevăzute la art. 10 alin. (1) din lege.
    (2) Evaluarea furnizorului constă în verificarea îndeplinirii condiţiilor de acreditare prevăzute la art. 9 din lege, în baza datelor şi informaţiilor cuprinse în cererea de acreditare a furnizorului şi în documentele justificative.
    (3) Cererea de acreditare a furnizorului, denumită în continuare cerere de acreditare, şi documentele justificative constituie dosarul de acreditare al furnizorului.
    (4) În aplicarea prevederilor art. 10 alin. (1) lit. a) din lege, agenţia teritorială publică pe pagina proprie de internet datele de contact ce pot fi accesate de către persoanele juridice care doresc să solicite consilierea iniţială.

    ART. 6
    (1) Pot solicita acreditarea persoanele fizice sau juridice prevăzute la art. 37 din Legea asistenţei sociale nr. 292/2011, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Legea asistenţei sociale.
    (2) Cererea de acreditare a furnizorului de servicii sociale se completează conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.
    (3) Cererea de acreditare cuprinde, în principal:
    a) datele de identificare a furnizorului;
    b) informaţii privind încadrarea furnizorului în una dintre categoriile prevăzute la alin. (1);
    c) informaţii privind capacitatea managerială pentru înfiinţarea şi furnizarea de servicii sociale, respectiv serviciile sociale pe care acesta intenţionează să le dea în funcţiune sau să le înfiinţeze sau, după caz, în situaţia în care certificatul de acreditare i-a fost retras în condiţiile art.28 din lege, serviciile sociale pentru care deţine licenţă.
    d) datele privind documentele justificative solicitate.

    (4) În cererea de acreditare se menţionează opţiunea furnizorului privind modalitatea de intrare în posesie a certificatului de acreditare.
    (5) Pentru furnizorii prevăzuţi la art. 37 alin. (2) lit. g) din Legea asistenţei sociale, cu modificările şi completările ulterioare, dovada actului de înfiinţare/actului constitutiv, prevăzut la art. 10 alin. (4) lit. a) din lege, se face cu:
    a) Certificatul de înregistrare în Registrul Naţional al Asistenţilor Sociali din România - partea a II-a;
    b) Certificatul de înregistrare fiscală (CUI/CIF).

    (6) Pentru operatorii economici cu scop lucrativ, dovada actului de înfiinţare/actului constitutiv, prevăzut la art.10 alin.(4) lit.a) din lege se face cu certificatul de înregistrare şi certificatul constatator eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, cu respectarea prevederilor art.9 alin.(3) din lege.

    ART. 7
    (1) Dosarele de acreditare ale furnizorilor de servicii sociale, precum şi data primirii lor se înregistrează la data primirii la compartimentul de specialitate într-un registru special de evidenţă a solicitărilor de acreditare a furnizorilor de servicii sociale constituit la nivelul compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.
    (2) Soluţionarea dosarelor de acreditare se realizează în termen de maximum 30 de zile de la data înregistrării acestora în registrul prevăzut la alin. (1).
    (3) Verificarea datelor şi informaţiilor din dosarul de acreditare al furnizorului, precum şi propunerea de aprobare sau respingere a cererii de acreditare se realizează de către persoanele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul compartimentului de specialitate, denumite în continuare evaluatori.
    (4) În cazul în care din dosarul de acreditare al furnizorului lipsesc documente justificative, se notifică electronic furnizorul şi se solicită completarea documentaţiei în termen de 5 zile calendaristice de la transmiterea notificării. Necompletarea dosarului în termenul solicitat conduce la sistarea evaluării, iar furnizorul serviciului este notificat electronic cu privire la faptul că este necesar să depună o nouă cerere de acreditare, cu respectarea condiţiilor prevăzute la art. 10 alin. (4)-(6) din lege şi art. 6 alin. (5) şi (6) din Normele metodologice.
    (5) Rezultatele verificării îndeplinirii criteriilor şi motivaţia propunerii de aprobare sau de respingere a cererii de acreditare se înscriu într-un referat de evaluare a furnizorului, completat după modelul prevăzut în anexa nr. 4.

    ART. 8
    (1) În vederea demarării etapei de acreditare prevăzute la art. 10 alin.(1) lit. d) din lege, în termen de maximum 10 zile calendaristice de la data înregistrării dosarului de acreditare, compartimentul de specialitate notifică agenţiei teritoriale în a cărei rază administrativ-teritorială îşi are sediul furnizorul de servicii sociale asupra necesităţii realizării evaluării în teren. Pentru dosarul de acreditare al furnizorului în care lipsesc documente justificative, termenul este de 5 zile calendaristice şi curge de la expirarea termenului de completare a dosarului prevăzut la art. 7 alin (4).
    (2) În termen de 5 zile calendaristice de la transmiterea electronică a notificării prevăzute la alin. (1) agenţia teritorială realizează evaluarea în teren, la sediul furnizorului serviciului social.
    (3) Evaluarea în teren se realizează de o echipă formată din 2 inspectori sociali, în primele 15 zile de la înregistrarea cererii de acreditare.
    (4) Verificarea în teren de către inspectorii sociali are în vedere constatarea îndeplinirii condiţiilor de acreditare prevăzute la art. 9 şi 10 din lege şi a conformităţii datelor prezentate în documentele justificative cu realitatea din teren.
    (5) La finalizarea evaluării în teren, inspectorii sociali întocmesc, în 3 exemplare, un raport de evaluare în teren a condiţiilor de acreditare, întocmit cu respectarea modelului prevăzut în anexa nr. 5.
    (6) Raportul de evaluare în teren a condiţiilor de acreditare însoţit de un referat în care se consemnează propunerea de acordare/neacordare a certificatului de acreditare, completat conform modelului prevăzut în anexa nr.6, semnat de către directorul agenţiei teritoriale se transmite, prin e-mail, compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale în termen de 5 zile de la realizarea verificării în teren.
    (7) În situaţia în care evaluarea în teren nu poate fi realizată până la expirarea termenului prevăzut la alin. (3) din motive care ţin de absenţa furnizorului de la sediu, inspectorii sociali întocmesc o notă de constatare în care consemnează propunerea de neacordare a certificatului de acreditare şi o transmit imediat, prin email, compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

    ART. 9
    (1) Certificatul de acreditare se acordă în situaţia în care sunt îndeplinite condiţiile de acreditare prevăzute la art. 9 alin.(1) din lege, fapt constatat atât de către evaluatorul compartimentului de specialitate cât şi de inspectorii sociali în raportul de evaluare în teren a condiţiilor de acreditare.
    (2) În situaţia prevăzută la alin. (1), evaluatorul transmite conducerii direcţiei în coordonarea căruia se află compartimentul de specialitate, spre avizare, referatul de evaluare a furnizorului prevăzut la art. 7 alin. (5) şi întocmeşte, în dublu exemplar, decizia de acreditare a furnizorului.
    (3) Decizia de acreditare a furnizorului prevăzută la alin. (2), completată conform modelului prevăzut în anexa nr. 7, împreună cu formularul certificatului de acreditare se transmit spre aprobare conducerii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.
    (4) În termen de maximum 15 zile de la data eliberării certificatului de acreditare, compartimentul de specialitate notifică furnizorul, prin e-mail, telefonic sau fax, cu privire la aprobarea acreditării.
    (5) Certificatul de acreditare, în original, precum şi un exemplar al deciziei de acreditare a furnizorului se ridică de furnizor sau de persoana împuternicită de acesta, de la agenţia teritorială pe a cărei rază administrativ-teritorială îşi are sediul furnizorul.

    ART. 10
    (1) În cazul în care raportul de evaluare în teren a condiţiilor de acreditare prevăzut la art. 8 alin. (5) sau nota de constatare prevăzută la art. 8 alin. (7) este însoţit de un referat semnat de directorul agenţiei teritoriale în care inspectorii sociali propun neacordarea certificatului de acreditare, evaluatorul întocmeşte, în dublu exemplar, decizia de respingere a acreditării furnizorului, conform modelului prevăzut în anexa nr. 8 - Decizie de respingere a acreditării/licenţierii furnizorului de servicii sociale/serviciului social.
    (2) Compartimentul de specialitate elaborează şi transmite spre aprobare conducerii Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale decizia prevăzută la alin. (1).
    (3) În termen de maximum 15 zile de la data emiterii deciziei de respingere a acreditării, compartimentul de specialitate transmite furnizorului care a solicitat acreditarea, prin poştă, un exemplar original al acesteia, precum şi o copie prin e-mail.

    ART. 11
    (1) Pentru îndeplinirea obligaţiei prevăzute la art. 10 alin. (8) din lege, în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la producerea oricăror modificări privind datele înscrise în documentele justificative, furnizorul notifică Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Notificarea se transmite electronic în format needitabil sau prin poştă, cu confirmare de primire.
    (2) În situaţia schimbării denumirii/sediului furnizorului, acesta notifică compartimentul de specialitate în vederea eliberării unui nou certificat cu noua denumire/noul sediu; notificarea este însoţită de documentele justificative prevăzute la art. 10 alin. (5) şi (6) din lege şi art.6 alin. (5) şi (6) din Normele metodologice."
    (3) În termen de 5 zile de la primirea notificării prevăzute la alin. (1), dacă este cazul, compartimentul de specialitate procedează la actualizarea datelor în eRegistru.
    (4) În cazul în care furnizorul nu îndeplineşte obligaţia prevăzută la alin. (1) sau în situaţia în care, ca urmare a verificării documentelor justificative, se constată că furnizorul nu mai îndeplineşte criteriile de acreditare prevăzute de lege, agenţia teritorială pe a cărei rază administrativ-teritorială îşi are sediul furnizorul propune conducerii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale retragerea acreditării şi radierea furnizorului din eRegistru.
    (5) În situaţia schimbării sediului furnizorului de servicii sociale, eliberarea unui nou certificat de acreditare se face în baza evaluării în teren prevăzută la art.8 care atestă îndeplinirea condiţiilor de acreditare prevăzute de lege.

    SECŢIUNEA a 2-a
    Licenţierea serviciilor sociale
    ART. 12
     Procedura de licenţiere se diferenţiază în funcţie de situaţiile prevăzute la art. 11 alin. (3) din lege, respectiv licenţiere iniţială şi relicenţiere.

    ART. 13
     În cazul licenţierii iniţiale, evaluarea serviciului social, conform prevederilor art. 11 alin. (6) din lege, se realizează cu respectarea următoarelor etape:
    a) verificarea documentelor justificative prevăzute la art. 12, alin. (2) din lege, a fişei de autoevaluare depuse de furnizorul de servicii sociale completată cu respectarea prevederilor art.10^2 alin. (4) din lege şi a formularului prevăzut în standardul minim de calitate aferent serviciului social pentru care se solicită licenţa de funcţionare, precum şi a datelor şi informaţiilor înscrise în cererea de licenţiere a serviciului social;
    b) realizarea de către inspectorii sociali a vizitei inopinate de evaluare în teren în termen de 15 zile calendaristice, de la data înregistrării cererii de licenţiere şi întocmirea raportului de evaluare în conformitate cu modelul prevăzut în anexa nr. 16.
    c) eliberarea licenţei de funcţionare provizorii pe o perioadă de maximum 3 luni, pentru centrele cu cazare, şi 6 luni, pentru centrele fără cazare sau, după caz, a notificării de sistare a evaluării de licenţiere ori a deciziei de neacordare a licenţei de funcţionare provizorii.
    d) realizarea, nu mai târziu de 60 de zile calendaristice înainte de data expirării licenţei de funcţionare provizorii, a cel puţin unei vizite de evaluare în teren în vederea constatării conformităţii datelor şi informaţiilor prezentate în documentele justificative şi în fişa de autoevaluare cu realitatea din teren şi întocmirea raportului de evaluare în conformitate cu modelul prevăzut în anexa nr. 16.


    ART. 14
     Cererea de licenţiere a serviciului social, se completează după modelul prevăzut în anexa nr. 9.

    ART. 15
    (1) În aplicarea prevederilor art. 12 alin. (2) lit. k) din lege, documentul justificativ este autorizaţia de securitate la incendiu sau, după caz, un document eliberat de inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă din care reiese faptul că spaţiul în care se desfăşoară serviciul social nu se supune autorizării.
    (2) Modelul-cadru al planului de urgenţă în caz de suspendare/retragere/încetare a licenţei de funcţionare/desfiinţare a serviciului social utilizat în vederea elaborării documentului justificativ prevăzut la art. 12 alin. (2) lit. m) din lege, este prevăzut în anexa nr.11.

    ART. 16
    (1) Cererea de licenţiere a serviciului, fişa de autoevaluare completată conform modelului prevăzut în anexa nr.12 şi documentele justificative constituie dosarul de licenţiere a serviciului social.
    (2) Dosarul de licenţiere a serviciului, indiferent de categoria persoanelor beneficiare cărora li se adresează acesta, se transmite electronic în format needitabil la adresa de e-mail a compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz se depune direct la registratura ministerului sau se trimite prin poştă, cu confirmare de primire.
    (3) Dosarul de licenţiere a serviciului depus la registratură sau, după caz, trimis prin postă, se prezintă în plic închis, format A4, pe care sunt înscrise numele şi adresa destinatarului şi ale expeditorului, cu menţiunea "Solicitare de licenţiere serviciu social".
    (4) La data depunerii sau transmiterii prin poştă conform prevederilor alin. (3) copia dosarului de licenţiere al serviciului se transmite şi pe adresa de e-mail a compartimentului de specialitate.
    (5) După punerea în funcţiune a sistemului integrat informatic de asistenţă socială prevăzut la art. 44 alin.(7) din Legea asistenţei sociale , copia dosarului de licenţiere a serviciului se încarcă în platforma online.
    (6) Dosarul de licenţiere a serviciului, precum şi data primirii cererii de licenţiere a serviciului şi fişei de autoevaluare transmise conform prevederilor alin. (4) se înregistrează într-un registru special de evidenţă a cererilor de licenţiere a serviciilor sociale, la data primirii acestuia.
    (7) Soluţionarea dosarului de licenţiere a serviciului se realizează în termen de 45 de zile de la data înregistrării acestuia în registrul prevăzut la alin. (6) pentru dosarele a căror licenţiere se acordă de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Pentru dosarele a căror licenţiere se acordă de Autoritatea Naţională pentru protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi şi Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, termenul de 45 de zile curge de la data înregistrării cererii de licenţiere la instituţia respectivă.
    (8) Termenul prevăzut la alin. (7) se poate prelungi cu maximum 15 zile calendaristice, caz în care, înainte de expirarea acestuia, compartimentul de specialitate notifică furnizorul cu privire la prelungirea duratei de soluţionare a cererii de licenţiere şi motivele prelungirii.
    (9) Pentru soluţionarea dosarului de licenţiere a serviciului, evaluatorii pot solicita, în scris, telefonic sau electronic, clarificări şi/sau, după caz, completarea dosarelor cu documentele justificative care lipsesc, iar furnizorii de servicii sociale au obligaţia de a le transmite în termenul prevăzut la art.17 alin.(1).
    (10) În situaţia în care din datele şi informaţiile cuprinse în fişa de autoevaluare şi documentele justificative solicitate se constată că sunt îndeplinite standardele minime în procent de cel puţin 90%, aspect confirmat şi prin raportul de evaluare elaborat potrivit prevederilor art. 13 lit. b), evaluatorul întocmeşte referatul de evaluare a serviciului social cu propunerea de acordare a licenţei de funcţionare provizorii, redactat conform modelului prevăzut în anexa nr. 13, pe care îl supune aprobării conducerii instituţiei, împreună cu decizia de acordare a licenţei de funcţionare provizorii întocmită potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 14 şi cu licenţa de funcţionare provizorie completată conform modelului prevăzut în anexa nr. 15.

    ART. 17
    (1) În cazul în care din dosarul de licenţiere al serviciului lipsesc documente justificative se notifică electronic furnizorul de servicii şi se solicită completarea documentaţiei în termen de 5 zile lucrătoare de la notificare. Necompletarea dosarului în termenul solicitat conduce la sistarea evaluării, inclusiv a evaluării în teren, iar furnizorul serviciului este notificat electronic de către compartimentul de specialitate cu privire la sistare şi la necesitatea depunerii unei noi cereri de licenţiere cu respectarea condiţiilor prevăzute la art. 14 şi 16.
    (2) În situaţia în care din datele şi informaţiile cuprinse în fişa de autoevaluare şi documentele justificative solicitate se constată că nu sunt îndeplinite standardele minime, aspect confirmat şi prin raportul de evaluare întocmit în temeiul prevederilor art. 13 lit. b), evaluatorul întocmeşte referatul prevăzut la art. 16 alin. (10) cu propunerea de respingere a cererii de licenţiere, pe care îl înaintează spre aprobare conducerii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, sau, după caz, conducerii instituţiilor responsabile de eliberarea licenţei de funcţionare, însoţit de decizie, completată conform modelului prevăzut în anexa nr. 8, respectiv Decizie de respingere a acreditării/licenţierii furnizorului de servicii sociale/serviciului social..
    (3) În termen de maximum 15 zile calendaristice de la data emiterii deciziei prevăzută la alin.(2), compartimentul de specialitate transmite electronic o copie a acesteia în format needitabil şi prin poştă, un exemplar original al acesteia furnizorului care a solicitat licenţierea şi o copie prin e-mail. Copia deciziei se transmite electronic în format needitabil şi agenţiei pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul pe a cărui rază administrativ-teritorială are sediul furnizorul de servicii sociale.

    ART. 18
    (1) În termen de maximum 7 zile lucrătoare de la data emiterii deciziei prevăzute la art. 16 alin. (10), un exemplar al acesteia, însoţit de licenţa provizorie, se transmite furnizorului prin poştă de către compartimentul de specialitate. La solicitarea scrisă a furnizorului de servicii, documentele se pot ridica de către acesta sau de către o persoană împuternicită de acesta, de la agenţia teritorială pe a cărei rază administrativ-teritorială îşi are sediul furnizorul
    (2) Până în data de 5 a fiecărei luni, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, transmit electronic compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale listele nominale cu serviciile licenţiate provizoriu în domeniile de activitate pe care le coordonează, împreună cu copia licenţelor provizorii eliberate în luna anterioară, în vederea înregistrării serviciului social în eRegistru.

    ART. 19
    (1) În vederea realizării de către inspectorii sociali a evaluării în teren în termen de 15 zile calendaristice de la data înregistrării cererii de licenţiere, conform prevederilor art.13 lit. b), în termen de maximum 5 zile calendaristice de la data înregistrării cererii de licenţiere la instituţiile care emit licenţe de funcţionare sau, după caz, de la data completării dosarului, compartimentul de specialitate transmite, prin e-mail, agenţiei teritoriale în a cărei rază administrativ-teritorială îşi are sediul sau funcţionează serviciul social o copie a dosarului de licenţiere.
    (2) În vederea realizării de către inspectorii sociali a evaluării în teren prevăzută la art.13 lit. d), în termen de maximum 5 zile calendaristice de la data eliberării licenţei provizorii, compartimentul de specialitate transmite, prin e-mail, agenţiei teritoriale în a cărei rază administrativ-teritorială îşi are sediul sau funcţionează serviciul social o copie a licenţei provizorii.
    (3) Evaluările în teren prevăzute la alin.(1) şi (2) se realizează de o echipă formată din 2 inspectori sociali, conform prevederilor art. 13 lit. b) şi d), fără a anunţa în prealabil furnizorul de servicii sociale cu privire la data vizitei.
    (4) În data de 5 a fiecărei luni, agenţia teritorială transmite Agenţiei Naţionale, prin e-mail, lista serviciilor sociale evaluate în luna anterioară.

    ART. 20
    (1) La finalizarea evaluării în teren, inspectorii sociali întocmesc, în 3 exemplare, raportul de evaluare în teren, completat conform modelului prevăzut în anexa nr. 16. Raportul de evaluare include şi fotografii care prezintă starea de fapt a serviciului social la momentul vizitei.
    (2) Raportul de evaluare în teren se semnează de ambii inspectori sociali care au efectuat evaluarea în teren, precum şi de furnizorul de servicii sau de persoana împuternicită de acesta.
    (3) Un exemplar al raportului de evaluare în teren rămâne în posesia furnizorului serviciului social evaluat.

    ART. 21
    (1) În situaţia prevăzută la art. 11 alin. (6^1) din lege, un exemplar original al raportului de evaluare în teren însoţit de referatul în care se consemnează propunerea de acordare a licenţei de funcţionare pentru serviciul social evaluat, semnat de directorul agenţiei teritoriale, denumit în continuare referat de acordare a licenţei de funcţionare, completat conform modelului prevăzut în anexa nr. 17, se transmit, prin e-mail, compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de expirarea perioadei de valabilitate a licenţei de funcţionare provizorii.
    (2) Pe baza raportului şi a referatului prevăzute la alin. (1) care completează dosarul de licenţiere al serviciului constituit conform prevederilor art. 16 alin. (1), compartimentul de specialitate elaborează proiectul de decizie privind acordarea licenţei de funcţionare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 18, însoţite de licenţa de funcţionare, şi le supune aprobării conducerii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale sau după caz, conducerii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi.
    (3) Compartimentul de specialitate notifică furnizorul serviciului social cu privire la eliberarea licenţei de funcţionare în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data eliberării acesteia, prin e-mail.
    (4) Un exemplar al deciziei de acordare a licenţei de funcţionare serviciului social însoţit de licenţa de funcţionare se transmit furnizorului prin poştă de către compartimentul de specialitate. La solicitarea scrisă a furnizorului social, documentele se pot ridica de către acesta sau de către o persoană împuternicită, de la agenţia teritorială pe a cărei rază administrativ-teritorială îşi are sediul furnizorul.
    (5) În data de 5 a fiecărei luni Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi şi Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, transmit electronic prin e-mail compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale listele nominale cu serviciile licenţiate în domeniile de activitate pe care le coordonează, împreună cu copia licenţelor de funcţionare eliberate, în vederea înregistrării serviciului social în Registrul electronic unic al serviciilor sociale prevăzut la art. 44 alin. (7) din Legea asistenţei sociale.
    (6) Compartimentul de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale actualizează Registrul electronic unic al serviciilor sociale prevăzut la art. 44 alin. (7) din Legea asistenţei sociale, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data eliberării licenţei de funcţionare sau, după caz, de la primirea copiei conform prevederilor alin. (5).
    (7) Licenţa de funcţionare se identifică prin număr, serie şi data eliberării şi se tipăreşte în format tipizat, conform modelului prevăzut în anexa nr. 19.

    ART. 22
     După emiterea licenţei de funcţionare provizorii, respectiv a licenţei de funcţionare, în situaţiile în care furnizorul notifică, electronic sau, după caz, prin poştă, cu confirmare de primire, Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi sau Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi cu privire la închiderea sau desfiinţarea serviciului social, compartimentul de specialitate întocmeşte referatul şi decizia de încetare a valabilităţii licenţei de funcţionare provizorii, respectiv a licenţei de funcţionare conform modelului prevăzut în Anexa nr. 36 şi notifică agenţia teritorială în vederea verificării în teren a situaţiei de fapt.

    ART. 23
    (1) În situaţia prevăzută la art. 11 alin. (6^2) şi alin. (7) lit. c) din lege, inspectorii sociali înscriu în raportul de evaluare în teren următoarele date:
    a) descrierea situaţiei de fapt şi constatările referitoare la standardele minime;
    b) măsurile dispuse, termenul acordat pentru remedierea deficienţelor constatate care au condus la neîndeplinirea standardelor minime, precum şi persoana responsabilă pentru îndeplinirea măsurilor; furnizorul serviciului social poate solicita o singură dată prelungirea termenului acordat pentru remediere, în mod justificat şi ţinându-se cont de valabilitatea licenţei de funcţionare provizorii sau, după caz, a licenţei de funcţionare;
    c) menţinerea licenţei provizorii sau, după caz, a licenţei de funcţionare.

    (2) Termenul prevăzut la alin. (1) lit. b) se stabileşte astfel încât următoarea vizită de evaluare în teren, redactarea şi transmiterea documentelor prevăzute la art. 21 alin. (1) să fie realizate cu încadrare în perioada de valabilitate a licenţei provizorii.
    (3) În cazul în care la vizita de evaluare în teren se constată îndeplinirea integrală a standardelor minime de calitate se procedează conform prevederilor art. 21.
    (4) În cazul în care la vizita de evaluare în teren se constată că măsurile dispuse nu au fost îndeplinite, se retrage licenţa de funcţionare provizorie şi se sancţionează contravenţional furnizorul serviciului social pentru neîndeplinirea acestora, în conformitate cu prevederile art. 11 alin. (6^3) din lege.
    (5) În situaţia prevăzută la alin.(4), inspectorii sociali sesizează serviciul public de asistenţă socială sau, după caz, direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului, în situaţia în care serviciul social este destinat protecţiei speciale a copilului separat temporar sau definitiv de familie, cu privire la beneficiarii serviciului social în vederea punerii în aplicare a planului de urgenţă, dispun măsuri cu privire la relocarea beneficiarilor şi asigură monitorizarea acestora.

    ART. 24
    (1) În situaţia prevăzută la art. 11 alin. (6^3) din lege, inspectorii sociali întocmesc raportul de evaluare în teren şi aplică sancţiunile prevăzute de lege.
    (2) Raportul de evaluare în teren se întocmeşte în 3 exemplare, dintre care unul, împreună cu notificarea în care se consemnează propunerea de retragere a licenţei de funcţionare provizorie, semnată de directorul agenţiei teritoriale, denumită în continuare notificare de retragere a licenţei de funcţionare provizorii, completată după modelul prevăzut în anexa nr. 20, se transmit electronic în format needitabil compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi.
    (3) Compartimentul de specialitate, în baza documentelor prevăzute la alin. (2), redactează proiectul de decizie de retragere a licenţei de funcţionare provizorie, completată după modelul prevăzut în anexa nr. 21, pe care o supune aprobării conducerii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi.
    (4) Un exemplar original al deciziei prevăzute la alin.(3) se transmite furnizorului serviciului social evaluat, iar o copie a acesteia se transmite agenţiei teritoriale în a cărei rază administrativ-teritorială îşi are sediul sau funcţionează serviciul social, în termen de maximum 15 zile de la data emiterii acesteia.
    (5) În termen de două zile lucrătoare de la aprobarea deciziei privind retragerea licenţei provizorii, instituţiile responsabile de eliberarea licenţei de funcţionare, în funcţie de beneficiarii serviciului social, transmit electronic în format needitabil compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale o copie a deciziei.
    (6) Compartimentul de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale radiază serviciul social din eRegistru, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data aprobării deciziei de retragere a licenţei provizorii sau, după caz, de la data primirii copiei prevăzute la alin. (5).

    ART. 25
    (1) În situaţia în care pe perioada de valabilitate a licenţei de funcţionare intervin modificări referitoare la serviciul social licenţiat, furnizorul este obligat să notifice Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi şi Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, electronic sau, după caz, prin poştă, cu confirmare de primire, sau direct la registratura instituţiei emitente a licenţei de funcţionare.
    (2) Dacă modificarea vizează schimbarea sediului serviciului social sau a standardelor minime de calitate care au stat la baza acordării licenţei de funcţionare furnizorul are obligaţia de a transmite toate documentele justificative prevăzute la art. 12 din lege, iar compartimentul întocmeşte decizia de încetare a valabilităţii licenţei de funcţionare, şi se reia procesul de licenţiere iniţială.
    (3) În situaţia schimbării denumirii serviciului social sau modificării administrative a adresei, furnizorul notifică compartimentul de specialitate şi transmite documentele justificative aferente modificărilor.
    (4) În situaţia modificării capacităţii serviciului social, compartimentul de specialitate notifică agenţia teritorială în a cărei rază administrativ-teritorială îşi are sediul sau funcţionează serviciul social, care realizează o misiune de inspecţie şi întocmeşte un raport de monitorizare cu propunere de creştere/scădere a capacităţii ori, după caz, de menţinere a vechii capacităţi care se transmite compartimentului de specialitate din cadrul instituţiei care a eliberat licenţa de funcţionare.
    (5) În situaţiile menţionate la alin.(3) şi (4), instituţia care a eliberat licenţa de funcţionare emite o decizie privind încetarea aplicabilităţii licenţei emise anterior, completată după modelul prevăzut în anexa nr. 37, precum şi o nouă licenţă de funcţionare care conţine modificările intervenite, cu menţinerea perioadei de valabilitate a licenţei eliberate iniţial.

    ART. 26
    (1) Relicenţierea serviciilor sociale se realizează în baza datelor şi informaţiilor cuprinse în documentele justificative din dosarul de licenţiere iniţial, în raportul de evaluare în teren, prevăzute la art. 11 alin. (7) lit. a) din lege, în cererea de relicenţiere a serviciului social, precum şi în notificarea de relicenţiere, completată după modelul prevăzut în anexa nr. 22.
    (2) Cererea de relicenţiere a serviciului, documentele justificative din dosarul de licenţiere iniţial, notificarea de relicenţiere şi raportul de evaluare în teren, denumit în continuare raport de monitorizare, prevăzute la alin. (1), constituie dosarul de relicenţiere a serviciului social, denumit în continuare dosar de relicenţiere a serviciului.

    ART. 27
    (1) Cererea de relicenţiere a serviciului, denumită în continuare cerere, se completează conform modelului cererii de licenţiere prevăzut în anexa nr. 9, la care se anexează o notificare care cuprinde propunerea de relicenţiere a serviciului social, semnată de directorul agenţiei teritoriale, denumită în continuare notificare de relicenţiere, completată după modelul prevăzut în anexa nr. 22.
    (2) În situaţia în care un furnizor intenţionează să depună, cu aceeaşi dată, dosarele de relicenţiere pentru mai multe servicii sociale aflate în administrarea sa, se completează o singură notificare de relicenţiere în care se consemnează toate serviciile sociale pentru care se propune relicenţierea.
    (3) Notificarea de relicenţiere se solicită agenţiei teritoriale de către furnizorul serviciului social cu maximum 30 de zile calendaristice înainte de data depunerii sau transmiterii dosarului de relicenţiere la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz, la instituţiile responsabile de eliberarea licenţei de funcţionare, în funcţie de beneficiarii serviciului social, care emit licenţe.

    ART. 28
    (1) În vederea obţinerii unei noi licenţe pentru serviciul social, cea mai recentă misiune de inspecţie, planificată conform prevederilor art. 24 alin. (2) şi (2^1) din lege, se realizează într-o perioadă de maximum 3 luni anterioare datei de expirare a licenţei de funcţionare.
    (2) Raportul de monitorizare, întocmit cu ocazia misiunii de inspecţie realizată în termenul prevăzut la alin. (1), se completează de către inspectorii sociali conform modelului utilizat pentru raportul de evaluare în teren, prevăzut în anexa nr. 16, şi se redactează în 3 exemplare.
    (3) Două exemplare originale ale raportului de monitorizare rămân în posesia furnizorului serviciului social.

    ART. 29
    (1) Dosarul de relicenţiere a serviciului se poate transmite electronic în format needitabil la adresa de email a compartimentului de specialitate publicată pe site-ul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, se poate depune direct la registratura ministerului sau poate fi trimis prin poştă, cu confirmare de primire, cu 60 de zile calendaristice anterior datei de expirare a licenţei precedente.
    (2) Dosarul de relicenţiere a serviciului depus la registratură sau, după caz, trimis prin poştă se prezintă în plic închis, format A4, pe care sunt înscrise numele şi adresa destinatarului şi ale expeditorului, cu menţiunea "Solicitare de relicenţiere serviciu social".
    (3) Un formular al cererii de relicentiere a serviciului se transmite şi pe adresa de e-mail a compartimentului de specialitate, la data depunerii sau transmiterii prin poştă a dosarului de relicenţiere a serviciului.
    (4) După punerea în funcţiune a sistemului informatic e-acreditare, dosarul de relicenţiere prevăzut la alin. (1) se încarcă pe pagina de internet dedicată.

    ART. 30
    (1) Dosarul de relicentiere a serviciului, precum şi data primirii cererii de relicenţiere a serviciului transmisă în condiţiile art. 29 alin. (3) se înregistrează într-un registru special de evidenţă a cererilor de relicentiere a serviciilor sociale.
    (2) În baza raportului de monitorizare şi a documentelor justificative solicitate, evaluatorul redactează decizia de relicenţiere, conform modelului prevăzut în anexa nr. 23.
    (3) Decizia de relicenţiere prevăzută la alin. (2) împreună cu licenţa de funcţionare se transmit pentru aprobare conducerii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, respectiv conducerii instituţiilor care emit licenţe de funcţionare.
    (4) Compartimentul de specialitate, în termen de maximum 15 zile de la data eliberării licenţei de funcţionare, notifică furnizorul, prin fax sau e-mail, cu privire la aprobarea relicenţierii serviciului social şi înscrie în eRegistru datele de identificare ale licenţei de funcţionare.
    (5) În termen de două zile lucrătoare de la data eliberării licenţei de funcţionare prevăzute la alin. (3), instituţiile emitente transmit electronic, în format needitabil, o copie a licenţei de funcţionare compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale în vederea înregistrării serviciului social în eRegistru.
    (6) Compartimentul de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale actualizează eRegistrul, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data eliberării licenţei de funcţionare prevăzute la alin. (3) sau, după caz, de la primirea copiei conform prevederilor alin. (4).
    (7) Furnizorul serviciului social poate intra în posesia licenţei de funcţionare, în original, în condiţiile prevăzute la art. 21 alin. (4).

    ART. 31
    (1) În situaţia în care, la întocmirea raportului de evaluare în teren /monitorizare, inspectorii sociali au opinii diferite cu privire la propunerea de acordare sau neacordare a licenţierii/relicenţierii serviciului social, directorul agenţiei teritoriale decide efectuarea unei noi misiuni de inspecţie la sediul serviciului social respectiv, echipa de inspecţie fiind completată cu un al treilea inspector social.
    (2) Pentru completarea echipei de inspecţie prevăzute la alin. (1), directorul agenţiei teritoriale poate solicita Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi nominalizarea unui specialist în locul celui de al treilea inspector social.

    ART. 32
    (1) În situaţiile în care furnizorii de servicii sociale consideră că propunerile de respingere a cererii de licenţiere a serviciului social, precum şi cele privind retragerea licenţei de funcţionare provizorii sau a licenţei de funcţionare, formulate de inspectorii sociali în rapoartele de evaluare/monitorizare, denumite în continuare rapoarte iniţiale, nu corespund realităţii, pot contesta, în scris, raportul de evaluare în teren, solicitând efectuarea unei noi evaluări în teren.
    (2) Solicitarea furnizorului prevăzută la alin. (1), denumită în continuare solicitare de reevaluare, se transmite direcţiei de inspecţie socială din cadrul Agenţiei Naţionale, în termen de maximum 3 zile de la data efectuării raportului iniţial.
    (3) În cazul în care motivele prezentate în solicitarea de reevaluare sunt justificate, în termen de maximum 10 zile de la înregistrarea solicitării de reevaluare, directorul inspecţiei sociale organizează o misiune de evaluare/monitorizare în teren la sediul serviciului social care face obiectul solicitării.
    (4) Echipa desemnată să efectueze misiunea de evaluare/monitorizare prevăzută la alin. (3) este formată din 3 persoane, după cum urmează:
    a) 2 inspectori sociali din cadrul inspecţiei sociale;
    b) un inspector social din cadrul unei agenţii teritoriale din judeţele limitrofe celui pe a cărui rază administrativ-teritorială îşi are sediul sau funcţionează serviciul social supus reevaluării;

    (5) Echipa prevăzută la alin. (4) efectuează vizita în teren şi elaborează un nou raport de evaluare/monitorizare, denumit în continuare raport de reevaluare.
    (6) În cazul în care se constată că datele înscrise în raportul iniţial sunt conforme cu realitatea din teren, acesta se transmite, împreună cu raportul de reevaluare, compartimentului de specialitate pentru întocmirea documentaţiei în vederea retragerii sau respingerii cererii de acordare a licenţei provizorii sau licenţei de funcţionare pentru serviciul social reevaluat.
    (7) În situaţia în care se constată îndeplinirea standardelor minime de către serviciul social reevaluat, raportul de reevaluare se transmite compartimentului de specialitate, în vederea continuării procedurii de licenţiere/relicenţiere.

    CAP. III
    Procedura de evaluare a nivelurilor de calitate pentru încadrarea serviciilor sociale în clasele de calitate corespunzătoare
    ART. 33
    (1) În vederea atestării gradului de excelenţă al unui serviciu social, se poate solicita evaluarea şi încadrarea acestuia în una dintre clasele de calitate superioare nivelului de referinţă reprezentat de standardele minime, respectiv în clasa I sau clasa a II-a, conform prevederilor art. 6 alin. (1) din lege.
    (2) Stabilirea nivelurilor de calitate are la bază indicatorii de performanţă, elaboraţi şi aprobaţi în condiţiile art. 15 din lege, denumiţi în continuare indicatori.

    ART. 34
    (1) Procedura de evaluare în vederea stabilirii nivelurilor de calitate se realizează cu respectarea etapelor prevăzute la art. 14 alin. (2) din lege.
    (2) Verificarea îndeplinirii indicatorilor pentru încadrarea în clasele de calitate prevăzute la art. 33 alin. (1) se realizează în baza documentelor justificative solicitate şi a unui raport de evaluare în teren.
    (3) Cererea de încadrare în clase de calitate se completează conform modelului din anexa nr. 24.
    (4) Documentele justificative solicitate sunt următoarele:
    a) licenţa de funcţionare a serviciului social, în copie;
    b) regulamentul propriu de organizare şi funcţionare al serviciului social, în copie;
    c) un referat justificativ care cuprinde prezentarea indicatorilor îndepliniţi de serviciul social pentru a fi încadrat în clasa I sau în clasa a II-a de calitate;
    d) dovada achitării taxei de evaluare a serviciului social în vederea stabilirii nivelurilor de calitate de către echipa de evaluare.

    (5) Raportul de evaluare în teren prevăzut la alin. (2), denumit în continuare raport de evaluare a calităţii, se completează conform modelului prevăzut în anexa nr. 25.

    ART. 35
    (1) Cererea de încadrare în clase de calitate şi documentele justificative prevăzute la art. 34 alin. (4) se prezintă în plic închis, format A4, inscripţionat cu numele şi adresa serviciului social şi a furnizorului acestuia, denumirea destinatarului, cu menţiunea "Solicitare de evaluare a serviciilor sociale pentru încadrare în clase de calitate".
    (2) Cererea prevăzută la alin. (1), precum şi şi documentele justificative prevăzute la art. 34 alin. (4) se depun la registratura Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale sau se transmit prin poştă, cu confirmare de primire.
    (3) Cererea de încadrare în clase de calitate şi documentele justificative solicitate se înregistrează în cadrul compartimentului de specialitate, într-un registru special de evidenţă al dosarelor de evaluare a calităţii serviciilor sociale.

    ART. 36
    (1) După verificarea datelor şi informaţiilor cuprinse în cererea de încadrare în clase de calitate şi în documentele justificative solicitate se completează, după modelul prevăzut în anexa nr. 26, un referat de evaluare a calităţii serviciului social prin care se propune efectuarea vizitei de evaluare în teren sau, după caz, respingerea cererii.
    (2) Evaluarea în teren se efectuează de o echipă, denumită în continuare echipă de evaluare, constituită conform prevederilor art. 21 alin. (1) lit. b) din lege.
    (3) În vederea desemnării specialiştilor din cadrul echipei de evaluare se constituie lista persoanelor cu experienţă în domeniul serviciilor sociale, care se aprobă prin ordin al ministrului muncii şi solidarităţii sociale sau, după caz, în funcţie de specificul serviciilor sociale prin decizie a conducerii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi.
    (4) Coordonatorul compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, precum şi al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, stabileşte, în colaborare cu Agenţia Naţională, componenţa nominală a echipei prevăzute la alin. (2) şi planifică vizita de evaluare în teren.

    ART. 37
    (1) În raportul de evaluare a calităţii, în funcţie de situaţia constatată, se menţionează următoarele:
    a) nivelul de calitate stabilit în baza indicatorilor îndepliniţi şi propunerea de încadrare în clasa de calitate corespunzătoare;
    b) neîndeplinirea indicatorilor şi propunerea de respingere a cererii.

    (2) Raportul de evaluare a calităţii se întocmeşte în două exemplare, semnate de membrii echipei de evaluare prevăzute la art. 36 alin. (2), precum şi de furnizorul serviciului social.
    (3) Cererea de încadrare în clase de calitate, raportul de evaluare a calităţii şi documentele justificative solicitate constituie dosarul de evaluare a nivelurilor de calitate a serviciilor sociale, denumit în continuare dosar de evaluare a calităţii.
    (4) În baza datelor şi informaţiilor din documentele care constituie dosarul prevăzut la alin. (3), evaluatorul redactează, în dublu exemplar, decizia de încadrare în una dintre clasele de calitate prevăzute la art. 33 alin. (1) sau, după caz, de respingere a cererii, pe care le trimite spre avizare coordonatorului compartimentului de specialitate.
    (5) Decizia prevăzută la alin. (4) se transmite spre aprobare conducerii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, sau, după caz, conducerii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi şi Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi.
    (6) Decizia de încadrare a serviciului social într-o clasă de calitate se completează conform modelului prevăzut în anexa nr. 27.
    (7) Decizia de respingere a cererii de încadrare în clase de calitate a serviciului social se completează conform modelului prevăzut în anexa nr. 28.
    (8) Compartimentul de specialitate din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale actualizează eRegistrul în conformitate cu clasa de calitate în care este încadrat serviciul social, în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data eliberării deciziei prevăzute la alin. (6) sau, după caz, de la primirea copiei deciziei prevăzute la alin. (6) de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi sau de la Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi.
    (9) Aprobarea sau respingerea încadrării în clase de calitate se comunică furnizorului serviciului social prin fax sau prin e-mail, în termen de 15 zile de la data eliberării deciziilor aprobate în condiţiile alin. (5).
    (10) Furnizorul poate intra în posesia deciziilor prevăzute la alin. (6) şi (7) în condiţiile art. 9 alin. (5).
    (11) În aplicarea prevederilor art. 14 alin. (4) din lege, furnizorul utilizează sigla corespunzătoare clasei de calitate în care este încadrat serviciul social prevăzută în anexa nr. 29.

    CAP. IV

    SECŢIUNEA 1
    Monitorizarea şi controlul calităţii în domeniul serviciilor sociale
    ART. 38
    (1) Monitorizarea şi controlul calităţii în domeniul serviciilor sociale se realizează de inspectorii sociali, potrivit prevederilor art. - 26 din lege, ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 113/2011 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 198/2012, cu modificările şi completările ulterioare, ale Statutului propriu de organizare şi funcţionare al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 151/2012, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Statutului special al funcţiei publice specifice de inspector social, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 82/2016, aprobată prinLegea nr. 16/2018, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) Misiunile de inspecţie care au ca obiectiv monitorizarea şi controlul calităţii serviciilor sociale, altele decât cele efectuate în cadrul procedurilor de licenţiere/relicenţiere a serviciilor sociale, cum ar fi cele prevăzute la art. 24 alin. (2^2) şi art. 24^1 alin. (5) din lege se planifică anual de către inspecţia socială, pe baza propunerilor înaintate de agenţiile teritoriale în luna noiembrie din anul anterior.
    (3) În situaţia în care Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale sau Agenţia Naţională este sesizată, de orice persoană fizică sau juridică, cu privire la nerespectarea criteriilor, standardelor minime sau indicatorilor de performanţă prevăzuţi de lege, precum şi cu privire la existenţa altor nereguli în acordarea serviciilor sociale, indiferent de natura acestora, misiunile de control se realizează inopinat, în regim de urgenţă, respectiv în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la înregistrarea sesizării.

    ART. 39
    (1) Elaborarea rapoartelor de evaluare în teren, monitorizare şi constatare, precum şi a proceselor- verbale de control, după caz, prevăzute la art. 24 alin. (1) lit. c) din lege se efectuează obligatoriu de o echipă formată din cel puţin 2 inspectori sociali.
    (2) Documentele prevăzute la alin. (1) nu intră în categoria informaţiilor de interes public, cu excepţia extrasului procesului-verbal de control, întocmit în conformitate cu prevederile art.24^1 alin.(7) şi (8) din lege şi publicat pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale, respectiv a agenţiilor teritoriale şi a furnizorului de servicii sociale în conformitate cu prevederile art. 26^1 alin. (1) lit. b) din lege.

    SECŢIUNEA a 2-a
    Suspendarea şi retragerea certificatului de acreditare/licenţei de funcţionare
    ART. 40
    (1) În aplicarea prevederilor art. 27 şi 27^2 din lege, inspectorii sociali întocmesc, în 3 exemplare, un raport de constatare sau procesul-verbal de control în care consemnează propunerea de suspendare/retragere a licenţei de funcţionare a serviciilor sociale.
    (2) Raportul de constatare, completat după modelul prevăzut în anexa nr. 30 sau procesul-verbal de control asumat de inspectorii care au realizat misiunea de monitorizare sau control, se transmit Agenţiei Naţionale în termen de maximum 5 zile de la efectuarea acesteia, cu excepţia situaţiei în care licenţa de funcţionare a fost suspendată/retrasă în regim de urgenţă, conform prevederilor art. 27 alin. (2) şi ale art. 27^2 alin. (1) din lege, când acestea se transmit imediat atât Agenţiei Naţionale, cât şi instituţiei care a emis licenţa de funcţionare.
    (3) În aplicarea prevederilor art. 27 alin. (7) lit. f) din lege, procesul-verbal întocmit de inspectorii sociali sau, după caz, de echipa mixtă prevăzută la art.24^1 alin.(5) din lege are la bază recomandarea de suspendare/interzicerea anumitor activităţi desfăşurate de furnizorul de servicii sociale şi concluziile rezultate în urma controalelor desfăşurate de alte instituţii cu atribuţii de control din domeniul sănătăţii publice, al apărării împotriva incendiilor, al sănătăţii şi securităţii în muncă, sau, după caz, de echipa mixtă.
    (4) Informarea prevăzută la art. 27 alin. (7) lit. f) din lege conţine cel puţin următoarele informaţii:
    a) identificarea serviciului social/obiectivului;
    b) concluziile rezultate în urma controlului;
    c) temeiul legal în baza căruia a fost suspendată activitatea furnizorului de servicii sociale sau, după caz, au fost interzise anumite activităţi desfăşurate de furnizorul de servicii sociale;
    d) perioada pentru care a fost aplicată măsura;
    e) recomandarea de retragere a licenţei de funcţionare a serviciului social.

    (5) În vederea aprobării deciziei de suspendare sau, după caz, de retragere a licenţei unui serviciu social, la nivelul Agenţiei Naţionale se constituie o comisie de evaluare a propunerilor de suspendare sau, după caz, de retragere a licenţelor serviciilor sociale.
    (6) Regulamentul de organizare şi funcţionare a comisiei prevăzute la alin. (5) se aprobă prin decizie a directorului general al Agenţiei Naţionale.
    (7) În situaţia în care comisia prevăzută la alin. (5) consideră că propunerea de suspendare/retragere a licenţei de funcţionare înaintată de inspectorii sociali este fundamentată, propune aprobarea deciziei de suspendare/retragere a licenţei serviciului social. În situaţia în care raportul de constatare nu conţine toate informaţiile adecvate/necesare, comisia de evaluare poate solicita, în scris sau telefonic, alte documente, se poate deplasa în vederea efectuării unui nou control sau poate solicita efectuarea unui nou control.
    (8) Decizia de suspendare a licenţei de funcţionare serviciului social, completată conform modelului prevăzut în anexa nr. 31, sau, după caz, decizia de retragere a licenţei de funcţionare serviciului social, completată după modelul prevăzut în anexa nr.32, însoţită de raportul de constatare sau, după caz, procesul-verbal de control, se transmite spre aprobare conducerii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz, instituţiilor care emit licenţe de funcţionare.
    (9) Deciziile prevăzute la alin. (7) se comunică, în termen de maximum 5 zile de la emitere, furnizorului serviciului social, precum şi agenţiei teritoriale care a înaintat propunerea de suspendare/retragere a licenţei, pentru punere în aplicare.
    (10) După emiterea deciziei de retragere a licenţei de funcţionare a serviciului social, compartimentul de specialitate din instituţiile care emit licenţe de funcţionare, transmite electronic o copie în format needitabil a acesteia compartimentului de specialitate din Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale în vederea radierii serviciului social respectiv din eRegistru.
    (11) În aplicarea prevederilor art. 27^2 alin. (2) din lege, decizia de retragere în regim de urgenţă a licenţei de funcţionare a serviciului social se completează conform modelului prevăzut la anexa nr. 35.

    ART. 41
    (1) În cazul în care furnizorul de servicii sociale se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 28 din lege, compartimentul de specialitate propune retragerea acreditării acestuia.
    (2) Decizia de retragere a acreditării furnizorului, completată conform modelului prevăzut în anexa nr. 33, avizată de coordonatorul compartimentului de specialitate, se transmite spre aprobare conducerii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.
    (3) Decizia prevăzută la alin. (2) se comunică furnizorului în termen de maximum 5 zile de la emiterea acesteia.
    (4) După eliberarea deciziei de retragere a acreditării, compartimentul de specialitate radiază furnizorul din eRegistru.

    CAP. V
    Dispoziţii tranzitorii şi finale
    ART. 42
     În aplicarea prevederilor art. 22 lit. a) şi c) din lege, ministrul muncii şi solidarităţii sociale poate desemna, prin ordin, un secretar de stat.

    ART. 43
    (1) În cazul pierderii, sustragerii sau deteriorării certificatului de acreditare, a licenţei de funcţionare provizorii sau a licenţei de funcţionare, compartimentul de specialitate eliberează un duplicat, la solicitarea furnizorului.
    (2) În situaţia în care Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi nu dispun de formatele tipizate prevăzute în anexele nr. 1 şi 19, până la eliberarea certificatului de acreditare a furnizorului, respectiv a licenţei de funcţionare a serviciului, documentul doveditor este decizia prevăzută la art. 9 alin. (2) respectiv cea prevăzută la art. 21 alin. (2).

    ART. 44
        În aplicarea prezentelor norme metodologice, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale poate emite instrucţiuni.

    ART. 45
        Structura bazei de date pentru aplicaţiile informatice aferente eRegistrului şi e-acreditare se aprobă prin ordin comun al ministrului muncii şi solidarităţii sociale şi ministrului familiei, tineretului şi egalităţii de şanse în termen de 1 an de la data intrării în vigoare a prezentului act normativ.

    ART. 46
     În cazul furnizorului de servicii sociale care a obţinut certificat de acreditare emis anterior datei de 21 aprilie 2024, termenul în care acesta se angajează să licenţieze cel puţin un serviciu social este de 3 ani, în timp ce în cazul furnizorului de servicii sociale care deţine certificat de acreditare emis ulterior datei de 21 aprilie 2024 i se aplică termenul de 2 ani prevăzut la art. 10 alin.(2) din lege.

    ART. 47
    (1) Licenţele de funcţionare provizorii emise anterior datei de 21 aprilie 2024 îşi menţin valabilitatea de un an de la data emiterii acestora.
    (2) Pentru serviciile sociale care deţin licenţele prevăzute la alin. (1), inspectorii sociali realizează vizita de evaluare în teren prevăzută la art. 11 alin. (6) lit. b) din lege, nu mai târziu de 60 de zile înainte de data expirării licenţei de funcţionare provizorii, şi formulează recomandarea de acordare sau neacordare a licenţei de funcţionare în baza documentelor justificative depuse conform prevederilor legale în vigoare la momentul emiterii licenţei de funcţionare provizorii.

    ART. 48
     Dosarele de acreditare, precum şi cele de licenţiere provizorie aflate în curs de soluţionare la data de 21 aprilie 2024 se soluţionează, după completarea acestora cu documentele justificative prevăzute la art.10, respectiv art. 12 alin. (2) din lege care nu erau prevăzute în legislaţie la momentul depunerii cererii, cu respectarea prevederilor art.50, şi cu raportul de evaluare în teren întocmit de inspectorii sociali, ca urmare a vizitei inopinate de evaluare realizată în teren în termen de 15 zile, respectiv 30 de zile calendaristice, de la data solicitării efectuării acesteia de către instituţiile responsabile de eliberarea certificatului de acreditare şi a licenţei de funcţionare.

    ART. 49
    (1) Dosarele de relicenţiere aflate în curs de soluţionare la data de 21 aprilie 2024 se completează de către furnizorul de servicii sociale cu documentele justificative prevăzute la art. 12 alin. (2) din lege care lipsesc din dosarul de licenţiere iniţial, cu respectarea prevederilor art. 50.
    (2) Dosarele de relicenţiere pentru serviciile sociale depuse după data de 21 aprilie 2024, ale căror dosare iniţiale de licenţiere nu cuprind toate documentele justificative prevăzute la art. 12 alin.(2) din lege se completează de către furnizorul de servicii sociale, cu respectarea prevederilor art.50.

    ART. 50
    (1) Dosarele de licenţiere şi dosarele de relicenţiere aflate în curs de soluţionare la data de 21 aprilie 2024, precum şi cele depuse până la data de 31 decembrie 2024, se pot soluţiona fără depunerea documentului justificativ prevăzut la art. 15 alin (1).
    (2) Furnizorii de servicii sociale au obligaţia de a continua demersurile de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu pentru dosarele de licenţiere sau, după caz, de relicenţiere prevăzute la alin. (1) şi de a transmite documentul compartimentului de specialitate până la data de 31 decembrie 2024, sub sancţiunea retragerii licenţei de funcţionare.
    (3) Compartimentul de specialitate propune conducerii instituţiilor emitente retragerea licenţei de funcţionare pentru acele servicii sociale care nu respectă obligaţia de a transmite documentul prevăzut la art. 15 alin (1) în termenul prevăzut la alin.(2).

    ART. 51
        Termenul de soluţionare al dosarele de acreditare, de licenţiere depuse ulterior datei de 21 aprilie 2024, până la data intrării în vigoare a prezentului act normativ, curge de la data intrării în vigoare a prezentului act normativ.

    ART. 52
     Verificarea îndeplinirii de către operatorii economici a obligaţiei prevăzute la art. VII alin.(4) din Legea nr. 100/2024 este realizată de către inspectorii sociali în cadrul inspecţiilor de monitorizare şi control.

    ART. 53
     Licenţele de funcţionare eliberate anterior datei de 21 aprilie 2024 pentru acele servicii sociale exceptate de la obligaţia deţinerii licenţei de funcţionare, prevăzute la art.38 din Legea asistenţei sociale, cu modificările şi completările ulterioare, îşi menţin valabilitatea până la data expirării lor, dacă conducerea instituţiei emitente nu emite, în condiţiile legii, o decizie de retragere a acestora.

    ART. 54
     În aplicarea prevederilor art. 3 alin. (4) din lege, în termenul prevăzut la art. VIII alin. (1) din Legea nr. 100/2024, autorităţile publice care emit autorizaţii administrative prealabile funcţionării serviciilor sociale, în domeniul normelor de igienă şi de funcţionare sanitară, al normelor de apărare împotriva incendiilor, al normelor de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, la revizuirea criteriilor în baza cărora emit autorizaţii, precum şi a ghidurilor, instrucţiunilor şi a procedurile de control aferente, au în vedere coroborarea terminologiei şi a termenelor acordate furnizorilor de servicii sociale, inclusiv elaborarea unor modele-cadru de informare a a agenţiilor teritoriale, cu respectarea prevederilor art. 40 alin. (4).

    ART. 55
    Anexele nr. 1 - 37 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.

    ANEXA 1

        la Normele metodologice
                                        MODEL
                              CERTIFICAT DE ACREDITARE
                             FURNIZOR DE SERVICII SOCIALE
                        MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE
                                CERTIFICAT DE ACREDITARE
                                  seria ...... nr. ......
        Furnizorul ....................................
        ...............................................
        ...............................................

     cu sediul/domiciliul în localitatea .............. str. ........ nr. ...... bloc ...... scara ....... etaj ...... ap. ......, judeţul/sectorul ......... cod unic de înregistrare/cod fiscal (CUI/CIF) ........ este acreditat în conformitate cu prevederile Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare.
        În baza prezentului certificat de acreditare, furnizorul solicită licenţa de funcţionare pentru serviciile sociale. Certificatul de acreditare nu acordă furnizorului de servicii sociale dreptul de a acorda servicii sociale înainte de obţinerea licenţei de funcţionare provizorii/licenţei de funcţionare.
                                   Ministrul muncii şi solidarităţii sociale,
                                                       L.S.
                                                     ........
        Data eliberării:
        Anul ...... luna ..... ziua.......

    ANEXA 2

        la Normele metodologice
                                            MODEL
                      Cerere de acreditare a furnizorului de servicii sociale

    Secţiunea 1. Informaţii despre solicitantul acreditării ca furnizor de servicii sociale
    1.1. Denumire solicitant: ...........................
        .....................................................
        .....................................................

    1.2. Adresa solicitantului:
        Strada: ........................ Nr. ..... Bl. ...... Sc. ..... Ap. ......
        Localitatea: ............ Judeţul/Sectorul: ....... Cod poştal: ..........
        Telefon: ............ Fax: ................
        e-mail: ............ Pagina de internet: ..................

    1.3. Actul de înfiinţare al solicitantului (lege, hotărâre a Guvernului, hotărâre judecătorească, hotărâre a consiliului judeţean/hotărâre a consiliului local/hotărâre a Consiliului General al Mun. Bucureşti, certificat de înregistrare în Registrul Naţional al Asistenţilor Sociali - partea a Ii-a, şi altele asemenea - se completează titlul, numărul şi data aprobării):
        ...........................................
        ...........................................

    1.4. Codul unic de înregistrare al solicitantului/codul de înregistrare fiscală (CUI/CIF) .....................
    1.5. Tipul de furnizor în care se încadrează solicitantul (se bifează căsuţa corespunzătoare):
        [ ] serviciile publice de asistenţă socială cu personalitate juridică;
        [ ] unitatea administrativ-teritorială, prin primărie, pentru serviciile publice de asistenţă socială organizate ca un compartiment funcţional în aparatul de specialitate al primarului;
        [ ] asociaţiile de dezvoltare intercomunitară înfiinţate de mai multe unităţi/subdiviziuni administrativ - teritoriale în vederea furnizării în comun a serviciilor publice de asistenţă socială şi/sau a serviciilor sociale;
        [ ] structuri specializate ale administraţiei publice centrale;
        [ ] asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile;
        [ ] cultele recunoscute în România;
     [ ] formele de exercitare independentă, în condiţii de liberă practică, a profesiei de asistent social, prevăzute la art. 9 din Legea nr. 466/2004 privind Statutul asistentului social, cu modificările şi completările ulterioare;
     [ ] operatorii economici cu scop lucrativ, pentru toate categoriile de servicii sociale organizate în condiţiile legii, cu excepţia celor prevăzute la art. 73 alin. (2) lit. a) şi c), la art. 77, precum şi a celor prevăzute la art. 83 din Legea asistenţei sociale nr.292/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
        [ ] persoana fizică autorizată


    Secţiunea 2. Informaţii privind planul de dezvoltare a serviciilor sociale
    2.1. Servicii sociale pe care solicitantul intenţionează să le înfiinţeze în următorii 2 ani:
        Semnificaţia coloanei A din tabelul de mai jos este următoarea:
    A - Resurse financiare (sume cheltuite şi/sau planificate) Costul estimat al serviciului/persoană beneficiară*1.
    *1 Se vor menţiona următoarele: costul estimat lunar/anual al serviciului social planificat, precum şi principalele surse de asigurare a finanţării serviciului social.


┌───┬────────┬───────────┬───────────┬───────────┬──────────┬───────────┬─┐
│ │ │ │ │ │Resurse │Resurse │ │
│ │ │Cod │Regulament │ │materiale │umane │ │
│ │ │serviciu │de │Standard │(spaţiul │(personal │ │
│Nr.│Denumire│social - │organizare │minim de │în care va│deja │ │
│crt│serviciu│categoria │şi │calitate │funcţiona,│angajat/ │A│
│ │social │serviciului│funcţionare│aplicabil*4│dotări şi │contractat │ │
│ │ │Social*2 │Aplicabil*3│ │altele │şi/sau │ │
│ │ │ │ │ │asemenea.)│planificat)│ │
│ │ │ │ │ │*5 │*6 │ │
├───┼────────┼───────────┼───────────┼───────────┼──────────┼───────────┼─┤
│1 │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼───────────┼───────────┼───────────┼──────────┼───────────┼─┤
│2 │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼───────────┼───────────┼───────────┼──────────┼───────────┼─┤
│3 │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼───────────┼───────────┼───────────┼──────────┼───────────┼─┤
│… │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────┴───────────┴───────────┴───────────┴──────────┴───────────┴─┘

    *2 Potrivit Nomenclatorului serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum şi a regulamentelor-cadru de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare.
        *3 idem
        *4 Se va menţiona titlul actului normativ - dacă este cazul, se precizează şi anexa, prin care se aprobă standardul minim de calitate aplicabil serviciului social planificat
        *5 Se vor menţiona suprafaţa totală estimată a spaţiului în care urmează să funcţioneze serviciul social, precum şi suprafaţa estimată pentru un beneficiar
        *6 Se vor menţiona numărul de persoane şi calificarea pentru următoarele categorii de personal: personal de conducere, personal de specialitate de îngrijire şi asistenţă; personal de specialitate şi auxiliar, precum şi personal cu funcţii administrative, gospodărie, întreţinere-reparaţii, deservire

    2.2. Solicitantul a deţinut certificat de acreditare ca furnizor de servicii sociale, în baza căruia a obţinut licenţa de funcţionare pentru serviciile sociale din tabelul de mai jos, dar certificatul de acreditare i-a fost retras, în condiţiile art. 28 din lege:

┌───┬────────┬───────────┬─────────────┐
│ │ │Cod │Licenţa de │
│ │ │serviciu │funcţionare │
│Nr.│Denumire│social – │(serie/număr/│
│Crt│serviciu│categoria │data │
│ │social │serviciului│eliberării/ │
│ │ │social │perioada de │
│ │ │ │valabilitate)│
├───┼────────┼───────────┼─────────────┤
│1. │ │ │ │
├───┼────────┼───────────┼─────────────┤
│2. │ │ │ │
└───┴────────┴───────────┴─────────────┘



    Secţiunea 3. Documente justificative solicitate
        (Se bifează numai căsuţele corespunzătoare documentelor ataşate la prezenta cerere)
    3.1. Actul de înfiinţare/actele constitutive, după caz:
        [ ] Certificat de înscriere în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor şi statutul asociaţiei/fundaţiei/federaţiei (pentru organizaţii neguvernamentale)
        [ ] Certificatul de înscriere în registrul persoanelor juridice străine fără scop patrimonial, statutul filialei/sucursalei (pentru filiale sau sucursale ale asociaţiilor şi fundaţiilor internaţionale recunoscute în conformitate cu legislaţia în vigoare)
        [ ] Documentul de înfiinţare a unităţii de cult şi documentul de înfiinţare a structurii de asistenţă socială conform hotărârii/deciziei forului conducător al cultului; (pentru cultele recunoscute de lege: actul normativ de recunoaştere a cultului)
        [ ] Certificatul de înregistrare şi certificatul constatator eliberate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (pentru persoane fizice autorizate în condiţiile legii)
     [ ] Certificatul de înregistrare în Registrul Naţional al Asistenţilor Sociali din România - partea a II-a şi Certificatul de înregistrare fiscală (CUI/CIF) pentru furnizorii prevăzut la art.37 alin.(2) lit.g) din Legea asistenţei sociale nr.292/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

    3.2. [ ] Certificatul de cazier judiciar al persoanei juridice de drept privat
    3.3. [ ] certificatul de cazier judiciar şi certificatul de integritate comportamentală, prevăzut la art. 3 lit. a) din Legea nr. 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, cu modificările ulterioare, al membrilor organelor de conducere şi al persoanelor desemnate să se ocupe de administrarea serviciilor sociale;
    3.4. [ ] angajamentul privind respectarea obligaţiei prevăzute la art. 10 alin. (2) din lege, al cărui model-cadru este aprobat prin Anexa nr.3 la prezentele Norme metodologice;
    3.5. [ ] planul de dezvoltare a serviciilor sociale, întocmit cu respectarea principiilor calităţii în domeniul serviciilor sociale, prevăzute la art. 3 alin. (2) din lege, şi în concordanţă cu politica naţională şi sectorială în domeniul asistenţei sociale şi cu respectarea modelului-cadru aprobat prin ordin comun al ministrului muncii şi solidarităţii sociale şi ministrului familiei, tineretului şi egalităţii de şanse, aprobat prin decizia furnizorului de servicii sociale şi însoţit de fotocopia documentului care atestă cine este persoana cu atribuţii de răspundere pentru serviciile sociale prestate
    3.6. [ ] consimţământul prin care furnizorul de servicii sociale îşi exprimă acordul cu privire la efectuarea evaluării, monitorizării şi controlului la sediul serviciului social/furnizorului de servicii sociale, cu respectarea prevederilor prezentei legi, al cărui model-cadru este aprobat prin Anexa nr.34 la prezentele Norme metodologice;;
    3.7. [ ] ultima situaţie financiară anuală, dacă este cazul;
    3.8. [ ] raport anual de activitate, dacă este cazul;
    3.9. Manualul de proceduri interne, aprobat de organele de conducere
    - procedura de prevenire a corupţiei, fraudelor şi spălării banilor;
    – procedura privind asigurarea managementului resurselor umane, de respectare a normativelor minime de personal şi de selecţie a acestuia;
    – proceduri financiar-contabile şi de achiziţie a bunurilor, lucrărilor şi serviciilor;
    – procedura de evaluare şi prevenire a riscurilor;
    – procedura de prevenire a abuzului şi exploatării de orice fel;
    – proceduri privind respectarea principiului egalităţii de şanse dintre femei şi bărbaţi şi a principiului nediscriminării.


    Secţiunea 4. Solicitare acreditare
        Subsemnatul(a) ............, posesor/posesoare al actului de identitate ....... seria ....... nr. ......, eliberat/eliberată la data de .......... de către ..........., în calitate de reprezentant al (a) ................, solicit acreditarea ca furnizor de servicii sociale.
     Cunoscând prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că datele, informaţiile şi documentele prezentate corespund realităţii.
        Reprezentant,
        .................
         (semnătura şi ştampila)
        Data
        *) Doresc să ridic certificatul de acreditare de la:
        [ ] sediul MMSS
        [ ] sediul agenţiei teritoriale pentru plăţi şi inspecţie socială a judeţului .......


    ANEXA 3

        la Normele metodologice
                                        MODEL
                           ANGAJAMENT FURNIZOR SERVICII SOCIALE
     (conform prevederilor art. 10 alin. (2) din Legea nr. 197/2012
                      privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale,
                            cu modificările şi completările ulterioare)
                                           ANGAJAMENT
        Furnizorul (denumirea furnizorului) .................. reprezentat de (nume, prenume) ..................... posesor al CI Seria ....... Nr. ........, având funcţia de ............,
    mă angajez ca, în termen de maximum 2 ani de la data eliberării certificatului de acreditare, să am înfiinţat cel puţin un serviciu social licenţiat şi să acord servicii sociale care deţin licenţă de funcţionare.
                                           Reprezentant,
                                          ...............
                                       (semnătura şi ştampila)
                                          Data .........

    ANEXA 4

        la Normele metodologice
                                                  MODEL
                                    REFERAT DE EVALUARE A FURNIZORULUI
                                 MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE
                                        Direcţia ..............
                                       Compartiment de acreditare
        Nr. ......../data (zi, lună, an) ...........
        AVIZAT
        Director
                                    Referat de evaluare a furnizorului
        Evaluatorul (nume şi prenume) ............................ am verificat dosarul de acreditare al furnizorului (denumire furnizor) ..................... înregistrat în Registrul special de evidenţă a solicitărilor de acreditare a furnizorilor cu nr. .................... din data de .................
        În urma verificării datelor şi informaţiilor cuprinse în cererea de acreditare a furnizorului şi în următoarele documente justificative (se specifică documentele): ...........................
        ....................................................
        ....................................................

        se constată îndeplinirea/neîndeplinirea condiţiilor de acreditare prevăzute de lege, respectiv:
    1. ...................................
    2. ...................................

        şi altele asemenea..
        Având în vedere cele prezentate propun acreditarea furnizorului/respingerea acreditării furnizorului.
                                     Semnătura evaluatorului

    ANEXA 5

        la Normele metodologice
                                            - MODEL -
                        RAPORTUL DE EVALUARE ÎN TEREN A CONDIŢIILOR DE ACREDITARE
     Prezentul raport de evaluare în teren s-a realizat pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de acreditare prevăzute la art. 9 şi 10 din lege, în baza datelor şi informaţiilor cuprinse în cererea de acreditare a furnizorului şi în documentele justificative anexate:
        Furnizorul de servicii sociale (denumirea furnizorului) ................................, cu sediul în localitatea ..................(municipiu, oraş, comună)..., Str. ...... nr. ....., bl. ......, sc. ....., et. ...., ap. ......, judeţul/sectorul ......., cod poştal: .............. Telefon: ............ Fax: ........, E-mail: ........, Pagina de internet: ...............
        Pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de acreditare echipa de evaluare verifică:
    1. Cererea de acreditare
    2. Actul de înfiinţare/actele constitutive, după caz:

        Document Nr/dată
        [ ] Certificat de înscriere în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, statutul asociaţiei/fundaţiei/federaţiei (pentru organizaţii neguvernamentale)
        [ ] Certificatul de înscriere în registrul persoanelor juridice străine fără scop patrimonial, statutul filialei/sucursalei (pentru filiale sau sucursale ale asociaţiilor şi fundaţiilor internaţionale recunoscute în conformitate cu legislaţia în vigoare)
        [ ] Documentul de înfiinţare a unităţii de cult şi documentul de înfiinţare a structurii de asistenţă socială conform hotărârii/deciziei forului conducător al cultului; (pentru cultele recunoscute de lege: actul normativ de recunoaştere a cultului)
        [ ] Certificatul de înregistrare şi certificatul constatator eliberate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (pentru persoane fizice autorizate în condiţiile legii)
     [ ] Certificatul de înregistrare în Registrul Naţional al Asistenţilor Sociali din România - partea a II-a, Certificatul de înregistrare fiscală (CUI/CIF) - pentru furnizorii prevăzut la art. 37 alin. (2) lit. g) din Legea asistenţei sociale nr. 292/2011, cu modificările şi completările ulterioare, dovada actului de înfiinţare/actului constitutiv, prevăzut la art. 10 alin.(4) lit. a) din lege

        Observaţii
        ..................................................
        ..................................................
        ..................................................

     (Conform "Art. 9 alin (1) din lege Persoanele juridice prevăzute la art. 37 din Legea asistenţei sociale nr. 292/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se acreditează ca furnizori de servicii sociale, dacă întrunesc următoarele condiţii:
    a) sunt înfiinţate în condiţiile legii;
    b) au atribuţii stabilite de lege pentru înfiinţarea, acordarea şi finanţarea serviciilor sociale definite la art. 27 din Legea nr. 292/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
    c) durata de funcţionare, conform actului de înfiinţare, permite dezvoltarea serviciilor sociale pe care intenţionează să le înfiinţeze

    (3) În cazul operatorilor economici cu scop lucrativ, activitatea de acordare de servicii sociale, identificată prin codul CAEN şi/sau codul serviciului social din Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum şi a regulamentelor-cadru de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare, este precizată/înscrisă în obiectul de activitate ca activitate principală.)

        Art. 10 alin. (5) În cazul furnizorilor publici de servicii sociale, documentul justificativ prevăzut la alin. (4) lit. a) este actul de înfiinţare a acestora.

    (6) În cazul furnizorilor privaţi de servicii sociale, documentele justificative prevăzute la alin. (4) lit. a) sunt următoarele:
    a) pentru organizaţii neguvernamentale: certificat de înscriere în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, statutul asociaţiei/fundaţiei/federaţiei;
    b) pentru filiale sau sucursale ale asociaţiilor şi fundaţiilor internaţionale recunoscute în conformitate cu legislaţia în vigoare: certificatul de înscriere în registrul persoanelor juridice străine fără scop patrimonial, statutul filialei/sucursalei;
    c) pentru cultele recunoscute de lege: actul normativ de recunoaştere a cultului, documentul de înfiinţare a unităţii de cult şi documentul de înfiinţare a structurii de asistenţă socială conform hotărârii/deciziei forului conducător al cultului;
    d) pentru persoane fizice autorizate în condiţiile legii: certificatul de înregistrare şi certificatul constatator eliberate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.)


    2. Certificate de cazier
        Document Nr/dată
        [ ] Certificatul de cazier judiciar al persoanei juridice de drept privat;
     [ ] Certificatul de cazier judiciar şi certificatul de integritate comportamentală, prevăzut la art. 3 lit. a) din Legea nr. 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, cu modificările ulterioare.

        Observaţii
        ...........................................
        ...........................................
        ...........................................

     (Conform "Art. 9 alin. (1) lit. d din lege d) membrii structurilor de conducere şi persoanele desemnate să se ocupe de administrarea serviciilor sociale nu figurează în cazierul judiciar şi în Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane asupra minorilor).

    3. Plan de dezvoltare a serviciilor sociale
        Document Nr/dată
     [ ] planul de dezvoltare a serviciilor sociale, întocmit cu respectarea principiilor calităţii în domeniul serviciilor sociale, prevăzute la art. 3 alin. (2) din lege, şi în concordanţă cu politica naţională şi sectorială în domeniul asistenţei sociale, şi cu respectarea modelului-cadru aprobat prin ordin comun al ministrului muncii şi solidarităţii sociale şi ministrului familiei, tineretului şi egalităţii de şanse, aprobat prin decizia furnizorului de servicii sociale şi însoţit de fotocopia documentului care atestă cine este persoana cu atribuţii de răspundere pentru serviciile sociale prestate;
        Observaţii
        ..........................................
        ..........................................
        ..........................................

     (Conform "Art. 9 alin (1) lit e din lege - planul de dezvoltare a serviciilor sociale este întocmit cu respectarea principiilor calităţii în domeniul serviciilor sociale, prevăzute la art. 3 alin. (2), şi în concordanţă cu politica naţională şi sectorială în domeniul asistenţei sociale)

    4. Situaţia financiară
        [ ] ultima situaţie financiară anuală, dacă este cazul;
        Observaţii
        ..........................................
        ..........................................
        ..........................................

     (Conform "Art. 9 alin (1) lit f din lege - au depus situaţia financiară anuală, până la nivelul anului premergător solicitării acreditării, dacă este cazul).

    5. Raport de activitate
        [ ] raport anual de activitate, dacă este cazul;
        Observaţii
        ..........................................
        ..........................................
        ..........................................

     (Conform "Art. 9 alin (1) lit g din lege - g) au realizat rapoarte anuale de activitate, dacă este cazul, iar acestea sunt disponibile pe pagina de internet a furnizorului de servicii sociale;)

    6. Consimţământul prin care furnizorul de servicii sociale îşi exprimă acordul cu privire la efectuarea evaluării, monitorizării şi controlului la sediul serviciului social/furnizorului de servicii sociale, cu respectarea prevederilor prezentei legi;
    7. Angajament privind respectarea obligaţiei prevăzute la art. 10 alin. (2) din lege;
    6. Manualul de proceduri interne, aprobat de organele de conducere.
        [ ] procedura de prevenire a corupţiei, fraudelor şi spălării banilor;
        [ ] procedura privind asigurarea managementului resurselor umane, de respectare a normativelor minime de personal şi de selecţie a acestuia;
        [ ] proceduri financiar-contabile şi de achiziţie a bunurilor, lucrărilor şi serviciilor;
        [ ] procedura de evaluare şi prevenire a riscurilor;
        [ ] procedura de prevenire a abuzului şi exploatării de orice fel;
        [ ] proceduri privind respectarea principiului egalităţii de şanse dintre femei şi bărbaţi şi a principiului nediscriminării.
        Observaţii
        ...................................
        ...................................
        ...................................

     (Conform "Art. 9 alin (1) lit h din lege - dispun de manual de proceduri interne, aprobat de organele de conducere)

        Date privind istoricul furnizorului şi a activităţilor desfăşurate, conform declaraţiei acestuia
        Reprezentantul furnizorului declară că are/nu are dezvoltate servicii sociale.
        Situaţii deosebite
        ..................................
        ..................................
        ..................................

        Propunerea formulată de echipa de evaluare în urma evaluării în teren:
        [ ] acordarea acreditării
        [ ] neacordarea acreditării

        Prezentul raport este întocmit de către:
    1. Inspector ........(nume, prenume).......
    2. Inspector ........(nume, prenume).......

        Prezentul raport s-a întocmit în prezenţa doamnei/domnului ................, în calitate de reprezentant al furnizorului.
        Data: .................

┌─────────┬─────────┬──────────────────┐
│Inspector│Inspector│Reprezentant │
│1 │2 │furnizor │
├─────────┼─────────┼──────────────────┤
│Semnătura│Semnătura│Semnătura │
└─────────┴─────────┴──────────────────┘


    ANEXA 6

        la Normele metodologice
                                             MODEL
                              REFERAT DE ACORDARE/NEACORDARE A ACREDITĂRII
                                   FURNIZOR DE SERVICII SOCIALE
                           AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PLĂŢI ŞI INSPECŢIE SOCIALĂ
                          Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială,
                           judeţul ......., respectiv a municipiului Bucureşti
                                                REFERAT
                                              Nr. ..../(data)........
        În cadrul procedurii de acreditare a furnizorului de servicii sociale (denumire) ................
        ..................................
        în data de ............... a avut loc vizita în teren la sediul furnizorului de servicii sociale din localitatea (municipiu, oraş, comună) .......... str.: .......... nr.: .......... bloc ............. etaj .......... ap. ....... judeţul/sectorul ...............
        în scopul efectuării evaluării în teren în vederea constatării îndeplinirii condiţiilor de acreditare prevăzute la art.9 din lege şi a conformităţii datelor prezentate în documentele justificative cu realitatea din teren.
        Evaluarea s-a realizat de inspectorii:
    1. (nume, prenume) ...............................
    2. (nume, prenume) ...............................

        Raportul de evaluare în teren consemnează faptul că sunt/nu sunt îndeplinite condiţiile de acreditare şi datele prezentate în documentele justificative sunt/nu sunt conforme cu realitatea din teren
        În baza celor constatate, se propune acordarea/neacordarea certificatului de acreditare pentru furnizorul de servicii sociale.
        Prezentul referat se transmite Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale împreună cu raportul de evaluare în teren în original.
                                         DIRECTOR EXECUTIV
                                        Semnătura, ştampila

    ANEXA 7

        la Normele metodologice
                                        MODEL
                                  DECIZIE ACREDITARE
                              FURNIZOR DE SERVICII SOCIALE
                         MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE
                                          DECIZIE
                            Nr. ........ din (zi, lună, an) .........
        Având în vedere:
     Prevederile art.22 din Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Propunerea de acordare a acreditării furnizorului de servicii sociale din Referatul de evaluare a furnizorului nr..../.......
        Se acreditează, în condiţiile legii, furnizorul de servicii sociale (denumire): .................
        ...........................................................

        cu sediul în ( adresa completă) ...........................
        În baza prezentei decizii se eliberează certificatul de acreditare.
                         Ministrul muncii şi solidarităţii sociale
                                             L.S.
                                            .......

    ANEXA 8

        la Normele metodologice
                                             MODEL
                              DECIZIE DE RESPINGERE A ACREDITĂRII/LICENŢIERII
                             FURNIZORULUI DE SERVICII SOCIALE/SERVICIULUI SOCIAL
                           MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU, DUPĂ CAZ,
                         AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR COPILULUI
                            ŞI ADOPŢIE, AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA
                         DREPTURILOR PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI, AGENŢIA NAŢIONALĂ
                            PENTRU EGALITATEA DE ŞANSE ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                             DECIZIE
                                      Nr. ...... din (zi, lună, an).........
        Având în vedere:
     Prevederile art. 22 din Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Propunerea de respingere a acreditării/licenţierii furnizorului de servicii sociale/serviciului social din Referatul de evaluare a furnizorului/al serviciului nr. ...... din data de ..............
        Se respinge acreditarea/licenţierea furnizorului de servicii sociale/serviciului social (denumire):
        .........................................
        .........................................

        Din următoarele motive:
        .........................................
        .........................................

                                Ministrul muncii şi solidarităţii sociale sau, după caz,
                                Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor
                               Copilului şi Adopţie, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                                 Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi,
                                    Secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru
                                     Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi
                                                       L.S.
                                                    .........

    ANEXA 9

        la normele metodologice
                                                     MODEL
                                 CERERE DE LICENŢIERE/RELICENŢIERE SERVICIU SOCIAL

    Secţiunea.1 Informaţii referitoare la furnizorul serviciului social
    1.1. Denumire furnizor:
        ..................................
        ..................................

    1.2. Adresa furnizorului:
        ..................................
        ..................................

    1.3. Date de contact furnizor: Telefon ........... e-mail ...............
    1.4. Certificat de acreditare ca furnizor de servicii sociale, conform Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Seria .......... Nr. ....... Data eliberării ...............

    1.5. Data la care s-a transmis către compartimentul de acreditare cererea de acreditare ca furnizor de servicii sociale ...........
        (* Se completează numai dacă prezenta cerere s-a transmis concomitent cu cererea de acreditare pentru furnizorul serviciului social)

    1.6. Categoria furnizorului:
        (Se bifează căsuţa corespunzătoare)
        [ ] Furnizor public de servicii sociale
        [ ] Furnizor privat de servicii sociale


    Secţiunea 2. Informaţii generale referitoare la serviciul social pentru care se solicită acreditarea
    2.1. Denumirea serviciului social:
        ......................................
        ......................................

    2.2. Adresa serviciului social:
        Strada: ..............................
        nr. ....... bloc ..... scară ....... etaj ....... ap. .............
        Localitatea (municipiu/oraş/comună).: .............................
        Judeţul/Sectorul: ......................
        Cod poştal: ............................
        Telefon: ...............................
        e-mail: ................................
        Pagina de internet: ...................

    2.3. Statut
        (Se bifează căsuţa corespunzătoare)
        [ ] Cu personalitate juridică, respectiv instituţie de asistenţă socială
        [ ] Fără personalitate juridică, respectiv unitate de asistenţă socială

    2.4. Cod unic de înregistrare fiscală/cod de înregistrare fiscală (CIF/CUI) ..............
        (Se completează numai pentru serviciile sociale cu personalitate juridică)

    2.5. Licenţă de funcţionare seria ....... nr. ........ eliberată la data de: .............
        (Se completează doar de solicitanţii de relicenţiere a serviciului social)


    Secţiunea 3. Specificul serviciului social
    3.1. Încadrarea serviciului social în Nomenclatorul serviciilor sociale aprobat prin Hotărârea Guvernului. nr.867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum şi a regulamentelor-cadru de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare: Cod serviciu social ..............
    3.2. Date tehnice:
    3.2.1. Capacitate, respectiv numărul de beneficiari asistaţi/zi şi numărul beneficiarilor/lună sau numărul de paturi în cazul centrelor rezidenţiale care acordă cazare pe perioadă nedeterminată, pe perioadă determinată şi pe timp de noapte
        ................................

    3.2.2. Caracteristici clădire/spaţiu
        [ ] Clădire cu destinaţie exclusivă pentru serviciul social (detaliaţi cu informaţii privind regimul de proprietate, contract de închiriere/concesiune/altele, durata contractului, şi altele asemenea.)
        ..................................
        ..................................

        [ ] Spaţiu destinat serviciului social aflat în altă clădire (detaliaţi cu informaţii privind regimul de proprietate al spaţiului, cine este proprietarul clădirii în care se află spaţiul respectiv, ce tip de contract priveşte acordarea spaţiului respectiv, pe ce perioadă, şi altele asemenea)
        ..................................
        ..................................

        Suprafaţa totală aferentă clădirii/spaţiului (în mp) ......................
        Compartimentare: (specificaţi: etaje, număr de camere şi destinaţie, holuri, număr grupuri sanitare, număr camere cu destinaţie de baie şi/sau duşuri, bucătărie, spaţiu pentru depozite de alimente, sală de mese, curte, gospodărie anexă, şi altele asemenea.
        ..................................
        ..................................



    3.3. Resurse umane care activează în cadrul serviciului social
        Personalul care lucrează în cadrul serviciului social/acordă serviciul social:

┌─────────────────┬──────────┬─────────┐
│ │Număr │Număr │
│ │personal │personal │
│ │cu studii │cu studii│
│ │superioare│medii │
├─────────────────┼──────────┼─────────┤
│0 │1 │2 │
├─────────────────┼──────────┴─────────┤
│Personal angajat │ │
│cu contract │ │
│individual de │ │
│muncă , din care:│ │
├─────────────────┼────────────────────┤
│Personal angajat │ │
│cu normă întreagă│ │
├─────────────────┼────────────────────┤
│Personal angajat │ │
│pe fracţiuni de │ │
│normă │ │
├─────────────────┼────────────────────┤
│Personal cu │ │
│contract de │ │
│achiziţie │ │
│servicii │ │
├─────────────────┼────────────────────┤
│Voluntari │ │
├─────────────────┼────────────────────┤
│TOTAL │ │
├─────────────────┼────────────────────┤
│TOTAL (1+2), din │ │
│care: │ │
├─────────────────┼────────────────────┤
│Nr. personal cu │ │
│funcţii de │ │
│conducere │ │
├─────────────────┼────────────────────┤
│Nr. personal │ │
│administrativ │ │
├─────────────────┼────────────────────┤
│Nr. personal de │ │
│specialitate │ │
└─────────────────┴────────────────────┘


    3.4. Convenţii de colaborare/parteneriate cu autorităţile administraţiei publice locale
        (* se completează numai de furnizorii privaţi)
        ..............................................
        ..............................................
        ..............................................

    3.5. Proiecte/programe care privesc sau au privit înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciului social
        (* numiţi şi descrieţi pe scurt)
        ..............................................
        ..............................................
        ..............................................


    Secţiunea 4. Finanţare serviciu social
    4.1. Surse de finanţare ale serviciului social:

┌────────────────────┬─────────────┬───────────┐
│ │ │% din │
│ │ │bugetul │
│ │ │total │
│ │ │aferent │
│ │ │serviciului│
│ │ │social │
│ │Se bifează │reprezentat│
│Sursa de finanţare │rândul │de suma │
│ │corespunzător│provenită │
│ │ │din fiecare│
│ │ │sursă de │
│ │ │finanţare, │
│ │ │în anul │
│ │ │anterior │
│ │ │depunerii │
│ │ │cererii │
├────────────────────┼─────────────┼───────────┤
│Din bugetul de stat │ │ │
├────────────────────┼─────────────┼───────────┤
│Din bugetul local │ │ │
├────────────────────┼─────────────┼───────────┤
│Din fonduri proprii │ │ │
├────────────────────┼─────────────┼───────────┤
│Din subvenţii de la │ │ │
│bugetul de stat │ │ │
├────────────────────┼─────────────┼───────────┤
│Din subvenţii de la │ │ │
│bugetele locale │ │ │
├────────────────────┼─────────────┼───────────┤
│Din contribuţii ale │ │ │
│beneficiarilor │ │ │
├────────────────────┼─────────────┼───────────┤
│Din │ │ │
│donaţii-sponsorizări│ │ │
├────────────────────┼─────────────┼───────────┤
│Din alte venituri │ │ │
│extrabugetare │ │ │
├────────────────────┼─────────────┼───────────┤
│Din bugetul de stat │ │ │
│prin Programe de │ │ │
│interes naţional sau│ │ │
│alte Programe/ │ │ │
│proiecte │ │ │
├────────────────────┼─────────────┼───────────┤
│Din fonduri │ │ │
│structurale prin │ │ │
│proiecte/programe │ │ │
├────────────────────┼─────────────┼───────────┤
│Din alte proiecte cu│ │ │
│finanţare externă │ │ │
├────────────────────┼─────────────┼───────────┤
│TOTAL │ │ │
└────────────────────┴─────────────┴───────────┘


    4.2. Data înregistrării/publicării, pe site-ul structurilor teritoriale ale ANAF, a ultimei situaţii financiare a serviciului social cu personalitate juridică sau a furnizorului de servicii sociale pentru serviciul social fără personalitate juridică .............

    Secţiunea 5 Neîncadrarea în prevederile art. 27 alin. (9) din Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare.
     [ ] Furnizorul de servicii sociale nu se află în perioada de interdicţie de funcţionare, în conformitate cu prevederile art. 27 alin. (8) din lege*
        [ ] Furnizorul de servicii sociale prezintă raportul de evaluare în teren cu privire la constatarea îndeplinirii standardelor minime de calitate şi a conformităţii datelor prezentate în documentele justificative prevăzute la art. 12 alin. (2) din lege, cu realitatea din teren.
        *(8) Pentru situaţia prevăzută la alin. (7) lit. e) (retragerea licenţierii serviciului social reprezintă interzicerea funcţionării acestuia şi se dispune dacă la expirarea termenului de suspendare nu au fost remediate neregulile constatate care au condus la măsura respectivă), se aplică furnizorului de servicii sociale şi măsura interzicerii înfiinţării oricărei categorii de servicii sociale, identificată prin cod serviciu social, pe o perioadă de 3 ani

    Secţiunea 6. Documente justificative solicitate
        (Se bifează căsuţele corespunzătoare documentelor justificative anexate la prezenta cerere)
        [ ] extras de carte funciară pentru informare, însoţit, după caz, de documentul care atestă dreptul de administrare, de concesiune sau de folosinţă asupra spaţiului în care funcţionează serviciul social;
        [ ] actul/documentul legal privind decizia de înfiinţare a serviciului social, după caz;
        [ ] regulamentul de organizare şi funcţionare al serviciului social, elaborat cu respectarea modelului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015, cu modificările şi completările ulterioare;
        [ ] fotografii ale spaţiilor aferente desfăşurării serviciilor sociale, la data solicitării licenţierii;
     [ ] CV-ul unui asistent social, însoţit de dovada dreptului de exercitare a profesiei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 466/2004 privind Statutul asistentului social, cu modificările şi completările ulterioare;
        [ ] copie a contractului de muncă sau a contractului de prestări de servicii încheiat cu asistentul social, pentru o durată a muncii/prestării activităţii, conform normativului de personal pentru asigurarea managementului de caz;
        [ ] lista persoanelor angajate, cu precizarea calificării (cod COR) şi a contractelor individuale de muncă pentru serviciile sociale existente, respectiv organigrama şi statul de funcţii aferente serviciului social nou-înfiinţat pentru care se solicită licenţierea;
        [ ] lista persoanelor cu care furnizorul de servicii sociale are încheiate contracte de voluntariat şi tipul activităţii în care urmează să fie implicate persoanele voluntare în cadrul serviciului social pentru care se solicită licenţierea, după caz;
        [ ] autorizaţia sanitară de funcţionare sau, după caz, documentul prevăzut în procedura în vigoare privind reglementarea sanitară pentru funcţionarea activităţilor cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei;
        [ ] documentul de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor pentru situaţiile în care activităţile desfăşurate se supun înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor sau negaţie în situaţia în care activităţile desfăşurate nu se supun înregistrării;
        [ ] autorizaţia de securitate la incendiu sau, după caz, un document eliberat de inspectoratul pentru situaţii de urgenţă din care reiese faptul că spaţiul în care se desfăşoară serviciul social nu se supune autorizării;
     [ ] angajamentul furnizorului de servicii sociale de a notifica Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz, instituţiile responsabile de eliberarea licenţei de funcţionare, în funcţie de beneficiarii serviciului social, asupra oricăror modificări referitoare la serviciul social pentru care a obţinut licenţa de funcţionare, intervenite după data acordării acesteia, al cărui model-cadru este prevăzut în Anexa nr.10 la prezentele Norme metodologice;
     [ ] planul de urgenţă în caz de suspendare/retragere/încetare a licenţei de funcţionare/desfiinţare a serviciului social, dacă este prevăzut în standardul minim de calitate aplicabil, al cărui model-cadru este prevăzut în Anexa nr.11 la prezentele Norme metodologice;
     [ ] consimţământul prin care furnizorul de servicii sociale îşi exprimă acordul cu privire la efectuarea evaluării, monitorizării şi controlului la sediul serviciului social/furnizorului de servicii sociale, cu respectarea prevederilor prezentei legi, al cărui model-cadru este prevăzut în Anexa nr.34 la prezentele Norme metodologice;
     [ ] fişa de autoevaluare completată cu respectarea formularului prevăzut în standardul minim de calitate aferent serviciului social pentru care solicită licenţa de funcţionare, al cărei model cadru este prevăzut în Anexa nr. 12 la prezentele Norme metodologice.

    Secţiunea 7. Persoană de contact din cadrul serviciului social
        (* persoană de contact care poate oferi informaţii suplimentare, alta decât reprezentantul legal al furnizorului)
        Nume şi prenume: .....................
        Funcţie: .............................
        Telefon: .............................
        e-mail: ..............................

    Secţiunea 8. Solicitare licenţiere serviciu social
        Subsemnatul(a) ..................., posesor/posesoare al actului de identitate ............ seria ....... nr. ......, eliberat/eliberată la data de .......... de către ........, în calitate de reprezentant al furnizorului .............. solicit licenţierea/relicenţierea serviciului social (denumire, localitate, judeţ/sector) .........
        .......................................
        .......................................
        Cunoscând prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că datele, informaţiile şi documentele prezentate corespund realităţii.
        Reprezentant,
        .......................
        (semnătura şi ştampila)
        Data ...............

    ANEXA 10

        la Normele metodologice
                                              MODEL
                                ANGAJAMENT FURNIZOR SERVICII SOCIALE
     (prevăzut la art.12 alin.(2) lit.l) din lege)
                                            ANGAJAMENT
        Furnizorul (denumirea furnizorului) ................. reprezentat de (nume, prenume) ............. posesor al CI Seria ....... Nr. ......, având funcţia de ..........., mă angajez să notific instituţia emitentă a licenţei de funcţionare asupra oricăror modificări referitoare la serviciul social licenţiat, intervenite după acordarea licenţei de funcţionare.
                                          Reprezentant,
                                        ................
                                      (semnătura şi ştampila)
                                       Data ............

    ANEXA 11

        la Normele metodologice
                                           - Model -
                                 PLANUL DE URGENTĂ ÎN CAZ DE
                    SUSPENDARE/RETRAGERE/ÎNCETARE A LICENŢEI DE FUNCŢIONARE/DESFIINŢARE
                                     A SERVICIULUI SOCIAL
     [conform prevederilor art. 12 alin. (2) lit. m) din Legea nr. 197/2012
                      privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale]
        Planul de urgenţă reprezintă un document care conţine posibilele soluţii personalizate în funcţie de situaţia persoanelor beneficiare, aplicabile pentru situaţia în care serviciile sociale nu mai pot fi acordate în centrul respectiv. Planul de urgenţă se actualizează pe baza revizuirii planurilor de îngrijire şi asistenţă şi se implementează personalizat, cu acordul şi participarea persoanei beneficiare/reprezentantului legal, precum şi a susţinătorului legal.
        Planul de urgenţă este avizat şi asumat prin semnătură de serviciul public de asistenţă socială pe a cărui rază administrativ-teritorială urmează să funcţioneze serviciul social, precum şi de serviciul public de asistenţă socială de pe a cărui rază administrativ-teritorială provin persoanele beneficiare, în funcţie de criteriile de admitere aprobate de furnizorul de servicii sociale, potrivit standardului minim de calitate, după caz, de direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului care asigură managementul de caz şi/sau care a făcut, în planul de intervenţie/planul de servicii sociale sau, după caz, planul individualizat de protecţie, recomandarea de asigurare de servicii de tip rezidenţial, astfel ca, în situaţia suspendării/retragerii/încetării licenţei de funcţionare/desfiinţării serviciului social, planul de urgenţă să poată fi implementat într-un termen de maximum 30 de zile.
        Planul trebuie să conţină măsuri pentru asigurarea continuităţii serviciilor sociale pentru persoana beneficiară în acord cu nevoile acesteia şi cu opţiune exprimate în planul de îngrijire şi asistenţă şi se aplică indiferent de cauza care a condus la faptul că serviciile nu mai pot fi acordate în centrul respectiv.
        Serviciul social ........(denumirea)......... cu sediul în localitatea .........(municipiu, oraş, comună)...........
        Str. ........ nr. ....., bl. ....., sc. ...., et. ....., ap. ....., judeţul/sectorul ...........
        Cod poştal: ........................
        Telefon: ...........................
        Fax: ...............................
        E-mail: ............................
        Pagina de internet: ................
        Serviciul social deţine licenţă de funcţionare seria .......... nr. ......., eliberată la data de .......... (se completează după obţinerea licenţierii serviciului
    social), cod serviciu ........, cu o capacitate de .......
        În vederea aplicării planului de urgenţă, s-au încheiat protocoale/contracte de colaborare cu următorii:
    - Furnizori de servicii sociale publici/privaţi care deţin servicii sociale licenţiate:

┌────────┬───────────┬─────────┬────────┐
│ │Denumire │În caz de│ │
│Denumire│serviciu │urgenţă, │ │
│Furnizor│social │se │Document│
│de │licenţă de │angajează│încheiat│
│servicii│funcţionare│să preia │ │
│sociale │seria nr. │un număr │ │
│ │ │de* │ │
├────────┼───────────┼─────────┼────────┤
├────────┼───────────┼─────────┼────────┤
└────────┴───────────┴─────────┴────────┘

        *preluare presupune inclusiv primirea beneficiarului "în regim de urgenţă".

    – altele

        Situaţia nominală a beneficiarilor este prezentată în anexa la plan care se actualizează în funcţie de contractele de servicii sociale în derulare/intrările şi ieşirile beneficiarilor din evidenţa centrului şi de planurile de îngrijire şi asistenţă revizuite.
        Fiecărui beneficiar trebuie să-i fie asigurată cel puţin o posibilă soluţie personalizată de îngrijire fie în familie, fie în alt serviciu social sau în altă instituţie de îngrijire, în colaborare cu SPAS care are obligaţia stabilirii/înlocuirii/revocării măsurii de asistenţă socială în caz de urgenţă şi/sau organizării serviciului de asistenţă socială de urgenţă.
        Anexa la Plan
        Nr. /data

┌──────────┬─────────────┬──────────────┬─────────┬──────────────┬───────┬─────────┬──────┐
│ │ │ │ │ │ │Menţiuni │ │
│ │ │Menţiuni cu │ │Menţiuni cu │ │cu │ │
│ │Date persoane│privire la │Date de │privire la │ │privire │ │
│Nume │de contact/ │preluarea │contact │preluarea │Date de│la │ │
│prenume │aparţinători/│beneficiarului│Furnizori│beneficiarului│contact│informare│Altele│
│beneficiar│reprezentanţi│(timp maxim/ │de │(timp │SPAS │a SPAS │ │
│ │legali │condiţii │servicii │maxim/condiţii│ │(timp │ │
│ │ │speciale) │sociale │speciale) │ │maxim/ │ │
│ │ │ │ │ │ │condiţii │ │
│ │ │ │ │ │ │speciale)│ │
├──────────┼─────────────┼──────────────┼─────────┼──────────────┼───────┼─────────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────┼──────────────┼─────────┼──────────────┼───────┼─────────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴─────────────┴──────────────┴─────────┴──────────────┴───────┴─────────┴──────┘

    În etapa de avizare şi asumare a planului de urgenţă, serviciul public de asistenţă socială are în vedere obligaţiile autorităţilor administraţiei publice locale stabilite prin Legea asistenţei sociale nr. 292/2011, cu modificările şi completările ulterioare şi prin legile speciale.
        În cazul serviciilor sociale nou înfiinţate, soluţiile personalizate de îngrijire şi asistenţă se stabilesc şi se includ în planul de urgenţă, cu ocazia actualizării acestuia, ulterior primirii beneficiarilor.
        .................
        .................

    ANEXA 12

        la Normele metodologice
                                              MODEL
                                       FIŞĂ DE AUTOEVALUARE
        Prezenta fişă de autoevaluare este întocmită de doamna/domnul ............. având funcţia de ........ pentru serviciul social (denumire) .............. cod serviciu social ......., cu sediul în localitatea (municipiu, oraş, comună) ............. strada ........... nr. ..... bloc. ... scara ...... etaj .... ap. .... judeţul/sectorul....... cod poştal ...... telefon ..... e-mail ............. pagina de internet .......

┌────────────┬────────────┬─────────────┬──────────┐
│ │ │Punctaj │ │
│ │Punctaj │rezultat în │ │
│ │maxim al │urma │ │
│ │standardelor│autoevaluării│Observaţii│
│ │minime de │îndeplinirii │ │
│ │calitate │standardelor │ │
│ │ │minime de │ │
│ │ │calitate │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│MODUL I │ │ │ │
│(definire) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│Standard 1 │ │ │ │
│(definire/ │TOTAL: │TOTAL: │ │
│misiune) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│S1.1 │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │
│implementare│ │ │ │
│- definire) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│S1.2 │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │
│implementare│ │ │ │
│- definire) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│Standard 2 │ │ │ │
│(definire/ │TOTAL: │TOTAL: │ │
│misiune) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│S2.1 │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │
│implementare│ │ │ │
│- definire) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│S2.2 │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │
│implementare│ │ │ │
│- definire) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│MODUL II │ │ │ │
│(definire) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│Standard 1 │ │ │ │
│(definire/ │TOTAL: │TOTAL: │ │
│misiune) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│S1.1 │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │
│implementare│ │ │ │
│- definire) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│S1.2 │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │
│implementare│ │ │ │
│- definire) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│Standard 2 │ │ │ │
│(definire/ │TOTAL: │TOTAL: │ │
│misiune) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│S2.1 │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │
│implementare│ │ │ │
│- definire) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│S2.2 │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │
│implementare│ │ │ │
│- definire) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│Standard 3 │ │ │ │
│(definire/ │TOTAL: │TOTAL: │ │
│misiune) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│S3.1 │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │
│implementare│ │ │ │
│- definire) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│S3.2 │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │
│implementare│ │ │ │
│- definire) │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│PUNCTAJ │ │ │ │
│TOTAL: │ │ │ │
└────────────┴────────────┴─────────────┴──────────┘

        Data:
        Reprezentant furnizor serviciu social (nume, prenume) ............
        Semnătură şi ştampilă

    ANEXA 13

        la Normele metodologice
                                              MODEL
                            REFERAT DE EVALUARE AL SERVICIULUI SOCIAL
                           MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU,
                         DUPĂ CAZ, AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA
                       DREPTURILOR COPILULUI ŞI ADOPŢIE, AUTORITATEA NAŢIONALĂ
                       PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI,
                          AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU EGALITATEA DE ŞANSE
                                      ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                        Direcţia ...........
                                     Compartiment de acreditare
        Nr. ..../data.....
        AVIZAT
        Director
                              Referat de evaluare al serviciului social
        Evaluatorul (nume şi prenume) ....................
        am verificat dosarul de licenţiere al serviciului social (denumire serviciu) ...........
        ...................................................

        înregistrat în Registrul special de evidenţă a solicitărilor de licenţiere a serviciilor sociale cu nr. ....... din data de ...............
        În urma verificării datelor şi informaţiilor cuprinse în fişa de autoevaluare şi în următoarele documente justificative (se specifică documentele):
        ...................................................
        ...................................................

        se constată:
    a) îndeplinirea standardelor minime de calitate aferente serviciului social evaluat;
    b) neîndeplinirea standardelor minime de calitate, respectiv:
        ...................................................
        ...................................................

        Având în vedere cele prezentate propun acordarea/respingerea cererii de licenţiere a serviciului social evaluat.
                                     Semnătura evaluatorului

    ANEXA 14

        la Normele metodologice
                                              MODEL
                              DECIZIE DE ACORDARE A LICENŢEI DE FUNCŢIONARE PROVIZORIE
                                            SERVICIU SOCIAL
                               MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU, DUPĂ CAZ,
                               AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR COPILULUI
                               ŞI ADOPŢIE, AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR
                                PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI, AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU
                                   EGALITATEA DE ŞANSE ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                                  DECIZIE
                                           Nr. ...... din (zi, lună, an) .......
        Având în vedere:
        Prevederile art. 22 din Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Propunerea de acordare a licenţei de funcţionare provizorie a serviciului social din Referatul de evaluare al serviciului nr. ..../.....
        Se acordă licenţa de funcţionare provizorie a serviciului social (denumire) ...................... cod serviciu social ............ cu sediul în (adresa completă) ............... al furnizorului de servicii sociale .................. CUI................., pentru capacitatea de ....... beneficiari.
                          Ministrul muncii şi solidarităţii sociale sau,
                            după caz, Preşedintele Autorităţii Naţionale
                         pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie,
                          Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
                            Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi,
                          Secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru
                          Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi
                                             L.S.
                                           ........

    ANEXA 15

       la Normele metodologice
                                               MODEL
                                  LICENŢĂ DE FUNCŢIONARE PROVIZORIE
                          MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU,
                        DUPĂ CAZ, AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA
                           DREPTURILOR COPILULUI ŞI ADOPŢIE, AUTORITATEA NAŢIONALĂ
                          PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI,
                    AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU EGALITATEA DE ŞANSE ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                    LICENŢĂ DE FUNCŢIONARE PROVIZORIE
                                            Nr. ..........
        Serviciul social .................................., cod serviciu social ..............., cu sediul/domiciliul în localitatea ............... str. .............. nr. .... bloc ...... scara ....... etaj ....... ap ........ judeţul/sectorul .........., al furnizorului de servicii sociale ......., CUI ......... este licenţiat în conformitate cu prevederile Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare.
        În baza prezentei licenţe de funcţionare provizorie, serviciul social este autorizat să funcţioneze pe o perioadă de 3 luni/6 luni, de la data .......... la data ........, cu o
    capacitate de ......... beneficiari.
                          Ministrul muncii şi solidarităţii sociale sau, după caz,
                            Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                            Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie,
                            Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                       Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi,
                     Secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea
                               de Şanse între Femei şi Bărbaţi
                                             L.S.
                                           .........
         Data eliberării :
         Anul ....... luna ........ ziua......

    ANEXA 16

        la Normele metodologice
                                            MODEL
                               RAPORT DE EVALUARE/MONITORIZARE ÎN TEREN
                                       SERVICII SOCIALE
        Prezentul raport de evaluare/monitorizare în teren s-a realizat pentru verificarea îndeplinirii standardelor minime de calitate care stau la baza licenţierii/relicenţierii pentru:
        Serviciul social (denumire) ....................... cod serviciu social .................. cu sediul în localitatea (municipiu, oraş, comună) ..............
        Strada: ............. nr. ... bloc .... scara ... etaj ..... ap. ...... judeţul/sectorul: ..........
        Cod poştal: ................
        Telefon: ...................
        Fax: .......................
        e-mail: ....................
        Pagina de internet: ........
        Serviciu social deţine licenţă de funcţionare provizorie nr. ..... eliberată la data de ....... sau, după caz, licenţă de funcţionare Seria ...... Nr. ..... eliberată la data de ...........
        Serviciul social este acordat de (denumirea furnizorului) .......................... cu sediul în localitatea (municipiu, oraş,comună) ..............
        Strada: ............... nr. ... bloc .... scara ... etaj ... ap. ..... judeţul/sectorul: .........
        Cod poştal: ....................
        Telefon: .......................
        Fax: ...........................
        e-mail: ........................
        Pagina de internet: ............
        Pentru verificarea îndeplinirii standardelor minime de calitate echipa de evaluare desfăşoară următoarele activităţi:
    1. Consultă următoarele documente:
        Consultă următoarele documente:
    a) extras de carte funciară pentru informare, însoţit, după caz, de documentul care atestă dreptul de administrare, de concesiune sau de folosinţă asupra spaţiului în care funcţionează serviciul social;
    b) actul/documentul legal privind decizia de înfiinţare a serviciului social, după caz;
    c) regulamentul de organizare şi funcţionare al serviciului social, elaborat cu respectarea modelului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015, cu modificările şi completările ulterioare;
    d) fotografii ale spaţiilor aferente desfăşurării serviciilor sociale, la data solicitării licenţierii;
    e) CV-ul unui asistent social, însoţit de dovada dreptului de exercitare a profesiei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 466/2004 privind Statutul asistentului social, cu modificările şi completările ulterioare;
    f) copie a contractului de muncă sau a contractului de prestări de servicii încheiat cu asistentul social, pentru o durată a muncii/prestării activităţii, conform normativului de personal pentru asigurarea managementului de caz;
    g) lista persoanelor angajate, cu precizarea calificării (cod COR) şi a contractelor individuale de muncă pentru serviciile sociale existente, respectiv organigrama şi statul de funcţii aferente serviciului social nou-înfiinţat pentru care se solicită licenţierea;
    h) lista persoanelor cu care furnizorul de servicii sociale are încheiate contracte de voluntariat şi tipul activităţii în care urmează să fie implicate persoanele voluntare în cadrul serviciului social pentru care se solicită licenţierea, după caz;
    i) autorizaţia sanitară de funcţionare sau, după caz, documentul prevăzut în procedura în vigoare privind reglementarea sanitară pentru funcţionarea activităţilor cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei;
    j) documentul de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor pentru situaţiile în care activităţile desfăşurate se supun înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor sau negaţie în situaţia în care activităţile desfăşurate nu se supun înregistrării;
    k) autorizaţia de securitate la incendiu sau, după caz, un document eliberat de inspectoratul pentru situaţii de urgenţă din care reiese faptul că spaţiul nu se supune autorizării;
    l) angajamentul furnizorului de servicii sociale de a notifica Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz, instituţiile responsabile de eliberarea licenţei de funcţionare, în funcţie de beneficiarii serviciului social, asupra oricăror modificări referitoare la serviciul social pentru care a obţinut licenţa de funcţionare, intervenite după data acordării acesteia;
    m) planul de urgenţă în caz de suspendare/retragere/încetare a licenţei de funcţionare/desfiinţare a serviciului social, dacă este prevăzut în standardul minim de calitate aplicabil;
    n) consimţământul prin care furnizorul de servicii sociale îşi exprimă acordul cu privire la efectuarea evaluării, monitorizării şi controlului la sediul serviciului social/furnizorului de servicii sociale, cu respectarea prevederilor prezentei legi;
    o) fişa de autoevaluare completată cu respectarea formularului prevăzut în standardul minim de calitate aferent serviciului social pentru care solicită licenţa de funcţionare


    2. Vizitează imobilul aferent serviciului social (concluzii): ................
        ...................................
        ...................................

    3. Poartă discuţii cu personalul aferent serviciului social (concluzii) .......
        ...................................
        ...................................

    4. Aplică chestionare pentru măsurarea gradului de satisfacţie al beneficiarilor (concluzii):
        ...................................
        ...................................


        În urma activităţilor desfăşurate în cadrul vizitei de evaluare în teren, echipa de evaluare completează fişa de evaluare după modelul:

┌────────────┬────────────┬─────────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
│ │ │Punctaj │Punctaj │Punctaj │Punctaj │
│ │Punctaj │rezultat în │acordat │acordat │acordat │
│ │maxim al │urma │de │de │de │
│ │standardelor│autoevaluării│inspector│inspector│inspector│
│ │minime de │îndeplinirii │/ │/ │/ │
│ │calitate │standardelor │evaluator│evaluator│evaluator│
│ │ │minime de │1 │2 │3 (după │
│ │ │calitate │ │ │caz) │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┴─────────┤
│MODUL I │ │ │ │ │
│(definire) │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┬─────────┤
│Standard 1 │ │ │ │ │ │
│(definire/ │TOTAL: │TOTAL: │ │ │ │
│misiune) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│S1.1 │ │ │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │ │ │
│implementare│ │ │ │ │ │
│- definire) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│S1.2 │ │ │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │ │ │
│implementare│ │ │ │ │ │
│- definire) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Standard 2 │ │ │ │ │ │
│(definire/ │TOTAL: │TOTAL: │ │ │ │
│misiune) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│S2.1 │ │ │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │ │ │
│implementare│ │ │ │ │ │
│- definire) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│S2.2 │ │ │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │ │ │
│implementare│ │ │ │ │ │
│- definire) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┴─────────┤
│MODUL II │ │ │ │ │
│(definire) │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┬─────────┤
│Standard 1 │ │ │ │ │ │
│(definire/ │TOTAL: │TOTAL: │ │ │ │
│misiune) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│S1.1 │ │ │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │ │ │
│implementare│ │ │ │ │ │
│- definire) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│S1.2 │ │ │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │ │ │
│implementare│ │ │ │ │ │
│- definire) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Standard 2 │ │ │ │ │ │
│(definire/ │TOTAL: │TOTAL: │ │ │ │
│misiune) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│S2.1 │ │ │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │ │ │
│implementare│ │ │ │ │ │
│- definire) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│S2.2 │ │ │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │ │ │
│implementare│ │ │ │ │ │
│- definire) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Standard 3 │ │ │ │ │ │
│(definire/ │TOTAL: │TOTAL: │ │ │ │
│misiune) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│S3.1 │ │ │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │ │ │
│implementare│ │ │ │ │ │
│- definire) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│S3.2 │ │ │ │ │ │
│(condiţie │ │ │ │ │ │
│minimă, │ │ │ │ │ │
│procedură de│ │ │ │ │ │
│implementare│ │ │ │ │ │
│- definire) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│PUNCTAJ │ │ │ │ │ │
│TOTAL │ │ │ │ │ │
└────────────┴────────────┴─────────────┴─────────┴─────────┴─────────┘


        În urma evaluării se constată:
    A. Îndeplinirea integrală a standardelor minime de calitate.
    B. Îndeplinire în proporţie de 90% a standardelor minime de calitate.
    C. Neîndeplinirea standardelor minime de calitate.

        Standardele minime de calitate neîndeplinite sunt următoarele: ......
        ....................................
        ....................................
        (se menţionează pentru situaţiile prevăzute la lit. B şi C)

        Recomandări:
    - ..................................
    – ..................................
    – ..................................
    – ..................................
    – ..................................

        Propunerea formulată de echipa de evaluare în urma evaluării în teren:
        [ ] Acordarea/neacordarea licenţei de funcţionare/licenţei de funcţionare provizorii.
        [ ] Menţinerea licenţei de funcţionare provizorie şi reevaluarea serviciului în termen de ...........
        [ ] Retragerea licenţei de funcţionare provizorie a serviciului social.
        [ ] Acordarea/neacordarea unei noi licenţe de funcţionare

        Prezentul raport este întocmit de către
    1. Inspector (nume, prenume) .................
    2. Inspector (nume, prenume) .................
    3. După caz, inspector sau alt evaluator (nume, prenume) ............

        Prezentul raport s-a întocmit în prezenţa doamnei/domnului ..........
        în calitate de reprezentant al furnizorului/conducătorului serviciului social evaluat.
        Data: ......................

┌─────────┬─────────┬─────────┬────────────┐
│ │ │Inspector│ │
│ │ │/ │Reprezentant│
│Inspector│Inspector│evaluator│Furnizor/ │
│1 │2 │3 │conducător │
│ │ │(după │serviciu │
│ │ │caz) │ │
├─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│Semnătura│Semnătura│Semnătura│Semnătura │
└─────────┴─────────┴─────────┴────────────┘


    ANEXA 17

        la Normele metodologice
                                            MODEL
                          REFERAT DE ACORDARE A LICENŢEI DE FUNCŢIONARE
                                        SERVICIU SOClAL
                       AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PLĂŢI ŞI INSPECŢIE SOCIALĂ
                            Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială,
                                      judeţul .................
                                          REFERAT
                                    Nr. ..../(data).......
        În cadrul procedurii de licenţiere iniţială a serviciului social (denumire) ........................ în data de ........... a avut loc vizita în teren la sediul serviciului social din localitatea (municipiu, oraş, comună) ....................... str.: .................... nr.: ....... bloc ..... etaj ...... ap. ..... judeţul/sectorul ....... cod serviciu social ............. deţinător al licenţei de funcţionare provizorie nr. ...... eliberată la data de ............,
        în scopul efectuării evaluării în teren a îndeplinirii standardelor minime de calitate.
        Evaluarea s-a realizat de inspectorii:
    1. (nume, prenume) ...................
    2. (nume, prenume) ...................

        Raportul de evaluare în teren consemnează faptul că fişa de autoevaluare este întocmită corect şi standardele minime de calitate sunt îndeplinite.
        În baza celor constatate, se propune acordarea licenţei de funcţionare pentru serviciul social evaluat.
        Prezentul referat se transmite Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi sau Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, împreună cu raportul de evaluare în teren în original.
                                     DIRECTOR EXECUTIV
                                    Semnătura, ştampila

    ANEXA 18

        la Normele metodologice
                                          MODEL
                         DECIZIE DE ACORDARE A LICENŢEI DE FUNCŢIONARE
                              SERVICIU SOCIAL MINISTERUL
                         MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU, DUPĂ CAZ,
                AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR COPILULUI ŞI ADOPŢIE,
               AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI,
                 AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU EGALITATEA DE ŞANSE ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                          DECIZIE
                                   Nr. .... din (zi, lună, an) ...............
        Având în vedere:
        Prevederile art. 22 din Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Propunerea de acordare a licenţei de funcţionare a serviciului social formulată în Raportul de evaluare în teren nr. ..... din data de ...... şi în Referatul nr. ..... din data de ........... înaintată de Agenţia judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, .....................
        Se acordă licenţa de funcţionare a serviciului social (denumire) .................., cod serviciu social ............... cu sediul în (adresa completă) ...................... al furnizorului de servicii sociale ............ CUI.............., pentru capacitatea de .......... beneficiari.
                                Ministrul muncii şi solidarităţii sociale sau, după caz,
                                   Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
                                        Drepturilor Copilului şi Adopţie,
                                 Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                            Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi,
                            Secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru
                               Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi
                                                     L.S.
                                                   .........

    ANEXA 19

        la Normele metodologice
                                                      MODEL
                                              LICENŢĂ DE FUNCŢIONARE
                                      MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU, DUPĂ CAZ,
                                         AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA
                                            DREPTURILOR COPILULUI ŞI ADOPŢIE,
                                           AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA
                                           DREPTURILOR PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI,
                                        AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU EGALITATEA DE ŞANSE
                                               ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                               LICENŢĂ DE FUNCŢIONARE
                                                  seria ..... nr. ....
        Serviciul social ....................... cod serviciu social ..................... cu sediul/domiciliul în localitatea ................. str. ........... nr. ... bloc ..... scara ..... etaj ...... ap. .... judeţul/sectorul ......, al furnizorului de servicii sociale ............. CUI ........., este licenţiat în conformitate cu prevederile Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare.
        În baza prezentei licenţe de funcţionare, serviciul social este autorizat să funcţioneze pe o perioadă de 5 ani, de la data ........ la data ........., pentru o capacitate de ....... beneficiari.
                               Ministrul muncii şi solidarităţii sociale sau, după caz,
                                    Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                                   Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie,
                                   Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                              Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi,
                                 Secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru
                                   Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi
                                                        L.S.
                                                     ..........
        Data eliberării :
        Anul ....... luna ......... ziua.......

    ANEXA 20

        la Normele metodologice
                                        MODEL
                             NOTIFICARE DE RETRAGERE A LICENŢEI DE FUNCŢIONARE PROVIZORIE
                                       SERVICIU SOCIAL
                              AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PLĂŢI ŞI INSPECŢIE SOCIALĂ
                           Agenţia judeţeană pentru plăţi şi inspecţie socială.......
                                        NOTIFICARE
                                       Nr. ..../(data)......
        În cadrul procedurii de licenţiere iniţială a serviciului social (denumire) ...................... în data de ............ a avut loc vizita în teren la sediul serviciului social din localitatea (municipiu, oraş, comună) .............. str.: .......... nr.: ....... bloc ..... etaj ..... ap. .... judeţul/sectorul ...... deţinător al licenţei de funcţionare provizorie nr. ........ eliberată la data de ..........
        în scopul efectuării evaluării în teren a îndeplinirii standardelor minime de calitate.
        Evaluarea s-a realizat de inspectorii :
    1. (nume, prenume) ........................
    2. (nume, prenume) ........................

        Raportul de evaluare în teren consemnează următoarele:
    1. informaţii privind corectitudinea şi conformitatea datelor din fişa de autoevaluare cu realitatea din teren .........................................
    2. informaţii privind gradul de îndeplinire a standardelor minime de calitate (se menţionează standardele care nu sunt îndeplinite) ....................

        În baza celor constatate, se propune retragerea licenţei de funcţionare provizorie a serviciului social evaluat.
        Prezenta notificare se transmite Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale sau, după caz Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi sau Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi împreună cu raportul de evaluare în teren în original.
                                       DIRECTOR EXECUTIV
                                       Semnătura, ştampila

    ANEXA 21

        la Normele metodologice
                                           MODEL
                                 DECIZIE DE RETRAGERE
                       LICENŢĂ DE FUNCŢIONARE PROVIZORIE SERVICIU SOCIAL
                     MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU, DUPĂ CAZ,
                             AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU
                        PROTECŢIA DREPTURILOR COPILULUI ŞI ADOPŢIE,
                            AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA
                           DREPTURILOR PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI,
                               AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU
                     EGALITATEA DE ŞANSE ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                     DECIZIE
                                Nr. .... din (zi, lună, an) ......
        Având în vedere:
     Prevederile art. 11 alin. (6^3) şi ale art. 22 şi din Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Propunerea de retragere a licenţei de funcţionare provizorie prevăzută în Raportul de evaluare în teren nr. ...... din data de ...... şi în Notificarea Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, a judeţului ......., Nr. ...../..........
        Se retrage licenţa de funcţionare provizorie nr. ....... eliberată la data de ................ a serviciului social (denumire): .............................
        Din următoarele motive: ...............................
        .......................................................

                                Ministrul muncii şi solidarităţii sociale sau, după caz,
                                   Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                                  Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie,
                                  Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                                 Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi,
                                           Secretar de stat al
                                        Agenţiei Naţionale pentru
                                Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi
                                                   L.S.
                                                  ........

    ANEXA 22

        la Normele metodologice
                                                    MODEL
                                            NOTIFICARE DE RELICENŢIERE
                                                  SERVICIU SOCIAL
                                         AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PLĂŢI ŞI INSPECŢIE SOCIALĂ
                                     Agenţia judeţeană pentru plăţi şi inspecţie .............
                                                    NOTIFICARE
                                                   Nr. ..../(data).....
        În cadrul procedurii de relicenţiere a serviciului social ................. cod serviciu social ................ în perioada (perioada de licenţiere de 5 ani) ............ au fost efectuate (număr) ............. de vizite în teren, în scopul evaluării şi monitorizării respectării standardelor minime de calitate care au stat la baza licenţierii serviciului social.
        Vizitele în teren au fost realizate la sediul serviciului social din localitatea (municipiu, oraş, comună) ........... str.: ............ nr. ....... bloc ........ etaj ...... ap. ........ judeţ/sector ..................
        Serviciul social evaluat deţine licenţa de funcţionare seria ........... nr. ....... valabilă pe perioada ..................
    Raportul de monitorizare, având ca scop verificarea respectării standardelor minime de calitate care au stat la baza licenţierii serviciului social, întocmit conform prevederilor art. 24 alin. (2^1) din Legea nr. 197/20012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare, a fost realizat de către inspectorii :
    1. (nume, prenume) ..............
    2. (nume, prenume) ..............

        Raportul de monitorizare consemnează faptul că standardele minime de calitate aferente serviciului social evaluat sunt îndeplinite.
        În baza celor constatate, se propune relicenţierea serviciului social şi acordarea licenţei de funcţionare pe o nouă perioadă de 5 ani.
                                DIRECTOR EXECUTIV
                               Semnătura, ştampila

    ANEXA 23

        la Normele metodologice
                                         MODEL
                                 DECIZIE DE RELICENŢIERE
                                    SERVICIU SOCIAL
                        MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU, DUPĂ CAZ,
                          AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA
                              DREPTURILOR COPILULUI ŞI ADOPŢIE,
                           AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA
                           DREPTURILOR PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI,
                               AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU
                        EGALITATEA DE ŞANSE ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                        DECIZIE
                                   Nr. ..... din (zi, lună, an) ......
        Având în vedere:
        Prevederile art. 22 din Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Propunerea de relicenţiere a serviciului social formulată în Raportul de evaluare în teren nr. ...... din data de ..... şi în Notificarea nr. ...... din data de ....... întocmită de Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a judeţului ...................
        Se relicenţiază serviciul social (denumire) .................... cod serviciu social .............. cu sediul în (adresa completă) .................
        În baza prezentei decizii se acordă licenţa de funcţionare pe perioada ..........
                         Ministrul muncii şi solidarităţii sociale sau, după caz,
                             Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                            Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie,
                              Preşedintele Autorităţii Naţionale
                      pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi,
                                 Secretar de stat al
                              Agenţiei Naţionale pentru
                       Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi
                                         L.S.
                                      ..........

    ANEXA 24

        la Normele metodologice
                                          MODEL
                             CERERE DE ÎNCADRARE ÎN CLASE
                             DE CALITATE SERVICIU SOCIAL

    Secţiunea 1. Informaţii despre furnizorul care solicită încadrarea în clase de calitate a serviciilor sociale acordate
    1.1. Denumire solicitant:
        .........................................
        .........................................

    1.2. Adresă solicitant:
        Strada: ............................. Nr. ............ Bl. ........ Sc. ......... Ap. ........
        Localitatea: ................ Judeţul/Sectorul: ........ Cod poştal: .........
        Telefon : ............ Fax: ................
        e-mail: ............... Pagina de internet:.............

    1.3. Actul de înfiinţare al solicitantului (lege, hotărâre a Guvernului, hotărâre judecătorească, hotărâre a consiliului judeţean/hotărâre a consiliului local/hotărâre a Consiliului General al Mun. Bucureşti, etc. - se completează titlul, numărul şi data aprobării):
        .........................................................
        .........................................................

    1.4. Cod unic de înregistrare al solicitantului/cod de înregistrare fiscală (CUI/CIF): ..................
    1.5. Tipul de furnizor în care se încadrează solicitantul (se bifează căsuţa corespunzătoare):
        [ ] Public
        [ ] Privat


    Secţiunea 2. Informaţii generale referitoare la serviciul social pentru care se solicită evaluarea nivelelor de calitate
    2.1. Denumirea serviciului social: .......................
        ..........................................................

    2.2. Adresa serviciului social:
        Strada: ............................. nr. ...... bloc ....... scară ........ etaj ...... ap. ......
        Localitatea (municipiu/oraş/comună).: .......................................
        Judeţul/Sectorul: ..............
        Cod poştal: ....................
        Telefon: .......................
        Fax: ...........................
        e-mail: ........................
        Pagina de internet: ............

    2.3. Statut
        (Se bifează căsuţa corespunzătoare)
        [ ] Cu personalitate juridică, respectiv instituţie de asistenţă socială
        [ ] Fără personalitate juridică, respectiv unitate de asistenţă socială

    2.4. Cod unic de înregistrare fiscală/cod fiscal al serviciului social
        (Se completează numai pentru serviciile sociale cu personalitate juridică)

    2.5. Licenţă de funcţionare seria ............ nr. ............... eliberată la data de: ................

    Secţiunea 3. Documente justificative solicitate
        (Se bifează căsuţele corespunzătoare documentelor justificative anexate la prezenta cerere)
        [ ] licenţa de funcţionare a serviciului social (în copie)
        [ ] regulamentul propriu de organizare şi funcţionare al serviciului social (în copie)
    [ ] referat justificativ cu prezentarea indicatorilor îndepliniţi de serviciul social pentru a fi încadrat în clasa I sau clasa a II-a de calitate

    Secţiunea 4. Persoană de contact din cadrul serviciului social
        (* persoană de contact care poate oferi informaţii suplimentare, alta decât reprezentantul legal al furnizorului)
        Nume şi prenume: ......................
        Funcţie: ..............................
        Telefon: ..............................
        e-mail: ...............................

    Secţiunea 5. Solicitare de încadrare în clase de calitate ale serviciilor sociale
        Subsemnatul(a) ................, posesor/posesoare al actului de identitate ........ seria ........ nr. ........., eliberat/eliberată la data de ......... de către ........, în calitate de reprezentant al furnizorului .......... solicit încadrarea serviciului social (denumire, localitate, judeţ/sector) ............
        .......................................
        .......................................
        în clasa de calitate ..................
        Cunoscând prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că datele, informaţiile şi documentele prezentate corespund realităţii..
        Reprezentant
        ..................
        (semnătura şi ştampila)
        Data: ...........

    ANEXA 25

        la Normele metodologice
                                                MODEL
                                  RAPORT DE EVALUARE ÎN TEREN
                             PENTRU ÎNCADRAREA ÎN CLASE DE CALITATE
        Prezentul raport de evaluare în teren în scopul verificării îndeplinirii indicatorilor de performanţă pentru încadrarea în clase de calitate s-a realizat pentru:
        Serviciul social (denumire) ............................
        ........................................................
        ........................................................

        cu sediul în localitatea (municipiu, oraş, comună) .....
        Strada: ................................................
        nr. .... bloc ....... scara ...... etaj ..... ap. ......
        judeţul/sectorul: ......................
        Cod poştal: ............................
        Telefon: ...............................
        Fax: ...................................
        e-mail: ................................
        Pagina de internet: ....................
        Serviciu social deţine licenţă de funcţionare Seria ......... Nr ............
        eliberată la data de ............................
        Serviciul social este acordat de (denumirea furnizorului) ..........
        .................................................
        cu sediul în localitatea(municipiu, oraş, comună) ..................
        .................................................
        Strada: ........................ nr. ..... bloc ..... scara ....... etaj ...... ap. ...... judeţul/sectorul: ...
        Cod poştal: .......................
        Telefon: ..........................
        Fax: ..............................
        e-mail: ...........................
        Pagina de internet: ...............
        Pentru realizarea raportului de evaluare, echipa de evaluare desfăşoară următoarele activităţi:
    1. Consultă următoarele documente: ...................
        ......................................................
        ......................................................

    2. Vizitează imobilul aferent serviciului social (concluzii):
        ......................................................
        ......................................................

    3. Poartă discuţii cu personalul aferent serviciului social (concluzii) .....
        ......................................................
        ......................................................

    4. Aplică chestionare pentru măsurarea gradului de satisfacţie al beneficiarilor (concluzii): .....
        ......................................................
        ......................................................


        În urma activităţilor desfăşurate în cadrul vizitei de evaluare în teren, echipa de evaluare constată îndeplinirea următorilor indicatori de performanţă:
    1. ......................
    2. ......................

        şi altele asemenea.
        şi propune încadrarea serviciului social evaluat în clasa de calitate: ........
        Prezentul raport este întocmit de către:
    1. Inspector (nume, prenume) .........................
    2. Evaluator (nume, prenume) ......................... funcţie ..............
    3. Evaluator (nume, prenume) ......................... funcţie ..............

        Prezentul raport s-a întocmit în prezenţa doamnei/domnului ..................
        în calitate de reprezentant al furnizorului/conducătorului serviciului social evaluat
        Data:

┌─────────┬─────────┬─────────┬────────────┐
│ │ │ │Reprezentant│
│Inspector│Evaluator│Evaluator│Furnizor/ │
│1 │2 │3 │conducător │
│ │ │ │serviciu │
├─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│Semnătura│Semnătura│Semnătura│Semnătura │
└─────────┴─────────┴─────────┴────────────┘


    ANEXA 26

        la Normele metodologice
                                                           MODEL
                                       REFERAT DE EVALUARE A CALITĂŢII SERVICIULUI SOCIAL
                                     MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU, DUPĂ CAZ,
                                    AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR COPILULUI
                                    ŞI ADOPŢIE, AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR PERSOANELOR
                                         CU DIZABILITĂŢI, AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU
                                         EGALITATEA DE ŞANSE ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                          Direcţia ....................
                                               Compartiment de acreditare
        Nr. ...../data .........
                                    Referat de evaluare a calităţii serviciului social
        Evaluatorul (nume şi prenume) ....................... am verificat dosarul de evaluare a nivelelor de calitate al serviciului social(denumire serviciu) ............................. înregistrat în Registrul special de evidenţă al dosarelor de evaluare a calităţii serviciilor sociale cu nr. ....... din data de ........
        În urma verificării datelor şi informaţiilor cuprinse în cererea de încadrare în clase de calitate a serviciului social şi în documentele justificative (se specifică documentele):
        .......................................

        se constată următoarele (se prezintă indicatorii de performanţă posibil a fi îndepliniţi):
        .......................................

        Măsuri:
        (în funcţie de rezultatele verificării documentelor, se poate face una din următoarele propuneri):
    1. Având în vedere că serviciul social poate îndeplini indicatorii de performanţă aferenţi uneia din clasele de calitate superioare nivelului de referinţă reprezentat de standardele minime de calitate, propun efectuarea vizitei de evaluare în teren la sediul serviciului social.
    2. Deoarece, din documentele prezentate, nu reiese posibilitatea îndeplinirii indicatorilor de performanţă pentru încadrarea în clase de calitate, propun respingerea cererii de încadrare în clase de calitate, din următoarele motive: ................


                                        Semnătura evaluatorului

    ANEXA 27

         la Normele metodologice
                                               MODEL
                                  DECIZIE DE ÎNCADRARE ÎN CLASE DE CALITATE
                                           SERVICIU SOCIAL
                               MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU, DUPĂ CAZ,
                             AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR COPILULUI
                             ŞI ADOPŢIE, AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR
                                 PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI, AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU
                                 EGALITATEA DE ŞANSE ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                                 DECIZIE
                                          nr. ...... din (zi, lună, an) ........
        Având în vedere:
     Prevederile art. 22 din Legea nr.197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Propunerea de încadrare în clase de calitate a serviciilor sociale formulată în Raportul de evaluare în teren a calităţii serviciului social, cu nr. ....... din data de ......
        Se încadrează serviciul social (denumire) ..............................
        cu sediul (adresa completă) ............................................
        ........................................................................

        În casa de calitate: ...................................................
                               Ministrul muncii şi solidarităţii sociale sau, după caz,
                               Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                              Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie,
                              Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                             Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi,
                           Secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru
                          Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi
                                                L.S.
                                               ........

    ANEXA 28

        la Normele metodologice
                                                  MODEL
                                       DECIZIE DE RESPINGERE A CERERII DE ÎNCADRARE
                                     ÎN CLASE DE CALITATE SERVICIU SOCIAL
                                MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU, DUPĂ CAZ,
                               AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR
                                COPILULUI ŞI ADOPŢIE, AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU
                               PROTECŢIA DREPTURILOR PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI,
                                 AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU EGALITATEA DE ŞANSE
                                            ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                                   DECIZIE
                                               Nr. ..... din (zi, lună, an) ..........
        Având în vedere:
        Prevederile art. 22 din Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Propunerea de respingere a încadrării în clase de calitate formulată în Referatul de evaluare a calităţii serviciului social nr. ..... din data de ..... sau în Raportul de evaluare în teren a calităţii serviciului social, cu nr. ...... din data de ..........
        Se respinge cererea de încadrare în clase de calitate a serviciului social (denumire) ........
        ................................................

        cu sediul (adresa completă) ....................
        ................................................

        Din următoarele motive :
                                    Ministrul muncii şi solidarităţii sociale sau, după caz,
                                       Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                                      Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie,
                                       Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                                    Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi,
                                    Secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru
                                     Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi
                                                          L.S.
                                                         .......

    ANEXA 29

        la Normele metodologice
                                                     MODEL
                                        SIGLĂ DISTINCTIVĂ PENTRU CLASELE DE CALITATE
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 30

        la Normele metodologice
                                                  MODEL
                                             RAPORT DE CONSTATARE
                                               NR. ......
        Prezentul raport de constatare s-a întocmit cu ocazia misiunii de inspecţie realizată la sediul:
        Serviciului social (denumire) ......................
        ....................................................
        cod serviciu social ................................
        adresa (municipiu, oraş, comună) ....................
        Strada: .......................... nr. ...... bloc ...... scara ...... etaj ...... ap. .... judeţul/sectorul: ......
        Cod poştal: ..............
        Telefon: .................
        Fax: .....................
        e-mail: ..................
        Pagina de internet: ......
        Serviciul social deţine licenţă de funcţionare Seria .......... Nr. ......... eliberată la data de ..............
        Serviciul social este acordat de (denumirea furnizorului) ..................
        .............................................................

        cu sediul în localitatea(municipiu, oraş, comună) ...........
        Strada: ........................ nr. .... bloc ...... scara ..... etaj ...... ap. ..... judeţul/sectorul: ...
        Cod poştal: ...................
        Telefon: ......................
        Fax: ..........................
        e-mail: .......................
        Pagina de internet: ...........
        Misiunea de inspecţie este inopinată ..................
        Misiunea de inspecţie este realizată în scop de evaluare, monitorizare sau control(detalii):
        .............................................................
        În cadrul misiunii de inspecţie s-au realizat următoarele activităţi:
    1. Verificarea următoarelor documente:
        ..............................................................
        ..............................................................

    2. Vizitarea centrului/imobilului în care funcţionează serviciul - spaţii de cazare, oficii, grupuri sanitare, bucătărie, spaţiu de servire a mesei, cabinete, birouri, etc (concluzii):
        ..............................................................

    3. Discuţii cu personalul aferent serviciului social (concluzii)
        ..............................................................
        ..............................................................

    4. Discuţii cu beneficiarii(concluzii):
        ..............................................................


        În urma activităţilor desfăşurate în cadrul misiunii de inspecţie s-au evidenţiat următoarele:
        ..............................................................
        ..............................................................

     Faptele sau neregulile constatate se încadrează în una din situaţiile prevăzute la art. 27 din Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare (detalii):
    1. ....................
    2. ....................

        şi altele asemenea..
        Având în vedere cele constatate, propunem :
    1. Suspendarea licenţei de funcţionare serviciului social pe o perioadă de .........., începând cu data de .......................
        Pentru remedierea neregulilor constatate, în perioada menţionată furnizorul/conducătorul serviciului social trebuie să realizeze următoarele:
    a) Măsura (recomandare explicită formulată de echipa de inspecţie)
    b) Măsura

        şi altele asemenea..

    2. Retragerea licenţei de funcţionare serviciului social. din următoarele motive: ............
        ...........................................


        Prezentul raport este întocmit de către:
    1. Inspector (nume, prenume) .............................
    2. Inspector (nume, prenume) .............................
    3. Altă persoană nominalizată, în condiţiile legii, să facă parte din echipa de inspecţie (nume, prenume) ........... funcţie ............

        Raportul s-a întocmit în prezenţa doamnei/domnului ................... având funcţia de ............, în calitate de reprezentant al furnizorului/serviciului social.
        Raportul este întocmit în 3 exemplare originale.

┌─────────┬─────────┬─────────┬────────────┐
│ │ │Inspector│Reprezentant│
│Inspector│Inspector│3/altă │furnizor/ │
│1 │2 │persoană │serviciu │
│ │ │ │social │
├─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│Semnătura│Semnătura│Semnătura│Semnătura │
└─────────┴─────────┴─────────┴────────────┘

        Data:

    ANEXA 31

        la Normele metodologice
                                                       MODEL
                                      DECIZIE DE SUSPENDARE A LICENŢEI DE FUNCŢIONARE
                                                   SERVICIU SOCIAL
                                      MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU, DUPĂ CAZ,
                                    AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR
                                                 COPILULUI ŞI ADOPŢIE,
                                   AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR
                                           PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI,
                                   AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU EGALITATEA DE ŞANSE
                                              ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                                    DECIZIE
                                              Nr. ........ din (zi, lună, an)............
        Având în vedere:
     Prevederile art. 22 şi. 27 din Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Propunerea de suspendare a licenţei de funcţionare a serviciului social prevăzută în raportul de constatare/procesul-verbal de control al misiunii de inspecţie efectuată în data de ............, precum şi propunerea Comisiei de evaluare a propunerilor de suspendare/retragere a acreditării serviciilor sociale din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, înaintată prin adresa nr. ...... din data de....
        Pe perioada .......... se suspendă licenţa de funcţionare pentru serviciul social (denumire, adresă): .............................. din următoarele motive: .........................
     Prezenta decizie se poate contesta potrivit Legii contenciosului administrativ nr.554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
                                     Ministrul muncii şi solidarităţii sociale sau, după caz,
                                         Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                                        Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie,
                                     Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
                                      Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi,
                                   Secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru
                                      Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi
                                                        L.S.
                                                       ......

    ANEXA 32

        la Normele metodologice
                                                     MODEL
                                 DECIZIE DE RETRAGERE LICENŢĂ DE FUNCŢIONARE SERVICIU SOCIAL
                                  MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU, DUPĂ CAZ,
                                         AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA
                                          DREPTURILOR COPILULUI ŞI ADOPŢIE,
                                    AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR
                                           PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI,
                                     AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU EGALITATEA DE ŞANSE
                                               ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                                      DECIZIE
                                               Nr. .... din (zi, lună, an) .....
        Având în vedere:
     Prevederile art. 22 şi 27 alin. (7) din Legea nr.197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Propunerea de retragere a licenţei de funcţionare a serviciului social prevăzută în Raportul de constatare al misiunii de inspecţie efectuată în data de ......., precum şi propunerea Comisiei de evaluare a propunerilor de suspendare/retragere a acreditării serviciilor sociale din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, înaintată prin adresa nr. ..... din data de ........
        Se retrage licenţierea serviciului social, respectiv licenţa de funcţionare Seria ...... nr. ..... eliberată la data de ......, pentru serviciul social (denumire, adresă): ...........................................
        Din următoarele motive: ...............
        .......................................

        Prezenta decizie se poate contesta potrivit Legii contenciosului administrativ nr.554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
                             Ministrul muncii şi solidarităţii sociale sau, după caz,
                                  Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                                  Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie,
                                  Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                             Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi,
                            Secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru
                             Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi
                                                     L.S.
                                                 ...........

    ANEXA 33

        la Normele metodologice
                                                      MODEL
                                          DECIZIE DE RETRAGERE ACREDITARE
                                         FURNIZOR DE SERVICII SOCIALE
                                    MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE
                                                    DECIZIE
                                              nr. .... din (zi, lună, an) .........
        Având în vedere:
     Prevederile art. 22 şi 28 din Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Propunerea de retragere a acreditării furnizorului de servicii sociale formulată de compartimentul de acreditare din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale prin adresa nr. ...... din data de ..........
         Se retrage acreditarea furnizorului de servicii sociale, respectiv certificatul de acreditare Seria ........ nr. ...... eliberat la data de ........., pentru furnizorul
    (denumire, adresă): ....................................... din următoarele motive: .........................
     Prezenta decizie se poate contesta potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
                              Ministrul muncii şi solidarităţii sociale
                                                     L.S.
                                                   ........

    ANEXA 34

        la Normele metodologice
                                            MODEL
                                 CONSIMŢĂMÂNT FURNIZOR SERVICII SOCIALE
     [conform prevederilor art. 12 alin. (2) lit. n) din Legea nr. 197/2012
                              privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale]
        Furnizorul ..............., (denumirea furnizorului), reprezentat de .................. (numele şi prenumele), posesor al CI seria ....... nr. ........, având funcţia de ........ îmi exprim acordul cu privire la efectuarea evaluării, monitorizării şi controlului la sediul serviciului social/furnizorului de servicii sociale, cu respectarea prevederilor Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare.
                                           Reprezentant
                                          ..............
                                         (semnătura şi ştampila)
                                             Data ......

    ANEXA 35

        la Normele metodologice
                                                 MODEL
                                    DECIZIE DE RETRAGERE ÎN REGIM DE URGENŢĂ
                                          LICENŢĂ DE FUNCŢIONARE
                                              SERVICIU SOCIAL
                                AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU PLĂŢI ŞI INSPECŢIE SOCIALĂ .......
                                     AGENŢIA PENTRU PLĂŢI ŞI INSPECŢIE SOCIALĂ
                                            A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
                                                    DECIZIE
                                             Nr. ...... din (zi, lună, an) ...........
        Având în vedere:
     Prevederile art. 27^2 din Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Decizia de retragere a licenţei de funcţionare în regim de urgenţă a directorului agenţiei judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti .......
        Se retrage licenţa de funcţionare ............... eliberată la data de .........., pentru serviciul social (denumire, adresă): ..................
        Din următoarele motive: ................................
        ........................................................
        Prezenta decizie se poate contesta potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
                              Director executiv Agenţia Judeţeană
                             pentru Plăţi şi Inspecţie Socială ........
                             Director executiv Agenţia pentru Plăţi
                             şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti ......
                                             L.S.
                                           .........

    ANEXA 36

        la Normele metodologice
                                                  MODEL
                                 DECIZIE ÎNCETARE VALABILITATE LICENŢĂ DE FUNCŢIONARE
                                              SERVICIU SOCIAL
                              MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU, DUPĂ CAZ,
                               AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA
                                   DREPTURILOR COPILULUI ŞI ADOPŢIE,
                                AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR
                                            PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI,
                                  AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU EGALITATEA DE ŞANSE
                                           ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                                  DECIZIE
                                            Nr. .... din (zi, lună, an)........
        Având în vedere:
     Prevederile art. 22 şi 11 alin. (11) din Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Propunerea de încetare a valabilităţii licenţei de funcţionare a serviciului social formulată în Referatul compartimentului de acreditare nr. ..... din data de ......
        Decizia ......... şi licenţa de funcţionare ............ eliberate la data ........... pentru serviciul social .......... cu sediul în localitatea .......... al furnizorului de servicii sociale ........... şi-au încetat valabilitatea.
        Avizat,
        Director ...............
        Direcţia ...............
    Ministrul muncii şi solidarităţii sociale sau, după caz,
    Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
    Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie,
    Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
    Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi,
    Secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru
    Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi
    L.S.
    .........

    ANEXA 37

        la Normele metodologice
                                                     MODEL
                                      DECIZIE ÎNCETARE APLICABILITATE LICENŢĂ DE FUNCŢIONARE
                                                   SERVICIU SOCIAL
                                          MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE SAU, DUPĂ CAZ,
                                            AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA
                                              DREPTURILOR COPILULUI ŞI ADOPŢIE,
                                          AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA
                                          DREPTURILOR PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI,
                                         AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU EGALITATEA DE ŞANSE
                                                ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI
                                                      DECIZIE
                                                Nr. .... din (zi, lună, an).....
        Având în vedere:
        Prevederile art. 22 din Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare
        Propunerea de încetare a aplicabilităţii licenţei de funcţionare a serviciului social formulată în Referatul compartimentului de acreditare nr. ..... din data de ..................
        Propunerea formulată în Raportul de monitorizare nr. ..... din data de înaintat de Agenţia judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, ....................................
        Decizia .............. şi licenţa de funcţionare ............. eliberate la data ............. pentru serviciul social ...... cu sediul în localitatea ...... al furnizorului de servicii sociale ........... şi-au încetat aplicabilitatea.
        Avizat,
        Director ......................
        Direcţia ......................
                             Ministrul muncii şi solidarităţii sociale sau, după caz,
                                 Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                                Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie,
                                Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
                            Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi,
                            Secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru
                             Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi
                                                  L.S.
                                                .........

                                 ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016