Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD-CADRU DE IMPRUMUT din 7 septembrie 2007  intre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACORD-CADRU DE IMPRUMUT din 7 septembrie 2007 intre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei*)

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 162 din 3 martie 2008


─────────
*) Traducere.


F/P 1.579 (2006)

România, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor, Bucureşti, România (denumitã în continuare Împrumutat), pe de o parte, şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, organizaţie internaţionalã, Paris (denumitã în continuare BDCE), pe de altã parte,
* având în vedere solicitarea transmisã de Guvernul României din data de 18 iulie 2006,
* având în vedere Rezoluţia Consiliului de administraţie al BDCE nr. 1.480 (2004),
* având în vedere cel de-al Treilea Protocol la Acordul general pentru privilegii şi imunitãţi al Consiliului Europei,
* având în vedere articolele Normelor de împrumut ale BDCE din octombrie 1970,
au convenit urmãtoarele:

ART. 1
Condiţii generale
Acest împrumut este acordat în cadrul condiţiilor generale ale actualelor Norme de împrumut ale BDCE şi în cadrul condiţiilor speciale stabilite prin prezentul acord-cadru de împrumut (denumit în continuare acordul) şi anexele acestuia şi scrisorile sale suplimentare (denumite în continuare scrisori suplimentare).
ART. 2
Proiectul
BDCE acordã Împrumutatului, care acceptã, un împrumut pentru finanţarea parţialã a F/P 1.579 (2006), aprobat de Consiliul de administraţie al BDCE în 7 septembrie 2006, referitor la finanţarea investiţiilor prioritare din domeniul gospodãririi apelor din România.
Acest împrumut este acordat de BDCE luând în considerare angajamentul asumat de Împrumutat de a utiliza acest împrumut exclusiv pentru finanţarea proiectului sectorial descris în anexa nr. 1 (denumit în continuare Proiectul) şi de a realiza acest proiect, prin Ministerul Mediului şi Dezvoltãrii Durabile (MMDD), în condiţiile care sunt detaliate în anexa menţionatã.
Orice schimbare a modului în care împrumutul este utilizat, care nu a primit aprobarea BDCE, poate conduce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediatã a împrumutului, conform termenilor art. 13 din Normele de împrumut ale BDCE.
ART. 3
Împrumutul
3.1. Condiţii financiare
Valoarea împrumutului acordat este de 298.500.000 EUR (douã sute nouãzeci şi opt milioane cinci sute de mii euro).
Acesta va fi disponibilizat în tranşe. Fiecare tranşã a împrumutului va fi pentru o perioadã care nu va depãşi 20 de ani, incluzând o perioadã de graţie de 5 ani.
Pentru fiecare tranşã, suma, rata dobânzii, valuta, data de disponibilizare, perioada de rambursare şi conturile de remitere ale fiecãrei pãrţi vor fi stabilite de comun acord, prin fax, de cãtre Împrumutat şi BDCE.
O scrisoare suplimentarã la prezentul acord, care precizeazã condiţiile pentru fiecare tranşã, va fi întocmitã la momentul tragerii, în formatul stabilit în anexa nr. 2 la prezentul acord.
3.2 Trageri
Tragerea sumelor împrumutului în mai multe tranşe se va efectua în conformitate cu stadiul fizic al implementãrii Proiectului şi numai dacã au fost îndeplinite condiţiile specifice enumerate în anexa nr. 1 la prezentul acord.
O tranşã de avans de cel mult 25% din suma aprobatã a împrumutului va fi vãrsatã într-un cont înregistrat, ce poate fi supus auditului BDCE.
Tragerile ulterioare vor fi efectuate pe baza declaraţiilor Împrumutatului, prin MMDD, referitoare la stadiul fizic al implementãrii Proiectului (şi previziunile privind progresul lucrãrilor în anul curent).
Tranşele ulterioare vor fi disponibilizate odatã ce 90% din tranşa precedentã au fost utilizate.
3.3. Mobilizare
În scopul mobilizãrii tranşelor împrumutului, Împrumutatul va transmite BDCE înaintea efectuãrii fiecãrei trageri angajamentul de platã anexat (anexa nr. 3 la prezentul acord) pentru fiecare tranşã.
Angajamentul de platã este emis şi plãtibil în valuta în care tranşa a fost disponibilizatã.
3.4. Domiciliu
Toate sumele datorate de Împrumutat în cadrul acestui împrumut sunt plãtibile în valuta fiecãrei tranşe, în contul cu numãrul comunicat de BDCE Împrumutatului la momentul tragerii, prin fax, care va fi trimis BDCE de banca însãrcinatã de cãtre Împrumutat cu efectuarea plãţii, cu cel puţin 5 zile lucrãtoare înaintea fiecãrei plãţi.
3.5. Date
Prevederile art. 3 fac obiectul Convenţiei privind ziua lucrãtoare urmãtoare modificatã. Convenţia privind ziua lucrãtoare urmãtoare modificatã înseamnã o convenţie prin care dacã data specificatã va cãdea într-o zi care nu este o zi lucrãtoare [Zi lucrãtoare înseamnã o zi în care Sistemul TARGET (Sistemul de transfer rapid automat transeuropean cu privire la decontãrile brute în timp real) funcţioneazã], acea datã va fi prima zi care urmeazã acelei zile, care este zi lucrãtoare, cu condiţia ca acea zi sã nu cadã în urmãtoarea lunã calendaristicã, caz în care acea datã va fi prima zi care precedã acea zi, care este zi lucrãtoare.
ART. 4
Monitorizarea împrumutului şi a Proiectului
4.1. Utilizarea împrumutului
4.1.1. Perioada
Sumele împrumutului pentru fiecare tranşã trebuie sã fie utilizate de Împrumutat pentru finanţarea Proiectului în termen de 12 luni de la disponibilizarea acesteia de cãtre BDCE.
4.1.2. Implementarea Proiectului
Pentru implementarea Proiectului Împrumutatul desemneazã MMDD ca agenţie de implementare. MMDD va delega managementul local, precum şi responsabilitatea pentru implementarea Proiectului Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR) care este coordonatã de MMDD. În acest sens, în cadrul ANAR se va înfiinţa o unitate de management a Proiectului (UMP) dotatã cu personal adecvat. UMP va rãspunde pentru managementul Proiectului şi administrarea resurselor financiare ale Proiectului. În orice caz, responsabilitatea faţã de BDCE în ceea ce priveşte implementarea Proiectului revine Împrumutatului.
Împrumutatul, prin MMDD, va depune toate eforturile şi diligenţele şi va exercita toate mijloacele utilizate în mod curent, în special mijloace financiare, tehnice, sociale şi manageriale, precum şi cele referitoare la protecţia mediului înconjurãtor, care vor fi necesare pentru implementarea corespunzãtoare a Proiectului.
În cazul în care costurile Proiectului, dupã cum sunt descrise în anexa nr. 1 la prezentul acord, se majoreazã sau vor fi revizuite din orice motive, Împrumutatul se va asigura cã sunt disponibile resurse financiare suplimentare pentru finalizarea Proiectului.
În plus, Împrumutatul, prin MMDD, va asigura cã:
- Proiectul corespunde prevederilor convenţiilor în materie ale Consiliului Europei;
- Proiectul respectã mediul înconjurãtor, potrivit cadrului legal în materie din România;
- Proiectul corespunde criteriilor de eligibilitate precizate în anexa nr. 1;
- finanţarea parţialã acordatã de BDCE nu depãşeşte 76,5% din costul total al Proiectului, excluzând dobânda şi comisioanele financiare, aşa cum este definit în anexa nr. 1.
4.1.3. Achiziţii
Achiziţiile se vor efectua în conformitate cu legea românã privind achiziţiile publice, în prezent <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 337/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, conformã cu directivele UE în vigoare (2004/17/CE şi 2004/18/CE) şi care nu intrã, deci, în niciun fel de contradicţie cu Liniile directoare privind achiziţiile ale BDCE, sau în conformitate cu ultima variantã amendatã a legii naţionale privind achiziţiile publice, în vigoare la data lansãrii licitaţiilor.
În oricare dintre situaţii, responsabilitatea pentru implementarea Proiectului şi ca urmare responsabilitatea pentru adjudecarea şi administrarea contractelor în cadrul Proiectului revin Împrumutatului, prin MMDD. Contractele în derulare, adjudecate înainte de aprobarea Proiectului, vor fi transmise în copie la BDCE împreunã cu toatã documentaţia necesarã ce demonstreazã cã respectivele contracte au fost încredinţate în conformitate cu legea şi reglementãrile naţionale privind achiziţiile publice în vigoare la data lansãrii procesului de achiziţie.
BDCE nu va emite fãrã comentarii pentru aranjamentele de achiziţii propuse de Împrumutat prin MMDD, inclusiv privind gruparea contractelor, procedurile aplicabile, dar îşi va rezerva dreptul de a proceda la o analizã anterioarã sau ulterioarã, efectuatã prin sondaj, a documentaţiei de achiziţii, pentru a verifica dacã acestea sunt în conformitate cu legislaţia naţionalã privind achiziţiile publice.
Dacã în orice moment BDCE constatã cã o achiziţie efectuatã în cadrul acestui proiect nu este în conformitate cu prevederile menţionate anterior, îşi rezervã dreptul de a aplica prevederile art. 13 din Normele de împrumut ale BDCE.
4.2. Raportãrile Împrumutatului
4.2.1. Raportãrile privind stadiul Proiectului
La fiecare 6 luni de la tragerea primei tranşe din împrumut pânã la finalizarea întregului proiect, Împrumutatul, prin MMDD, va transmite BDCE un raport în care se detaliazã:
- situaţia utilizãrii împrumutului;
- stadiul planului financiar al Proiectului;
- stadiul Proiectului;
- detalii privind managementul Proiectului.
Anexa nr. 4 la prezentul acord pune la dispoziţie formatul în care se menţioneazã informaţiile minimale solicitate de BDCE pentru aceste rapoarte privind stadiul Proiectului. Pot fi utilizate şi formate alternative ce conţin aceleaşi informaţii.
4.2.2. Raportul privind finalizarea Proiectului
La finalizarea întregului proiect, Împrumutatul, prin MMDD, va prezenta un raport final conţinând o evaluare a efectelor economice, financiare, sociale şi privind mediul înconjurãtor.
4.3. Furnizarea de informaţii cãtre BDCE
Împrumutatul, prin MMDD, va ţine evidenţe contabile privind Proiectul, care vor fi în conformitate cu standardele internaţionale, care vor reflecta în orice moment stadiul Proiectului şi în care se vor înregistra toate operaţiunile efectuate şi vor identifica activele şi serviciile finanţate cu ajutorul prezentului împrumut.
Împrumutatul, prin MMDD, se angajeazã sã primeascã favorabil orice misiune de informare efectuatã de cãtre salariaţii BDCE sau de consultanţi externi angajaţi de BDCE şi sã asigure cooperarea necesarã pentru aceastã misiune de informare, prin facilitarea oricãrei vizite posibile la amplasamentul Proiectului. În special, BDCE poate efectua la faţa locului un audit al contabilitãţii Proiectului, realizat de unul sau mai mulţi consultanţi, la alegerea acesteia, pe cheltuiala Împrumutatului, în cazul neonorãrii la scadenţã de cãtre Împrumutat a oricãrei obligaţii asumate în cadrul prezentului împrumut.
Împrumutatul, prin MMDD, se angajeazã sã rãspundã într-o perioadã de timp rezonabilã oricãrei solicitãri de informaţii din partea BDCE şi sã furnizeze orice documentaţie pe care BDCE o poate considera necesarã şi o poate solicita rezonabil, pentru implementarea corespunzãtoare a prezentului acord, în special în ceea ce priveşte monitorizarea Proiectului şi utilizarea împrumutului.
Împrumutatul va informa BDCE imediat despre orice modificare a legislaţiei sau a normelor în sectorul economic relevant pentru Proiect şi în sens general despre orice eveniment care poate influenţa îndeplinirea obligaţiilor sale asumate în cadrul prezentului acord. Orice modificare a legislaţiei sau a normelor în sectorul economic relevant pentru Proiect constituie unul dintre evenimentele precizate în art. 13-h al cap. 3 din Normele de împrumut ale BDCE şi poate conduce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediatã a împrumutului.
ART. 5
Încetarea obligaţiilor Împrumutatului
Plata sumei datorate, stipulatã în angajamentul de platã, elibereazã Împrumutatul de orice obligaţie, dupã cum este definitã în clauza 3.1 de mai sus.
Dupã ce întreaga sumã a acestui împrumut şi toate dobânzile şi alte costuri, care rezultã din acesta, în special acele sume prevãzute la art. 6 şi 7, au fost plãtite în întregime, Împrumutatul va fi pe deplin eliberat de obligaţiile sale faţã de BDCE, cu excepţia celor stipulate la art. 4.
ART. 6
Dobânda pentru întârziere
Fãrã a contraveni oricãrui alt posibil recurs al BDCE în cadrul prezentului acord şi Normelor de împrumut ale BDCE sau, dupã caz, dacã Împrumutatul nu plãteşte întreaga dobândã sau orice altã sumã plãtibilã, conform prezentului acord, cel mai târziu la data scadenţei specificate, Împrumutatul trebuie sã plãteascã o dobândã suplimentarã la suma datoratã şi neplãtitã integral, egalã cu dobânda EURIBOR la o lunã pentru depozitele în valuta plãţii întârziate la data scadenţei (dacã nu este zi lucrãtoare TARGET, urmãtoarea zi lucrãtoare), la ora 11,00 a.m. (ora localã la Bruxelles), plus 2,5% pe an, calculatã de la data scadenţei acestei sume pânã la data efectuãrii plãţii.
Rata EURIBOR la o lunã aplicabilã va fi actualizatã la fiecare 30 de zile.
ART. 7
Costuri asociate
Toate impozitele şi taxele de orice fel, datorate şi plãtite, şi toate cheltuielile rezultate fie din încheierea, executarea, lichidarea, anularea sau suspendarea acestui acord, în totalitate ori parţial, fie din garantarea sau refinanţarea împrumutului acordat, împreunã cu toate actele judiciare şi extrajudiciare care decurg din acest împrumut, vor fi suportate de cãtre Împrumutat.
Totuşi, se vor aplica prevederile art. 25 al cap. 4 din Normele de împrumut ale BDCE pentru costurile procedurilor de arbitraj menţionate în acest capitol 4.
ART. 8
Garanţii
Împrumutatul declarã cã niciun alt angajament nu a fost fãcut şi nu va fi fãcut în viitor, care ar putea da unei terţe pãrţi un regim preferenţial, un drept preferenţial de platã, o garanţie colateralã sau o garanţie de orice naturã ar fi, care ar putea conferi drepturi sporite asupra unor terţi (denumitã în continuare garanţie).
Dacã o astfel de garanţie a fost totuşi acordatã unei terţe pãrţi, Împrumutatul este de acord sã întocmeascã ori sã furnizeze o garanţie identicã în favoarea BDCE sau când este împiedicat sã o facã, sã ofere o garanţie echivalentã şi sã stipuleze formarea unei astfel de garanţii în favoarea BDCE.
Neîndeplinirea acestor prevederi ar reprezenta un caz de culpã, dupã cum se specificã în art. 13-h din cap. 3 din Normele de împrumut ale BDCE, şi poate conduce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediatã a împrumutului.
ART. 9
Reprezentãri şi certificãri
Împrumutatul prezintã şi certificã faptul cã:
- autoritãţile sale competente l-au autorizat sã încheie prezentul acord şi au dat semnatarilor autorizarea pentru aceasta, în conformitate cu legile, decretele, reglementãrile, articolele de asociere şi alte texte aplicabile acestuia;
- întocmirea şi semnarea prezentului acord nu contravin legilor, decretelor, reglementãrilor, articolelor de asociere şi altor texte aplicabile acestuia şi cã toate permisele, licenţele şi autorizaţiile necesare acestuia au fost obţinute şi vor rãmâne valabile pe toatã durata împrumutului.
Orice modificare referitoare la reprezentãrile şi certificãrile de mai sus trebuie, pe toatã durata împrumutului, sã fie notificate imediat BDCE şi sã fie furnizate toate documentele justificative.
ART. 10
Relaţii cu terţii
Împrumutatul, în scopul utilizãrii împrumutului, nu poate invoca niciun fapt referitor la relaţiile sale cu terţe pãrţi, în vederea evitãrii îndeplinirii totale sau parţiale a obligaţiilor sale rezultate din acord.
BDCE nu poate fi implicatã în disputele care ar putea sã aparã între Împrumutat şi terţe pãrţi, iar costurile, indiferent de natura lor, suportate de cãtre BDCE datoritã oricãrei dispute, şi în special toate costurile juridice sau de judecatã vor fi pe cheltuiala Împrumutatului.
ART. 11
Interpretarea acordului
Împrumutatul declarã cã a luat cunoştinţã de Normele de împrumut ale BDCE şi cã a primit o copie a acestora.
Atunci când existã o contradicţie între oricare prevedere din Normele de împrumut ale BDCE şi oricare prevedere a prezentului acord, va prevala prevederea acordului.
Titlurile paragrafelor, secţiunilor şi capitolelor prezentului acord nu vor servi pentru interpretarea acestuia.
În nicio situaţie nu se va presupune cã BDCE a renunţat tacit la vreun drept care i-a fost acordat prin prezentul acord.
ART. 12
Legea aplicabilã
Acordul şi garanţiile negociabile legate de acesta vor fi guvernate de regulile BDCE, dupã cum este specificat în prevederile art. 1 paragraful 3 al celui de-al Treilea Protocol din data de 6 martie 1959 la Acordul general pentru privilegii şi imunitãţi al Consiliului Europei datat 2 septembrie 1949 şi, în al doilea rând, dacã este necesar, de legea francezã.
Diferendele dintre pãrţile la prezentul acord vor face obiectul arbitrajului, în condiţiile specificate în cap. 4 din Normele de împrumut ale BDCE.
ART. 13
Executarea unei hotãrâri de arbitraj
Pãrţile contractante convin sã nu facã uz de niciun privilegiu, imunitate sau legislaţie în faţa oricãrei autoritãţi jurisdicţionale ori a altei autoritãţi, fie ea naţionalã sau internaţionalã, în vederea împiedicãrii punerii în aplicare a unei decizii date în condiţiile specificate în cap. 4 al Normelor de împrumut ale BDCE.
ART. 14
Notificãri
Orice notificare sau alte comunicãri care vor fi date ori efectuate în cadrul prezentului acord cãtre BDCE sau Împrumutat vor fi realizate în scris şi vor fi considerate pe deplin acordate ori efectuate dacã sunt predate personal, transmise par-avion sau prin fax de cãtre o parte celeilalte pãrţi la acea adresã a pãrţii specificatã mai jos.
Pentru Împrumutat:
Ministerul Economiei şi Finanţelor
Str. Apolodor nr. 17, sectorul 5,
Bucureşti, România
În atenţia: Ministrului finanţelor publice, secretarului de stat şi/sau directorului general al Direcţiei generale de trezorerie şi datorie publicã
Fax: +4021 312 67 92
Pentru BDCE:
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
55 Avenue Kleber
75 116 Paris
În atenţia: Guvernatorului şi/sau a directorului Departamentului de proiecte
Fax: +33 1 47 55 37 52
Toate comunicãrile care vor fi date sau efectuate vor fi în limba englezã sau francezã, iar dacã sunt în altã limbã, vor fi însoţite de o traducere a acestora în limba englezã sau francezã.
ART. 15
Intrarea în vigoare
Prezentul acord va intra în vigoare dupã semnarea de BDCE şi Împrumutat şi dupã aprobarea lui de cãtre autoritãţile române, ulterior confirmãrii în scris a acestui lucru, primitã de BDCE de la Împrumutat.
ART. 16
Exemplarele acordului
Prezentul acord este întocmit în douã exemplare originale, ambele exemplare fiind egal autentice.
Câte un original este pãstrat de fiecare dintre pãrţile contractante.

Bucureşti, 7 septembrie 2007
Pentru România,
Varujan Vosganian,
ministrul economiei şi finanţelor

Paris, 25 septembrie 2007
Pentru BDCE,
Imre Tarafas,
viceguvernator

ANEXA 1

DESCRIEREA PROIECTULUI





┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│I. F/P 1.579 (2006) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Împrumutat România │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Aprobat de Consiliul 7 septembrie 2006 │
│de administraţie CA/PV/243/2006 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Suma aprobatã 298.500.000 EUR │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│II. Domenii de intervenţie Prevenirea dezastrelor naturale/Protecţia mediului│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Lucrãrile planificate: Proiectul constã în efectuarea unor intervenţii la│
│ nivel structural ce au ca scop creşterea │
│ substanţialã a gradului de protecţie conferit │
│ locuitorilor în cazul producerii de inundaţii │
│ catastrofale, precum şi în prioritizarea investi- │
│ ţiilor constând în eficientizarea activitãţii de │
│ gospodãrire a apelor şi îmbunãtãţirea gradului de │
│ protecţie a mediului în vederea îndeplinirii │
│ angajamentelor asumate de România în procesul de │
│ aderare la Uniunea Europeanã (UE). │
│ Lucrãrile incluse în acest proiect sunt grupate în│
│ 4 categorii principale: │
│ 1. Lucrãri de protecţie împotriva inundaţiilor. │
│ Vor fi executate lucrãri de protecţie împotriva │
│ inundaţiilor pentru stoparea evoluţiei rapide a │
│ eroziunii de mal, reprofilarea şi recalibrarea │
│ albiilor prin excavaţii, umpleri şi compensãri în │
│ profil şi creşterea stabilitãţii cursurilor de │
│ apã. Reconsolidarea terasamentelor, digurilor, │
│ barajelor şi reabilitarea nodurilor hidrotehnice, │
│ împreunã cu realizarea unor lucrãri necesare │
│ pentru punerea în siguranţã a anumitor lucrãri │
│ hidrotehnice pentru îmbunãtãţirea capacitãţii │
│ acestora de retenţie şi modernizarea echipamen- │
│ telor şi instalaţiilor de retenţie vor reprezenta,│
│ de asemenea, o parte însemnatã din lucrãrile │
│ propuse. Prin realizarea lucrãrilor de protecţie │
│ împotriva inundaţiilor propuse, vor fi construiţi │
│ aproximativ 320 km de diguri şi executate lucrãri │
│ de protecţii de mal pe o porţiune de aproape │
│ 300 km în bazinele hidrografice ale Mureşului, │
│ Crişurilor, Someşului, Jiului, Oltului, Siretului │
│ şi Argeşului. │
│ 2. Asigurarea de noi surse de apã şi creşterea │
│ gradului de siguranţã a celor existente. │
│ În cadrul acestei componente vor fi realizate │
│ lucrãri hidrotehnice de captare a cursurilor de │
│ apã pentru uz gospodãresc şi de creştere a volu- │
│ mului de apã potabilã şi industrialã necesarã │
│ populaţiei şi industriei, prin aceasta │
│ reducându-se costurile de operare şi mentenanţã şi│
│ îmbunãtãţindu-se calitatea apei în zonele din │
│ aval. Asigurarea coeficientului de siguranţã │
│ pentru barajele sursã de apã ar trebui sã ducã la │
│ captarea apelor pluviale rezultate în urma ploilor│
│ abundente, prin aceasta eliminându-se riscul de │
│ apariţie a accidentelor ce au efect negativ major │
│ asupra mediului. Lucrãrile propuse vor include, │
│ printre altele, executarea a 7 noi rezervoare cu │
│ un volum de acumulare a apei de aproximativ 72 │
│ milioane mc. Va fi asigurat coeficientul de │
│ siguranţã pentru 12 baraje, douã noduri hidroteh- │
│ nice şi o prizã de apã. În cadrul lucrãrilor de │
│ infrastructurã vor fi incluse şi lacuri de acumu- │
│ lare, drumuri de acces şi operaţionale, precum şi │
│ cantoane de exploatare. │
│ 3. Protecţia ecosistemului Deltei Dunãrii. │
│ Lucrãrile propuse vor fi executate în zona │
│ Patlageanca, zonã în care Dunãrea se împarte în │
│ douã braţe, rezultând o eroziune simultanã a │
│ stâncii şi inundarea acelei zone. În plus faţã de │
│ lucrãrile de protecţie împotriva inundaţiilor, │
│ executate pentru prevenirea acestor efecte, vor fi│
│ efectuate şi lucrãri de protecţie a ecosistemului │
│ (cea mai importantã fiind aceea de îmbunãtãţire a │
│ regimului hidraulic în Deltã) cu scopul de a crea │
│ un habitat propice pentru speciile de pãsãri şi │
│ cele acvatice din Delta Dunãrii. Lucrãrile supli- │
│ mentare vor consta în asigurarea accesului la │
│ apã potabilã pentru locuitorii Deltei Dunãrii, │
│ prin instalarea de sisteme de purificare a apei. │
│ Cinci (5) staţii monobloc de mici dimensiuni │
│ pentru tratarea apei vor fi construite în judeţul │
│ Tulcea, aflat în zona Deltei Dunãrii, acolo unde │
│ populaţia nu are încã acces la apã potabilã. │
│ 4. Protecţia zonei costiere a Mãrii Negre. │
│ Componenta include lucrãri de protecţie a lacului │
│ Techirghiol, precum şi de protecţie şi consolidare│
│ costalã în zona Neptun-Olimp. Lucrãrile din zona │
│ Neptun-Olimp vor consta în construirea de pereţi │
│ de mal şi bariere în formã de "T" pentru protecţia│
│ plajei şi prevenirea eroziunii marine. În acelaşi │
│ timp, componenta include efectuarea de lucrãri │
│ constând în descãrcarea apei în exces din lacul │
│ Techirghiol în mare prin folosirea unui sistem │
│ gravitaţional ce are ca scop reducerea nivelului │
│ excesiv al apei dulci şi conservarea echilibrului │
│ natural. │
│ Se anticipeazã faptul cã, pe parcursul implemen- │
│ tãrii Proiectului, un consultant independent va │
│ sprijini monitorizarea acestuia. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Localizare: Pe teritoriul României │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Costul total al Proiectului │
│(fãrã TVA): 390.112.000 EUR │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Defalcarea estimativã În EUR │
│a costurilor: │
│ Lucrãri de protecţie împotriva │
│ inundaţiilor 235.640.000 │
│ Protejarea/extinderea surselor de apã 136.940.000 │
│ Protejarea ecosistemului Deltei Dunãrii 3.419.000 │
│ Protecţia zonei costiere a Mãrii Negre 11.700.000 │
│ Managementul Proiectului 2.413.000 │
│ Total: 390.112.000 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Plan de finanţare: 298.500.000 EUR BDCE (76,5%) │
│ 91.612.000 EUR Bugetul de stat (23,5%) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Stadiul lucrãrilor 0%. │
│la momentul prezentãrii │
│solicitãrii: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Graficul lucrãrilor: 2007-2010 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Condiţii specifice: Urmãtoarele condiţii vor trebui îndeplinite de │
│ cãtre Împrumutat înaintea primei trageri: │
│ - o UMP ce va fi dedicatã în permanenţã │
│ Proiectului, dotatã cu personal şi echipament │
│ corespunzãtor pentru realizarea sarcinilor ce îi │
│ revin pentru monitorizare şi supervizare, va │
│ trebui sã fie operaţionalã în cadrul │
│ Administraţiei Naţionale "Apele Române"; │
│ - Împrumutatul va certifica BDCE faptul cã │
│ interacţiunile dintre diferitele lucrãri │
│ localizate pe acelaşi curs de apã au fost studiate│
│ pentru determinarea unor posibile economii prin │
│ reducerea anumitor investiţii. Pentru lucrãrile │
│ majore ce au ca scop creşterea gradului de │
│ siguranţã în exploatare a barajului vor trebui │
│ realizate studii geotehnice ample însoţite de │
│ analize de stabilitate statice şi dinamice, fiind │
│ luate în considerare caracteristicile realistice │
│ ale fisurii şi parametrii rezistenţei efective │
│ pentru materialele din fundaţie; │
│ - în vederea creãrii condiţiilor pentru evaluarea │
│ performanţei Proiectului, MMDD va transmite pentru│
│ fiecare componentã în parte o listã a │
│ indicatorilor monitorizaţi acceptatã de BDCE; │
│ - Împrumutatul, prin MMDD, va trebui sã prezinte │
│ concluziile studiilor relevante de impact asupra │
│ mediului, conţinând recomandãri pentru contractori│
│ în vederea selectãrii metodelor de construcţie │
│ acceptabile pentru mediu şi a perioadelor de │
│ derulare a activitãţii de construcţie, astfel │
│ încât acestea sã nu se suprapunã cu perioadele de │
│ reproducere a speciilor protejate. Studiile de │
│ impact asupra mediului ar putea fi regrupate pe │
│ bazine hidrografice. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│III. Criterii de Proiectul intrã sub incidenţa criteriilor de │
│eligibilitate eligibilitate stabilite în Rezoluţia nr. 1.480 │
│(pe domenii de (2004) şi deci contribuie la coeziunea socialã în │
│intervenţie): ţarã. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│IV. Efecte sociale Pe ansamblu, se estimeazã cã lucrãrile ce vor fi │
│(pe domenii de realizate vor contribui la protejarea a mai mult │
│intervenţie): de 1,3 milioane de oameni dintr-un numãr de peste │
│ 500 de localitãţi de pe teritoriul României. │
│ Prin lucrãrile de protecţie împotriva inundaţiilor│
│ vor fi puse în siguranţã un numãr de aproximativ │
│ 263 de localitãţi şi cei 764.000 de locuitori ai │
│ acestora. Reducerea pericolului de inundaţii va │
│ avea, de asemenea, efect benefic asupra mediului │
│ prin reducerea poluãrii şi stoparea eroziunii la │
│ scarã largã. De efectele lucrãrilor ce au drept │
│ scop asigurarea cursurilor de apã şi a zonelor din│
│ aval ale lacurilor de acumulare vor beneficia │
│ circa 492.000 de locuitori din 185 de localitãţi │
│ vizate. Instalarea sistemelor de purificare a apei│
│ în mai multe localitãţi din Delta Dunãrii va │
│ asigura accesul populaţiei din zonã la apã │
│ potabilã, în timp ce îmbunãtãţirea regimului │
│ hidraulic în Deltã şi alte lucrãri de reconstruc- │
│ ţie ecologicã vor avea impact pozitiv asupra │
│ rezervelor piscicole locale, precum şi asupra │
│ habitatului natural al pãsãrilor. În ceea ce │
│ priveşte zona de coastã a Mãrii Negre, zona │
│ protejatã nu va beneficia numai de conservarea │
│ teritoriului, ci şi de creşterea potenţialului │
│ economic prin dezvoltarea turismului, o mai mare │
│ dezvoltare a zonei urbane etc. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 2

Model de scrisoare suplimentarã pentru un împrumut cu ratã variabilã

F/P 1.579 - tranşã [numãr]

BANCA DE DEZVOLTARE A CONSILIULUI EUROPEI
SCRISOARE SUPLIMENTARĂ

La Acordul-cadru de împrumut datat [data]
între
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (denumitã în continuare BDCE) şi România (denumitã în continuare Împrumutat)
Prezenta scrisoare suplimentarã şi acordul-cadru de împrumut stabilesc termenii şi condiţiile convenite pentru tranşa [numãr] aşa cum este specificat în articolul [numãr] din acordul-cadru de împrumut menţionat.


Suma împrumutului: [valuta şi suma]
Maturitate: maturitate de 20 de ani cu 5 ani perioadã
de graţie
EURIBOR [introduceţi definiţia EURIBOR]
Rata variabilã a dobânzii: EURIBOR la 6 luni plus sau minus [numãr] puncte
de bazã [net] pe an (Telerate [referinţã] sau
Reuters [referinţã])
Plata dobânzii: semestrial, în tranşe
Numitorul fracţiei: actual/360 de zile, Convenţia privind ziua
lucrãtoare urmãtoare modificatã
Zi lucrãtoare (EURO) înseamnã o zi în care Sistemul de transfer rapid
automat transeuropean cu privire la decontãrile
brute în timp real (TARGET) funcţioneazã,
sau (altele) înseamnã o zi lucrãtoare în ţara valutei
Data tragerii: [data]
Instrucţiuni de platã Numãrul contului [numãr] al
(Împrumutat) [nume Bancã şi oraş], codul
SWIFT: [cifrul] prin [nume bancã corespondentã
şi oraş], codul
SWIFT [cifrul]
Instrucţiuni de platã
(BDCE) conform art. 3.4 din acordul-cadru de împrumut



Rata dobânzii va fi calculatã pentru fiecare perioadã de 6 luni începând de la data tragerii. Dobânda va fi fixatã cu douã zile lucrãtoare înaintea fiecãrei noi perioade de dobândã. BDCE va informa Împrumutatul despre dobânda plãtibilã la fiecare 6 luni. Plata dobânzii va avea loc în [ziua, luna]*1) a fiecãrui an şi pentru prima datã la [data].


──────────
*1) Se precizeazã 4 date pentru plãţile trimestriale şi douã date pentru plãţile semestriale.

[Se listeazã datele de platã şi ratele de capital datorate pentru fiecare datã])
Toate plãţile vor fi efectuate în contul BDCE, conform Instrucţiunilor de platã (BDCE) descrise mai sus.
Aceste prevederi fac obiectul înţelegerii Convenţiei privind ziua lucrãtoare urmãtoare modificatã, a cãrei definiţie se gãseşte în art. 3.5 din acordul-cadru de împrumut, semnat între Împrumutat şi BDCE la [data].
În vederea mobilizãrii acestei tranşe din împrumut, Împrumutatul va trimite în timp util cãtre BDCE un angajament de platã corespunzãtor acestei tranşe [a se vedea anexa nr. 3].





[Oraşul, data] [Oraşul, data]
Pentru Banca de Dezvoltare Pentru [nume Împrumutat]
a Consiliului Europei



ANEXA 3

Model de angajament de platã pentru un împrumut cu ratã variabilã
F/P 1579 - tranşa [numãr]

ANGAJAMENT DE PLATĂ
[Valuta] [Suma] [Data]
Pentru suma primitã, subsemnatul, ............, prin acest angajament de platã se angajeazã sã plãteascã BDCE sau altuia suma împrumutatã de:
[Suma în litere] [Valuta în litere] în tranşele şi la o dobândã dupã cum este specificat mai jos:


Rate de capital Dobânda
[Data]: [valuta][suma] [Se insereazã dobânda specificatã în scrisoarea
suplimentarã]
[Data]: [valuta][suma]
[Data]: [valuta][suma]
[Data]: [valuta][suma]
....//.....



Plãţile de mai sus vor fi fãcute la: [banca corespondentã a BDCE şi contul de referinţã]
în favoarea BDCE, fãrã nicio deducere sau luare în considerare a vreunei taxe, vreunui impozit ori altor costuri, prezente sau viitoare, datorate ori percepute, pentru acest angajament sau pentru sumele acestuia de cãtre ori în cadrul [introduceţi statul], sau a oricãrei alte subdiviziuni politice ori fiscale a acesteia.
Prezentul angajament de platã este legat de împrumutul acordat de cãtre BDCE Împrumutatului la data [data disponibilizãrii].
În cazul neefectuãrii plãţii prompte şi în totalitate a oricãrei sume datorate prin prezentul angajament de platã, întregul împrumut şi dobânda aferentã conform acestuia pânã la data plãţii vor deveni imediat scadente şi vor fi plãtite la opţiunea şi la cererea deţinãtorului acestuia.
Neexercitarea de cãtre deţinãtorul angajamentului de platã a oricãrui drept care rezultã din acesta nu va constitui în niciun caz o renunţare la niciunul din drepturile sale în aceasta sau în oricare altã circumstanţã.
Pentru Împrumutat

ANEXA 4

FORMATE ALE RAPOARTELOR DE PROGRES
RAPORTUL DESCRIPTIV AL PROGRESULUI



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ROMÂNIA
Investiţii prioritare în domeniul gospodãririi apelor
Rezumat al stadiului proiectului
──────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────
Costul estimat al Proiectului: │Obiective de dezvoltare:
390.112.000 euro │Reducerea vulnerabilitãţii la dezastrele
│naturale, stoparea
Suma împrumutului acordat de BDCE:│degradãrii malurilor râurilor şi zonelor
│costiere şi promovarea
298.500.000 euro │dezvoltãrii sustenabile a României şi
│alinierea ţãrii la
Cofinanţare Guvernul României: │normele de mediu UE
91.612.000 euro │
──────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────
Data intrãrii în vigoare: │Agenţia responsabilã cu implementarea:
│Compania Naţionalã de Ape (CNA)
Data estimatã a finalizãrii: │
31 decembrie 2010 │
Ani de implementare: │
──────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────
Procent trageri la (data): │Istoric trageri (finalul perioadei)
│Actual
│Estimat
│Anexate date actualizate privind tragerile
──────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────────
Rezumatul stadiului Proiectului:
Stadiul actual al implementãrii Proiectului este dupã cum urmeazã:
* Raportul progresului pe componente:
Componenta 1: Lucrãri de protecţie împotriva inundaţiilor
Componenta 2: Asigurarea de noi surse de apã şi creşterea siguranţei surselor
existente
Componenta 3: Protecţia ecosistemului Deltei Dunãrii
Componenta 4: Protecţia zonelor de coastã ale Mãrii Negre
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
* Administrarea Proiectului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
* Costul proiectului şi finanţarea
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
* Implementarea financiarã a Proiectului în perioada
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
* Implementarea tehnicã a Proiectului în perioada
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
* Achiziţii în perioada
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
* Plan de achiziţii propus
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
* Monitorizare şi evaluare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
* Elemente specifice Proiectului/sugestii/recomandãri
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Semnãtura directorului PMU:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Tabelul 1

COSTURI ŞI SURSE DE FINANŢARE
în lei (fãrã taxe şi TVA)



Ţara: România Data ..........
Agenţia de implementare: Ministerul Mediului şi Dezvoltãrii Durabile,
prin Administraţia Naţionalã "Apele Române"

Proiect: F/P 1.579(2006) - Lucrãri prioritare în domeniul gospodãririi
apelor

┌───────────────────────┬────────────────────┬────────────┬─────┬────────┬─────┐
│Descriere │Cheltuieli efectuate│Cheltuieli │Cost │% │Co- │
│ │ │viitoare │total│cheltuit│men- │
│ │ │ │ │ │tarii│
├──────────┬───┬────┬───┼─────┬─────┬────────┼─────┬──────┼─────┼────────┼─────┤
│Componenta│Nr.│Sub-│Ju-│Peri-│Peri-│Peri- │Pânã │Din │ │ │ │
│ │ │pro-│de-│oada │oada │oada │la │care │ │ │ │
│ │ │iect│ţul│1[*1]│ 2 │3[*1] │fina-│urmã- │ │ │ │
│ │ │ │ │ │[*1] │ │liza-│toare-│ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │re │le 12 │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │luni │ │ │ │
├──────────┼───┼────┼───┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│ │ │ │ │ 1 │ 2 │3 = 1+2 │ 4 │ 5 │6 = │7 = 3/6 │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │3+4 │ │ │
├─┬────────┼───┼────┼───┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│1│Lucrãri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │protec- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │împotri-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │va │1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inunda- ├───┼────┼───┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│ │ţiilor │...│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───┼────┼───┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│ │ │...│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───┼────┼───┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│ │ │86 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼───┼────┼───┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│2│Protec- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ţia/ex- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tinderea│87 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │surselor├───┼────┼───┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│ │de apã │...│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───┼────┼───┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│ │ │...│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───┼────┼───┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│ │ │109│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼───┼────┼───┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│3│Protec- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ţia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ecosis- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │temului │110│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Deltei ├───┼────┼───┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│ │Dunãrii │111│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼───┼────┼───┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│4│Protec- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ţia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │zonelor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de coas-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tã ale │112│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Mãrii ├───┼────┼───┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│ │Negre │113│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┴────────┴───┴────┴───┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│Total pe componente │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│Managementul │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Proiectului │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│Surse de finanţare │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│ BDCE │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│ Stat │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────┼─────┼────────┼─────┼──────┼─────┼────────┼─────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────┴─────┴─────┴────────┴─────┴──────┴─────┴────────┴─────┘




───────
[*1] Se va înlocui numãrul perioadei cu anul corespunzãtor şi se vor adãuga coloane pentru urmãrirea progresului anual al cheltuielilor.

Tabelul 2 A

PLAN DE ACHIZIŢII ANUAL[*1]
───────
[*1] Va fi actualizat şi transmis BDCE la începutul sau la finele fiecãrei perioade de implementare.







Ţara: România
Agenţia de implementare: Ministerul Mediului şi Dezvoltãrii Durabile,
prin Administraţia Naţionalã "Apele Române"

Proiect: F/P 1.579(2006) - Lucrãri prioritare
în domeniul gospodãririi apelor Data .........

Fãrã TVA
┌──────────┬─────────────┬─────────┬────────────┬───────────────┬──────────────┐
│Data │Identificarea│Metoda de│Cost estimat│Perioada de │Modificãri │
│estimativã│contractului │achiziţii│ │implementare │Comentarii │
│a semnãrii│ │ *) │ │estimatã │ │
│contractu-│ │ ├──────┬─────┼───────┬───────┤ │
│lui │ │ │Valuta│Suma │Început│Sfârşit│ │
├──────────┼─────────────┼─────────┼──────┼─────┼───────┼───────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────┼─────────┼──────┼─────┼───────┼───────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────┼─────────┼──────┼─────┼───────┼───────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────┼─────────┼──────┼─────┼───────┼───────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────┼─────────┼──────┼─────┼───────┼───────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴─────────────┴─────────┴──────┴─────┴───────┴───────┴──────────────┘




──────────
*) Acronimele ce vor fi utilizate:
LD = licitaţie deschisã; LR = licitaţie restrânsã; DC = dialog competitiv; PN = proceduri negociate; CP = concurs de proiecte (proiectare).

Tabelul 2 B

CHELTUIELI (A)CUMULATE,
grupate în funcţie de metoda de achiziţii





Ţara: România
Agenţia de implementare: Ministerul Mediului şi Dezvoltãrii Durabile,
prin Administraţia Naţionalã "Apele Române"
Proiect: F/P 1579(2006) - Lucrãri prioritare în domeniul gospodãririi
apelor
Data .................
┌────────────────────────┬───────────────────┬──────────┬──────────┐
│Categoria de cheltuialã │Metoda de achiziţii│Cost total│Modificãri│
│ ├────┬─────┬────────┤ │Comentarii│
│ │LD │ LR │ Altele │ │ │
├────────────────────────┼────┼─────┼────────┼──────────┼──────────┤
│1. Lucrãri │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼─────┼────────┼──────────┼──────────┤
│2. Bunuri │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼─────┼────────┼──────────┼──────────┤
│3. Servicii (proiectare │ │ │ │ │ │
│şi supraveghere lucrãri)│ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼─────┼────────┼──────────┼──────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │
└────────────────────────┴────┴─────┴────────┴──────────┴──────────┘



Acronime:
LD: licitaţie deschisã
LR: licitaţie restrânsã

Tabelul 2 C

EVALUAREA CONTRACTULUI


Ţara: România
Agenţia de implementare: Ministerul Mediului şi Dezvoltãrii Durabile,
prin Administraţia Naţionalã "Apele Române"
Proiect: F/P 1.579(2006) - Lucrãri prioritare în domeniul gospodãririi
apelor

Data: .............
Fãrã TVA
┌─────┬────────┬─────────┬──────┬───────┬────┬────┬───────────┬────────┬───────┐
│Des- │Data │Adjudecat│Metoda│Cost │Preţ│Suma│Perioada │Data │Modifi-│
│crie-│contrac-│în favoa-│de ├───────┤fix │plã-│de im- │recep- │cãri │
│rea │tului │rea │achi- │- lei -│(D =│titã│plemen- │ţionãrii│Comen- │
│con- │ │(numele │ziţie │ │N = │[*2*│tare │lucrãrii│tarii │
│trac-│ │contrac- │[*1] │ │Nu) │] la├─────┬─────┤ │ │
│tului│ │torului) │ │ │ │data│Înce-│Sfâr-│ │ │
│ │ │ │ │ │ │....│put │şit │ │ │
├─────┼────────┼─────────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼─────┼────────┼───────┤
├─────┼────────┼─────────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼─────┼────────┼───────┤
├─────┼────────┼─────────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼─────┼────────┼───────┤
├─────┼────────┼─────────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼─────┼────────┼───────┤
├─────┼────────┼─────────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼─────┼────────┼───────┤
├─────┼────────┼─────────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼─────┼────────┼───────┤
└─────┴────────┴─────────┴──────┴───────┴────┴────┴─────┴─────┴────────┴───────┘




───────────
[*1] Acronime ce pot fi utilizate:
LD = licitaţie deschisã; LR = licitaţie restrânsã; DC = dialog competitiv; PN = proceduri negociate; CP = concurs de proiecte (proiectare).
[*2] Rata de schimb valutar a sumelor exprimate în euro valabilã la data plãţii.

Tabelul 3

UTILIZAREA CREDITULUI BDCE
la [Data]

Ţara: România
Agenţia de implementare: Ministerul Mediului şi Dezvoltãrii Durabile,
prin Administraţia Naţionalã "Apele Române"

Proiect: F/P 1.579(2006) - Lucrãri prioritare în domeniul gospodãririi apelor





┌───────────────────┬───────────────┬───────────────┬───────────────┬──────────┐
│Numele obiectivului│Plãţi efectuate│Plãţi efectuate│Plãţi efectuate│Total │
│ │din prima │din a doua │din a treia │plãtit │
│ │tranşã │tranşã │tranşã │din │
│ │ │ │ │contribu- │
│ │ │ │ │ţia BDCE │
├───────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│ TOTAL │ În euro │ În euro │ În euro │ În euro │
├───┬───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│I │ │ │ │ │ │
├───┤ ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│1 │ │ │ │ │ │
├───┤ ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│...│Lucrãri de │ │ │ │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
│ │împotriva │ │ │ │ │
│ │inundaţiilor │ │ │ │ │
├───┤ ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│...│ │ │ │ │ │
├───┤ ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│86 │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│II │ │ │ │ │ │
├───┤ ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│87 │ │ │ │ │ │
├───┤ ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│...│Protecţia/ │ │ │ │ │
│ │extinderea │ │ │ │ │
│ │surselor de apã│ │ │ │ │
├───┤ ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│...│ │ │ │ │ │
├───┤ ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│109│ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│III│ │ │ │ │ │
├───┤ ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│110│Protecţia │ │ │ │ │
│ │ecosistemului │ │ │ │ │
│ │Deltei Dunãrii │ │ │ │ │
├───┤ ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│111│ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│IV │ │ │ │ │ │
├───┤ ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│112│Protecţia │ │ │ │ │
│ │zonelor de │ │ │ │ │
│ │coastã ale │ │ │ │ │
│ │Mãrii Negre │ │ │ │ │
├───┤ ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│113│ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│V │Managementul │ │ │ │ │
│ │Proiectului │ │ │ │ │
├───┤ ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────┴───────────────┴───────────────┴───────────────┴──────────┘



Tabelul 4

PROGRAMUL LUCRĂRII*)


────────────
*) Acest tabel se va actualiza în conformitate cu planul de achiziţii.








Ţara: România
Proiect F/P 1.579 (2006) - Managementul investiţiilor
prioritare în domeniul gospodãririi apelor Data ............

┌────────────────────────────────┬────┬──────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────┬─────┐
│Descriere │2006│ 2007 │ 2008 │ 2009 │ 2010 │% │Mo- │
├───┬──────────┬────────┬────────┼────┼─────┬────┼────┬────┼────┬────┼────┬────┤Acti-│difi-│
│Nr.│Componenţa│Execuţie│Calendar│Sem.│ Sem.│Sem.│Sem.│Sem.│Sem.│Sem.│Sem.│Sem.│vi- │cãri │
│ │ │ │ │II │ I │ II │ I │ II │ I │II │ I │ II │tate │Co- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │efec-│men- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │rea- │ta- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │li- │rii │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │zatã │ │
├───┼──────────┼────────┼────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│I │LUCRĂRI │ │Planifi-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │DE │1 ... │cat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │PROTECŢIE │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ÎMPOTRIVA │ │Realizat│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │INUNDA- │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ŢIILOR │ │Revizuit│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │... 86 │Planifi-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │cat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │ │Realizat│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │ │Revizuit│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼────────┼────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│II │PROTECŢIA │87 ... │Planifi-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │/EXTINDE- │ │cat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │REA │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │SURSELOR │ │Realizat│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │DE APĂ │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │ │Revizuit│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │.. 109 │Planifi-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │cat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │ │Realizat│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │ │Revizuit│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼────────┼────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│III│PROTECŢIA │110 │Planifi-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ECOSISTE- │ │cat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │MULUI │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │DELTEI │ │Realizat│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │DUNĂRII │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │ │Revizuit│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │111 │Planifi-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │cat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │ │Realizat│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │ │Revizuit│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼────────┼────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│IV │PROTECŢIA │112 │Planifi-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ZONEI │ │cat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │COSTIERE │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │A MĂRII │ │Realizat│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │NEGRE │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │ │Revizuit│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │113 │Planifi-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │cat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │ │Realizat│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├────────┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ │ │Revizuit│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴──────────┴────────┴────────┴────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┴─────┘



Tabelul 5

INDICATORI





Ţara: România
Proiect F/P 1.579 (2006) - Investiţii prioritare în
domeniul gospodãririi apelor Data ...........


┌───────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│Descriere │ Valori de realizat │ Colectarea datelor şi │
│ │ │ raportare │
├───────────┼────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬────────────┼───────────┬───────────┬─────┤
│Indicatori │Elemente│Anul 1 │Anul 2 │Anul 3 │Anul 4 │Anul 5 │Frecvenţa │Instrumente│In- │
│de rezultat│iniţiale├────┬────┼────┬────┼────┬────┼────┬────┼───────┬────┤rapoartelor│de colecta-│sti- │
│ │ │Pla-│Re- │Pla-│Re- │Pla-│Re- │Pla-│Re- │Plani- │Re- │ │re a │tuţia│
│ │ │ni- │zul-│ni- │zul-│ni- │zul-│ni- │zul-│ficat │zul-│ │datelor │sau │
│ │ │fi- │ta- │fi- │ta- │fi- │ta- │fi- │ta- │[*1] │ta- │ │ │enti-│
│ │ │cat │te │cat │te │cat │te │cat │te │ │te │ │ │tatea│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │rãs- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │pun- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │zã- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │toare│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │pen- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tru │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │co- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │lec- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tarea│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │date-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │lor │
├───────────┴────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴───────┴────┴───────────┴───────────┴─────┤
│ Indicatorii rezultatelor pentru fiecare componentã │
├───────────┬────────┬───────────────────────────────────────┬───────┬────┬───────────┬───────────┬─────┤
│Componenta │ │ │ │ │ │ │ │
│1: Lucrãri │ │ │ │ │ │ │ │
│de protec- │Zonele │ │Pro- │ │La finalul │Imagini │ │
│ţie împo- │inundate│ │tecţie │ │programului│din │ │
│triva │în │ │com- │ │sau dupã │satelit, │ │
│inundaţii- │perioada│ │pletã │ │inundaţiile│trecerea │ │
│lor - │cea mai │ │împo- │ │majore │în │ │
│Reducerea │recentã │ │triva │ │ │revistã │ │
│numârului │a inun- │ │inun- │ │ │a zonelor │ │
│de zone │daţiilor│ │daţii- │ │ │inundate │ │
│expuse │în bazi-│ │lor de │ │ │ │ │
│inundaţii- │nul co- │ │aceeaşi│ │ │ │ │
│lor, pagu- │respon- │ │amploa-│ │ │ │ │
│be evitate │dent │ │re │ │ │ │ │
│şi vieţi │ │ │ │ │ │ │ │
│salvate în │ │ │ │ │ │ │ │
│urma inun- │ │ │ │ │ │ │ │
│daţiilor │ │ │ │ │ │ │ │
│de diverse │ │ │ │ │ │ │ │
│amplori şi/│ │ │ │ │ │ │ │
│sau perioa-│ │ │ │ │ │ │ │
│de de reve-│ │ │ │ │ │ │ │
│nire (de la│ │ │ │ │ │ │ │
│1 la 86) │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┤ ├────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┼───────┼────┼───────────┤ │ │
│Finalizarea│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Anual │ │ │
│lucrãrii şi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│cheltuieli │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(%) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼────────┼────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┼───────┼────┼───────────┼───────────┼─────┤
│Componenta │ │ │Asigu- │ │ │Imagini │ │
│2: Asigu- │ │ │rarea │ │ │din │ │
│rarea de │ │ │conti- │ │La sfârşi- │satelit, │ │
│noi surse │ │ │nuitã- │ │tul │trecerea în│ │
│de apã şi │ │ │ţii │ │Proiectului│revistã a │ │
│creşterea │ │ │furni- │ │ │zonelor │ │
│siguranţei │ │ │zãrii │ │ │inundate │ │
│surselor de│2005- │ │de apã │ │ │ │ │
│apã exis- │furniza-│ │prin │ │ │ │ │
│tente (de │rea de │ │prote- │ │ │ │ │
│la 87 la │apã po- │ │jarea │ │ │ │ │
│109) │tabilã │ │surse- │ │ │ │ │
│ │ │ │lor de │ │ │ │ │
│ │ │ │apã │ │ │ │ │
├───────────┤ ├────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┼───────┼────┼───────────┤ │ │
│Furnizarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Anual │ │ │
│lucrãrii şi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│cheltuieli │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(%) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼────────┼────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┼───────┼────┼───────────┼───────────┼─────┤
│Componenta │Condi- │ │Condi- │ │ │Imagini │ │
│3: Protec- │ţiile de│ │ţii │ │ │din │ │
│ţia ecosis-│mediu şi│ │îmbu- │ │ │satelit, │ │
│temului │calita- │ │nãtã- │ │La sfârşi- │trecerea în│ │
│Deltei │tea apei│ │ţite │ │tul │revistã a │ │
│Dunãrii (de│în 2005,│ │ale │ │Proiectului│zonelor │ │
│la 110 la │precum │ │zonei │ │ │inundate │ │
│111) │şi sta- │ │şi ca- │ │ │ │ │
│ │rea eco-│ │lita- │ │ │ │ │
│ │sisteme-│ │tea │ │ │ │ │
│ │lor 2005│ │apei, │ │ │ │ │
│ │ │ │precum │ │ │ │ │
│ │ │ │şi cea │ │ │ │ │
│ │ │ │a eco- │ │ │ │ │
│ │ │ │siste- │ │ │ │ │
│ │ │ │melor │ │ │ │ │
├───────────┤ ├────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┼───────┼────┼───────────┤ ├─────┤
│Furnizarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Anual │ │ │
│lucrãrii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│şi cheltu- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ieli (%) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼────────┼────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┼───────┼────┼───────────┼───────────┤ │
│Componenta │ │ │Redu- │ │ │Imagini │ │
│4: Protec- │ │ │cerea │ │ │din │ │
│ţia zonei │ │ │proce- │ │La sfârşi- │satelit, │ │
│de coastã a│Situaţia│ │sului │ │tul │trecerea în│ │
│Mãrii Negre│în 2005 │ │de │ │Proiectului│revistã a │ │
│(de la 112 │ │ │ero- │ │ │zonelor │ │
│la 113) │ │ │ziune │ │ │inundate │ │
│ │ │ │a zo- │ │ │ │ │
│ │ │ │nei de │ │ │ │ │
│ │ │ │coastã │ │ │ │ │
│ │ │ │şi │ │ │ │ │
│ │ │ │con- │ │ │ │ │
│ │ │ │serva- │ │ │ │ │
│ │ │ │rea │ │ │ │ │
│ │ │ │eco- │ │ │ │ │
│ │ │ │siste- │ │ │ │ │
│ │ │ │mului │ │ │ │ │
│ │ │ │lacus- │ │ │ │ │
│ │ │ │tru │ │ │ │ │
├───────────┤ ├────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┼───────┼────┼───────────┤ ├─────┤
│Finalizarea│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Anual │ │ │
│lucrãrii şi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│cheltuieli │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(%) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴───────┴────┴───────────┴───────────┴─────┘




──────────
[*1] Unitatea de mãsurã sau metodologia va fi stabilitã înaintea tragerii primei tranşe.


















Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016