Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
AMENDAMENTE din 8 decembrie 2006 la Codul international pentru instalatiile de protectie contra incendiului
1. Textul existent al paragrafului 3.2 se înlocuieşte dupã cum urmeazã: "3.2. Generatoare de spumã portabile 3.2.1. Un generator de spumã portabil trebuie sã includã un ajutaj/o ţeavã de refulare a spumei, fie de tip ejector automat, fie utilizabil împreunã cu un ejector separat, care poate fi racordat la tubulatura principalã de incendiu printr-un furtun de incendiu, împreunã cu un rezervor portabil conţinând cel puţin 20 l de substanţã spumogenã şi cel puţin un rezervor de rezervã cu substanţã spumogenã de aceeaşi capacitate. 3.2.2. Funcţionarea instalaţiei 3.2.2.1. Ajutajul/ţeava de refulare a spumei şi ejectorul trebuie sã poatã produce o spumã corespunzãtoare pentru stingerea incendiilor de hidrocarburi, la un debit al amestecului spumogen de cel puţin 200 l/min. la presiunea nominalã din tubulatura principalã de incendiu. 3.2.2.2. Substanţa spumogenã trebuie sã fie aprobatã de Administraţie pe baza instrucţiunilor elaborate de Organizaţie*). _________ *) Se face referire la Instrucţiunile privind criteriile de performanţã şi încercare şi inspecţiile substanţelor spumogene cu coeficient redus de spumare pentru instalaţiile fixe de stingere a incendiului (Circulara MSC/Circ.582/Corr.1).
3.2.2.3. Valorile timpului de rãspândire a spumei şi de drenare a spumei produse de generatorul de spumã portabil nu trebuie sã difere cu mai mult de ± 10% din acelea stabilite la 3.2.2.2. 3.2.2.4. Generatorul de spumã portabil trebuie sã fie proiectat pentru a rezista la astupare, schimbãrile temperaturii mediului înconjurãtor, vibraţie, umiditate, şoc, impact şi coroziune care se întâlnesc în mod normal la bordul navelor."
CAPITOLUL 6 Instalaţii fixe de stingere a incendiului cu spumã
PARTEA 2 Cerinţe tehnice
2. Textul existent al paragrafului 2.3.1.2 se înlocuieşte dupã cum urmeazã: "2.3.1.2. Instalaţia trebuie sã poatã debita prin orificiile fixe de descãrcare, într-un timp de cel mult 5 minute, o cantitate de spumã suficientã ca sã acopere cu un strat gros suprafaţa cea mai întinsã pe care ar putea sã se rãspândeascã combustibilul."
CAPITOLUL 7 Instalaţii fixe de stingere a incendiului cu apã pulverizatã sub presiune şi cu apã sub formã de ceaţã
PARTEA 2 Cerinţe tehnice
3. Partea 2 existentã se înlocuieşte dupã cum urmeazã: "2.1. Instalaţii fixe de stingere a incendiului cu apã pulverizatã sub presiune Instalaţiile fixe de stingere a incendiului cu apã pulverizatã sub presiune pentru încãperile de maşini şi compartimentele pompelor de marfã trebuie sã fie aprobate de Administraţie pe baza instrucţiunilor elaborate de Organizaţie*). 2.2. Instalaţii echivalente de stingere a incendiului cu apã sub formã de ceaţã Instalaţiile echivalente de stingere a incendiului cu apã sub formã de ceaţã pentru încãperile de maşini şi compartimentele pompelor de marfã trebuie sã fie aprobate de Administraţie pe baza instrucţiunilor elaborate de Organizaţie*)." ________ *) Se face referire la Instrucţiunile revizuite pentru instalaţii echivalente de stingere a incendiului cu apã pentru încãperile de maşini şi compartimentele pompelor de marfã (Circulara MSC/Circ. 1.165).
4. Urmãtorul nou paragraf 2.3 se adaugã dupã paragraful 2.2 existent: "2.3. Instalaţii fixe de stingere a incendiului cu apã pulverizatã sub presiune pentru balcoanele cabinelor Instalaţiile fixe de stingere a incendiului cu apã pulverizatã sub presiune pentru balcoanele cabinelor trebuie sã fie aprobate de Administraţie pe baza instrucţiunilor elaborate de Organizaţie*)." ______ *) Se face referire la instrucţiunile ce vor fi elaborate de Organizaţie.
CAPITOLUL 9 Instalaţii fixe de detectare şi alarmã în caz de incendiu
5. Urmãtorul nou paragraf 2.6 se adaugã dupã paragraful 2.5.2 existent: "2.6. Instalaţii fixe de detectare şi alarmã în caz de incendiu pentru balcoanele cabinelor Instalaţiile fixe de detectare şi alarmã în caz de incendiu pentru balcoanele cabinelor trebuie sã fie aprobate de Administraţie pe baza instrucţiunilor elaborate de Organizaţie*)." _________ *) Se face referire la instrucţiunile ce vor fi elaborate de Organizaţie. _________
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email