Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul Statului Kuwait (denumite în cele de urmeazã pãrţi contractante),
în dorinta de a dezvolta şi de a adinci relaţiile de cooperare economicã şi tehnica între cele doua tari,
pe baza respectãrii principiului suveranitãţii şi independentei naţionale, neamestecului în treburille interne, egalitãţii în drepturi şi avantajului reciproc,
au convenit cele ce urmeazã:
ART. 1
Pãrţile contractante covin sa stabileascã o cooperare pe termen lung pentru realizarea şi dezvoltarea în cele doua tari a unor proiecte în domeniile industriei chimice şi petrochimice, construcţiilor industriale şi civile, turismului, industriei materialelor de construcţie, ca şi în orice alt domeniu de interes reciproc, sub diferite forme, inclusiv societãţi mixte.
ART. 2
Pentru îndeplinirea celor prevãzute în art. 1 Republica Socialistã România va livra Statului Kuwait maşini, echipament industrial, materii prime şi alte produse de origine româneascã, va furniza studii, proiecte şi documentaţie, va acorda Statului Kuwait asistenta tehnica pentru montarea şi punerea în funcţiune a maşinilor şi echipamentelor livrate şi va pregati din punct de vedere tehnic personalul local ce va lucra la obiectivele respective.
ART. 3
Pãrţile contractante convin ca plãţile pentru lucrãrile, serviciile şi livrãrile furnizate de partea romana partii kuwaitiene, în cadrul prezentului acord, sa fie efectuate în devize liber convertibile.
ART. 4
Condiţiile de livrare şi condiţiile de plata, ca şi celelalte obligaţii ale fiecãrei pãrţi contractante cu privire la realizarea obiectivelor de cooperare, vor fi stabilite prin contracte separate, ce vor fi semnate pentru fiecare obiectiv între companiile şi organizaţiile desemnate de cele doua pãrţi contractante.
ART. 5
Preţurile pentru livrãrile, lucrãrile şi serviciile furnizate pe baza acestui acord vor fi stabilite în devize liber convertibile, pe baza de preţuri competitive pentru produsele respective sau similare de pe piata internationala.
Aceste preţuri vor fi stabilite prin negocieri directe între companiile sau organizaţiile desemnate de cele doua pãrţi.
ART. 6
Cele doua pãrţi contractante convin ca, în cadrul reglementãrilor în vigoare în ţãrile lor, sa-şi acorde reciproc facilitãţile necesare cu ptrivire la investiţiile de capital în ţara celeilalte pãrţi.
ART. 7
Fiecare parte contractantã va permite, în conformitate cu reglementãrile în vigoare în ţãrile lor, ca beneficiile, dividendele şi dobinzile rezultate din investiţiile de capital ale fiecãreia dintre cele doua pãrţi în ţara celeilalte pãrţi, precum şi capitalul iniţial, sa fie transferate în devize liber convertibile.
ART. 8
Pãrţile contractante convin sa înfiinţeze o Comisie mixtã pentru cooperarea economicã şi tehnica, care va supraveghea realizarea prevederilor prezentului acord şi va examina posibilitãţile de dezvoltare în continuare a relaţiilor de cooperare economicã şi tehnica între cele doua tari.
Comisia mixtã se va reuni alternativ în Republica Socialistã România şi în Statul Kuwait, dupã necesitaţi, la datele ce vor fi convenite de comun acord între cele doua pãrţi.
ART. 9
Prezentul acord este încheiat pe o perioada de 5 (cinci) ani şi va fi reînnoit automat pentru noi perioade de 5 (cinci) ani, dacã nici una dintre pãrţi nu îl va denunta printr-o notificare prealabilã cu 3 luni înaintea încheierii perioadei.
Denunţarea prezentului acord nu va afecta nici realizarea obiectivelor în curs de execuţie, nici grantiile emise pe baza prezentului acord.
ART. 10
Prezentul acord va intra în vigoare de la data schimbului instrumentelor de ratificare de la autoritãţile legislative ale celor doua pãrţi contractante.
Fãcut la Bucureşti la data de 30 iulie 1974, în doua originale ambele în limbile romana, arabã şi engleza.
În caz de diferenţa textul englez va prevala.
Pentru
guvernul Republicii Socialiste România,
Ion Patan
Pentru guvernul Statului Kuwait,
Khalid Al Adassani
-------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: