Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
AMENDAMENT din 9 iunie 2020 convenit între Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin schimbul de scrisori semnate la Bucureşti la 9 iunie 2020 şi la Paris la 3 iulie 2020 la Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, destinat finanţării proiectului privind reabilitarea monumentelor istorice din România, semnat la Bucureşti la 12 decembrie 2006 şi la Paris la 18 decembrie 2006
EMITENT: Act Internaţional PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 778 din 26 august 2020
──────────
Aprobat prin HOTĂRÂREA nr. 700 din 19 august 2020, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 778 din 26 august 2020.
──────────
MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
CABINET SECRETAR DE STAT
Nr. 790.729/9 iunie 2020
Bd. Libertăţii nr. 16, sectorul 5,
cod poştal 050706, Bucureşti
Tel.: +4021 311 23 76
Fax: +4021 312 67 92
Dr. Rolf Wenzel, guvernator
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
Ref: Amendament la F/P 1.562
Proiectul privind reabilitarea monumentelor istorice din România
Stimate domnule guvernator,
Suntem încântaţi să vă informăm că drept urmare a sprijinului deosebit acordat de Bancă au fost finalizate în cadrul acestui proiect lucrările de restaurare şi reabilitare a 13 monumente istorice semnificative (cum ar fi Muzeul Naţional de Artă al României - Sala Regală, Opera Naţională, Palatul Culturii - Iaşi, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“, Muzeul Naţional „Brukenthal“ - Casa Albastră, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“).
Celelalte trei obiective (Palatul „Cantacuzino“, Biblioteca Naţională a României - Filiala „Omnia“ şi Muzeul „Dr. Ioan şi Nicolae Kalinderu“) se află în diferite faze de implementare.
Având în vedere problemele tehnice neprevăzute cu care s-a confruntat Ministerul Culturii pe parcursul procesului de licitaţie, paşii legali necesari în cadrul procedurilor de achiziţie şi situaţia fără precedent cauzată de pandemia COVID-19 care a afectat negativ ritmul de implementare, execuţia lucrărilor pentru cele trei obiective rămase nu poate fi finalizată în calendarul actual, în ciuda tuturor eforturilor depuse de Ministerul Culturii în vederea accelerării implementării.
Aceste monumente istorice naţionale joacă un rol cultural esenţial din punct de vedere istoric, arhitectural şi urban, Palatul „Cantacuzino“ fiind inclus şi în lista clădirilor patrimoniului european. Cele trei monumente se află într-un stadiu avansat de degradare, punând în pericol activitatea publică, colecţiile muzeelor, precum şi fondurile de carte şi arhivistic pe care le deţin. Prin consolidare şi restaurare, monumentele sunt păstrate ca dovadă a istoriei culturale, răspunzând în acelaşi timp cererii crescute a publicului pentru spaţii şi activităţi culturale, ambele obiective-cheie ale sectorului cultural.
În acest context, pentru a asigura finalizarea corespunzătoare a celor trei obiective rămase de executat, la solicitarea Ministerului Culturii, vă adresăm rugămintea de a fi de acord cu extinderea datei-limită de finalizare a proiectului de la 31 decembrie 2020 la 30 iunie 2023.
Sperând că cererea noastră va beneficia de sprijinul şi înţelegerea dumneavoastră aşteptăm răspunsul dumneavoastră afirmativ.
Cu deosebită consideraţie,
BDCE
SECRETAR DE STAT*1)
Attila György
*1) Semnat electronic cu semnătură electronică certificată conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 910/2014 şi Legii nr. 455/2001, republicată, cu completările ulterioare.
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
Direcţia generală pentru împrumuturi şi dezvoltare socială
Domnului Attila György, secretar de stat
Ministerul Finanţelor Publice
Bd. Libertăţii nr. 16
Sectorul 5, Bucureşti, România
Paris, 3 iulie 2020
Stimate domnule György,
Ref. - F/P 1.562 (2006) - Proiectul privind reabilitarea monumentelor istorice din România
Solicitare privind extinderea graficului de lucrări
Avem plăcerea să vă informăm că, pe baza elementelor prezentate de dumneavoastră în scrisoarea nr. 790.729/9 iunie 2020, referitoare la proiectul menţionat mai sus, BDCE a aprobat o extindere cu treizeci (30) de luni a graficului de lucrări de la 31 decembrie 2020 la 30 iunie 2023, pentru a asigura finalizarea corespunzătoare a celor trei obiective rămase în cadrul proiectului (Palatul „Cantacuzino“, Biblioteca Naţională a României - Filiala „Omnia“ şi Muzeul „Dr. Ioan şi Nicolae Kalinderu“).
Aşteptăm să continuăm cooperarea noastră strânsă în implementarea proiectului.
Cu stimă,
Melanie Wieschollek Lacroix,
şef departament
Thierry Poirel,
director
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: