Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
AMENDAMENT nr. 3 din 29 iunie 2020 convenit între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, prin scrisoarea semnată la Bucureşti la 25 iunie 2020 şi la 29 iunie 2020, la Acordul de împrumut (Proiectul privind reforma sectorului sanitar - îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 17 iunie 2014
EMITENT: Act Internaţional PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 777 din 26 august 2020
──────────
Aprobat prin HOTĂRÂREA nr. 697 din 19 august 2020, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 777 din 26 august 2020.
──────────
25 iunie 2020
Excelenţei Sale
Dl Vasile-Florin Cîţu
Ministrul finanţelor publice
Ministerul Finanţelor Publice
Bucureşti, România
Excelenţa Voastră:
Re: Proiectul privind reforma sectorului sanitar - îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar (Împrumut nr. 8.362-RO) - P145174 Al treilea amendament la Acordul de împrumut
Facem referire la Acordul de împrumut dintre România (Împrumutatul) şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca) (Acord de împrumut) pentru Proiectul menţionat mai sus, din data de 17 iunie 2014, cu amendamentele ulterioare. Facem de asemenea referire la scrisoare secretarului de stat al Împrumutatului din 26 mai 2020 (Ref. 790659/26.05.2020), prin care se propunea completarea Proiectului cu o nouă parte, destinată depistării timpurii, tratamentului cazurilor şi combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României, realocarea sumei de 70 mil. EUR din suma împrumutului, de la partea A a Proiectului către aceste noi activităţi şi actualizarea indicatorilor de performanţă ai Proiectului.
Ne face o deosebită plăcere să vă informăm că Banca este de acord cu solicitarea dumneavoastră şi propune modificarea Acordului de împrumut, după cum urmează:
1. Introducerea unei noi părţi, partea D, în cadrul anexei 1 „Descrierea Proiectului“ la Acordul de împrumut, cu următorul cuprins:
" PARTEA D
Întărirea sistemului de sănătate publică pentru a răspunde crizei COVID-19
Consolidarea capacităţii de răspuns a sistemului de sănătate publică printre altele, prin sprijinirea serviciilor de sănătate publică pentru a fi mai pregătite şi a răspunde mai bine prin furnizarea de servicii de asistenţă medicală optime şi prin minimizarea riscurilor pentru pacienţi şi personalul medical ca răspuns la COVID-19, printre altele, prin:
a) extinderea şi dotarea centrelor de triaj, a unităţilor medicale şi a unităţilor de terapie intensivă (UTI) din centrele medicale selectate, cu materiale medicale, medicamente şi echipamente pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, precum şi pregătire; şi
b) furnizarea de echipamente medicale corespunzătoare, reactivi de diagnostic, inclusiv kiturile necesare pentru laboratoarele de sănătate publică şi asigurarea pregătirii necesare pentru depistarea, prevenirea şi tratarea pacienţilor cu COVID-19."
2. Secţiunea I.C din anexa 2 la Acordul de împrumut se modifică şi are următorul cuprins:
"C. Manualul operaţional al Proiectului
1. Dacă Banca nu convine altfel, Împrumutatul, prin MS, va implementa Proiectul în conformitate cu Manualul operaţional al Proiectului agreat de Bancă, care conţine, printre altele: (i) prevederi specifice privind aranjamente detaliate de implementare a Proiectului; (ii) componenţa şi atribuţiile UMP; (iii) cerinţele privind achiziţiile, managementul financiar şi efectuarea tragerilor în cadrul împrumutului; (iv) cerinţele privind colectarea şi procesarea datelor cu caracter personal potrivit bunelor practici internaţionale; şi (v) indicatorii de performanţă.
2. Dacă Banca nu convine altfel, Împrumutatul, prin MS, nu va amenda, abroga sau renunţa sau nu va permite amendarea, abrogarea sau renunţarea la manualul mai sus menţionat sau la vreo prevedere a acestuia, fără a avea acordul prealabil, în scris, al Băncii."
3. Definiţia termenului „Bunuri“ prevăzută la lit. c) din secţiunea a IV-a a anexei 2 la Acordul de împrumut se modifică şi are următorul cuprins:
"(c) Termenul «Bunuri» include, printre altele, echipamente medicale, medicamente şi consumabile, echipamente de laborator, reactivi de diagnostic (inclusiv kiturile), echipamente de tehnologie a informaţiilor şi comunicaţii, alte echipamente, unităţi medicale mobile şi vehicule."
4. Documentul ataşat la Acordul de împrumut se completează cu următoarele definiţii şi, pe cale de consecinţă, acestea sunt renumerotate în mod corespunzător:
"4. «COVID-19» înseamnă boala coronavirus cauzată de noul coronavirus 2019 (SARS-CoV-2).
""
9. «Date Personale» înseamnă orice informaţie referitoare la o persoană identificată sau identificabilă. O persoană identificabilă este o persoană ce poate fi identificată pe căi rezonabile, în mod direct sau indirect, prin raportarea la un atribut sau o combinaţie de atribute din datele sau din combinarea datelor cu alte informaţii disponibile. Atributele ce pot fi utilizate pentru a identifica o persoană identificabilă includ, fără a se limita la acestea, numele, codul numeric personal, date privind locaţia, identificatori online, metadate şi factori specifici identităţii fizice, psihologice, genetice, mentale, economice, culturale sau sociale ale unei persoane."
5. Definiţia, astfel cum a fost renumerotată cu numărul 5, referitoare la CGMM din documentul ataşat la Acordul de împrumut se modifică şi are următorul cuprins şi orice referire la „Cadrul general de management al mediului“ sau „CGMM“ din Acordul de împrumut şi din documentele aferente se va modifica în „Cadrul general de management al mediului şi social“ sau „CGMMS“:
"5. «Cadrul general de management al mediului şi social» sau «CGMMS» înseamnă Cadrul general de management al mediului din data de 14 februarie 2014, astfel cum a fost amendament la 18 iunie 2020, agreat de Bancă, prin care se stabilesc următoarele: (a) reglementările şi standardele de mediu existente ale Împrumutatului, relevante pentru Proiect; (b) instituţiile la nivel naţional şi local ale Împrumutatului ce au atribuţii de eliberare a permiselor, licenţelor şi de asigurare a aplicării standardelor de mediu; (c) măsurile de management al mediului şi deşeurilor, inclusiv prevederile referitoare la managementul deşeurilor medicale; (d) măsurile instituţionale şi de monitorizare pentru Proiect; (e) condiţiile şi procedurile pentru elaborarea de PMMS specific al Proiectului; şi (f) sănătatea şi siguranţa lucrătorilor în conformitate cu protocoalele naţionale şi internaţionale de control al bolilor infecţioase."
6. Definiţia, astfel cum a fost renumerotată cu numărul 5, referitoare la PMM din anexa la Acordul de împrumut se modifică şi are următorul cuprins şi orice referire la „Planul de management al mediului“ sau „PMM“ din Acordul de împrumut şi din documentele aferente se va modifica în „Planul de management al mediului şi social“ sau „PMMS“:
"6. «Planul de management al mediului şi social» sau «PMMS» înseamnă un plan de management al mediului specific, ce se va elabora pentru activităţi de investiţie specifice în cadrul Proiectului şi în conformitate cu prevederile PMMS."
Vă rugăm să confirmaţi acordul dumneavoastră faţă de amendamentul de mai sus prin semnarea şi datarea tuturor exemplarelor originale ale acestei scrisori de amendament în spaţiile prevăzute mai jos şi prin returnarea către noi a unui exemplar original cu toate semnăturile. Această scrisoare de amendament va intra în vigoare la data contrasemnării sale, după primirea de către Bancă a scrisorii de amendament cu toate semnăturile necesare.
Vă rugăm să luaţi notă de faptul că politica Băncii este de a face publică această scrisoare de amendament şi toate informaţiile referitoare la aceasta, după ce această scrisoare de amendament va fi semnată de toate părţile. Documentul privind restructurarea, aprobat din data de 23 iunie 2020, va fi publicat pe website-ul extern al Băncii.
Cu stimă,
Tatiana Proskuryakova,
Director de ţară, Banca Mondială, biroul din România
AGREAT:
ROMÂNIA, Attila György, secretar de stat
29 iunie 2020
----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: