Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ACORD din 14 octombrie 1976 intre guvernul Republicii Socialiste Romania si guvernul Regatului Belgiei relativ la colaborarea in domeniul stiintelor medicale si sanatatii publice
EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 23 din 18 martie 1977
Guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul Regatului Belgiei,
dorind sa promoveze starea de sãnãtate a populaţiei lor printr-o cooperare în domeniul stiintelor medicale şi sãnãtãţii publice,
în spiritul Actului final al Conferintei de la Helsinki pentru securitate şi cooperare în Europa,
au convenit asupra celor ce urmeazã:
ART. 1
Pãrţile contractante se vor strãdui sa dezvolte şi sa lãrgeascã, pe baza de reciprocitate, cooperarea în materie de promovare a sãnãtãţii publice; ele vor favoriza schimbul reciproc de infomatii în acelaşi cadru.
ART. 2
În vedetea realizãrii acestei cooperãri, pãrţile contractante vor favoriza:
a) scimbul de informaţii în domeniul sanitar;
b) schimbul de specialişti;
c) stagii de specializare şi perfecţionare pentru personalul sanitar;
d) participarea specialiştilor la manifestãrile ştiinţifice organizate în cele doua tari;
e) cooperarea între asociaţii ştiinţifice medicale.
ART. 3
Pãrţile contractante vor incuraja cooperarea strânsã între institutele lor de cercetare medicalã, în vederea efectuãrii de cercetãri comune, pe teme de interes comun. Aceste institute, cat şi temele de cercetare, vor fi determinate de comisia mixtã prevãzutã la art. 4.
ART. 4
În vederea punerii în aplicare a dispoziţiilor prezentului acord, se va crea o comisie mixtã compusa din maximum 4 persoane de o parte şi de alta.
Aceasta comisie se va reuni cel puţin o data la 2 ani, alternativ, în cele doua tari. Ea va stabili programele de lucru pe o durata de 2 ani şi va evalua îndeplinirea lor.
Îndeplinirea acestor programe de lucru va reveni, pentru partea romana, Ministerului Sãnãtãţii, iar pentru partea belgiana, Ministerului Sãnãtãţii Publice şi Familiei.
ART. 5
Condiţiile financiare aferente executãrii prezentului acord vor fi precizate în programele de lucru prevãzute la art. 4.
Totuşi, se admite ca, fãrã un acord special, ţara de origine va lua în sarcina sa cheltuielile de transport extern, ţara care primeşte suportand cheltuielile de întreţinere şi transport în interiorul tarii, conform programului.
Ţara care primeşte îşi va asuma, de asemenea, ingrijirile medicale în caz de boala sau accidente survenite persoanelor beneficiare de prevederile prezentului acord, în timpul şederii lor în aceasta ţara.
Angajamentele financiare prevãzute în prezentul acord sunt supuse votului prealabil pentru creditele bugetare necesare.
ART. 6
Orice diferend privitor la aplicarea prezentului acord va face obiectul unor negocieri directe între pãrţile contractante.
ART. 7
Prezentul acord va fi aplicat, în mod provizoriu, începând cu data semnãrii lui şi va intra în vigoare la data la care pãrţile contractante îşi vor notifica îndeplinirea formalitãţilor cerute de legislatiile lor.
Acordul este valabil pentru o perioada de 6 ani şi va putea fi reînnoit prin tacitã reconditiune, dacã nu a fost denunţat de una dintre pãrţile contractante cu 6 luni înainte de expirarea lui.
Drept care subsemnaţii, împuterniciţi în acest scop, au semnat prezentul acord.
Întocmit la Bucureşti la 14 octombrie 1976, în limbile romana, franceza şi neerlandeza, în dublu exemplar, cele trei texte având aceeaşi valabilitate.
Pentru guvernul
Republicii Socialiste România,
Nicolae Nicolaescu
Pentru guvernul Regatului Belgiei
Rent Van Elslande
-------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: