Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
AMENDAMENT din 21 august 2019 convenit între Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin schimbul de scrisori semnate la Bucureşti la 21 august 2019 şi la Paris la 30 august 2019, la Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru finanţarea Proiectului privind finalizarea construcţiei, renovarea sau reabilitarea clădirilor culturale de interes public din România, semnat la Bucureşti la 4 mai 2007 şi la Paris la 14 mai 2007
EMITENT: Act Internaţional PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 38 din 20 ianuarie 2020
──────────
Aprobat prin HOTĂRÂREA nr. 25 din 16 ianuarie 2020, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 38 din 20 ianuarie 2020.
──────────
Ministerul Finanţelor Publice
Cabinet secretar de stat
Domnului Rolf Wenzel, guvernator
Bucureşti, 21 august 2019
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
Ref. - Amendament la Acordul-cadru de împrumut F/P 1.572 (2006) - Proiectul privind finalizarea construcţiei, renovarea sau reabilitarea clădirilor culturale de interes public din România
Stimate domnule guvernator,
Unul dintre obiectivele finanţate în cadrul proiectului menţionat mai sus se referă la înfiinţarea la Timişoara a Muzeului Naţional al Revoluţiei din România (respectiv Muzeul Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din Decembrie 1989), al cărui scop este de a contribui mai bine la o informare cuprinzătoare a publicului cu privire la acest eveniment istoric. Prin înfiinţarea acestui muzeu se urmăreşte şi îmbunătăţirea vieţii culturale din Timişoara, cu un impact pozitiv asupra potenţialului turistic şi al dezvoltării economice a regiunii.
Aşa cum a fost prezentat şi în amendamentul anterior legat de acest subiect, Ministerul Culturii intenţiona iniţial să înfiinţeze muzeul în clădirea care găzduieşte Asociaţia Memorialul Revoluţiei 16-22 decembrie 1989.
În prezent, ca urmare a unei evaluări tehnice detaliate a clădirii, Ministerul Culturii a stabilit că, având în vedere relevanţa şi vizibilitatea unei astfel de instituţii, Muzeul ar trebui să beneficieze de o locaţie centrală care să permită accesul uşor şi interconectarea cu alte obiective turistice şi culturale din oraş. În acest context, cu sprijinul autorităţilor centrale şi locale Ministerul Culturii a identificat o nouă clădire care îndeplineşte aceste criterii, respectiv clădirea 641 - fosta Comenduire a Garnizoanei Timişoara, transferată recent în administrarea Ministerului Culturii. Lucrările relevante finanţate în cadrul acestui obiectiv vor include, printre altele, reabilitarea, extinderea şi modernizarea şi vor fi finanţate din costul rămas de executat în cadrul proiectului.
Luând în considerare cele menţionate mai sus, pentru a reflecta cu acurateţe schimbarea imobilului care va găzdui muzeul propus, la cererea Ministerului Culturii, vă rugăm să fiţi de acord cu amendarea acordului-cadru de împrumut, după cum urmează:
- la cel de-al doilea rând „Lucrările planificate“ din secţiunea a II-a a anexei 1 „Descrierea proiectului“, ultimul alineat din cadrul primului paragraf se modifică şi va avea următorul cuprins:
" reabilitarea, extinderea şi modernizarea unei clădiri selectate, din Timişoara, pentru a permite înfiinţarea şi funcţionarea Muzeului Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din Decembrie 1989"
Sperând că cererea noastră va beneficia de înţelegerea şi sprijinul dumneavoastră, aşteptăm răspunsul dumneavoastră afirmativ.
Cu stimă,
Attila Gyorgy,
secretar de stat
BDCE
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
Direcţia generală pentru împrumuturi şi dezvoltare socială
Paris, 30 august 2019
Domnului Attila György, secretar de stat
Ministerul Finanţelor Publice
Bd. Libertăţii nr. 16
Sectorul 5, Bucureşti, România
Stimate domnule György,
Ref. - F/P 1.572 (2006) - Proiectul privind finalizarea construcţiei, renovarea sau reabilitarea clădirilor culturale de interes public din România
Solicitarea privind modificarea descrierii subproiectului privind Muzeul Naţional al Revoluţiei din România, prevăzut în Acordul-cadru de împrumut
Prin prezenta avem plăcerea să vă informăm că, urmare a solicitării dumneavoastră exprimată prin scrisoarea din 21 august 2019, BDCE nu are nicio obiecţie cu privire la modificarea descrierii subproiectului menţionat mai sus pentru a reflecta schimbarea imobilului care va găzdui Muzeul Naţional al Revoluţiei din România, aşa cum este prezentat în scrisoarea dumneavoastră şi mai jos:
" reabilitarea, extinderea şi modernizarea unei clădiri selectate, din Timişoara, pentru a permite înfiinţarea şi funcţionarea Muzeului Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din Decembrie 1989"
Aşteptăm să continuăm cooperarea strânsă în implementarea proiectului.
Cu stimă,
Melanie Wieschollek Lacroix,
director
Departamentul operaţiuni
Thierry Poirel,
director general
Împrumuturi şi dezvoltare socială
----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: