Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
────────── Conţinut de Ordinul nr. 294 din 24 august 2017, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 697 din 29 august 2017.────────── Membrii semnatari ai prezentului acord interprofesional, şi anume asociaţiile membre ale Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole, denumită în continuare O.N.I.V., constituită în conformitate cu prevederile statutului O.N.I.V. şi prevederile art. 1, 5 şi 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2008 privind înfiinţarea organizaţiilor interprofesionale pentru produse agroalimentare, aprobată cu modificări prin Legea nr. 29/2009, precum şi ale art. 1, 6, şi 9 din Hotărârea Guvernului nr. 1.068/2009 privind organizarea şi funcţionarea organizaţiilor interprofesionale pentru produsele agroalimentare şi pentru aprobarea criteriilor de reprezentare, a procedurii de acordare şi retragere a recunoaşterii, de control şi monitorizare a acestora, precum şi delegarea de atribuţii, respectiv Asociaţia profesională Vitis Transilvania (AP Vitis Transilvania Jidvei), Asociaţia Interprofesională Vitivinicolă Vrancea-Pietroasa (AIVV Vrancea-Pietroasa), Asociaţia Profesională Vitivinicolă Dealu Mare (APV Dealu Mare), Asociaţia Profesională Domeniile Cotnari (AP Domeniile Cotnari), Asociaţia Profesională Vie Vin Recaş (AVV Recaş - Timiş), Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România (APEV), Asociaţia Producătorilor Vitivinicoli Drăgăşani (APV Drăgăşani), Asociaţia Profesională a Producătorilor de Material Săditor Viticol din România (APMSV), Asociaţia Profesională a Producătorilor şi Importatorilor de Echipamente, Ambalaje şi alte Materiale pentru producţia de vin şi băuturi alcoolice (APIEAM), Asociaţia Viticultorilor şi Oenologilor din podgoria Miniş Măderat (AVO Miniş Măderat), Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Vinuri cu Denumire de Origine Tohani (APCVDO Tohani), Asociaţia Profesională a Viticultorilor Terasele Dunării Ostrov (APV Terasele Dunării Ostrov), Asociaţia Profesională a Viticultorilor Viile Teleormanului Zimnicea (APV Viile Teleormanului Zimnicea), Asociaţia Consultanţilor Oenologi din România (ASCER), Asociaţia Vitivinicolă Panciu (AV Panciu), Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), Centrul de Studii Vitivinicole şi Analiză Senzorială (CSVAS), Asociaţia Profesională a Producătorilor de Vinuri Însurăţei (APV Însurăţei), Asociaţia Profesională Vitivinicolă Colinele Dobrogei (APV Colinele Dobrogei), Asociaţia Profesională a Distribuitorilor şi Importatorilor de Pesticide din Ardeal (ADIPA), Asociaţia Nonprofit a Viticultorilor din Carei, Asociaţia Vinţeler Bihor, Asociaţia Provitis Arad, Asociaţia Cavalerii Vinului Sfântul Orban, Asociaţia Viticolă Vin de Sântimreu Crama Ur, au încheiat prezentul acord interprofesional, denumit în continuare A.I.P., privind producerea, cumpărarea, livrarea şi plata strugurilor de vin din recolta anului de comercializare 2017/2018, destinată producerii vinurilor. Acordul interprofesional a luat în considerare prevederile Regulamentului UE nr. 1.308/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013 de instituire a unei organizări comune a pieţelor produselor agricole şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 922/72, (CEE) nr. 234/79, (CE) nr. 1.037/2001 şi (CE) nr. 1.234/2007 ale Consiliului. ART. 1 Obiectivele şi durata A.I.P. 1.1. A.I.P. reglementează într-o manieră unitară, la nivel naţional, relaţiile dintre parteneri (producători/furnizori şi beneficiari/procesatori). 1.2. A.I.P. asigură contractul de bază privind producerea, cumpărarea, livrarea şi plata strugurilor de vin, denumit în continuare C.P.C.L.P., precum şi clauzele generale ale acestuia, respectând interesele generale ale partenerilor din filiera vitivinicolă. 1.3. A.I.P. asigură cadrul general de funcţionare şi dezvoltare a sectorului vitivinicol din România şi integrarea acestuia în structurile europene, precum şi organizarea comună de piaţă, bazată pe principii concurenţiale, cu reguli tehnice şi administrative armonizate, în sectorul vitivinicol pentru struguri de vin, vin şi produse pe bază de vin. 1.4. Organizarea comună de piaţă în sectorul vitivinicol se referă la norme şi proceduri privind realizarea producţiei de struguri de vin, de la plantare până la obţinerea produsului final - vinul. Acest cadru reprezintă sistemul de legătură între producători, prin carnetul de viticultor, procesatori, prin retragerea obligatorie, sub control, a subproduselor şi distribuitori ai grupei de produse vitivinicole. 1.5. Filiera de produs cuprinde organismele private din sectorul vitivinicol, precum şi sistemul de relaţii funcţionale dintre acestea şi producătorii, procesatorii, transportatorii, depozitarii, distribuitorii, comercianţii, care au atribuţii în producerea, certificarea, controlul şi protejarea vinurilor cu denumire de origine controlată, denumite în continuare vinuri cu D.O.C., vinurilor cu indicaţie geografică, denumite în continuare vinuri cu I.G., şi vinurilor varietale fără denumire de origine controlată sau indicaţie geografică, denumite în continuare vinuri varietale, în scopul comercializării şi/sau consumului. 1.6. A.I.P. este valabil pentru campania vitivinicolă din anul de comercializare 1 august 2017-31 iulie 2018, clauzele generale putând fi modificate prin negocieri între membrii semnatari. 1.7. Clauzele prezentului A.I.P. sunt obligatorii pentru toţi membrii afiliaţi structurilor profesionale semnatare. 1.8. A.I.P. este aprobat de către O.N.I.V. şi pus în aplicare prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale. 1.9. O.N.I.V. va verifica respectarea prevederilor C.P.C.L.P. Definiţii: An de comercializare - anul de comercializare 2017-2018, care începe în data de 1 august 2017 şi se termină pe 31 iulie 2018. Struguri pentru vin - toate cantităţile de struguri pentru vin din soiuri nobile destinate pentru obţinerea vinului cu D.O.C., vinului cu I.G. sau vinului varietal. Vin - este produsul obţinut exclusiv prin fermentarea alcoolică, totală sau parţială, a strugurilor proaspeţi, presaţi sau nu, sau a mustului de struguri. ART. 2 Clauze generale 2.1. Conform clauzelor generale ale A.I.P., C.P.C.L.P. se încheie între producătorii de struguri şi procesatori, persoane fizice şi/sau juridice. 2.2. C.P.C.L.P. stipulează suprafeţele plantate cu viţă-de-vie nobilă, producţiile nete de plată care vor fi predate beneficiarului, precum şi preţul de vânzare/cumpărare, conform anexei la prezentul A.I.P. 2.3. C.P.C.L.P. este documentul în care se stabilesc clauze contractuale pentru strugurii de vin din soiuri nobile, materia primă pentru obţinerea de vin cu D.O.C., vin cu I.G. şi vin varietal. 2.4. Comercializarea strugurilor de vin din soiuri nobile se efectuează numai însoţită de carnetul de viticultor, vizat de direcţiile agricole judeţene şi a municipiului Bucureşti, denumite în continuare D.A.J., şi completat pentru fiecare transport care circulă între producător şi procesator. 2.5. C.P.C.L.P se încheie până la data de 31 august a anului de comercializare şi se semnează de toţi partenerii. 2.6. Partenerii pot denunţa în caz de litigiu doar clauzele din C.P.C.L.P., cu excepţia clauzelor A.I.P. ART. 3 Modul de aplicare a A.I.P. 3.1. Prezentul A.I.P. reprezintă voinţa partenerilor asociaţi în structuri profesionale reprezentative pe filiera vitivinicolă din cele opt regiuni viticole, clauzele acestuia fiind obligatorii din momentul semnării lui. 3.2. A.I.P. poate fi modificat prin negocieri între partenerii semnatari. 3.3. Membrii semnatari vor supraveghea aplicarea A.I.P. în toate cazurile în care unul sau mai mulţi membri ai structurii profesionale reprezentative sunt implicaţi într-o activitate contractuală derivată din prezentul acord şi pasibilă de atingerea într-o manieră păgubitoare a uneia dintre părţi. 3.4. C.P.C.L.P. poate cuprinde clauze complementare specifice, care au caracter limitat la partenerii semnatari, care nu anulează stipulaţiile A.I.P., nici în litera şi nici în spiritul lor, şi care nu modifică convenţia de bază privind respectarea intereselor generale ale partenerilor. 3.5. C.P.C.L.P.: a) se întocmeşte anterior livrării; b) se întocmeşte în scris şi cuprinde, îndeosebi, următoarele elemente: (i) preţul datorat pentru livrare, care este fix şi este determinat în contract şi/sau se calculează prin combinarea mai multor factori stabiliţi în contract, care ar putea include indicatori piaţă, cantitatea de produse livrate şi calitatea sau componenţa produselor agricole livrate; (ii) cantitatea şi calitatea produselor în cauză care pot sau trebuie să fie livrate, precum şi calendarul acestor livrări; (iii) durata contractului, care poate fi determinată sau nedeterminată şi include clauze de reziliere; (iv) detaliile privind termenele şi modalităţile de plată; (v) modalităţile de colectare sau de livrare a produselor agricole; (vi) dispoziţiile aplicabile în caz de forţă majoră. 3.6. Toate elementele contractelor de livrare a produselor agricole încheiate de producători, colectori, procesatori sau distribuitori, inclusiv elementele menţionate la art. 3.5, sunt negociate în mod liber între părţi. 3.7. Clauzele speciale ale C.P.C.L.P. sunt negociate între parteneri şi pot fi modificate de către aceştia prin acte adiţionale, pentru clauzele care nu afectează parametrii de producţie. Clauzele speciale ale C.P.C.L.P. nu pot fi extinse asupra A.I.P. aferent campaniei din care acesta a fost derivat. 3.8. În termen de 90 de zile de la aplicarea reglementărilor A.I.P. corespunzător anului de comercializare, O.N.I.V. prezintă membrilor săi bilanţul realizării acestora. ART. 4 Direcţiile de negociere a acordului interprofesional 4.1. Stabilesc cadrul general privind clauzele contractuale ale C.P.C.L.P. 4.2. Stabilesc cuantumul preţului indicativ, preţului de bază sau al preţului de referinţă, în funcţie de clasa de calitate, soi, zonă şi regiune viticolă. 4.3. Stabilesc norme tehnice de producere a vinurilor cu D.O.C., I.G. şi varietale, precum şi prevederile caietului de sarcini pentru acestea, proceduri pentru măsura de restructurare/reconversie a plantaţiilor viticole. 4.4. Urmăresc respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1.432/2005 privind măsurile şi instrumentele de reglementare a filierei vitivinicole. 4.5. Urmăresc adaptarea ofertei la cererea pieţei produselor vitivinicole. 4.6. A.I.P. se avizează de către semnatarii lui şi se recunoaşte de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale până la data de 31 august a anului de comercializare, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I. ART. 5 Producerea strugurilor din soiuri nobile pentru vin 5.1. C.P.C.L.P. stabileşte suprafaţa cultivată cu viţă-de-vie cu soiuri nobile şi producţia pe fiecare parcelă şi soi. 5.2. Strugurii din soiuri nobile pentru vin se livrează pe bază contractuală C.P.C.L.P. între producător/furnizor şi procesator/beneficiar. 5.3. Viticultorii producători de struguri din soiuri nobile pentru vin se obligă să respecte tehnologia stabilită pentru obţinerea vinurilor cu D.O.C., I.G. şi varietale, în conformitate cu prevederile caietelor de sarcini. 5.4. Producătorii/Furnizorii şi procesatorii/beneficiarii, persoane fizice sau juridice, care predau şi comercializează struguri din soiuri nobile pentru vin sunt obligaţi să permită accesul reprezentanţilor beneficiarilor pentru monitorizarea culturii viţei-de-vie şi se obligă să execute lucrările tehnologice la termenele stabilite. 5.5. Producătorii/furnizorii şi procesatorii/beneficiarii de struguri din soiuri nobile pentru vin se obligă să transmită atât la organizaţia interprofesională, cât şi la organismele îndreptăţite datele statistice din sectorul vitivinicol, conform legislaţiei în vigoare. ART. 6 Recoltarea strugurilor de vin din soiuri nobile 6.1. Recoltarea strugurilor de vin din soiuri nobile se execută de producători, în funcţie de soi, după acumularea conţinutului de zahăr, potrivit zonei viticole din care fac parte şi în conformitate cu prevederile Legii viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole nr. 164/2015, cu modificările ulterioare. 6.2. Începerea recoltării se notifică beneficiarilor cu 5 zile înainte de începere. 6.3. Producătorul împreună cu beneficiarul/procesatorul vor stabili graficul de recoltare pe zile, soi, cantităţi, mod de ambalare şi transport, recepţia produsului. 6.4. Condiţiile de recepţie cantitativă şi calitativă se vor stabili de către semnatarii C.P.C.L.P. ART. 7 Transportul strugurilor de vin din soiuri nobile 7.1. Transportul strugurilor de vin din soiuri nobile se suportă şi se asigură, de regulă, de beneficiar-procesator, fără a fi obligatoriu acest lucru. 7.2. C.P.C.L.P. poate deroga de la prevederile art. 7.1, sub rezerva convenţiilor particulare încheiate înainte de începerea campaniei de recoltare 2017, răspunzând regulilor sau tradiţiei locale. ART. 8 Preţul strugurilor de vin din soiuri nobile 8.1. Părţile au stabilit ca, pentru recolta 2017-2018, preţul de livrare al strugurilor de vin din soiuri nobile să fie stabilit prin negociere directă între producător/furnizor şi beneficiar/procesator în funcţie de soi, regiune viticolă, centru viticol, podgorie, calitatea materiei prime etc., potrivit legislaţiei în vigoare. 8.2. Condiţiile de calitate a strugurilor de vin din soiuri nobile se vor stipula în C.P.C.L.P. 8.3. Preţul pentru struguri de vin din soiuri nobile se negociază, fără încălcarea principiului concurenţei. ART. 9 Plata strugurilor de vin din soiuri nobile 9.1. Modalitatea şi condiţiile de plată se negociază între părţi şi sunt stipulate în C.P.L.C.P. 9.2. Termenul integral de plată nu poate depăşi data de 31 decembrie a campaniei vitivinicole în cauză. 9.3. În cazul solicitării producătorilor de struguri de vin din soiuri nobile, plata se poate face prin cotă de avans sau în echivalent vin. 9.4. C.P.C.L.P. poate deroga de la prevederile pct. 9.1, 9.2, 9.3., sub rezerva convenţiilor particulare încheiate înainte de începerea campaniei de recoltare 2017, răspunzând regulilor sau tradiţiei locale. ART. 10 Concurenţă şi restricţii Acordul interprofesional urmăreşte adaptarea ofertei la cererea pieţei prin măsura de restructurare-reconversie şi a obiectivelor din strategia de dezvoltare durabilă a viticulturii pentru grupa de produse struguri de vin, vin şi produse pe bază de vin şi nu poate comporta restricţii în ceea priveşte stabilirea segmentului de piaţă, ameliorarea calităţii, limitarea capacităţilor de producţie, accesul noilor operatori, situaţiile de criză, diversificarea produselor, asigurarea produselor şi menţinerea activităţii economice în zonele rurale. ART. 11 Forţa majoră 11.1. În caz de forţă majoră prezentul A.I.P. încetează parţial sau total să producă efecte. Forţa majoră poate fi invocată de către oricare dintre părţi, justificată prin documente constatatoare emise de autorităţile competente, şi se răsfrânge şi asupra C.P.C.L.P. ART. 12 Concilierea şi arbitrajul Litigiile referitoare la aplicarea prezentului A.I.P. şi a C.P.C.L.P. se supun reglementărilor în vigoare relative la conciliere şi arbitraj. Părţile convin ca litigiile să fie soluţionate pe cale amiabilă şi să se adreseze instanţei numai după epuizarea procedurilor de conciliere. ART. 13 Taxe şi alte obligaţii financiare 13.1. Părţi semnatare se obligă să plătească la timp şi în cuantumul cerut taxele sau alte obligaţii financiare care provin din aplicarea politicilor agricole ale Uniunii Europene şi care vor fi stipulate de regulamentele şi legislaţia naţională în vigoare. 13.2. C.P.C.L.P. trebuie să prevadă modul de colectare şi repartizare a acestor obligaţii financiare, în conformitate cu prevederile legale şi/sau înţelegerii între părţi. Încheiat în 2 (două) exemplare. ANEXĂ la acord - model - CONTRACT de producere, cumpărare, livrare şi plată a strugurilor de vin (C.P.C.L.P.) Prezentul C.P.C.L.P. este încheiat în baza pct. 1.2 din Acordul interprofesional pentru struguri de vin, vin şi produse pe bază de vin, aferent recoltei 2017-2018. Între: Societatea Comercială .............., cu sediul în localitatea .............., judeţul ..........., str. ........... nr. ......., reprezentată prin .....(numele, prenumele, funcţia)...., în calitate de producător/furnizor, având contul .........., deschis la ..........., înregistrată în registrul comerţului cu nr. ......., şi Societatea Comercială/Persoană fizică ......................, cu sediul în localitatea ............. judeţul ................, str. ............. nr. ......., reprezentată prin ....(numele, prenumele, funcţia)......, în calitate de procesator/beneficiar, având contul ............, deschis la ............., înregistrată în registrul comerţului cu nr. ......... a intervenit următorul C.P.C.L.P., cu valoare de contract bilateral, privind producerea, cumpărarea, livrarea şi plata strugurilor pentru vinificaţie. 1.1. Strugurii proaspeţi utilizaţi în vinificaţie trebuie să fie bine copţi, până la uşor stafidiţi, specifici soiului, şi pot fi zdrobiţi sau presaţi. 1.2. Furnizorul se obligă să livreze de pe o suprafaţă plantată cu viţă-de-vie nobilă de ......... ha din soiurile ............., în scopul realizării unei producţii nete de plată de ......... tone, care va fi predată în contul beneficiarului la centrul de vinificare/cramă indicat de acesta .............. . 1.3. La recoltare, strugurii de vinificaţie trebuie să aibă un conţinut în zahăr de minimum 165 g/kg, în funcţie de soi şi de zona viticolă. 1.4. Beneficiarul se obligă să cumpere de la furnizor cantitatea de ........... tone struguri de vinificaţie, la preţul de ...... lei/kg, livrată conform condiţiilor tehnice de calitate corespunzătoare soiului. 1.5. Beneficiarul se angajează să cumpere şi cantităţile de struguri de vinificaţie ce depăşesc cantitatea contractată, în aceleaşi condiţii. 1.6. Livrarea strugurilor de vin din soiuri nobile se va efectua pe baza carnetului de viticultor vizat de D.A.J. şi completat pentru fiecare transport. Recepţia cantitativă şi controlul calităţii strugurilor pentru vin Recepţia cantitativă şi controlul calităţii strugurilor pentru vin se fac la ............ de către ........., prin metoda ........, în prezenţa ............. . Datele se vor consemna/înregistra în ................................................ . Livrarea strugurilor pentru vin Furnizorul va livra, iar beneficiarul va primi o cantitate de struguri pentru vin din soiuri nobile în următoarele condiţii: .......................... . Plata taxelor şi obligaţiilor financiare ................................................. Furnizorul/Beneficiarul de struguri pentru vin mandatează pe beneficiar ca la plata strugurilor pentru vin să îi reţină cotizaţia de membru al .........şi să verse aceste sume în contul şi pe cheltuiala ......... . Noi, semnatarii prezentului C.P.C.L.P., declarăm că avem cunoştinţă de stipulaţiile Acordului interprofesional pentru struguri pentru vin, vin şi produse pe bază de vin şi ne angajăm să le respectăm în spiritul şi litera legii. Încheiat astăzi, ............, în ...... exemplare, toate cu valoare de original.
Beneficiar, Furnizor,
.......................... ......................
(numele, prenumele, semnătura) (numele, prenumele, semnătura)
Membrii Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole, semnatari ai acordului interprofesional
┌────┬───────────────────────────────────────────┬──────────────────┬─────────┐
│Nr. │ Asociaţia profesională │Reprezentant legal│Semnătura│
│crt.│ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 1│Asociaţia Profesională Vitis Transilvania │Claudiu Necşulescu│ │
│ │(AP Vitis Transilvania Jidvei) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 2│Asociaţia Interprofesională Vitivinicolă │Corina Nedelcu │ │
│ │Vrancea - Pietroasa │ │ │
│ │(AIVV Vrancea - Pietroasa) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 3│Asociaţia Profesională Vitivinicolă │Mihaela Tyrel de │ │
│ │Dealu Mare (APV Dealu Mare) │Poix │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 4│Asociaţia Profesională Domeniile Cotnari │Constantin Deleanu│ │
│ │(AP Domeniile Cotnari) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 5│Asociaţia Vie Vin Recaş (AVV Recaş) │Gheorghe Iova │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 6│Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor │Dan Muntean │ │
│ │de Vinuri din România (APEV) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 7│Asociaţia Producătorilor Vitivinicoli │Gheorghe Iordache │ │
│ │Drăgăşani │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 8│Asociaţia Profesională a Producătorilor de │Sergiu Dan │ │
│ │Material Săditor Viticol din România │Moldovan │ │
│ │(APMSV) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 9│Asociaţia Profesională a Producătorilor şi │George Badea │ │
│ │Importatorilor de Echipamente, Ambalaje şi │ │ │
│ │alte Materiale pentru producţia de vin şi │ │ │
│ │băuturi alcoolice (APIEAM) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 10│Asociaţia Viticultorilor şi Oenologilor din│Balla Geza │ │
│ │podgoria Miniş Măderat (AVO Miniş Măderat) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 11│Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor │Virgil Mândru │ │
│ │de Vinuri cu Denumire de Origine Tohani │ │ │
│ │(APCVDO Tohani) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 12│Asociaţia Profesională a Viticultorilor │Constantin Ilinca │ │
│ │Terasele Dunării Ostrov │ │ │
│ │(APV Terasele Dunării Ostrov) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 13│Asociaţia Profesională a Viticultorilor │Eugen Robescu │ │
│ │Viile Teleormanului Zimnicea │ │ │
│ │(APV Viile Teleormanului Zimnicea) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 14│Asociaţia Consultanţilor Enologi din │Dorin Popa │ │
│ │România (ASCER) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 15│Asociaţia Vitivinicolă Panciu (AV Panciu) │Dan Axente │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 16│Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din │Dan Boboc │ │
│ │România (ADAR) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 17│Centrul de Studii Vitivinicole şi Analiză │Arina Antoce │ │
│ │Senzorială │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 18│Asociaţia Profesională a Producătorilor de │Lucian Neacşu │ │
│ │Vinuri Vitivinicole Însurăţei │ │ │
│ │(APV Însurăţei) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 19│Asociaţia Profesională Vitivinicolă │Panait Trantu │ │
│ │Colinele Dobrogei (APV Colinele Dobrogei) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 20│Asociaţia Profesională a Distribuitorilor │Liviu Cojoc │ │
│ │şi Importatorilor de Pesticide din Ardeal │ │ │
│ │(ADIPA) │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 21│Asociaţia Nonprofit a Viticultorilor din │Ioan Bătârceanu │ │
│ │Carei │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 22│Asociaţia Vinţeler Bihor │Andras Laszlo │ │
│ │ │Chifiriuc │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 23│Asociaţia Provitis Arad │Erwin Walter │ │
│ │ │Szikler │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 24│Asociaţia Cavalerii Vinului Sfântul Orban │Zoltan Benze │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 25│Asociaţia Viticolă Vin de Sântimreu │Sigismund Ur │ │
│ │Crama Ur │ │ │
└────┴───────────────────────────────────────────┴──────────────────┴─────────┘
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.