Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ACORD din 3 august 1967 intre Guvernul Republicii Socialiste Romania si Guvernul Republicii Federale a Germaniei asupra cooperarii tehnico-economice
EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 93 din 27 octombrie 1967
Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Federale a Germaniei,
animate de dorinta de a adinci relaţiile reciproce printr-o promovare a cooperãrii tehnico-economice,
au convenit dupã cum urmeazã:
ART. 1
1) Ambele guverne vor promova cooperarea tehnico-economicã între întreprinderile din Republica Socialistã România şi întreprinderile din Republica Federala a Germaniei în toate domeniile care se preteaza la aceasta.
2) În acest sens, ele vor sprijini în special cooperarea în producerea şi desfacerea mãrfurilor, în care una din Pãrţi poate livra utilaje şi procedee tehnice. O deosebita importanta revine, printre altele, cooperãrii în producerea de maşini, utilaje şi echipamente, la care fiecare partener fabrica anumite pãrţi. Sprijinul se va extinde şi asupra cooperãrii în ceea ce priveşte livrãrile pe pieţe terţe, asupra cooperãrii la dezvoltarea de procedee tehnice noi, obţinerii de licenţe, precum şi cedarii de documentaţii, mostre, modele şi altele.
ART. 2
Condiţiile în care se va realiza cooperarea tehnico-economicã pentru fiecare caz în parte vor fi stabilite de întreprinderile participante respective.
ART. 3
Pentru livrarea mãrfurilor realizate în cadrul cooperãrii, precum şi pentru livrarea materiilor prime, materialelor şi maşinilor necesare producerii acestor mãrfuri, ambele guverne, fãrã a tine seama de contingentele convenite, vor crea posibilitãţi de import în cadrul legislaţiei lor interne.
ART. 4
Se va forma o Comisie mixtã, compusa din reprezentanţi ai ambelor guverne, care va examina toate problemele care se vor ivi referitoare la cooperarea tehnico-economicã şi care va supune guvernelor propuneri de soluţionare şi recomandãri. Comisia mixtã se întruneşte la cererea uneia din Pãrţi; la dezbateri, aceasta poate atrage reprezentanţi ai cercurilor economice interesate. Pentru unele domenii pot funcţiona şi grupe de lucru.
ART. 5
Acest Acord înlocuieşte schimbul de scrisori referitor la cooperarea tehnico-economicã, efectuat cu ocazia semnãrii la 6 septembrie 1966 a celui de-al doilea Protocol anexa la Acordul privind schimbul de mãrfuri între Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Federale a Germaniei din 24 decembrie 1963 şi care este parte integrantã a acestuia.
ART. 6
1) Data intrãrii în vigoare a acestui Acord va fi stabilitã între cele doua guverne printr-un schimb de note.
2) Acordul poate fi denunţat de fiecare din cele doua Pãrţi contractante, cu un preaviz de 6 luni.
Încheiat la Bucureşti la 3 august 1967, în patru exemplare originale, cîte doua în limba romana şi în limba germanã, fiecare text avînd aceeaşi valabilitate.
--------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: